عصر کرد

آخرين مطالب

19 سیاستگذاری اقتصادی که پیامد‌های فاجعه باری در جهان برجا گذاشت/ از کمبود دستمال توالت و دارو در ونزوئلا تا ایجاد بازار سیاه در آمریکا سیاسی

19 سیاستگذاری اقتصادی که پیامد‌های فاجعه باری در جهان برجا گذاشت/ از کمبود دستمال توالت و دارو در ونزوئلا تا ایجاد بازار سیاه در آمریکا
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اقتصاد 24- زمانی که سیاستگذاران برنامه‌های اقتصادی را اجرا می‌کنند معمولا نتایج مثبتی را متصور می‌شوند: رشد، ثبات و رفاه. با این وجود، تاریخ مملو از ابتکارعمل‌های اقتصادی‌ای است که با نیات خوب اجرا شده‌اند و در بسیاری موارد به طرز شگفت انگیزی نتایج معکوس به همراه داشته‌اند و اغلب تاثیر کاملا متضادی با آن چه مورد نظر بوده را به بار آورده‌اند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این گام‌های نادرست ملت‌ها را شکل داده، دولت‌ها را سرنگون کرده و در برخی موارد، مسیر تاریخ جهان را تغییر داده‌اند.
در ادامه فهرستی از 19 سیاستگذاری اقتصادی ذکر خواهند شد که پیامد‌های غیرمنتظره و فاجعه‌باری را به همراه داشتند و به عنوان داستان‌های هشداردهنده درباره پیچیدگی نظام‌های اقتصادی و پیامد‌های ناخواسته تصمیم گیری‌های اقتصادی عمل کردند.
1- قانون تعرفه اسموت هاولی این قانون در سال 1930 میلادی تعرفه‌ها را بر بیش از 20000 کالای وارداتی افزایش داد تا از کسب و کار‌های آمریکایی در طول رکود بزرگ محافظت کند. با این وجود، این سیاستگذاری به جای کمک به اقتصاد آمریکا تعرفه‌های تلافی‌جویانه از سوی شرکای تجاری آن کشور را به همراه داشت و سبب شد تا صادرات ایالات متحده تقریبا 67 درصد کاهش یابد و بحران اقتصادی را عمیق‌تر سازد. آن چه که به عنوان تلاشی برای محافظت از مشاغل آمریکایی آغاز شد، تجارت جهانی را به شدت از هم فروپاشید، نرخ بیکاری را تشدید کرد و آن رکود را به بدترین رکود اقتصادی در تاریخ معاصر تبدیل کرد. 

عصر کرد

این اختلال زیست‌محیطی، همراه با سایر شکست‌ها در عرصه سیاستگذاری کشاورزی به قحطی بزرگ در چین دامن زد که جان حدود 15 تا 45 میلیون نفر را گرفت و نشان داد که چگونه سیاستگذاری‌های زیست محیطی و اقتصادی به طور جدایی ناپذیری مرتبط با یکدیگر هستند. 

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

5- برنامه خرید خودرو برای اولین بار در تایلند تایلند در سال 2011 میلادی تخفیف مالیاتی تا سقف 2500 دلار را برای اولین بار خرید خودرو به منظور افزایش فروش خودرو‌های داخلی پس از سیل ویرانگر اعمال کرد. این برنامه در فروش خودرو موفق بود، اما صد‌ها هزار خانوار را با بدهی‌هایی که از عهده پرداخت آن بر نمی‌آمدند، مواجه ساخت. بازپس گیری وسایل نقلیه به شدت افزایش یافت، مصرف داخلی سقوط کرد و بسیاری از خانواده‌های تایلندی دچار ویرانی مالی شدند. آن چه به عنوان یک اقدام محرک در نظر گرفته شده بود، اساسا به عنوان یک برنامه وام خودروی با اعتبار پایین اجرا شده در سطح گسترده با نتایج قابل پیش بینی فاجعه بار عمل کرد. 

عصر کرد

عصر کرد

این امر همراه با اولویت‌بندی صنعتی شوروی به قحطی‌های فاجعه‌بار به‌ویژه در اوکراین انجامید جایی که میلیون‌ها نفر بر اثر آن جان شان را از دادند. سیاستگذاری‌ای که قصد داشت کشاورزی شوروی را مدرنیزه کند، در عوض تولید را برای چندین دهه از بین برده بود. 

