عصر کرد

آخرين مطالب

راه نجات اقتصاد از بزرگراه اصناف می‌گذرد‌ سیاسی

راه نجات اقتصاد از بزرگراه اصناف می‌گذرد‌
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش اقتصادآنلاین، قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران در یادداشتی نوشت: اتاق اصناف ایران، به عنوان عالی‌ترین نهاد صنفی کشور در امور برنامه‌ریزی و اجرایی با اولویت ساماندهی و نظارت بر بازار از همکاری 480 اتاق اصناف شهرستان و بیش از 7هزار و 500 اتحادیه صنفی برخوردار است و از این رو، ساختاری گسترده و توانمند را تشکیل داده است و هیات رئیسه آن، مسئولیت تصمیم‌گیری و اجرای بسیاری از وظایف را به عنوان منتخب 3میلیون واحد صنفی، ذیل قانون نظام صنفی بر عهده دارند.
علاوه بر این، در سال‌های اخیر، اتاق اصناف ایران تلاش‌های زیادی در شناسایی و جذب کارشناسان صنفی که بعضا از نخبگان همان اتاق‌ها و اتحادیه‌ها هستند در حوزه‌هایی مثل «امور حقوقی اصناف»، «امور مالیاتی اصناف»، «امور پژوهشی اصناف» و صنوف «کسب و کار‌های مجازی»، «آرد و نان»، «طلا، جواهر و نقره»، «مشاوران املاک»، «تجهیزات پزشکی»، «آسانسور و پله برقی»، «سوخت‌های جایگزین»، «فروشگاه‌های زنجیره‌ای»، «گاز‌های طبی و صنعتی»، «بنکداران مواد غذایی و دخانیات»، «چاپ»، «حمل و نقل»، «لاستیک و روغن خودرو»، «مشاوران خودرو»، «موبایل و لوازم جانبی»، «پوشاک»، «لوازم یدکی»، «کالای خانگی»، «محصولات فرهنگی» و … انجام داده است و ساز و کاری برای تجمیع نظرات کارشناسی و ارائه آن به هیات رئیسه اتاق اصناف ایران ترتیب داده است.
یکی از مهم‌ترین اهداف اتاق اصناف ایران در تشکیل کارگروه‌ها، کمیسیون‌ها و بعضا معاونت‌هایی که با عناوین مذکور در اتاق اصناف ایران تشکیل شده‌اند، خنثی‌سازی برخی تبعات ناشی از گرانی ارز و تورم حاصل از تحریم‌های ظالمانه و اقدامات غیرکارشناسی دولت‌ها و تصمیمات یک شبه دیگر نهاد‌ها است.
لزوم انتقال مدیریت و اجرای سامانه‌های اطلاعات اصناف به ساختار صنفی کشور
با این وجود؛ بعضا دخالت‌های دولت، به ویژه در خصوص انحصاری کردن برخی اطلاعات صنفی، برهم‌زدگی اجرای ایده‌های جدیدی که از سوی این کارشناسان زبده ارائه می‌شود را در پی داشته و اختلالی در کارآمدی آن تفکرات جمعی و تخصصی ایجاد کرده است.
به عبارت دیگر، محروم ساختن اتاق‌های اصناف و اتحادیه‌ها از داده‌های صنفی توسط بخش‌های دولتی، باعث شده است که ایشان نتوانند از این داده‌ها برای بهبود سیاست‌گذاری و مدیریت بهینه استفاده کنند؛ لذا یکی از موضوعات مهم برای اتاق اصناف ایران انتقال مدیریت و اجرای سامانه‌های اطلاعات اصناف به ساختار صنفی کشور است.
ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی
بر اساس دسترسی‌هایی که به ما داده‌اند؛ به تعداد واحد‌های صنفی و برخی مشخصات آنها دسترسی داریم. بر این اساس، یک میلیون و 549 هزار و 802 واحد صنفی توزیعی داریم که 50٫25 درصد از کل واحد‌های صنفی را به خود اختصاص می‌دهد؛ بنابراین طبیعی است که برخی، اصناف را به مشخصه‌های توزیعی آن بشانسند، اما ما گروه‌های دیگری (566 هزار و865 واحد صنفی تولیدی؛ 474هزار و649 واحد صنفی خدمات فنی و 492 هزار و816 واحد صنفی خدماتی) نیز داریم که هر کدام از اینها ارزش افزوده بالایی را برای کشور تولید می‌کنند.
به عنوان نمونه، 90درصد تولیدات پوشاک و 100درصد توزیع آن صنفی است؛ یا 100 درصد فرایند تولید مصنوعات طلا و 100 درصد توزیع آن صنفی است و بیشتر لوازم یدکی صنایع بزرگی مثل خودروسازی را اصناف تولید می‌کنند و …
