عصر کرد

آخرين مطالب

آرش معیریان: «بامبولک» فیلمی کودکانه است که موضوعی بزرگسال دارد گفتگو

آرش معیریان: «بامبولک» فیلمی کودکانه است که موضوعی بزرگسال دارد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - آرش معیریان کارگردان فیلم سینمایی «بامبولک» که به تازگی اکران خود را آغاز کرده است، در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه چطور پس از سال‌ها دوباره به سراغ ساخت فیلم کودک و نوجوان رفته است، گفت: فیلم «بامبولک» تقریباً چهارمین کار من در حوزه سینمای کودک است. از آنجایی که به کودک درون خودم احترام می‌گذارم و معتقدم که باید به کودک درون دیگر هم‌نوعان نیز احترام گذاشت، همیشه تلاش کرده‌ام تا با ورود و ادامه فعالیت در عرصه سینمای کودک، به نوعی دین خود را به عنوان یک فیلمساز ادا کنم.
«بامبولک» درباره فرزندآوری است
وی افزود: فیلم کودک جزو آن دسته از آثار سینمایی است که به راحتی و به واسطه ارتباط با دنیای صادق و صمیمی کودکان، می‌تواند در دل هر انسانی نفوذ کند و تأثیرگذار باشد. اگرچه ژانرهای دیگر سینما به سادگی در هر سلیقه و تفکری نفوذ نمی‌کنند، اما سینمای کودک به دلیل خاستگاه مشترک همه انسان‌ها و یادگار دوران کودکی و کودک درون افراد، به راحتی می‌تواند تأثیرگذار و ماندگار باشد.
معیریان درباره دلیل ساخت «بامبولک» تصریح کرد: زمانی که فیلمنامه و طرح ساخت «بامبولک» از طرف تهیه‌کننده اثر، آقای بهروز مفید به من پیشنهاد شد، احساس کردم که این طرح و موضوع، جزو دغدغه‌های امروز ایران است. فرزندآوری و افزایش جمعیت نکته مهمی است که در حوزه سینما از آن غافل بوده‌ایم. قصه «بامبولک» بسیار برایم جالب بود و در آن به خوبی برای کودکان طرح موضوع شده است. همچنین روابط سالم و صادقی در آن روایت شده است. ازطرفی این اثر فرصتی بود تا از تکنولوژی روز سینما، مانند انیمیشن، تکنولوژی‌های کامپیوتری و فضاسازی‌های سه‌بعدی استفاده کنیم.
کارگردان «خالتور» درباره داستان فیلم «بامبولک» توضیح داد: داستان فیلم درباره آرزوها و خواسته‌های صاف و صادقانه یک دختر به نام نعنا است که آرزوی داشتن یک خواهر یا برادر را در سر می‌پروراند. او در خانواده‌ای زندگی می‌کند که به شدت احساس تنهایی می‌کند و تمام دغدغه‌اش این است که بتواند یک خواهر یا برادر داشته باشد. در این شرایط، نعنا وارد یک مهدکودک می‌شود که از قابلیت‌های خاصی برای آموزش و پرورش کودکان برخوردار است. این قابلیت‌ها با حضور نعنا شکل خاصی به خود می‌گیرند و در نهایت منجر به ورود موجودی به نام بامبولک به دنیای او می‌شوند. بامبولک موجودی است که دیگران نمی‌توانند او را ببینند و تنها کودکان قادر به درک و مشاهده‌اش هستند.

