عصر کرد

آخرين مطالب

کعبه مختارنامه چگونه به آتش کشیده شد؟/همکاری منجنیق‌های لشکر یزید و آتش‌نشانی اقتصادی

کعبه مختارنامه چگونه به آتش کشیده شد؟/همکاری منجنیق‌های لشکر یزید و آتش‌نشانی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سال 1403 بود که کتاب «پرونده مختارنامه» نوشته رضا استادی توسط شرکت چاپ و نشر بین‌الملل چاپ و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه شد. رضا استادی از روزنامه‌نگاران کشور است که به‌عنوان روابط عمومی سریال مختارنامه در این‌پروژه بزرگ حضور داشت و پس از پایان پروژه هم کتاب مورد اشاره را درباره آن نوشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
«پرونده مختارنامه» به گفته نویسنده‌اش، قالبی رمان‌گونه دارد و داستان شکل‌گیری سریال را از ابتدا تا انتهای تولید و پخش‌اش روایت می‌کند. البته توضیح دقیق‌تر درباره ژانر کتاب پیش‌رو، این است که آن را یک‌گزارش مستند بخوانیم که البته نویسنده با مهندسی متن، روایتی شیرین و داستان‌گونه به آن داده است. 
از کتاب مورد اشاره، پس از چاپش بهره‌برداری‌هایی در فضای مجازی شد؛ مثل روایت ماجرای حضور و عدم حضور هدیه تهرانی در پروژه مختارنامه، یا پیشنهاد نقش مختار به جمشید هاشم‌پور و ... اما این‌کتاب، هنوز فرازهای جالبی دارد که در فضای مجازی مرور نشده‌اند. یکی از این‌فرازها مربوط به چگونگی ساخت یکی از صحنه‌های مهم «مختارنامه» است که یکی از صحنه‌های میرباقری‌گونه این‌سریال بود. به عبارتی، مخاطبی که قسمت «کعبه در آتش» مختارنامه را تماشا کند، می‌تواند امضای داوود میرباقری را پای این‌قسمت و به‌ویژه سکانس به‌آتش‌کشیدن کعبه توسط لشکر یزید ببیند.
صحنه مورد نظر سال 1387 فیلم‌برداری شد و روایت استادی از آن در صفحه 265 کتاب ، به این‌ترتیب است:
حمله به مکه
پاییز سرد احمدآباد فرا رسیده است. «بهنوش طباطبایی» به جمع بازیگران مختارنامه اضافه شده تا در نقش همسر منذر مقابل دوربین برود. طباطبایی همزمان با سریال «در مسیر زاینده‌رود»‌ در مختارنامه ایفای نقش می کند. بعد از کشته‌شدن منذر در سکانسی مفصل، جنازه او دور کعبه طواف و در مراسمی ویژه تشییع می‌شود. در این‌صحنه‌ها علاوه بر همسر منذر جمعی از زنان وی نیز حضور دارند و شیون و زاری می‌کنند. این‌صحنه‌ها با حضور گروهی شانزده‌نفره از دختران دانشجوی مقطع کاردانی رشته انیمیشن دانشکده صداوسیما در نقش همسران و خدمه منذر به تصویر کشیده می‌شود.
پس از آن در فصل پاییز یکی از بخش‌های ماندگار و جذاب مختارنامه شکل می‌گیرد که حاصل بلوغ سازندگان سریال است: «حمله امویان به مکه».
سرمای احمدآباد به زیر ده درجه سانتی‌گراد رسیده است. تعداد جلسات فیلم‌برداری از هزار جلسه فراتر رفته و به 115 رسیده است. صحنه‌ای که باید تابستان مقابل دوربین می‌رفت، به‌دلیل عدم تامین مالی مناسب به این‌زمان موکول شده است.
برنامه شب‌کاری، دو هفته پیش‌بینی شده است. نورپردازی مفصلی در حال انجام است. بخشی از نورپردازی با وسیله‌ای به نام «بالن نوری» انجام خواهد شد که پیش از این در فیلم «فرزند صبح» ساخته بهروز افخمی از آن استفاده شده است. این‌بالن با کمک یک‌جرثقیل با طول دکل پنجاه متر بر فراز دکور قرار خواهد گرفت تا شرایط نوری مناسب برای فیلم‌برداری این‌بخش در شب فراهم شود. 

عصر کرد

برای بازسازی حمله لشکر یزید به کعبه با استفاده از منجنیق، نیاز به تمهیدات خاصی است که بتوان طی آن هفت گوی را که در واقع گلوله‌های آتشین منجنیق هستند به‌صورت همزمان به‌طرف ضلع شرقی دیوار کعبه پرتاب و به‌وسیله آن آتش‌سوزی پرده کعبه را بازسازی کرد. گروه تدارکات با فراهم‌کردن دو جرثقیل با دکل‌های چهل‌متری و قرار دادن آن در جهت شمال و جنوب دکور مکه، امکان ایجاد یک‌خط پرتاب را فراهم کرده است. گروه جلوه‌های ویژه میدانی نیز برای این‌بخش از کار با محاسبات دقیق، تمهیداتی برای تکرار احتمالی این‌صحنه را ایجاد کرده است. خرید 1500 لیتر گازوئیل، 800 لیتر بنزین، 500 لیتر نفت سفید، هماهنگی با آتش‌نشانی برای حضور چهار دستگاه اتومبیل برای خاموش‌کردن آتش احتمالی، در اختیار گرفتن یک‌دستگاه آمبولانس برای انتقال مجروحان احتمالی به مراکز درمانی، تهیه دستگاه باران‌ساز برای ایجاد باران مصنوعی و ... بخش‌هایی از فهرست گروه تدارکات برای این‌مرحله است.
بیش از چهارصد هنرور در این‌صحنه‌ها حضور دارند و به همین‌دلیل، قرار است چهار گرمخانه برای سربازان، هنروران، بازیگران و عوامل کار ایجاد شود و با خرید پوشش‌های مخصوص تلاش می‌شود تا از سرماخوردگی عوامل جلوگیری شود؛ اما در نهایت بسیاری از دست‌اندرکاران، روزهای آخر را با بیماری سپری می‌کنند و داوود میرباقری که به‌شدت سرما خورده با زدن چندین آمپول در سر صحنه حاضر می‌شود تا کار را ادامه دهد. فیلم‌برداری این‌بخش از سریال بیست‌وهشتم آذرماه پایان می‌یابد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/984496/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آدم‌های کوچکی که هرروز کوچک‌تر می‌شوند!

