عصر کرد

آخرين مطالب

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه:تحول عظیم روستاهای کرمانشاه پس از انقلاب گفتگو

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه:تحول عظیم روستاهای کرمانشاه پس از انقلاب
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، «محمدجواد خجسته» مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت ایام الله دهه فجر اظهار داشت: دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه یکی از دفاتر زیرمجموعه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری است که در کنار دفتر فنی و دفتر امور شهری و شورا‌ها فعالیت می‌کند.
وی در تشریح وظایف و مسئولیت‌های دفتر امور روستایی و شوراها، بیان کرد: عمده فعالیت‌های ما در حوزه امور روستایی متمرکز بر پیگیری امور عمرانی، توسعه‌ای، زیربنایی و تعامل نزدیک با بخشداری‌ها و دهیاری‌هاست. این دفتر همچنین مسئولیت رسیدگی به امور شورا‌های روستایی را بر عهده دارد تا بتواند نقش مؤثری در ارتقای کیفیت زندگی روستاییان ایفا کند.
ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های روستا‌های استان کرمانشاه
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه ادامه داد: استان کرمانشاه با برخورداری از ظرفیت‌های متنوع اقتصادی، کشاورزی، دامداری، گردشگری و صنعتی در روستا‌های خود، بستر مناسبی برای توسعه دارد.
وی خاطرنشان کرد: در ایام مبارک دهه فجر، یکی از اولویت‌های ما تبیین دستاورد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی در حوزه توسعه روستایی است. علی‌رغم تغییرات تناسب جمعیتی کشور، خدمات ارائه‌شده به روستا‌ها طی چهار دهه گذشته قابل توجه و شایان تقدیر است.
خجسته یادآور شد: معتقدیم که معرفی ظرفیت‌های روستایی می‌تواند بستر مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم کند و نقش مهمی در توسعه پایدار استان داشته باشد.
وی در بیان تقسیمات سیاسی استان کرمانشاه، اضافه کرد: این استان دارای 14 شهرستان، 34 بخش و 87 دهستان است. در مجموع، 3 هزار و 144 آبادی در استان وجود دارد که از این تعداد، 3 هزار و 24 آبادی ماهیت روستایی دارند.
خجسته تصریح کرد: روستا‌های بالای 20 خانوار در استان به یک هزار و 720 روستا و تعداد آبادی‌های دارای سکنه (زیر 20 خانوار) 2 هزار و 590 آبادی می‌رسد و حدود 466 هزار نفر از جمعیت 2 میلیونی استان را ساکنان روستا‌ها تشکیل می‌دهند که معادل 25 درصد جمعیت کل استان است. همچنین، یک هزار و 822 روستای دارای دهیاری و یک هزار و 628 روستا دارای شورا‌های اسلامی فعال هستند.
تنوع محصولات کشاورزی و جایگاه برتر کرمانشاه در کشور
وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشاورزی استان، گفت: در حال حاضر استان کرمانشاه از تنوع قابل‌توجهی در تولید محصولات کشاورزی برخوردار است که نتیجه زحمات شبانه‌روزی کشاورزان و روستاییان سخت‌کوش استان است.
خجسته به رتبه اول استان کرمانشاه در زمینه تولید محصولات نخود و جو اشاره و بیان کرد: طی چند سال اخیر، کشت زعفران در استان رونق قابل‌توجهی یافته و از نظر کیفیت در سطح کشور بی‌نظیر است و رتبه پنجم کشوری را داریم.
وی اضافه کرد: استان کرمانشاه رتبه سوم تولید ذرت، جایگاه چهارم تولید گردو، رتبه هفتم تولید زیتون، رتبه هشتم تولید بادام، جایگاه پنجم تولید عسل، جایگاه پنجم تولید گندم و رتبه دوم کشوری را در تولید آفتاب‌گردان آجیلی داریم.
وی از تولید انواع محصول خرما در استان کرمانشاه سخن گفت و افزود: اینها تنها بخشی از محصولات کشاورزی متنوع استان هستند که نشان‌دهنده ظرفیت‌های گسترده در بخش کشاورزی است.

