عصر کرد

آخرين مطالب

تعرفه‌های ترامپ؛ شکست نئولیبرالیسم یا تناقضی از درون؟ سیاسی

تعرفه‌های ترامپ؛ شکست نئولیبرالیسم یا تناقضی از درون؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اخیرا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا سرانجام همانطور که وعده داده بود روز چهارشنبه با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفه‌های گمرکی سنگینی را علیه برخی کشورها در راستای آنچه ایالات متحده از آن به عنوان «سیاست تعرفه‌ای متقابل» نام می‌برد، اعمال کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در ابتدای سخنرانی خود در کاخ سفید که با هدف اعلام تعرفه‌های تجاری جدید در نظر گرفته شده علیه کشورها برنامه‌ریزی شده بود از چنین روزی به عنوان «روز آزادی» در کشورش یاد کرد.
در حالی رئیس جمهور آمریکا روز اعمال تعرفه های تجاری را روز آزادی نامید، که طبق مبانی اقتصاد متعارف، این سیاست های ترامپ دقیقا نقطه مقابل آزادی اقتصادی محسوب می شود. سیاست‌های تعرفه‌گذاری ترامپ برخلاف اصول اقتصاد متعارف بود، زیرا اقتصاد متعارف معمولاً بر مزایای تجارت آزاد تأکید دارد و تعرفه‌ها را یک عامل کاهنده‌ی کارایی اقتصادی می‌داند. در اینجا چند دلیل اصلی آورده شده است. به بیانی دیگر به نظر می رسد طبق معمول پایبندی به اقتصاد ازاد و سیاست درهای باز صرفا نسخه هایی است که برای سایر کشور ها پیچیده می شود.
تعرفه‌های ترامپ؛ شکست نئولیبرالیسم یا تناقضی درون آن
هاجون چانگ، اقتصاددان سرشناس کره ای که مطالعات گسترده ای در حوزه توسعه اقتصادی کشور ها دارد، در یکی از کتاب های بسیار مشهور خود، انتقادات گسترده ای به سیاست‌های اقتصادی و توصیه‌های نهادی که از سوی کشورهای توسعه‌یافته به کشورهای درحال توسعه دیکته می‌شود، وارد میکند. چانگ به وضوح شرح میدهد که برخی از ابزارهای اقتصاد متعارف صرفا برای عقب ماندگی دیگر کشور ها توصیه می شود.
وی در این کتاب، رفتار کشورهای توسعه‌یافته (در قالب سیاست‌ها و توصیه‌های نهادی) است را به مثابه انداختن نردبانی می‌داند که خود از آن بالا رفته‌اند. هاجون چانگ رقابت را نه‌تنها در فضای اقتصادی، بلکه در فضای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری اقتصادی بررسی می‌کند و تأکید دارد که کشورهایی که توانسته‌اند به جایگاه برتری از توسعه دست یابند، به‌دلیل منافعی بوده که از موقعیت «انحصاری» عاید آنها می‌شود، کشورهای پیشرفته نمی‌خواهند که کشورهای درحال توسعه بدان جایگاه دست یابند.
ترامپ به تمام تعالیم اقتصاد رایج پشت پا زد
محمد جواد توکلی کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه در یادداشتی با اشاره به تعرفه گذاری های ترامپ نوشت: ترامپ با انداختن نردبان تعرفه‌ای، به همه تعالیم اقتصاد رایج پشت پا زد، تعالیمی که اساتید اقتصاد وطنی در قالب اسطوره‌ تجارت آزاد به اسم علم در ذهن دانشجویان تزریق می کنند. 
ترامپ آمریکا را به اواسط قرن 19 میلادی برگرداند که در آن بریتانیا علیرغم نظریه پردازی جانبدارانه اسمیت و ریکاردو برای تجارت آزاد عاری از تعرفه، خودش بالاترین سطح حمایت از تولید داخلی را داشت.
انداختن نردبان نام کتاب چانگ اقتصاددان مطرح کره‌ای است که ادبیات فردریک لیست آلمانی در اواسط قرن 19 را زنده می‌کند، لیست معتقد بود که طرفداری اسمیت و ریکاردو از تجارت آزاد در قرن 18 و 19 نوعی سوگیری در تضمین منافع انگلستان آن زمان پس از صنعتی شدن است، وقتی انگلستان با مازاد تولید و کمبود مواد اولیه روبرو شد، منافعش در این بود که سایر کشورها از جمله آلمان و آمریکای آن زمان تعرفه‌ها را بردارند تا انگلیس بتواند راحت کالاهای مازادش را صادر کند و مواد اولیه و نیروی کار ارزان را حتی از طریق استعمار سایر کشورها وارد کند. 
حال ترامپ همان مسیر را طی می‌کند منتهی نه در زرورق به ظاهر علمی تجارت آزاد عاری از تعرفه، بلکه در چارچوب رویکرد قلدرمابانه خودش که به صراحت می‌گوید تجارت خارجی باید منافع آمریکا را تامین کند. ترامپ حتی از عدالت هم دم می زند و ادعا می‌کند که در 50 سال گذشته ما را غارت کرده و مشاغل مان را دزدیده اند؛ ولی وی فراموش کرده که آمریکا بیش از 70 سال است که بعد از جنگ جهانی دوم در حال چپاول دنیا با انتشار دلار بدون پشتوانه و توزیع آن در جهان است.
استراتژی جدید ترامپ، بیش از پیش پوچی نئولیبرالیسم را عیان کرد
یزدی زاده، کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست تعرفه گذاری ترامپ که نوعی ملی گرایی اقتصادی محسوب می شود، نوشت: استراتژی انتخابی ترامپ(ملی گرایی اقتصادی)، پوچ بودن مبانی نئولیبرالیسم که هیچ، لیبرالیسم را نیز، بیش از پیش عیان نمود. زمانیکه از سقوط اقتصاد آمریکا، در صورت ادامه روند کنونی صحبت می‌شد و دیگران آن را توهم میدانستند، خیلی نگذشته است. 
البته این جماعت متوهم عادت به پذیرش اشتباهات خود ندارند و به جای بحث علمی در مقابل نظریاتی که اساس علم توهم زده آنها را، از ریشه، زیر سوال برده، روش تخریب طرف مقابل را، بکار گرفته و میگیرند. 
وقتی کسی به آنها بگوید شما مفهوم نرخ بهره در اقتصاد را نفهمیده ایدو 40 سال است سیاست انبساطی را به جای انقباضی بکار برده اید، بگوید شما مفهوم و محدودیت، تئوری ها را نفهمیده اید، بگوید شما وجود روابط سیستماتیک در اقتصاد را نفهمیده اید، شما مفهوم کاهش ارزش پول در نتیجه کاهش تقاضای آن را نفهمیده اید، شما مفهوم دارایی مالی بی نام و ماهیت و آثار آن را نفهمیده اید، شما مفهوم و تفاوت ماهوی دو بازار ارز در کشور را نفهمیده اید.
این رفتارها دقیقا تایید ادعای افراد مقابل خودشان است. علی ایحال باید توجه کنیم، قطب بندی جدید در دنیا، نه براساس روش های سنتی،بلکه بر اساس قدرت اقتصادی شکل میگیرد.
منبع: تسنیم

