عصر کرد

آخرين مطالب

تسهیلات میلیاردی برای توسعه دانش بنیان‌های فضایی گفتگو

تسهیلات میلیاردی برای توسعه دانش بنیان‌های فضایی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرنگار فناوری ایونا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با بخش خبری ساعت 21 شبکه خبر عملکرد دو ماهواره کوثر و هدهد که اکنون در مدار قرار دارند را تشریح کرد.
وی بر اهمیت پذیرش شکست‌ها به عنوان پله‌هایی برای رسیدن به موفقیت تاکید و خاطرنشان کرد: موفقیت‌های امروز ما نتیجه شکست‌های دیروز هستند؛ باید از فناوری‌های جدید بیاموزیم که گاهی اوقات از طریق تجربه شکست‌ها به موفقیت دست پیدا می‌کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور افزود: این رویکرد در پروژه‌های فضایی اخیر نیز بسیار مشهود بوده است. دو ماهواره کوثر و هدهد اکنون در مدار قرار دارند و ما از عملکرد آنها بسیار خرسندیم. اهمیت این پروژه‌ها در آن است که هر دو ماهواره هم‌اکنون به طور فعال داده‌ها را دریافت می‌کنند، به طوری که ما دو مرتبه در روز، از مدار داده دریافت می‌کنیم. صبح امروز و ساعت 9 شب، هر دو ایستگاه دریافتی داده‌ها را به طور موفقیت‌آمیز دریافت کرده‌اند.
نقطه عطفی در صنعت فضایی
افشین، پرتاب موفقیت‌آمیز اولین ماهواره دانش‌بنیان بخش خصوصی به فضا را نقطه عطفی در توسعه صنعت فضایی کشور دانست و بیان کرد: این پروژه از سال 1398 در معاونت علمی کلید خورد و در سال 1400 با وزارت ارتباطات قراردادی به امضا رسید که براساس آن، داده‌های حاصل از این ماهواره‌ها خریداری شود. حدود 50 درصد از هزینه‌های این خریدها توسط وزارت ارتباطات و باقی‌مانده آن توسط معاونت علمی تأمین شد.
وی با اعلام اینکه این موفقیت نتیجه همکاری و هماهنگی‌های گسترده داخلی و بین‌المللی است، افزود: همکاران ما از معاونت علمی هم‌اکنون در روسیه به سر می‌برند تا جزئیات پرتاب را پیگیری کنند.
افزایش شمار شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری به وضعیت فعلی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فضایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ما حدود 30 شرکت دانش‌بنیان در این حوزه داریم که از این تعداد، 20 شرکت فعال هستند؛ یکی از دلایل عدم افزایش میزان شرکت‌های فعال در این حوزه به چالش‌های اقتصادی مرتبط با صنعت فضایی برمی‌گردد. ما امیدواریم که با این پرتاب موفق و حمایت‌های مجدد، اقتصاد این حوزه رونق بگیرد و بتوانیم در کوتاه مدت تعداد شرکت‌های فعال را به 30، 40 و حتی 60 شرکت افزایش دهیم.
ورود بخش خصوصی، گامی به سوی تجاری‌سازی
وی در ادامه اظهارات خود، به سابقه ساخت ماهواره در دانشگاه‌ها اشاره و بیان کرد: در گذشته، ماهواره‌ها توسط دانشگاه‌ها ساخته می‌شدند، هرچند این امر به رسوخ علمی خوبی در دانشگاه‌ها کمک می‌کرد؛ اما نتایج آن به تجاری‌سازی منجر نمی‌شد.
افشین با تاکید بر اینکه، امروز، ورود بخش خصوصی به این حوزه را به عنوان اولین و مهم‌ترین گام تلقی می‌کنیم؛ ادامه داد: در گام بعد، تصمیم گرفتیم که فرآیند ساخت ماهواره‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
تسهیلات 1000 میلیارد تومانی برای پرواز دانش‌بنیان‌های حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، گفت: در دوره جدید معاونت، صحبت‌هایی با سازمان فضایی داشتیم و به منظور تقویت این بخش، تسهیلاتی معادل یک هزار میلیارد تومان برای حوزه فضایی در نظر گرفته‌ایم؛ این اقدام می‌تواند به تحریک بیشتر بخش خصوصی کمک کند و امیدوارم به زودی خبری خوش مبنی بر افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه از 30 به 60 و حتی 100 را به اطلاع شما برسانم زیرا پتانسیل‌های بسیاری برای رشد و توسعه در صنعت فضایی وجود دارد.
اهمیت داده‌های فضایی و هزینه‌های گزاف خرید آن‌ها
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در ادامه بررسی تحولات جدید در صنعت فضایی کشور، نقش حیاتی داده‌های فضایی را در پیشرفت سایر علوم مورد تاکید قرار داد.
وی گفت: این یک مقدمه برای سایر علوم است؛ برای مثال، در حوزه‌های هوش مصنوعی، مدیریت انرژی، بحث‌های زیست‌محیطی و… داده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و این داده‌ها عمدتاً نیازمند ماهواره‌ها برای جمع‌آوری و ارسال هستند.
افشین افزود: باید به این نکته توجه کنیم که خرید داده‌های فضایی هزینه‌بر است. به طور تقریبی، عمر عملیاتی یک ماهواره در حدود سه سال است و هزینه خرید داده برای یک سال برابر با هزینه ساخت دو ماهواره است. به عبارتی؛ وقتی یک شرکت برای یک سال داده خریداری می‌کند، به نوعی می‌توان گفت که هزینه‌ای معادل ساخت دو ماهواره را پرداخت کرده است.
ایجاد کانون‌های رشد فناوری فضایی در هفت دانشگاه
وی بر اهمیت توجه به دانشگاه‌ها در توسعه فناوری فضایی و همکاری‌های مشترک تاکید کرد و گفت: ما نباید از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها غافل شویم. به همین منظور، برنامه ویژه‌ای برای هفت دانشگاه برتر کشور در نظر گرفته‌ایم که دارای پتانسیل و زیرساخت‌های فضایی هستند.
افشین با اشاره بر این‌که دانشگاه‌ها به عنوان کانون‌هایی برای رشد تکنولوژی‌های جدید در حوزه فضایی در نظر گرفته شده است؛ خاطرنشان کرد: این همکاری تحت قالب توافق‌نامه‌های سه‌جانبه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، دانشگاه و سازمان فضایی انجام خواهد شد.
توسعه فناوری فضایی، زنجیره‌ای متصل بین علم و صنعت
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور اضافه کرد: توسعه علم در دانشگاه‌ها و تجاری‌سازی آن در بخش خصوصی باید به عنوان یک زنجیره پیوسته دیده شود. ما به دنبال شکل‌دهی این زنجیره هستیم تا بتوانیم با همت و تلاش جوانان سرزمینمان به تحقق این هدف نائل شویم.
افشین، همچنین درپایان ابراز امیدواری کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود و عزم محکم جوانان، بتوانیم به دستاوردهای ملموس و قابل توجهی در عرصه فناوری فضایی دست یابیم.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/910876/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین بار که درباره پاییز در ادبیات گفته شد در قرن سوم و چهارم بود

