عصر کرد

آخرين مطالب

فاصله سرانه آموزشی از میانگین کشوری؛ نتیجه 2سال «اهتمام»؟ اقتصادی

فاصله سرانه آموزشی از میانگین کشوری؛ نتیجه 2سال «اهتمام»؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مدارس موقت و فرسوده همچنان نماد محرومیت آموزشی در کردستان‌اند، با این حال مدیرکل نوسازی استان از «اهتمام» مسئولانی سخن می‌گوید که کارنامه‌شان در حوزه زیرساخت‌های آموزشی، قابل دفاع نیست و از سوی استاندار، غیرقابل قبول ارزیابابی شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس یکی از ارکان بنیادین تحقق عدالت آموزشی و از بازوان اصلی آموزش و پرورش در ارتقاء کیفی و کمی فضاهای آموزشی است و در استانی نظیر کردستان که هنوز برخی از دانش‌آموزان آن همچنان در مدارس سنگی، کپری یا کانکسی درس می‌خوانند، این اداره‌کل باید نه‌تنها بازوی اجرایی بلکه پیش‌برنده‌ اصلی توسعه زیرساخت‌های آموزشی باشد.
اگر این مجموعه به وظایف خود با رویکردی جهادی، علمی و مسأله‌محور عمل کند، می‌تواند موتور محرک توسعه‌ انسانی استان باشد اما بررسی وضعیت امروز استان در شاخص‌هایی مانند سرانه فضای آموزشی، ایمنی مدارس و نوسازی فضاهای فرسوده، حکایت از عقب‌ماندگی‌های آشکار دارد. 
سرانه فضای آموزشی در کشور 5.45 مترمربع است، اما در کردستان، این رقم تنها 4.81 مترمربع برآورد شده است؛ این شکاف، فقط یک عدد نیست بلکه تصویر ناخوشایند از تبعیض ساختاری در زیرساخت‌های آموزشی است و مناطقی که باید اولویت نخست نوسازی باشند، همچنان در فهرست انتظار ایستاده‌اند!
اما اظهارات اخیر مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستان که در یکی از رسانه‌های محلی، از اهتمام استاندار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیرکل آموزش و پرورش در تحقق "نهضت عدالت آموزشی" سخن گفته‌، جای تأمل دارد!
در این رابطه بد نیست یادآور شویم؛ استاندار کردستان در جلسه رسمی شورای آموزش و پرورش استان مورخ 6 بهمن 1403 که با حضور مشاور وزیر برگزار شد، صراحتاً اعلام کرد: «وضعیت مدارس کانکسی و سنگی در کردستان نامناسب است و اقدامات انجام‌شده در حوزه ارتقای سرانه فضای آموزشی، قابل قبول نیست.»
این گفته، ارزیابی رسمی عالی‌ترین مقام اجرایی استان از عملکرد حوزه نوسازی مدارس است و حال سؤال این است چگونه در برابر چنین داوری صریحی، می‌توان از "اهتمام" سخن گفت؟
از سوی دیگر، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهییز مدارس کردستان از اهتمام مدیرکل جدید آموزش و پرورش نیز سخن به زبان آورده است؛ در حالی‌که این مدیر تنها سه روز است مسئولیت را به‌عهده گرفته! سؤال اینجاست که چگونه می‌توان در این مدت کوتاه، میزان اهتمام و اثرگذاری مدیری را سنجید و اعلام عمومی کرد؟
اما مهم‌تر از همه، نقش معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری‌ است که مدیرکل نوسازی از اهتمام وی نیز سخن به میان آورده است؛ اگر بنا باشد حوزه نوسازی مدارس در کردستان با این حجم از عقب‌ماندگی و سرانه‌های پایین، همچنان از "همراهی" معاون عمرانی سخن بگوید، باید پرسید ثمره این همراهی طی دو سال گذشته چه بوده است؟ 
اگر این معاونت واقعاً اهتمام داشت، چگونه عملکرد حوزه‌ای که تحت نظارت اوست، از سوی استاندار "قابل قبول" ارزیابی نمی‌شود؟ تأسف‌بارتر آنکه این نوع غفلت اجرایی، تنها به حوزه آموزش محدود نبوده و کم توجهی ساختاری در حوزه راه‌سازی و ایمنی معابر نیز مشهود است به‌گونه‌ای که در نتیجه یک حادثه قابل پیشگیری روزهای اخیر، پنج نفر از شهروندان ما در یک تصادف جاده‌ای جان خود را از دست دادند! آیا این هم نشانه دیگری از همان اهتمام است؟
اگر نظارت بر حوزه‌های عمرانی، به جای گزارش‌نویسی صرف، به عملکرد و حضور میدانی مستمر متصل بود، شاید امروز خانواده‌هایی در سوگ عزیزانشان نمی‌نشستند.
جناب آقای معاون عمرانی و مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهییز مدارس استان باید بدانند مدیریت اجرایی، میدان عمل و نتیجه محوری است نه صرفا تکرار مفاهیم در جلسات و مصاحبه‌ها.
توسعه، با گزارش پیش نمی‌رود؛ با اولویت‌بندی، اقدام و مسئولیت‌پذیری تحقق می‌یابد و نقش شما در شرایط فعلی مدارس استان، نقشی تاثیرگذار و دارای مسئولیت پاسخگویی است؛ مسئولیتی که انتظار می‌رود با شفافیت و پاسخ محوری همراه باشد.
در پایان، این یک مطالبه‌ جدی از استاندار کردستان است: اکنون که ارزیابی عملکرد حوزه نوسازی مدارس اسناد رسمی قید شده و عقب‌ماندگی استان در شاخص‌های آموزشی به عیان مشخص است، انتظار می‌رود تصمیمی فوری، قاطع و منطبق بر منافع عمومی آموزش و پرورش استان اتخاذ شود! تصمیمی که نه بر پایه سخنان مدیران، بلکه بر مبنای نتایج عینی و فریادهای بی‌صدای دانش‌آموزانی باشد که در مدارسی ناایمن و غیراستاندارد، تحصیل می‌کنند.
انتهای پیام/481/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/989923/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اینزاگی: تورام می‌خواهد برگردد اما به میلان نمی‌رسد!