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/981620/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قرارگاه‌های جهادی استان اصفهان توسط سپاه صاحب‌الزمان (عج) تجهیز شد

مسجدی که نبض اقتصاد و زندگی مردم را در دست گرفته است

انتصاب اعضای ستاد اربعین استان کرمانشاه

تمرکز بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان کردستان

شاعرانه/صبح است و صبوح است بر این بام برآییم

چهره ویژه استقلال - فولاد ملی‌پوش است!

تداوم غیبت دابو و کامارا در تمرینات سپاهان

فوتبال ایتالیا مثل یک فِراری ناقص است، زیبا ولی کم‌زور!‏

غیبت 2 مدافع سپاهان مقابل مس رفسنجان قطعی شد

برد دراماتیک فولاد؛ تعیین قهرمان به پنجشنبه موکول شد

سرمربی استقلال، نگران تیم‌های فوتبال روسیه!

بارسا کاملا تغییر کرده؛ همه برای فلیک جان می‌دهند!‏

تجهیز کامل قرارگاه‌های جهادی استان اصفهان توسط سپاه صاحب‌الزمان (عج)

اهمیت حمل و نقل در توسعه اقتصاد کشور

طرح رایگان بهینه‌سازی موتورخانه در کردستان گامی درصرفه‌جویی انرژی است

آدامسی که با آنفلوآنزا و تبخال مقابله می کند

شعری از زهرا رسولی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

مرگ کاشف فیگو و کریس رونالدو؛ ستاره‌یاب بزرگ

نامه مهم تاج؛ کاری کنید که بازی‌ها بدون تماشاگر نشود

آخرین بازی رئال در لندن؛ رونالدو، بکام و زیدان در هایبری

سریال جدید جواد عزتی و نگار جواهریان

عنوان کمترین نرخ تورم استان‌های کردنشین به کرمانشاه رسید

«گوگوشِ نوجوان و پدرش صابر آتشین» روی صحنه؛ دهه 40

بهره مندی بیش از 103 هزار نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر کردستان

شناسایی و شناخت درست آسیب‌های اجتماعی استان کردستان در سال جدید توسط ستاد امر به معروف

کردستان مهد رویش گیاهان دارویی و خوراکی بهاری است/ شناسایی 2370 گونه گیاهی در کردستان

ستاره درخشان تاریخ نبردهای بایرن-اینتر؛ قاتل آرژانتینی

شمسایی: سالنی‌بازهای جوان را محک می‌زنیم

تحقیر عجیب پی‌اس‌‌جی؛ تیم کوچکی از شهر پاریس!

حضور علی پروین در تمرین پیشکسوتان پرسپولیس

آنچلوتی و رکوردی که از آن فراری است

خداداد و پیروانی دو خط موازی که به‌هم نمی‌رسند!

صدرنشین کروات و خداحافظی با سنت برانکو!

گاریدو جواب استوری مدافع پرسپولیس را داد

رئال در امارات؛ تهدید از آسمان می‌آید!

ستاره سپاهان به‌موقع برگشت!

کارگردان اصفهانی:«آقاجون»سمبل موفقیت من است؛«تئاتر» هنری آمیخته با عشق

سونیا حسینی (نیکا) و احمد مهرانفر در پشت صحنه پایتخت 7 (عکس)

یک سوم بیماران از تهیه دارو منصرف می شوند

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 175 تن از جامعه ایثارگری

فیفا تصویب کرد؛ انقلاب جهانی در داوری فوتبال

داستانک/دختر و رعدوبرق

تمرینات رئال مادرید در ورزشگاه امارات پیش از بازی با آرسنال با حضور امباپه، بلینگام و وینیسیوس

طلسم رئال بدون پدیده جوان!

عقب‌ماندگی طرح هادی در کردستان نیازمند اعتبار جهشی است

تشریح برنامه‌های هفته انقلاب اسلامی در کردستان

اعترافی خطرناک؛ تداوم تهدید علیه ایران از خاک عراق

دوراهی انتخاب میان خشکسالی یا بی‌برقی/ خسارت روزانه 18 همتی قطع برق به اقتصاد کشور

اختصاص 1000 میلیارد تومان اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری به دانش بنیان‌ها

مدد الهی در گرو حفظ چیست؟