عصر کرد

آخرين مطالب

راه «رشد» از پتروشیمی سیاسی

راه «رشد» از پتروشیمی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش می‌متالز، مراسم افتتاحیه دومین همایش و نمایشگاه ایران پتروکم در مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار شد. در این رویداد، توسعه نوآورانه صنعت پتروشیمی راه رشد اقتصاد ایران در سال‌های آینده معرفی شد. مدیرعامل هلدینگ خلیج‌ فارس، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، رئیس سازمان منطقه آزاد کیش از جمله سخنرانان روز اول این رویداد بودند.
محور اصلی صحبت‌های سخنرانان مراسم افتتاحیه، توجه به الزامات رسیدن به اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه پتروشیمی بود. مقامات حاضر معتقد بودند کلید رسیدن به هدف مذکور استفاده از ظرفیت‌های تکنولوژی برای توسعه بخش پتروشیمی است. به گفته سخنرانان، استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در زنجیره ارزش پتروشیمی می‌تواند باعث شود تا مهم‌ترین صنعت ایران به مدار رشد با سرعت بازگردد. در همین راستا قرار است تفاهم‌نامه‌ای با مشارکت سازمان مناطق آزاد کیش، شرکت پتروشیمی خلیج‌ فارس و معاونت علم و فناوری رئیس‌جمهور به امضا برسد تا ذیل این تفاهم‌نامه، جزیره کیش به هاب فناوری در کشور تبدیل شود. محمد شریعتمداری، مدیرعامل هلدینگ خلیج‌ فارس مهم‌ترین سخنران این همایش بود. وی با تبریک ایام خجسته اخیر، آرزو کرد رویداد ایران‌پتروکم 2025 بتواند به گام‌های موثری در مسیر تعیین‌شده منجر شود.
شریعتمداری در ابتدای سخنرانی با اشاره به اهمیت خروجی عملی همایش‌هایی نظیر پتروکم و پتروفن، تاکید کرد: این قبیل رویداد‌ها زمانی مفید واقع می‌شوند که به خروجی‌های معین منجر شوند. وی با اشاره به بحث حسین افشین پیرامون مساله رشد اقتصادی در کشور و ضرورت قرار گرفتن در لبه‌های دانش یادآور شد: با توجه به نرخ رشد اقتصادی مدنظر برای کشور در اهداف مدنظر، مشخص است که چه میزان منابع برای تحقق هر واحد درصد رشد اقتصادی چه میزان است. راه میان‌بر، اما اقتصاد دانش‌بنیان است که از مسیر حرکت به سمت لبه‌های دانش قابل تحقق و دسترسی است. شریعتمداری با اشاره به رویکرد‌های مختلف در حوزه سیاستگذاری اقتصادی گفت: باید به شکلی اقتصاد کشور و بخش نوآوری را هدایت کنیم که در نهایت ما نیز آجری روی دیوار بلند دانش بشری بگذاریم. اینجاست که ما احتمالا می‌توانیم با منابع کمتر، راه بسیار مهم را طی کنیم؛ بنابراین از این جهت، این رویداد می‌تواند به همه ما کمک کند.
مدیرعامل هلدینگ خلیج‌ فارس با اشاره به تجارب خود در وزارتخانه‌های بازرگانی، صمت و رفاه گفت: آن چیزی که مرا علاقه‌مند به فعالیت در بخش پتروشیمی کرد آن بود که برای برخی امور فرادستی در صنعت پتروشیمی بتوانم اجماع‌سازی و ایجاد ائتلاف، فرآیند‌ها را تسهیل کنم. استفاده از تجارب بین‌المللی و همگرایی بین بخشی در کشور به جهت ایجاد فرصت برای بخش پتروشیمی دیگر محوری بود که سخنرانان مراسم افتتاحیه بر آن تاکید داشتند. مدیرعامل هلدینگ خلیج‌ فارس در همین راستا تاکید کرد که نهاد‌های مالی کشور و بانک‌ها باید از ظرفیت‌های خود استفاده کنند تا بخش پتروشیمی کار‌های بزرگ محوله را انجام دهد. به جز محمد شریعتمداری، مدیرعامل هلدینگ خلیج‌ فارس، حسین افشین معاون رئیس‌جمهور نیز در این همایش حضور داشت که به ایراد سخنرانی پرداخت.