عصر کرد

روستاها، قلب تپنده تولید و اشتغال
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه در ادامه، افزود: جمعیت مولد هر استان عمدتاً در روستا‌ها زندگی می‌کنند و نقش مهمی در اقتصاد ملی دارند. امسال با تأکیدات ویژه استاندار، تمرکز ما بر توسعه اشتغال در روستا‌ها بوده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، بیش از 75 رشته صنایع‌دستی در استان فعال هستند که حدود 25 هزار صنعتگر، عمدتاً ساکن روستاها، در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند.
وی اشاره‌ای به تولید صنایع‌دستی از محلی تا ثبت جهانی داشت و اظهار کرد: شهر دالاهو به‌عنوان شهر ملی تنبور، نودشه به‌عنوان شهر ملی گیوه، هرسین به‌عنوان شهر ملی و بین‌المللی گلیم، «فش کنگاور» دهکده ملی ساز‌های سنتی ایران ثبت شده است.
خجسته با اشاره به دیگر صنایع بومی از ارغوان بافی در منطقه اورامانات، تولید نمد، جاجیم، موج بافی، سفالگری، میناکاری، و دیگر هنر‌های سنتی در روستا‌های استان نام برد و گفت: صنعت تولید چوب درحال‌توسعه بوده و تفاهم‌نامه‌هایی با منابع طبیعی استان برای حمایت از تولیدکنندگان امضا شده است. وی افزود: در سال جاری چندین کارگاه تولیدی در روستا‌ها راه‌اندازی شده که نقش مؤثری در افزایش اشتغال داشته است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: منطقه اورامانات به دلیل ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی خود ثبت جهانی شده و یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری استان است. همچنین، محوطه‌های تاریخی مانند بیستون باستانی و دیگر آثار ارزشمند در روستا‌های استان، ظرفیت‌های گردشگری را افزایش داده است.
وی با اشاره به ثبت 14 روستای هدف گردشگری، گفت: در حال حاضر بیش از 57 اقامتگاه بوم‌گردی در سطح استان فعال هستند که نقش مهمی در جذب گردشگر و توسعه اقتصاد محلی ایفا می‌کنند.
پیشرفت‌های زیرساختی در روستا‌های استان کرمانشاه
خجسته در ادامه با اشاره به پیشرفت‌های زیرساختی در روستا‌های استان کرمانشاه، افزود: یکی از اولویت‌های مهم استانداری کرمانشاه در حوزه توسعه روستایی، ارتقای زیرساخت‌های اساسی مانند راه‌های روستایی، آب‌رسانی، گازرسانی، و توسعه ارتباطات است که تأثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی روستاییان دارد.
وی در خصوص وضعیت راه‌های روستایی، گفت: در حال حاضر بیش از 82 درصد از روستا‌های بالای 20 خانوار در استان کرمانشاه دارای راه‌های مناسب و دسترسی مطلوب آسفالته هستند. از مجموع این روستاها، حدود یک هزار و 520 روستا به راه روستایی مجهز شده‌اند که این موضوع یکی از دغدغه‌های جدی استانداری بوده و همچنان در دستور کار توسعه قرار دارد. اجرای پروژه‌های راه‌سازی روستایی بر عهده اداره‌کل راهداری است و تلاش داریم تا پوشش کامل را در این حوزه محقق کنیم.
خجسته در ادامه، افزود: در حوزه آب‌رسانی روستایی نیز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم. در حال حاضر یک هزار و 969 روستا تحت پوشش شبکه آب‌رسانی سالم قرار دارند. از این تعداد، 463 روستا جمعیتی کمتر از 20 خانوار دارند و یک هزار و 506 روستا جمعیتی بالای 20 خانوار را شامل می‌شوند. این درحالی است که اوائل انقلاب خیلی از روستا‌ها آب آشامیدنی سالم نداشتند.
وی با اشاره به گازرسانی گسترده در استان، گفت: در حال حاضر تمامی شهر‌های استان کرمانشاه، معادل 100 درصد، تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار دارند. در حوزه روستایی نیز میزان پوشش گازرسانی به 98.5 درصد رسیده است.