عصر کرد

وی درباره چالش‌های استفاده از انیمیشن در این فیلم گفت: فیلمسازی با استفاده از تکنولوژی‌هایی مانند هوش مصنوعی، کامپیوتر، ویدیوموشن و فضاسازی سه‌بعدی کار دشواری است. ما در این فیلم موجودی را سر صحنه فیلمبرداری خلق کردیم که از نظر فیزیکی وجود ندارد. از طرفی، عروسکی داریم که توسط عروسک‌گردان هدایت می‌شود. مسلماً این نوع فیلم‌ها دکوپاژ خاص خود را می‌طلبند. بازیگران کودک و بزرگسال در سکانس‌هایی با یک عروسک مواجه هستند و در برخی صحنه‌ها باید با فضای خالی بازی کنند، زیرا بعداً توسط کامپیوتر این موجود به شکل سه‌بعدی و در اندازه‌ای طبیعی به تصویر اضافه می‌شود.
به دنیای کودک و نوجوان سطحی نگاه می‌شود
کارگردان «زن‌ها فرشته‌اند» درباره نگاه سطحی به سینمای کودک و نوجوان در ایران بیان کرد: در چند سال اخیر، به دنیای کودک و نوجوان سطحی نگاه شده است و فیلم‌هایی که تولید شده‌اند، گاهی نتوانسته‌اند نظر مخاطبان هدف خود را جلب کنند. به عنوان کسی که در این حوزه فعال هستم و دغدغه‌های آن را دارم، سعی کرده‌ام با تحقیق و ارتباط نزدیک با کودکان و نوجوانان، دنیای آنها را بهتر درک کنم.
وی افزود: برای جلوگیری از این اتفاق فیلمنامه «بامبولک» پنج بار بازنویسی شد، در حالی که حتی نسخه اول آن نیز قابل قبول بود. دلیل این کار این بود که می‌خواستیم از ابتدا اثری بی‌عیب و نقص خلق کنیم. بدون حضور مشاور و بدون شناسایی دنیای کودک و روان‌شناسی کودک، ساختن فیلم کودک اشتباه محض است. زیرا هرچه از دوران کودکی فاصله می‌گیریم و سنمان افزایش می‌یابد، دغدغه‌ها و ذهنیات کودکانه‌مان نیز فراموش می‌شود.
معیریان تاکید کرد: کودکی که در عصر حاضر زندگی می‌کند، به شدت از ما به عنوان بزرگسال فاصله دارد و این مسئله نیازمند آن است که نویسنده، کارگردان، تهیه‌کننده و بازیگران بتوانند این دنیا را به درستی کشف و تصویر کنند.
این کارگردان درباره انتخاب بازیگران کودک این فیلم عنوان کرد: ما نزدیک به 460 کودک را دیدیم و تست گرفتیم تا بتوانیم بازیگران مناسب را انتخاب کنیم. در این فیلم، کودکانی داشتیم که حتی سواد خواندن و نوشتن هم نداشتند، اما باید دیالوگ‌های زیادی بیان می‌کردند، شعر می‌خواندند و حتی پلی‌بک می‌کردند. از طرفی، این کودکان باید با یک موجود خیالی که وجود ندارد، بازی می‌کردند.

عصر کرد

وی با اشاره به نقش بازیگران کودک در تولید این پروژه تصریح کرد: ارتباط نزدیک با حدود 400 کودک و کشف دنیا و دغدغه‌های درونی آنها، ما را ناخواسته وارد دنیای این بچه‌ها کرد و به ذهنیت آنها نزدیک‌تر شدیم. گاهی متناسب با سوالات و دغدغه‌های کودکان، دکوپاژ صحنه‌ها را تغییر می‌دادیم. حتی در برخی صحنه‌ها، وقتی بازیگر کودک سوالی مطرح می‌کرد یا چالشی را پیش پای ما می‌گذاشت، مجبور بودیم پاسخ قانع‌کننده‌ای به او بدهیم و این مسئله منجر به تغییر دکوپاژ می‌شد.
مخاطب هدف «بامبولک» کیست؟
معیریان در پایان درباره مخاطب هدف این فیلم گفت: فیلم «بامبولک» به شدت لطیف و پاک است و با کودکان ارتباط بسیار خوبی برقرار می‌کند. اگرچه این فیلم درباره کودکان و برای کودکان ساخته شده است، اما دنیای تشریح‌شده در آن به قدری قابل باور و صمیمی است که همه طیف‌های سنی را جذب می‌کند. در جشنواره فیلم های کودک و نوجوان اصفهان شاهد بودیم که حتی افراد میانسال و کهنسال به تنهایی برای تماشای فیلم آمده بودند و در پایان فیلم، با چشمانی گریان و احساسی لطیف، سالن را ترک می‌کردند.
امیرحسین رستمی، شهره سلطانی، مهرداد ضیایی، نیلوفر شهیدی و دانیال نوروش از جمله بازیگران فیلم «بامبولک» هستند. در این فیلم حسین شهبازی و ماهتیسا پسندیده به عنوان بازیگران اصلی خردسال ایفای نقش می‌کنند.
«بامبولک» با سرمایه‌گذاری بنیاد سینمایی فارابی توسط بهروز مفید ساخته شده است. سایر عوامل اصلی این پروژه عبارتند از تدوین: سیامک مهماندوست، صداگذاری: امید قربانی، نویسنده فیلمنامه: امیر محمد عبدی، موسیقی: مرتضی شفیع، عروسک گردان و سازنده عروسک: محمد اعلمی، ترانه سرا: ساغر مختاری، جلوه های ویژه بصری: محمد نجفی امامی، سرپرست گروه کارگردانی: رضا لشکری، مدیر تولید: حسین باقریان، مدیر فیلمبرداری: افشین گودرزی، طراح صحنه و لباس: حسین مجد، مدیر صدابرداری: محمد رضا مرتضایی، طراح گریم: لیلا پرهیزکاری، عکاس: فرزاد اسدیان، مدیر کمپین تبلیغاتی: وحید محرابیان، روابط عمومی: زهره محرابیان.
کد خبر 6393870