مجموعه شعر «خرداد» منتشر شد

یک گل فوق العاده در فوتبال نونهالان

گل زیبای بوآتنگ ستاره سابق میلان روی پاس رونالدینیو در دیداری خیریه

همکاری فوق العاده ستاره های سابق دنیای فوتبال

طارمی: پیروزی اینتر مهمتر از گل زدن من است

حفظ میلی‌متری سهمیه 2+1 ایران در آسیا

پیشنهاد لیورپول برای هافبک رئال

توضیح باشگاه رئال مادرید درباره پیشنهاد عربستانی‌ها به وینیسیوس

مصدومیت هاورتز جدی است

سریال استعفای ربیعی به نسخه کتبی رسید!

رضائیان بازی مقابل مس را از دست داد

همگروهی شاگردان عبدی با ازبکستان در جام ملت‌های جوانان آسیا

آیت‌الله حسینی بوشهری: نماز جمعه نصر مایه دلداری و قوت قلب مردم شد/ یکی از راهکارهای بیرون آوردن دشمن از اشتباه محاسباتی، «حضور پرشور مردم در صحنه و میدان» است

جشنواره تئاتر استان مازندران آغاز شد

حفظ و صیانت از بیت‌المال در اولویت قرار دارد

1600 نفر صلح یار در کردستان فعال هستند

جذب 10 هزار نفر در شورای حل اختلاف/111 هزار پرونده مختومه شد

مزایای چاپ کتاب در مجموعه نبشته

آسیب جدی به ساختمان جدید گمرک کردستان در پی سهل‌انگاری

افزایش پروازها در مسیر کرمانشاه ـ عسلویه

گلایه رانندگان در مرز سومار از کمبود امکانات رفاهی

چرا سگ ها در شب نمی خوابند؟

فوری| رهبر وزارت خارجه آمریکا مشخص شد؟!

اقتصاد کانادا اوج گرفت

فوریت و ضرورت مهم برای رفع فیلترینگ در ایران

قاچاق زخمی چرکین بر بدنه اقتصادی کشور است

پیش‌بینی آینده اقتصاد ایران با روی کار آمدن ترامپ

تسهیل مسیر صادرات کالا از قم

وزیر اقتصاد خواستار نهایی‌سازی سامانه جامع امور گمرکی شد

پیشگیری از قاچاق کمک به اقتصاد سالم است

چشم انداز وضعیت جوی کرمانشاه طی چند روز آینده

60 درصد مطب پزشکان کرمانشاه در سازه‌های قدیمی قرار دارند

رونق اشتغال در کرمانشاه با ساماندهی مشاغل خرد و خانگی امکان‌پذیر است

تمام زیرساخت‌ها برای تربیت یک «دانشجوی کارآفرین» در جهاددانشگاهی فراهم شده است

چگونگی رسیدگی پرستاران به مجروحان در دفاع مقدس

جلسه کارگروه تأمین مسکن ایثارگران و گلزارهای شهدا در استانداری مازندران برگزارشد

مراسم تقدیر از همسران جانبازان بصیر برگزار شد

معرفی «بیست عامل خستگی در کارهای فرهنگی» در کتاب

صحبت های شنیدنی از دکتر انوشه

اعتراض آرتتا به پنالتی اینتر

برگزاری حساس‌ترین مسابقه هفته دوم لیگ آزاد در روز یکشنبه

جواد خیابانی: در فوتبال حرفه ای ایران فقط پول حرفه ای است!

جواد خیابانی : از گرگان تا آستارا حتی یک ورزشگاه خوب نداریم!

جواد خیابانی : استقلال و پرسپولیس فقط اسم آنها خصوصی شده است!

واکنش جواد خیابانی به درخواست بازیکنان استقلال از نیمار برای گرفتن پیراهن!

صحبت های جالب جواد خیابانی درباره نژادپرستی در فوتبال

هوادار بایرن روی سکوها درگذشت!

واکنش سینر به غیبت نواک در فینال ATP

ملی‌پوشان والیبال ساحلی به دو پیروزی رسیدند