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با اشاره به تسهیل ارتباط شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت پتروشیمی، به سه مولفه اصلی پارادایم رشد اقتصادی پایدار در دنیا اشاره کرد و گفت: انباشت نوآوری و انتشار دانش، نهادسازی و تخریب خلاق سه اصل رشد اقتصادی پایدار در دنیاست. به گفته او رشد اقتصادی پایدار علاوه بر انباشت نوآوری، بهبود تکنولوژی و انتشار علم، نیازمند نهادسازی و ایجاد نهادی است که از مالکیت فکری حمایت کند و مشوق رشد اقتصادی پایدار باشد. همچنین تخریب خلاق به معنای آن است که اجازه داده شود نوآوری جدید، جایگزین نوآوری قدیمی شود و این جایگزینی و رفع موانع با ایجاد رقابت صورت می‌گیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با بیان اینکه رشد فناوری در بازار‌های انحصاری کاهش می‌یابد، تاکید کرد وقتی بنگاهی در آستانه صادرات قرار می‌گیرد، نیازمند رشد نوآوری است و باید بتواند در بازار‌های جهانی رقابت کند. در مرحله تولید داخلی نیز رشد فناوری و نوآوری با سرعت صورت می‌گیرد، اما شرایط انحصاری مانع خلاقیت و نوآوری است. بدین‌ترتیب هرچه شرکت‌ها از لبه تکنولوژی و دانش فاصله بگیرند، رقابت بر سر فناوری نیست و رقابت بر سر قیمت است. در مقابل هرچه بنگاه‌ها در لبه دانش باشند، رشد فناوری و رشد نوآوری زیاد می‌شود. به گفته او دنیا در لبه تکنولوژی قرار دارد و واقعیت این است که وقتی کشور در لبه تکنولوژی قرار بگیرد، رشد اقتصادی ایجاد می‌شود و نگاه ما به رشد اقتصادی باید چنین نگاهی باشد که دنیا در قرن نوزدهم داشت.
افشین ادامه داد: وقتی فناوری فراگیری اتفاق می‌افتد، لزوما تولید ثروت محقق نمی‌شود؛ بلکه از محل فناوری‌های ثانویه است که تولید ثروت می‌شود. امروز هوش مصنوعی یک فناوری و تکنولوژی فراگیر است که در بخش خدمات و صنعت و با ایجاد خلاقیت نمود پیدا می‌کند. به عبارتی فناوری ثانویه که کنار هوش مصنوعی رشد پیدا می‌کند، خلق ثروت می‌کند. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با بیان اینکه بهره‌وری و هوش مصنوعی اگر در صنعت پتروشیمی و صنایع دیگر وجود داشته باشد، منجر به ثروت‌آفرینی خواهد شد، گفت: اگر سیاستگذاری رقابتی درست اجرا نشود، همین هوش مصنوعی مانع رشد خواهد شد. همچنین همه انقلاب‌های علمی در صورت عدم سیاستگذاری صحیح می‌تواند به منفی خود تبدیل شود. از دیگر سخنرانان این همایش می‌توان به آقامحمدی از دفتر رهبری انقلاب، مهدوی دبیر کل انجمن صنفی انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کبیری مدیرعامل منطقه آزاد کیش و حامد شمس مدیر برند، مسوولیت اجتماعی و روابط عمومی هلدینگ خلیج‌ فارس اشاره کرد.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/947692/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلد 53 فهرست‌های نسخ خطی هند منتشر شد