خجسته افزود: از مجموع 2 هزار و 404 روستا با قابلیت گازرسانی، 2 هزار و 306 روستا از نعمت گاز برخوردار هستند تنها تعداد محدودی از روستا‌ها باقی مانده‌اند که برنامه‌ریزی لازم برای پوشش کامل آنها نیز در دست اجراست. این میزان از پوشش گازرسانی، کرمانشاه را در رده استان‌های پیشرو در این زمینه قرار داده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه در خصوص توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در روستاها، تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و 583 روستا از نعمت اینترنت برخوردار هستند. همچنین، 2 هزار و 950 روستا (معادل 95 درصد از روستا‌های استان) به شبکه موبایل متصل هستند.
مقاوم‌سازی 75 درصد از واحد‌های مسکونی روستایی استان
وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی روستایی، گفت: در حال حاضر از مجموع حدود 119 هزار واحد مسکونی روستایی در استان کرمانشاه، بیش از 89 هزار واحد مقاوم‌سازی شده‌اند که این رقم معادل 75 درصد از کل واحد‌های مسکونی روستایی استان است. این دستاورد مهم، استان کرمانشاه را در زمره استان‌های برتر کشور در حوزه مقاوم‌سازی قرار داده است و نتیجه زحمات بی‌وقفه همکاران ما در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان است.
خجسته افزود: در ایام مبارک دهه فجر امسال، بیش از 5 هزار واحد مسکونی جدید که در مناطق روستایی ساخته شده‌اند، به بهره‌برداری خواهند رسید. این پروژه‌ها با اعتباری بالغ بر 12 هزار میلیارد ریال اجرا شده‌اند و نقش بسزایی در بهبود شرایط زندگی روستاییان و تقویت زیرساخت‌های مسکونی ایفا خواهند کرد.»
وی با تأکید بر اهمیت اجرای طرح‌های هادی روستایی به‌منظور ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های روستایی تصریح کرد: از مجموع یک هزار و 720 روستای بالای 20 خانوار که طبق قانون مشمول تهیه طرح هادی هستند، تاکنون برای یک هزار و 87 روستا معادل 64 درصد از روستا‌های استان، طرح هادی تهیه و اجرایی شده است. علاوه بر این، برای بسیاری از این روستا‌ها بازنگری طرح‌های هادی نیز انجام شده تا متناسب با نیاز‌های جدید جمعیتی و توسعه‌ای به‌روزرسانی شوند.
خجسته با اشاره به روستا‌هایی که هنوز طرح هادی برای آنها تهیه نشده، افزود: برای روستا‌هایی که تاکنون طرح هادی در آنها اجرا نشده است، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده و تلاش داریم با توجه به اعتبارات تخصیصی جدید، روند تهیه و اجرای طرح‌های هادی را تسریع کنیم. امیدواریم با حمایت‌های بیشتر و تخصیص منابع مالی، شاهد توسعه همه‌جانبه در تمام روستا‌های استان باشیم.
وی از برنامه‌های افتتاح پروژه‌های عمرانی در ایام دهه فجر خبر داد و گفت: در سال جاری، 226 پروژه عمرانی و توسعه‌ای در حوزه روستایی استان کرمانشاه اجرا شده که در دهه مبارک فجر به بهره‌برداری خواهند رسید.
خجسته در پایان، تأکید کرد: برنامه‌های توسعه‌ای استان کرمانشاه در حوزه روستایی، نشان‌دهنده یک رویکرد جامع در راستای ارتقای سطح زندگی روستاییان است. از بهبود زیرساخت‌های اساسی گرفته تا حمایت از تولید و اشتغال، همه این اقدامات در جهت ایجاد شرایطی است که روستا‌ها نه‌تنها محل زندگی، بلکه محل شکوفایی اقتصادی و فرهنگی باشند. امیدواریم با تداوم این مسیر، شاهد کاهش مهاجرت، افزایش جمعیت مولد در روستاها، و توسعه پایدار در سراسر استان باشیم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/959073/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواندن چند بیت از آثار سلمان هراتی

