عصر کرد

آخرين مطالب

احمقانه‌ترین جنگ تجاری تاریخ سیاسی

احمقانه‌ترین جنگ تجاری تاریخ
  بزرگنمايي:

عصر کرد - دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در آستانه جنگ تجاری و ضربه زدن به سه شریک تجاری بزرگ آمریکا با تعرفه های گسترده است، استفاده بسیار تهاجمی و افراطی از سلاح اقتصادی مورد علاقه او نسبت به هر کاری که در دوره اول ریاست جمهوری خود انجام داده است می‌تواند ایالات‌متحده را با مشکلات بزرگی روبرو سازد.
افزایش احتمالی عوارض گمرگی اجناس وارداتی از مکزیک، کانادا و چین، آزمون بزرگی برای استفاده غیرمتعارف ترامپ از تعرفه‌ها خواهد بود، که وی آن را «» توصیف می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این یک قمار بسیار بزرگ است که مسلماً بزرگتر از هر سیاست اقتصادی دیگری است که ترامپ در طول چهار سال اول حضورش در کاخ سفید به اجرا گذاشته است. این استراتژی این پتانسیل را دارد که موضوعات اساسی را که بسیاری از رأی دهندگان بیشترین اهمیت را به آن می‌دادند یعنی اقتصاد و هزینه‌های زندگی با تغییر مواجه سازد.
اما اعمال تعرفه‌های که مدنظر ترامپ است خطر بزرگی به همراه دارد: آن‌ها می‌توانند نتیجه معکوس بر اقتصاد آمریکا داشته باشند، قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان پیش از آغاز دور جدید ریاست‌جمهوری ترامپ افزایش را تجربه کرده بودند. شروع سیاست تعرفه‌ای در قبال چین، کانادا و مکزیک می‌تواند بازارهای همچون خواربارفروشی‌ها را با افزایش قیمت مجدد مواجه کند و یا بازار متزلزل سهام را با شوکی منفی همراه سازد و بسیاری از مشاغل را در یک جنگ تمام عیار تجاری از بین ببرد. سی‌ان‌ان معتقد است « این جنگ می‌تواند بزرگترین گل به خودی باشد. این یک قمار بزرگ است. این دستور العملی برای کاهش سرعت جهش اقتصاد و افزایش تورم در آمریکا است .»
وال استریت ژورنال پا را فراتر گذاشت و روز شنبه مقاله‌ای تند با عنوان « احمقانه ترین جنگ تجاری در تاریخ » منتشر کرد. این مقاله استدلال می‌کند که توجیه ترامپ برای «ح مله اقتصادی » به کانادا و مکزیک «هیچ معنایی ندارد» و هشدار داد که این استراتژی ممکن است به فاجعه ختم شود.
دنیایی بسیار متفاوت ترامپ تعرفه‌ها را به عنوان یک ابزار مذاکره تقریبا جادویی، راهی قدرتمند برای به دست آوردن اهرم فشار بر دوستان و متحدان خود می‌داند. او استدلال کرده است که تعرفه‌ها برای رفع نگرانی‌های عمده از جمله کسری تجاری، مهاجرت غیرقانونی و جریان مواد مخدر غیرقانونی ضروری است.
ترامپ و حامیانش اغلب به درستی اشاره می‌کنند که تعرفه‌ها در دوره اول ریاست جمهوری او باعث تورم مشکل زا در اقتصاد آمریکا نشدند. اما آن‌ها تعرفه‌های متفاوتی بودند که در دنیایی بسیار متفاوت و در زمانی بسیار متفاوت‌تر اعمال می شدند.
ترامپ روز شنبه تعرفه هایی را بر 1.4 تریلیون دلار از کالاهای وارداتی اعمال کرد. بر اساس برآوردهای بنیاد مالیات آمریکا، این بیش از سه برابر 380 میلیارد دلار کالاهای خارجی است که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ تحت قوانین تعرفه‌های ترامپ قرار گرفتند.
در دوره اول ترامپ، تورم واقعاً مشکلی برای اقتصاد آمریکا نبود. امروزه، هزینه‌های زندگی در بخش مواد غذایی، در نمایندگی خودرو و تقریباً در هر جای دیگر بسیار گران‌تر از دوره قبل ترامپ شده است. مصرف کنندگان، سرمایه گذاران و مقامات فدرال رزرو در حال حاضر نسبت به افزایش حتی متوسط ​​قیمت بسیار حساس‌تر و نگران هستند.
چرا «خانه خود را بسوزانید؟» کاخ سفید استدلال کرده است که تعرفه‌های ترامپ برای اقتصاد ایالات متحده دردسر ایجاد نمی کند، اما برخی از اقتصاددانان و کارشناسان تجارت به شدت نگران هستند زیرا این تعرفه ها نزدیک ترین همسایگان آمریکا، کانادا و مکزیک را هدف قرار می دهد.
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، کانادا و مکزیک را تهدید به اعمال تعرفه کرد، اما هرگز از آن استفاده نکرد. مشاورانش او را از چنین حرکاتی منع کردند. ضربه زدن به کانادا و مکزیک با تعرفه های کلان می تواند باعث هرج و مرج زنجیره تامین در اقتصاد آمریکای شمالی شود که به هم مرتبط است و منجر به قیمت های بالاتر شود.