فتح‌الله‌زاده: انتظارم از موسیمانه بیشتر از اینها بود

همه در انتظار بازگشت بمب تابستانی به اوج

تشکر آلومینیوم از بازیکن جدا شده

لیورپول اشلوت باثبات‌تر از تیم کلوپ است

چهره‌های جدید در راه جشنواره فیلم فجر

زن صیغه ای راز خانه مجردی طلافروش تهرانی را به زنش لو داد / مرد پولدار با دست و پای بسته پیدا شد!

جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز دوشنبه منتشر شد

انجام بیش از 363 هزار ماموریت توسط پلیس کرمانشاه در 9 ماهه نخست سال

مشارکت 60 درصدی صمت در تامین مالی زیرساخت‌های صنعتی کرمانشاه

ایجاد کمپ ماده 16 به همت سپاه حضرت نبی اکرم (ص) کرمانشاه

خوزستان، پیشتاز در توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان نفتی

افشای رأی آیت الله هاشمی در انتخابات 76 از زبان کرباسچی/ اولین کسانی که شخصیت آقای هاشمی را در جامعه از ابهت انداختند، دوم خردادی ها بودند

دولت با قاطعیت مطرح کند عدم الحاق به FATF چه ضربات سنگینی به اقتصاد کشور وارد کرد

ریحانه پارسا و سینا مهراد در پشت‌صحنه سریال پدر

بارسلونا سوپرجام را با سوپر برد جشن گرفت/ اولین جام بارسا با فلیک

صحنه عجیب و غریبی که کیمیش رقم زد

(تصاویر) دست‌فروشان سنندج

کابوس وینیسیوس؛ شبی که توپ طلا دورتر از همیشه بود!

تاوان سنگین برای یک آبروریزی بزرگ

هنرنمایی امباپه؛ رسیتال کیلیان در هوی متال بارسا

عبور از جهنم؛ جام بسیار ویژه برای لاپورتا!

مخابره خبر بد برای استقلال و پرسپولیس از لهستان

لحظه بالا بردن جام قهرمانی سوپرکاپ اسپانیا توسط ترشتگن و جشن بازیکنان بارسلونا

بهتر از وینی و امباپه؛ رافینیا، متخصص ال‌کلاسیکو

آغاز به کار مدارس استان کردستان با دو ساعت تاخیر + امروز دوشنبه 24 دی 1403

اخراج شزنی و گل رودریگو؛ رئال به کامبک امیدوار شد!

جباری:مدیران استقلال کاربلد هستند؛ شهریاری تیم را ارنج می‌کرد

چهار گزینه بزرگ سرمربیگری پرسپولیس!

لاماسیا کهکشان پرستاره را نابود کرد؛ ژنرال آلمانی بازهم دشمن را تحقیر کرد!

استادان صاحب‌نام دانشگاه به پزشکیان نامه نوشتند

روی یک ضدحمله تماشایی؛ گل چهارم بارسلونا به رئال مادرید توسط بالده

گل کامپیوتری رافینیا به رئال!

بدترین اتفاق نیمه اول ال‌کلاسیکو برای بارسا!

نیمار به خودش روحیه می‌دهد!

این تیم دست بردار نیست؛ گل پنجم بارسلونا به رئال مادرید توسط رافینیا

شزنی با دریافت کارت قرمز مستقیم از زمین اخراج شد

ورود پنیا خوش‌یمن نبود؛ گل دوم رئال مادرید به بارسلونا توسط رودریگو

گزارش زنده؛ رئال مادرید 2-5 بارسلونا

بارش برف و تلاش‌های بی‌وقفه اکیپ راهداری در محور نورآباد-هرسین

شکست قالیباف قبل از انتخابات فدراسیون فوتبال!

گروه‌های نمایش رشت صاحب صنف شدند

نوبت صبح مدارس ابتدایی دهگلان 24 دیماه با دو ساعت تاخیر آغاز می‌شود

مدارس استان کردستان فردا 24 دی 1403 تعطیل است؟

رسالت ما امروز در فولاد مبارکه تبدیل اقتصاد نفتی به اقتصاد فولادی است

کتاب «جوانبی از توسعه اقتصادی ایران مدرن» منتشر شد

راه «رشد» از پتروشیمی

ظرفیت پر «ظرفیت‌های خالی»

جراحی مهمی در حوزه اقتصاد در راه است

مسکن به کجا می‌رود؟