فینال جام ملت‌های آسیا با حضور یک ایرانی

گل اول فولام به چلسی توسط ایووبی

گل دوم آرسنال به ایپسویچ توسط مارتینلی

تقدیر از دو داور بازنشسته در اجلاس وی ای ار

حرف‌های مهم نامزد مدیر عاملی پرسپولیس!

نمایشی تکنیک اسپانیای؛: مرینو این بار پاسور شد

مدافع ساحلی جزو بلندقامت‌ترین بازیکنان جام جهانی

مدیرعامل مس: از تراکتور بابت فحاشی به لک باید امتیاز کم می‌شد

کارت قرمز برای خطایی که آرسنال را تا مرز سکته برد!‏

عربستان آماده میزبانی بر جام جهانی 64 تیمی!

آرش ظلی پور دچار حادثه شد

پیشنهاد ایجاد شهرک سلامت در آذربایجان‌ شرقی به رئیس‌ جمهور

پوستر نمایش «ایلوژن» منتشر شد

مالک رسانه پیام رسانه را انتخاب می‌کند نه بازیگران و عوامل

گردشگری آگاهانه تعریفی متفاوت از گردشگری

خاطرات شهدا باید به عنوان الگوی آیندگان ثبت شود

71درصد جرائم کردستان مالی است/کارت بانکی اجاره‌ای شد!+فیلم

فاز صنعتی منطقه آزاد کردستان آغاز به‌کار می‌کند+فیلم

توافق ایران و آمریکا مستاجران را صاحب خانه می کند

امنیت کردستان در بالاترین سطح است/با تاکسی می‌گردیم+فیلم

دانشگاه کردستان رتبه 19 در میان دانشگاه‌های جامع دولتی ایران را کسب کرد

دشمن دنبال سیاه‌نمایی است/راه مقابله جهاد تبیین است+فیلم

فاصله سرانه آموزشی از میانگین کشوری؛ نتیجه 2سال «اهتمام»؟

عملی‌ترین روش کاهش ناترازی بنزین کدام است؟/ یک کارشناس اقتصاد انرژی پاسخ می‌دهد

حق بیمه همگانی مشترکان برق به حساب وزارت اقتصاد واریز می‌شود

تقویت حسابرسی سیستمی به ضرر اقتصاد زیرزمینی است

سازماندهی ایران اکسپو به اتاق ایران واگذار شود/ باید بر ارتباط با کشور‌هایی تمرکز کنیم که می‌توانیم اقتصاد مکمل داشته باشیم

توصیف استاد حسن سبحانی از مقام علمی مرحوم دکتر پرویز داودی

مسیر حرکت بخش خصوصی باید هموار باشد/جایگاه ویژه فعالان اقتصادی در عرصه اقتصاد و اجتماع

بابک زنجانی برگشت/ جزئیات قرارداد 61 هزار میلیارد تومانی دات وان منتشر شد

گمانه زنی ها درباره وزیر اقتصاد ادامه دارد!

اتاق بازرگانی ایران بیانیه داد

معاون ارتباطات رییس جمهور: گزینه وزارت اقتصاد قطعی شده / طیب نیا وزارت اقتصاد را نپذیرفت

تولید برق در نیروگاه‌های ‌کشور به یک چهارم کاهش یافت‌

استقبال استاندار کرمانشاه از ظرفیت‌های 600 گروه مردمی اجتماعی

کاهش مراجعات به پزشکی قانونی کرمانشاه در سال 1403

آمادگی هلال‌احمر کرمانشاه برای اسکان و پوشش امدادی مراسم بازی‌دراز

محمد کبیری: سهم شرکت هواپیمایی کیش در پیشرفت کیش قابل چشم‌ پوشی نیست

دلجویی مدیرکل مازندران از خانواده شهیدان رخشانی در فریدونکنار

«از رمانس‌گونگی تا رمان‌گونگی» منتشر شد

بخشی از کتاب/ چیزهایی که برای هیچ‌کس تعریف نکردم

بوندسلیگا که هیچ؛ قهرمان جهان می شویم!

یارگیر مهدی ترابی با آمادگی صددرصدی در آره‌نا

جانشین امباپه در رئال مشخص شد

میلان آماده جذب مهاجم ملی‌پوش آلمانی

ژاپن اولین حریف دختران هندبالیست در قهرمانی آسیا

اولین خرید رئال برای جام باشگاه‌های جهان

دی‌یونگ دوباره مقصر اصلی معرفی شد

وزیر عربستان: هیچوقت محمد صلاح را نخواستیم