امروز بیشتر تولیدکنندگان صنفی، در صادرات حرفی برای گفتن دارند. هیچ کدام از آنها از دولت پولی نمی‌خواهند، اما طبیعی است که حمایت می‌خواهند. تولید کالا باعث رفع بیکاری می‌شود و اگر از تولیدکنندگان حمایت شوند آنها با علم روز، کیفیت کالا‌های خود را افزایش می‌دهند و در صادرات نیز موفق‌تر خواهند بود.
با این حال، نوسانات ارزی، مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان، صادرکنندگان و حتی واردکنندگان مواد اولیه، ماشین‌آلات و… پیش آورده است و به اعتقاد ما، ثابت نگه‌داشتن آن باید در اولویت بررسی کارشناسان بانک مرکزی قرار گیرد.
ضمن اینکه ما نیازمند ایجاد شهرک‌های صنفی در تمامی حوزه‌های تولیدی، خدماتی، توزیعی و خدمات فنی هستیم که در این باره رایزنی‌هایی شده است و ظرفیت‌های قانونی آن شناسایی شده است؛ لذا امیدواریم به سرعت به این زیرساخت‌ها دست یابیم و هرکدام را که می‌توانیم، در محدوده شهری ایجاد کنیم تا نظم شهری و دسترسی مردم نیز بهتر شود.
کسب و کار‌های نو
در بخش کسب و کار‌های آنلاین و وابسته به هوش مصنوعی نیز، واحد‌های صنفی ابتکارات ارزنده‌ای داشته‌اند که امروز به خوبی مورد استفاده مردم قرار گرفته است. با این وجود هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم. از یک طرف سنگ‌اندازی برخی نهاد‌ها در حوزه کسب و کار‌های نو و از سوی دیگر عدم آگاهی مردم نسبت به نحوه آگاهی از اعتبارات واحد‌های صنفی آنلاین منجر به خساراتی برای مردم شده است. اتحادیه کشوری کسب و کار‌های مجازی نیز باید در این امر اهتمام بیشتری داشته باشد و رضایت مردم را نسبت به رسیدگی به شکایات و نظارت بر کسب و کار‌های آنلاین به دست آورد.
همچنین در این امر با نوعی، آسیب شناسی و آینده نگری باید به کسب و کار‌های آنلاین نگاه کرد. این که این مشاغل صرفا به حمل و نقل یا فروش محصولات منجر نشوند. در هر کشوری از جمله کشور ایران، باید تولید در اولویت باشد. گا‌ها ظرفیت جذب نیروی انسانی در برخی از واحد‌های صنفی آنلاین و همین طور در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی آنگونه است که بسیاری از جوانان در آن مشغول به کار شده‌اند که بعد از مدتی همین نیز اشباع خواهد شد؛ اما در مقابل، واحد‌های صنفی تولیدی ممکن است خالی از استادکاران و شاگردانشان به عنوان نسل بعدی کارفرمایان شوند؛ بنابراین دولت باید اتاق اصناف ایران را در کنترل و هدایت نیروی کار در واحد‌های صنفی یاری رساند.
در دیداری که به اتفاق منتخبان اصناف کشور با جناب آقای پزشکیان، ریاست جمهور با منتخبان اصناف کشور در هشتم اسفند 1403 داشتیم؛ ایشان متذکر شدند که «کافیست نگاهمان را عوض کنیم، کافیست باور کنیم که تولیدکنندگان، صنعتگران و بازاریان ما قادرند جامعه را به درستی اداره کنند، مدیریت کنند و تنظیم کنند. اگر این باور را پیدا کنیم، نتیجه آن در دولت ایجاد بستر مناسب برای فعالیت راحت شما خواهد بود.»
ما نیز معتقدیم که راه نجات اقتصاد از بزرگراه اصناف می‌گذرد و اگر دولت و مجلس بخواهند کاری برای اقتصاد کنند، ابتدا باید ظرفیت‌های موجود در خانواده بزرگ اصناف را شناخته و اتاق اصناف ایران را در اصلاح قوانین دست و پا گیر، دسترسی به اطلاعات آماری صنفی و تحلیل آنها، اجرای ایده‌های نوآورانه و به طور کلی مدیریت بهتر بازار یاری رسانند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/981500/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ پیشران اقتصاد کشور