اعمال تعرفه‌های 25 درصدی بر نزدیک‌ترین شرکای تجاری‌ آمریکا، خطر نابودی قدرت اقتصادی آمریکای شمالی را به همراه دارد که ایالات متحده به آن متکی است. « چرا می خواهید خانه خود را به آتش بکشید ؟» 
کارشناسان اقتصادی آمریکا بر این باورند که نتیجه سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ را باید به ویژه در صنعت خودرو مشاهده کرد. جایی که قطعات اغلب قبل از رسیدن خودرو به نمایندگی، چندین بار از مرز عبور می کنند. Wolfe Research تخمین زده است که قیمت یک خودروی معمولی فروخته شده در ایالات متحده به دلیل تعرفه‌ها می‌تواند 3000 دلار افزایش یابد.
قیمت فروشگاه‌های مواد غذایی در خطر است صنعت نفت از کاخ سفید خواسته است که از نفت‌خام در برابر تعرفه‌ها محافظت کند، زیرا کانادا بزرگترین منبع خارجی تامین نفت ایالات‌متحده است. تحلیلگران هشدار داده‌اند که تعرفه‌ها می‌تواند قیمت بنزین را ​​افزایش دهد. به همین دلیل کاخ سفید تعرفه‌های انرژی کانادا را به جای 25درصد به 10 درصد کاهش داد.
از سوی دیگر قیمت‌های مواد غذایی دردسر بزرگی است که در انتخابات گذشته بر اقتصاد رای‌دهندگان سنگینی می‌کرد. اما مکزیک بزرگترین منبع خارجی میوه و سبزیجات آ مریکا است، در حالی که ک انادا در غلات، دام/گوشت و شکر/محصولات گرمسیری رتبه اول را دارد.
کارشناسان می‌گویند که «بسیار» مطمئن هستند که تعرفه‌های ایالات متحده باعث افزایش قیمت‌ها برای مصرف کنندگان خواهد شد - به ویژه در فروشگاه‌های مواد غذایی و مصالح ساختمانی.
نکته‌ای که باید در این خصوص به آن توجه کرد اینست که افزایش قیمت بر اساس تعرفه فوراً اتفاق نخواهد افتاد. در عوض، قیمت‌ها می‌توانند به صورت قطره‌ای-قطره‌ای-قطره‌ای افزایش یابند، زیرا تاثیر آنها از طریق زنجیره‌های تامین پیچیده اتفاق می‌افتد.
اینطور نیست که همه فردا قفسه‌های خود را علامت گذاری کنند و بعد تمام شود. " "شما شاهد انتقال آهسته قیمت‌ها خواهید بود. یک هفته در خواربارفروشی و هفته دیگر در املاک خواهد بود.
مشکل این است که هزینه‌های ورودی بالاتر برای کالا‌ها، همراه با تعرفه‌های تلافی‌جویانه، می‌تواند به مخارج شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان لطمه بزند و سرمایه‌گذاران و مقامات فدرال رزرو را نگران کند.
طبق برآورد کارشناسان اقتصادی، تعرفه‌های ترامپ بر مکزیک، کانادا و چین، همراه با تعرفه‌های تلافی جویانه این کشورها، می‌تواند 1.5 درصد از رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا (GDP) در سال 2025 و 2.1 درصد دیگر در سال 2026 را از بین ببرد.
«افزایش شدید تعرفه‌ها علیه شرکای تجاری ایالات متحده می‌تواند یک شوک رکود تورمی ایجاد کند - یک ضربه اقتصادی منفی همراه با یک انگیزه تورمی - و در عین حال باعث نوسانات بازار مالی شود.»
«بازی با آتش»
یک سوال بزرگ این است که فدرال رزرو چگونه پاسخ خواهد داد؟
اگرچه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو و همکارانش ممکن است مایل باشند که یک بار ضربه به قیمت‌ها را نادیده بگیرند، تعرفه‌ها می‌تواند بانک مرکزی ایالات متحده را مجبور کند کاهش نرخ بهره را بیشتر به تاخیر بیندازد.
کلید واقعی برای مقامات فدرال رزرو این خواهد بود که چگونه تعرفه‌ها روانشناسی مصرف کننده را تغییر می‌دهند، البته اگر اصلاً وجود داشته باشد. «اگر تعرفه‌ها انتظارات تورمی را بالاتر ببرند، فدرال رزرو ممکن است تحت فشار باشد تا نرخ‌ها را برای مدت طولانی‌تری محدود نگه دارد، شرایط مالی را سخت‌تر کند و بر شتاب رشد تاثیر بگذارد».
البته هنوز خیلی زود است که دقیقاً بگوییم همه اینها چگونه پیش خواهد رفت. متغیر‌های زیادی وجود دارد، از جمله اینکه زنجیره‌های تامین پیچیده و مصرف کنندگان چگونه واکنش نشان می‌دهند.
این کاملاً ممکن است که یک توافق در آخرین لحظه قبل از اینکه عوارض خسارت واقعی ایجاد کند، حاصل شود.
با این حال، افزایش تعرفه‌ها به این میزان بر این طیف وسیع از کالاها، استراتژی خطرناکی است، استراتژی که حتی ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود آن را امتحان نکرد.
منبع : سی‌ان‌ان

