71درصد جرائم کردستان مالی است/کارت بانکی اجارهای شد!+فیلم
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - دنیای سایبر، دنیای گستردهای از فعالیتهای مجرمانه است که در استان کردستان از 100 جرائم سایبری 71 درصد مربوط به جرائم مالی؛ 14 درصد اخلاقی و 16 درصد سایر جرائم بوده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در دنیای امروز که فناوری اطلاعات به طور عمیقی در زندگی روزمره همه افراد جامعه نفوذ کرده است، جرم سایبری به یکی از بزرگترین چالشهای این حوزه تبدیل شده است.
از سرقت اطلاعات شخصی و خالی کردن حسابهای بانکی گرفته تا اخاذی و اختلال در سیستمهای حیاتی، جرایم سایبری دامنه گستردهای از فعالیتهای مجرمانه را شامل میشوند. جرم سایبری به هرگونه فعالیت مجرمانه اطلاق میشود که در فضای سایبر و با استفاده از ابزارهای دیجیتال صورت میگیرد. این جرایم میتوانند علیه افراد، سازمانها یا زیرساختهای حیاتی انجام شوند و منجر به خسارات مالی، معنوی و اجتماعی قابل توجهی شوند. از جمله ویژگیهای بارز جرایم سایبری میتوان به سرعت، گستردگی و پیچیدگی آنها اشاره کرد.
انواع جرم سایبری
دنیای سایبر، دنیای گستردهای از فعالیتهای مجرمانه است که هر روز شکلهای جدیدی به خود میگیرد. یکی از رایجترین انواع جرم سایبری است که در آن مجرمان با استفاده از روشهای مختلف مانند فیشینگ، فرمزایابی و مهندسی اجتماعی، افراد را فریب میدهند تا اطلاعات شخصی یا مالی خود را در اختیار آنها قرار دهند.
فیشینگ (Phishing): در این روش، مجرمان با ارسال ایمیلها، پیامکها یا ایجاد صفحات وب جعلی، کاربران را به وارد کردن اطلاعات شخصی مانند نام کاربری، رمز عبور و شماره کارت اعتباری ترغیب میکنند.
فرمزایابی (Formjacking): در این روش، مجرمان با تزریق کدهای مخرب به وبسایتهای معتبر، فرمهای پرداخت آنلاین را دستکاری میکنند و اطلاعات کارتهای اعتباری کاربران را سرقت میکنند.
مهندسی اجتماعی (Social Engineering): در این روش، مجرمان با استفاده از مهارتهای ارتباطی و روانشناسی، افراد را فریب میدهند تا اطلاعات حساس خود را فاش کنند.
سرقت اطلاعات به معنای دسترسی غیرمجاز به اطلاعات حساس و محرمانه افراد یا سازمانها است. این اطلاعات میتواند شامل اطلاعات شخصی، اطلاعات مالی، اطلاعات تجاری و هر نوع اطلاعات دیگری باشد که برای مجرمان دارای ارزش باشد. در همین زمینه رئیس پلیس فتا استان کردستان با حضور در استودیوی تسنیم جرائم سایبری در استان را تشریح کرد که در ادامه از نظر خوانندگان محترم میگذرد:
سنندج، بانه و مریوان 3 شهر پر جرائم
سرهنگ فیضالله منصوری، با حضور در استودیوی خبرگزاری تسنیم، درباره جرائم سایبری اظهار داشت: از 100 جرائم سایبری سال گذشته در استان، 71 درصد مربوط به جرائم مالی؛ 14 درصد اخلاقی و 16 درصد سایر جرائم بوده است.
وی افزود: بیشترین جرائم استان کردستان مربوط به شهر سنندج و سپس شهرستانهای بانه و مریوان است که بیشترین آمار را به خود اختصاص دادهاند.
رئیس پلیس فتا استان کردستان در پاسخ به این سؤال که چرا بانه و مریوان دو شهر مرزی دارای جرائم زیادی هستند، علت چیست؟ توضیح داد: با توجه به اینکه هر دو شهرستان مرزی و تجاری هستند و خرید و فروش زیادی در این شهرستانها انجام میشود، متأسفانه به دلیل بیتوجهی شهروندان به هشدارها، شاهد آمار بالای جرائم مالی نسبت به سایر شهرستانها هستیم.
فروش خودرو با درج قیمت پایینتر از بازار کلاهبرداری است
وی با بیان اینکه بخش زیادی از مردم استان از دریافت و ورود به لینک پیامکهای جعلی متضرر شدهاند، عنوان کرد: از 71 درصد جرائم مالی سال گذشته، کلاهبرداری رایانهای و خرید مردم از سایتهای اجتماعی که کلاهبرداری بیش نیست، بیشترین جرائم را به خود اختصاص داده است. به عنوان نمونه ارزش یک خودرو 500 میلیون تومان است که فروشنده با 400 میلیون تومان قیمت در فضای مجازی گذاشته است، مردم نیزبر اثر بی توجهی اقدام به پرداخت بیعانه میکنند در حالی که در پیگیریها مشخص شده که شماره تماس به نام فرد نیست، کارت بانکی هم اجارهای است! کلاهبردار سعی میکند که ردی از خود به جا نگذارد.
منصوری از شهروندان خواست که روی هر لینکی کلیک نکنند و فریب تبلیغات دروغین فضای مجازی را نخورند، اذعان داشت: مردم در خریدهای اینترنتی که از شبکههای اجتماعی خرید میکنند به دلیل قیمت پایین وسوسه میشوند و یا کالایی که به دستشان میرسد با اصل چیزی که سفارش دادهاند متفاوت است و این کلاهبرداری است.
شهروندان فالور و ممبرهای فیک را مورد مبنای خرید قرار ندهند
وی تأکید کرد: شهروندان از طریق سایتهایی خرید کنند که دارای نماد الکترونیکی باشد و به هیچ وجه به اپلیکشنهای خارجی توجه نکنند و فالور و ممبرهای فیک را مورد مبنا قرار ندهند. توصیه میشود که پرداخت بیعانه را به طور کل حذف کنند و تا زمانی که کالا به دستشان نرسید وجهی پرداخت نکنند.
رئیس پلیس فتا استان کردستان خاطرنشان کرد: اخیراً در سایتهای آگاهی محور، درگاه پرداخت امن راهاندازی شده که برای هر خرید در صورت تأیید خریدار، پول به حساب فروشنده واریز میشود اما متأسفانه برخی از مردم متوجه نمیکنند.
روی لینکهای درون پیامکها کلیک نکنید
وی هشدار داد: ارسال پیامکهای با عنوان "کالا برگ الکترونیکی، سهام عدالت، بسته حمایتی رئیسجمهور و شکایتی علیه شما ثبت شده است"، با سرشماره شخصی کاملاً کلاهبرداری است، کلاهبرداران با این ترفند لینکهایی تهیه کرده و شماره شهروندان ارسال میکنند که پس از وارد شدن به داخل لینک درخواست وجه کم میکنند که به محض ورود به لینک، بدافزار روی گوشی ثبت و حساب خالی میشود.
منصوری متذکر شد: شهروندان به هیچ وجه روی لینک شمارههای ناشناس و یا حتی شماره آشنا تا قبل از مطمئن شدن حاوی لینک کلیک نکنند چراکه منجر به خالی کردن حساب می شود و به کل مخاطبین با نام آنها نیز ارسال میشود.
.
انتهای پیام/481/
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۷:۱۹
-
۷ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/989929/