بخشی از کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

خواندن غزلی از علیرضا قَزوه، نویسنده و شاعر ایرانی

«اُسکار و لوسیندا» منتشر شد

علی انصاریان؛ یاد و خاطره‌ای که در دل‌ها باقی می‌ماند

لواندوفسکی-امباپه: فاصله بیشتر شد

رونالدو هنوز هم مهم‌ترین نام در فوتبال است

6 فلوریست به اردوی تیم ملی شمشیربازی دعوت شدند

مشکلات فصل اخیر استقلال از زبان هادی شکوری

توصیه شکوری برای پرورش مربی داخلی

ماموریت کارتال برای شکار «کبیر آسیا»

فرارهای تیموری به یاد استقلال!

استقبال پرشور هواداران گالاتاسرای از موراتا

مهدی حاج‌ محمد در خانه ابدی آرام گرفت

طرح ویژه هواداران الهلال برای دیدار با پرسپولیس

صحنه ای متفاوت از نرگس محمدی در صفحه علی اوجی

برپایی نمایشگاه «مدرسه انقلاب » در سرپل ذهاب

رختکن رئال در آستانه انفجار!

صحنه های جالب در تجمع جدید مقابل مجلس برای قانون حجاب! چه شعارهایی داده شد؟ + عکس ها

موجود عجیب و وحشتناک با چهره سگ و بدن انسان/ عکس

فرهنگ ایثار و شهادت در قالب هنر بە نسل آیندە منتقل شود

گازرسانی در کردستان به خط پایان رسید

فعالیت معادن پوکه روستای طهمورث بیجار ‌متوقف شد

امام حسین(ع) الگوی پاسداران انقلاب اسلامی هستند

جزئیات پویش سراسری با انقلاب تا ظهور در کردستان

نماهنگ کردی «قوودسی شه ریف» رونمایی شد

کردستان در زمره نامساعدترین استان‌ها از لحاظ محیط کسب و کار است

بهره‌مندی معلولان کردستانی از تسهیلات 300 میلیونی

44 پروژه مخابراتی در شهرستان های دیواندره و بیجار افتتاح شد

ساماندهی هسته مرکزی شهر سنندج در اولویت قرار گیرد

زنجان صاحب آزمایشگاه اینترنت اشیا شد

ورود سامانه بارشی به کردستان/ دما به 16.2درجه زیر صفر رسید

1200 میلیارد دلار!

اروپا آماده اعمال تعرفه بر کالاهای آمریکایی است

امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است

حمله یک نماینده از تریبون مجلس به وزیر اقتصاد / لاهوتی: دولت از فرصت موافقت‌نامه‌های تجاری استفاده کند

اعلام وصول 2 سوال ملی از وزیر اقتصاد در صحن امروز مجلس

2 سوال از وزیر اقتصاد در صحن مجلس

اقتصاد رشد - 1 |اثر «عرض جغرافیایی» بر رشد اقتصادی

راهی جز این نداریم که اداره اقتصاد کشور را به بخش خصوصی واگذار کنیم

2 سئوال از وزیر اقتصاد اعلام وصول شد/ همنی به مجلس فراخوانده می شود

2 سئوال از وزیر اقتصاد اعلام وصول شد/ همتی به مجلس فراخوانده می شود

اروپا باید در پاسخ به تهدیدات اقتصادی ترامپ متحد باشد

مدیرعامل بانک ملی ایران: طراحی و تولید خلاقانه خدمات و محصولات بانک براساس نیاز مشتریان

مسجد، پایگاهی برای توسعه اقتصادی در شهرستان سرایان

سردار خوشبخت: آشنا‌ کردن نسل جوان با فرهنگ شهید و شهادت ضروری است

پیروزی انقلاب اسلامی زیباترین اتفاق تاریخ معاصر ایران بود

چگونه سفر به کرمانشاه را در کمترین زمان برنامه‌ریزی کنیم؟

تخصیص 30 هزار میلیارد برای پروژه راهبردی راه‌ آهن غرب

تجلیل از پاسداران فرزند شهید و جانباز در حرم مطهر بانوی کرامت به مناسبت روز پاسدار