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/959010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعر جامی و ارادت به مقام خاتم پیامبران (ص)

داستانک/ عشق در هفتاد و پنج سالگی

دریافتی تیم‌های پایه پرسپولیس به 80 درصد رسید

زمان نشست خبری کارتال پیش از دیدار با الهلال اعلام شد

دعوای هندرسون با خبرنگار

دلیل غیبت ادرسون مشخص شد

جریمه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال برای 6 باشگاه لیگ برتری

مهاجمی خطرناک‌تر از امباپه مقابل پرسپولیس

بازتاب حضور رایان کنت در پرسپولیس در رسانه معتبر آلمانی

سنگین‌ترین سیلی تاریخ از شاگرد

آخرین وضعیت مصدومان پرسپولیس برای بازی با الهلال

تیم منتخب هفته هجدهم لیگ برتر فوتبال

ارتقای ایمنی جاده های هرسین با اجرای سه پروژه و سرمایه گذاری 135 میلیارد ریالی

فرمانده سپاه سرپل ذهاب: چراغ انقلاب اسلامی هیچ گاه خاموش نخواهد شد

معامله خونین بر سر یک گنج گرانقیمت در پارک

500 واحد مسکن مددجویان توسط بسیج سازندگی کردستان احداث شد

دهه فجر؛ نماد آزادی و استقلال/ اقتدار جمهوری اسلامی ایران مرهون خون شهدای انقلاب است

ذخیره‌سازی گوشت قرمز و مرغ منجمد ایام ماه رمضان و نوروز در کردستان

«شاه‌نقش» صاحب تیزر شد

نسبت به موضوعات اصلی کشور باید اشتراک‌نظر پیدا کنیم/ درمورد تعیین صلاحیت افراد باید بازنگری صورت گیرد/ اقتصاد مسئله اول کشور است

محسنی اژ‌ه‌ای:اقتصاد مساله اول کشور است/فیلم

اژه‌ای: مهم‌ترین مسئلۀ امروز کشور اقتصاد است

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای: باید در مورد تعیین صلاحیت افراد بازنگری کنیم

رئیس قوه قضاییه: اقتصاد مسئله اول کشور است

انهدام شبکه تکفیری – سلفی در کرمانشاه

شبکه تکفیری ـ سلفی در کرمانشاه منهدم شد

ملت ما با وجود همه تحریم‌ها در قله عزت ایستاده است

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه:تحول عظیم روستاهای کرمانشاه پس از انقلاب

سپاه، پاسدار دستاوردهای انقلاب

اکران فیلم های جشنواره فجر همزمان با سراسر کشور درکیش

یکی از برکات جمهوری اسلامی خودکفایی کشور در حوزه تولید علم است

بخشی از کتاب/ بمبئی رقص الوان است

قطع همکاری مدودف و ژیل سیمون پس از ناکامی

ترکاشوند: والیبال سایپا بودجه محدودی دارد و کار سخت شده است

علی چینی: می‌توانیم الشرطه را شکست دهیم

رایان کنت خرید بعدی پرسپولیس نیست!

پایان کاراته قهرمانی کشور بانوان با معرفی نفرات برتر

دوری طولانی‌مدت مدافع آلمانی به دلیل شکستگی کتف!

روزهای سرنوشت‌ساز؛ قهرمان لالیگا مشخص می‌شود

اظهارات دانچیچ پس از پیوستن به تیم بسکتبال لیکرز

عصبانیت عجیب رافینیا از داور

میزبانی آسیایی استقلال در آزادی بعد از 2100 روز!

نمایش کمدی «مامانا دئمه» در آستارا به روی صحنه رفت

قتل فجیع مادر و دختر 3 ساله/ اعترافات تکان دهنده قاتل جوان مو به تن آدم سیخ می‌کند!+عکس

نیکزاد: جانبازان الگوی مناسبی برای نوجوانان و جوانان در همه صحنه‌ها هستند

پاس کامیاران حریف تیم بسکتبال مقاومت شهرداری تبریز شد

110 کیلومتر از محور‌های سقز خط کشی شد

قوانین آنتروپی در دنیای کوانتومی هم کار می‌کنند

اقتصاد در بن‌بست خصوصی‌سازی؛ چرا واگذاری‌ها ناکام ماند؟

خطر در کمین چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا