دسترسی به پولهای بلوکه شده در انتظار تصمیمات مسئولان/ FATF ناجی اقتصاد میشود؟
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش ، چندی پیش وزیر اقتصاد از موافقت رهبری به منظور بررسی مجدد پیوستن کشور به لایحه FATF خبر داد. به گفته کارشناسان پیوستن ایران به FATF بسیاری از مشکلات مرتبط با تحریمها و صادرات را برطرف میکند.
حمیدرضا فتحآبادی اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرداری در اینباره اظهار کرد: بدون شک پیوستن به نظام بانکی جهان، منافع بسیاری برای اقتصاد کشور دارد که تاثیرات مستقیم و غیرمستقیمی روی معیشت مردم خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی ادامه داد: درصورتی که نام ایران از لیست سیاه FATF خارج نشود، حتی کشورهایی مثل چین و روسیه هم برای مبادلات تجاری خود با ایران، با موانعی روبرو میشوند که البته این موانع درحال حاضر هم وجود دارد و میبینیم که سرمایههای هنگفت ایران در کشورهای مختلف بلوکه میشود و قابل انتقال به کشور نیست.
این کارشناس افزود: لوایح دوگانه پالرمو و CFT که در دهمین دوره مجلس به تصویب نمایندگان رسید، با اشکالات شورای نگهبان مواجه شد و برای بررسی بیشتر از سال 99 به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد. اگرچه آن زمان جلساتی با حضور دولتمردان اقتصادی از جمله وزرای اقتصاد و بانک مرکزی برای بررسی دلایل دولت در تصویب این دو لایحه برگزار شد اما در نهایت مجمع به جمع بندی نهایی نرسید و در نهایت لوایح در مجمع رسوب کرد.
یکی از وعدههای رئیس جمهور تسهیل مراودات مالی و تجاری با جهان بود و در نخستین نشست خبری خود اعلام کرد که درباره تصویب لوایح مرتبط با FATF به مجلس نامه ارسال خواهد کرد.
پس از آن در 11 مهرماه محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاستجمهوری با اعلام اینکه درخواست بررسی مجدد FATF به مجمع تشخیص مصلحت ارسال میشود، به خبرنگاران تاکید کرده بود که درخصوص این موضوع اجماع داخلی اتفاق خواهد افتاد.
سخنگوی دولت نیز در مهرماه گذشته از شروع هماهنگیها میان دولت و مجمع برای بررسی مجدد موضوع FATF در این نهاد خبر داده بود.
FATF یک گروه فرادولتی است که سیاستها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی را طراحی و ترویج میکند. این استانداردها، پولشویی، تامین مالی تروریسم و سایر تهدیدهای مربوط به سیستم مالی بینالمللی را هدف قرار داده است.
همچنین بخوانید اتهام نادرست پولشویی به ایران به دلیل قرارداشتن در لیست سیاه FATF بیشتر اعضای FATF را کشورهای توسعه یافته در اروپا و آمریکا تشکیل میدهند. یک کشور برای عضو شدن باید متعهد شود که بر اساس استانداردهای مالی پذیرفتهشده عمل کند و در عین حال جدیدترین توصیههای FATF را تایید و از آنها حمایت کند. همچنین کشورهایی که در وضعیت غیرهمکار با این سازمان بهسر میبرند، در لیست سیاه قرار میگیرند.
کشورهایی که از آنها بهعنوان پناهگاه امن برای حمایت از تامین مالی تروریسم و پولشویی یاد میشود نیز در لیست خاکستری FATF قرار میگیرند و قرار گرفتن این کشورها در این فهرست بهمعنای هشداری برای امکان ورود به لیست سیاه است.
اگر کشوری در لیست خاکستری و سیاه FATF قرار بگیرد، شانس ادغام در نظام بانکی جهانی را از دست خواهد داد. کاهش مبادلات تجاری بینالمللی، تحریمهای اقتصادی از سوی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی البته سایر کشورها از دیگر پیامدهای قرار گرفتن در لیست سیاه و خاکستری است.
-
سه شنبه ۱۸ دي ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹:۲۱
-
۶ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/944722/