عصر کرد

8- طرح تبدیل پذیری ارز در آرژانتین دولت آرژانتین در سال 1991 میلادی برای مقابله نرخ بالای تورم، پزو واحد پول ملی آن کشور را به دلار آمریکا پیوند زد. علیرغم آن که آن طرح در ابتدا موفقیت آمیز بود، نرخ ارز سفت و سخت مانع از تعدیل‌های اقتصادی ضروری در هنگام تغییر شرایط شد. زمانی که برزیل در سال 1999 میلادی ارزش واحد ملی پول خود را کاهش داد، آرژانتین نتوانست قابلیت رقابت پذیری خود را حفظ کند، اما در آن زمان نیز حاضر به کنار گذاشتن سیاستگذاری خود نشد. در نتیجه، انقباض اقتصادی ناشی از آن سیاستگذاری به بحران مالی فاجعه بار سال 2001 میلادی منتهی شد که با فرار بانک ها، نکول بدهی‌ها (ورشکستگی ناشی از ناتوانی در بازپرداخت بدهی) و هرج و مرج سیاسی‌ای همراه شد که در نتیجه آن آرژانتین شاهد جابجایی پنج رئیس جمهور در بازه زمانی کوتاهی بود. 

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

با رو به وخامت گذاشتن وضعیت اقتصاد ونزوئلا دولت آن کشور به چاپ اسکناس مبادرت ورزید تا کسری بودجه را پوشش دهد، سیاستی که خود باعث افزایش نرخ تورم به بیش از 1,000,000 درصد تا سال 2018 میلادی شد. سیاستگذاری‌ای که برای کمک به فقرا اجرا شد، در عوض، یکی از بدترین فروپاشی‌های اقتصادی در تاریخ معاصر را به بار آورد و ثروتمندترین کشور آمریکای لاتین را به آزمایشگاه بحران انسانی تبدیل کرد.

عصر کرد

رفتار مطلوب دولت در قبال چائبول‌ها علیرغم آن که در ابتدا منجر به صنعتی شدن سریع شد، تمرکز اقتصادی عظیمی را ایجاد کرد. پنج چائبول برتر در دهه 1990 میلادی 60 درصد اقتصاد کره جنوبی را تحت کنترل خود داشتند و باعث خفه شدن رقابت و نوآوری شدند. 
این حجم از تمرکز به طور قابل توجهی به بحران مالی آسیایی در سال 1997 میلادی دامن زد، زمانی که ورشکستگی‌های چائبول‌ها کل اقتصاد کره جنوبی را در معرض تهدید قرار داد. مدل اقتصادی‌ای که زمانی به رشد معجزه آسای کره جنوبی کمک کرده بود، در نهایت نیازمند کمک‌های مالی گران قیمت و بازسازی دردناک بود تا از سقوط کامل مالی جلوگیری شود.

عصر کرد

18- نرخ مبادله روبل اتحاد جماهیر شوروی اتحاد جماهیر شوروی نرخ‌های مبادله مصنوعی را حفظ کرد که به طور قابل توجهی روبل را بیش از حد ارزشگذاری کرد و ظاهرا قدرت این ارز را در مقایسه با اقتصاد‌های سرمایه داری نشان می‌داد. این سیاستگذاری پولی هرگونه امکان ادغام اقتصادی معنادار شوروی در اقتصاد جهانی را از بین برد و انحرافات عظیمی را در نظام اقتصادی شوروی ایجاد کرد. هنگامی که اصلاحات "گورباچف" سرانجام به آزادسازی بازار پرداخت، ضعف واقعی روبل و اقتصاد شوروی آشکار شد و فروپاشی کل آن سیستم را تسریع کرد. 

عصر کرد

آن چه به عنوان یک اقدام موقت در سال 1913 میلادی آغاز شد، به یک یارانه غیرقابل دستیابی سیاسی تبدیل شد که تخصیص سرمایه را مخدوش کرد، قیمت مسکن را افزایش داد و در وهله نخست به نفع افرادی بود که کم‌ترین نیاز را به کمک داشتند. این یک نمونه کلاسیک از این واقعیت بود که چگونه سیاستگذاری‌های دولتی با نیات خوب می‌توانند اثراتی را که به طور مستقیم برخلاف اهداف اعلام شده از آن سیاستگذاری هاست برجای گذارند. 