تدوین برنامه های حمایت از طرح های تولیدی ایثارگران استان ایلام برای رونق اشتغال

مردم از مصرف قارچ‌های خودرو خودداری کنند

افزایش 23 درصدی جرایم سایبری در کردستان؛ 793 متهم دستگیر شدند

تلخ است مذاق زندگانی بی تو!

شاعرانه/ زیباترین حرفت را بگو

شمس‌آذر به دنبال یک رکورد ویژه در خرم‌آباد

بدبیاری چلسی؛ فوفانا ادامه فصل را از دست داد!

توماس باخ: منتظر فرصتی هستم تا به کشور بزرگ و شکوهمند ایران سفر کنم

حامد پاکدل: داور با دوستم در تیم حریف مماشات می‌کرد!

الدعیع: بنزما برای الاتحاد هم بازیکن است و هم مربی

پیشکسوت پرسپولیس: نیاز به یک خانه‌تکانی در همه قسمت‌ها داریم

شهاب زاهدی علیه قهرمان آسیا

حاج کناری: کامران قاسم‌پور باید المپیکی فکر کند

تاثیر خوردن کلاژن بر پوست چیست؟

جزئیاتی از موانع سرمایه گذاری برای تولید

جذب اعتبارات ملی؛ مهم‌ترین ملاک ارزیابی مدیران استان/ باید شعار سال را در استان اجرایی کنیم

رویکرد شورای فرهنگ عمومی باید تقویت فرهنگ باشد

مناسبت روز/ یکشنبه، 17 فروردین‌ماه

شاعرانه/ دلم دریاست اما از تماشای تو می‌گیرد

افضل کاشانی که بود؟

پرسپولیس سهمیه آسیایی هم نخواهد گرفت

کلاس درس جباری در روز سخت یادگار!

رافینیا: داور به من گفت خفه شو!

رئال با رودیگر قانون قدیمی را زیر پا گذاشت

مراغه‌چیان: استقلال به نبردن عادت کرده است

شانس خرید هیولای سوئدی بیشتر شد

فلیک: زمان مناسبی برای ناامیدی نیست

هامان: بایرن در رابطه با توماس مولر اشتباه کرد!

انتقادات شدید اسطوره الهلال از ژسوس

548 تن میوه و خرمای تنظیم بازار در کردستان توزیع شد

فرودگاه بین المللی شاهرود اقتصاد 3 استان کشور را متحول می‌کند

از روش‌های غیررسمی دنبال بازیکنان ما هستند!

کشف باکتری دریایی جدیدی که هیدروژن انبوه تولید می‌کند

چه کسانی نمی گذارند سرمایه ها به سمت تولید برود؟

النگوهای متوفی در بیمارستان سرقت شد

برگزاری مسابقه خوشنویسی وصیت‌نامه شهدا در دانشگاه علوم پزشکی کردستان

عکس/چهره عجیب و جدید فرزاد حسنی در یک تئاتر

چرا قیمت دلار پایین بیا نیست؟/ مذاکره ایران و آمریکا حکم مُسکن را برای اقتصاد دارد

شب یامال نبود؛ او هم انسان است!

پایان روند رویایی؛ فلیک به رکورد سیمئونه نرسید

پیشنهاد هاشم بیک‌زاده: الهامی را بیاورید!

اشتباه داور علیه رئال: مهاجم والنسیا باید اخراج میشد

تماشاخانه‌های پایتخت در فروردین 1404 میزبان کدام نمایش‌ها هستند؟

شعار 1404 و ضرورت احیای رشد اقتصادی

سرنخ «معمای سرمایه»

تساوی بارسلونا به سود رئال

سیلی محکم مدعی اول قهرمانی به لوبه و ستاره ایرانی

ضدحال بزرگ به پیاتزا؛ شاید پنجم هم نشوند

مربی سپاهان برای پوشش پنالتی مشکوک تمارض کرد!