علی کریمی در زمین، حسینی اخراج!

بزرگترین هدیه گل‌محمدی به فولادی‌ها

آموریم: هویلوند باید فیلم ببیند تا گلزنی یاد بگیرد

سرمربی آلمانی و اسبق سایپا درگذشت

گری لینکر: اسکات مک‌ تومینای دقیقاً همان بازیکنی‌ است که آموریم در منچستریونایتد نیاز دارد

آخرین سرمربی علی دایی درگذشت!

مارسکا: باید بعد از سه فصل به چمپیونزلیگ برسیم

قضاوت داور بین‌المللی در فینال زودرس لیگ یک!

مصدومیت ستاره تیم ملی جدی است!

ناگفته‌های سیروس مقدم از پایتخت/ از دستمزدها تا بازی خرس

گزینه وزارت اقتصاد قطعی شده / طیب نیا وزارت اقتصاد را نپذیرفت

رتبه اول اردبیل در اقتصاد دانش‌بنیان

آمریکا درهای اقتصاد را به روی ایران باز می‌کند؟

سقوط قیمت دلار در بازار داخلی تنها به این شرط!

معاون ارتباطات دفتر رییس جمهور: گزینه وزارت اقتصاد قطعی شده؛ طیب‌نیا وزارت اقتصاد را نپذیرفت

آیا ترامپ اقتصاد آمریکا را زیر سلطه خود می برد؟

حسینی: مالیات بر سوداگری گامی مهم در اصلاح نظام مالیاتی کشور است

کسب مدال طلای مسابقات ووشو قهرمانی کشور توسط ورزشکار کرمانشاهی

درون سینه نگنجد ، غمی که من دارم

2 مجموعه شعر منتشر شد

گل دوم چلسی به فولام توسط پدرو نتو

ایپسویچ 0-4 آرسنال؛ توپچی‌ها رحم نمی‌کنند

فولام 1-2 چلسی؛ کامبک برای بازگشت به کورس سهمیه

یونایتد 0-1 ولورهمپتون؛ تیم آموریم رفت و برگشت شد!

مصدومیت ساکا؛ احتمالی که آرسنال نمی‌خواهد باور کند

تاج: از بهترین دستگاه VAR دنیا در لیگ برتر استفاده می‌کنیم

استقبال عربستان از جام جهانی 64 تیمی!

علی کریمی مقابل فنرباغچه فیکس است

صالحی؛ اولین سرمربی تیم ملی نت‌بال ایران

مصدومیت تورام هم طارمی را فیکس نکرد!

ناگفته‌های سیروس مقدم از پایتخت؛ از دستمزدها تا بازی خرس

ظرفیت بالای شهرستان بیجار در تولید محصولات دامی

انتصاب معاون فرمانداران سنندج و بانه

خانواده‌های شهدا و ایثارگران چشم و چراغ ملت هستند

تعرفه‌ها، اقتصاد جهانی را ویران می‌کند| پکن، آماده مقابله به مثل در جنگ تجاری است

شمارش معکوس برای انتخاب وزیر اقتصاد

پیکر ابراهیم سپهری‌زنگنه نوازنده پیشکسوت سه‌تار در کرمانشاه به خاک سپرده شد

اطلاعیه قطع آب در شهر کرمانشاه

آدم‌های کوچکی که هرروز کوچک‌تر می‌شوند!

فینال جام ملت‌های آسیا با حضور یک ایرانی

گل اول فولام به چلسی توسط ایووبی

گل دوم آرسنال به ایپسویچ توسط مارتینلی

تقدیر از دو داور بازنشسته در اجلاس وی ای ار

حرف‌های مهم نامزد مدیر عاملی پرسپولیس!

نمایشی تکنیک اسپانیای؛: مرینو این بار پاسور شد

مدافع ساحلی جزو بلندقامت‌ترین بازیکنان جام جهانی

مدیرعامل مس: از تراکتور بابت فحاشی به لک باید امتیاز کم می‌شد

کارت قرمز برای خطایی که آرسنال را تا مرز سکته برد!‏

عربستان آماده میزبانی بر جام جهانی 64 تیمی!