عصر کرد

مهم‌ترین درس از این نتایج می‌تواند لزوم در پیش گرفتن "فروتنی" باشد. نظام‌های اقتصادی شامل میلیارد‌ها تصمیم فردی، عوامل فرهنگی و پویایی‌های نهادی هستند که هیچ مدل اقتصادی‌ای نمی‌تواند به طور کامل آن‌ها را به تصویر بکشد. با ظهور چالش‌های اقتصادی جدید، از تغییرات آب و هوایی گرفته تا اتوماسیون (خودکاری شدن) و نابرابری، این شکست‌های تاریخی به ما یادآوری می‌کنند که سیاستگذاری‌های با نیات خوب بدون توجه دقیق به مشوق ها، سازگاری‌ها و پویایی‌های پیچیده سیستم می‌توانند منجر به بروز پیامد‌هایی بسیار فاجعه بارتر از مشکلاتی شود که آن سیاستگذاری‌ها برای حل آن طراحی شده‌اند. 
منبع: Go2tutors

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/981162/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آگزبورگ 1-3 بایرن؛ سه امتیاز پرهزینه کمپانی

هیچ عضو بدنی از «چشم» خبردار نیست/ ویدئو

ترک گناه نور هدایت را در انسان زنده می‌کند

جنگ تعرفه ترامپ به ایران هم کشیده شد

19 سیاستگذاری اقتصادی که پیامد‌های فاجعه باری در جهان برجا گذاشت/ از کمبود دستمال توالت و دارو در ونزوئلا تا ایجاد بازار سیاه در آمریکا

النصر حال 2 لژیونر ایران را خراب کرد!

الهلال 1-3 النصر؛ کینگدام آرنا تحت سلطه رونالدو!

نادری: استقلال جنگید و تحت فشارمان گذاشت

واکنش مرادی به حمله اشتباه پرسپولیسی‌ها به یک داور!

سرمربی والیبالی که با تراکتور و هوادارانش پز داد!

رییس دپارتمان داوری و پاسخ به استهلاک سریع وی‌ای‌آر!

اخباری خیال تیم تازه‌وارد را راحت کرد

آرنولد اصلا حال ندارد که به شایعات فکر کند!

حسین‌زاده: خوشحالی نکردم، فقط بوسه به مادرم بود

گل شماره 930؛ رونالدو متوقف نمی‌شود

گالاتاسرای: دفاع فنرباغچه از مورینیو شرم‌آور است!

گل دوم النصر به الهلال توسط کریستیانو رونالدو

گل سوم النصر به الهلال توسط کریستیانو رونالدو

اتفاق عجیب برای سحرخیزان در برد مهم

بیش از 36هزار مسافر نوروزی در مدارس کردستان اسکان داده شدند

دو خط کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

"تو را با غیر می‌بینم، صدایم در نمی‌آید" با صدای دکتر رشید کاکاوند

داستانک/ جهانی که من نبودم!

ادامه بدشانسی‌ها، استقلال دوباره مصدوم داد!

محافظت‌کار: مقابل سپاهان متحد هستیم

دوراهی فنرباغچه؛ اخراج مورینیو 40 میلیون خرج دارد

آمار بیرانوند مقابل استقلال رؤیایی‌تر شد

منچستر چه اشکالی دارد، خیلی هم زیبا است

میودراگ بوژوویچ: تراکتور امروز تیم برتر بود

انتقاد ماندگاری از گزارشگر بازی بابت اظهارات او در خصوص رامین رضاییان

دقیقی: کمیته داوران باید از خیبر عذرخواهی کند

برنامه دیدارهای تیم ملی فوتبال ساحلی در جام جهانی

سیو لحظه آخری اخباری علیه شکست گل‌گهر

کارشناسی داوری دیدار تراکتور و استقلال

کارشناسی داوری بازی استقلال - تراکتور : موعود بنیادی فر روی نتیجه اثر گذاشت!؟ / نظر کارشناسان

مُهر تأیید کارشناس داوری بر قضاوت بنیادی‌فر

وقوع سیلاب در هرسین و آسیب به بخش کشاورزی چند روستا

تنها راه نجات مردم مظلوم فلسطین چیست؟

جهان چگونه با تعرفه‌های ترامپ کنار خواهد آمد؟

درآمدهای ارزی نفتی و سیاست‌های مالی، مهم‌ترین عوامل مشکلات اقتصاد کشور

بروکراسی اداری برای رونق سرمایه‌گذاری و تولید در فارس کاهش یابد

دشمن از درِ اقتصاد، روان مردم را نشانه گرفته است

انتقاد تند مجله اکونومیست به آغاز جنگ تعرفه‌ها: روز ویرانی

حجت الاسلام غفوری: ایران از اقتدار ملی خود برای دفاع از حقوق و امنیت ملت استفاده می‌کند

حبیبی: منطقه آزاد قصرشیرین بهشت سرمایه‌گذاری غرب کشور است

ماموستا مرادی: بیانات رهبر معظم انقلاب فصل الخطاب است

سفیران خنده را بشناسید؛ راهنمای نوشتن داستان برای فیلم‌های کمدی

دعوای مولر با بایرن؛ حق ندارید به من دستور بدهید

شوت آلوز با واکنش دیدنی حسینی راهی کرنر شد

آتش‌بازی هواداران تراکتور را برای دقایقی متوقف کرد