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/980870/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آگزبورگ 1-3 بایرن؛ سه امتیاز پرهزینه کمپانی

هیچ عضو بدنی از «چشم» خبردار نیست/ ویدئو

ترک گناه نور هدایت را در انسان زنده می‌کند

جنگ تعرفه ترامپ به ایران هم کشیده شد

19 سیاستگذاری اقتصادی که پیامد‌های فاجعه باری در جهان برجا گذاشت/ از کمبود دستمال توالت و دارو در ونزوئلا تا ایجاد بازار سیاه در آمریکا

النصر حال 2 لژیونر ایران را خراب کرد!

الهلال 1-3 النصر؛ کینگدام آرنا تحت سلطه رونالدو!

نادری: استقلال جنگید و تحت فشارمان گذاشت

واکنش مرادی به حمله اشتباه پرسپولیسی‌ها به یک داور!

سرمربی والیبالی که با تراکتور و هوادارانش پز داد!

رییس دپارتمان داوری و پاسخ به استهلاک سریع وی‌ای‌آر!

اخباری خیال تیم تازه‌وارد را راحت کرد

آرنولد اصلا حال ندارد که به شایعات فکر کند!

حسین‌زاده: خوشحالی نکردم، فقط بوسه به مادرم بود

گل شماره 930؛ رونالدو متوقف نمی‌شود

گالاتاسرای: دفاع فنرباغچه از مورینیو شرم‌آور است!

گل دوم النصر به الهلال توسط کریستیانو رونالدو

گل سوم النصر به الهلال توسط کریستیانو رونالدو

اتفاق عجیب برای سحرخیزان در برد مهم

بیش از 36هزار مسافر نوروزی در مدارس کردستان اسکان داده شدند

دو خط کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

"تو را با غیر می‌بینم، صدایم در نمی‌آید" با صدای دکتر رشید کاکاوند

داستانک/ جهانی که من نبودم!

ادامه بدشانسی‌ها، استقلال دوباره مصدوم داد!

محافظت‌کار: مقابل سپاهان متحد هستیم

دوراهی فنرباغچه؛ اخراج مورینیو 40 میلیون خرج دارد

آمار بیرانوند مقابل استقلال رؤیایی‌تر شد

منچستر چه اشکالی دارد، خیلی هم زیبا است

میودراگ بوژوویچ: تراکتور امروز تیم برتر بود

انتقاد ماندگاری از گزارشگر بازی بابت اظهارات او در خصوص رامین رضاییان

دقیقی: کمیته داوران باید از خیبر عذرخواهی کند

برنامه دیدارهای تیم ملی فوتبال ساحلی در جام جهانی

سیو لحظه آخری اخباری علیه شکست گل‌گهر

کارشناسی داوری دیدار تراکتور و استقلال

کارشناسی داوری بازی استقلال - تراکتور : موعود بنیادی فر روی نتیجه اثر گذاشت!؟ / نظر کارشناسان

مُهر تأیید کارشناس داوری بر قضاوت بنیادی‌فر

وقوع سیلاب در هرسین و آسیب به بخش کشاورزی چند روستا

تنها راه نجات مردم مظلوم فلسطین چیست؟

جهان چگونه با تعرفه‌های ترامپ کنار خواهد آمد؟

درآمدهای ارزی نفتی و سیاست‌های مالی، مهم‌ترین عوامل مشکلات اقتصاد کشور

بروکراسی اداری برای رونق سرمایه‌گذاری و تولید در فارس کاهش یابد

دشمن از درِ اقتصاد، روان مردم را نشانه گرفته است

انتقاد تند مجله اکونومیست به آغاز جنگ تعرفه‌ها: روز ویرانی

حجت الاسلام غفوری: ایران از اقتدار ملی خود برای دفاع از حقوق و امنیت ملت استفاده می‌کند

حبیبی: منطقه آزاد قصرشیرین بهشت سرمایه‌گذاری غرب کشور است

ماموستا مرادی: بیانات رهبر معظم انقلاب فصل الخطاب است

سفیران خنده را بشناسید؛ راهنمای نوشتن داستان برای فیلم‌های کمدی

دعوای مولر با بایرن؛ حق ندارید به من دستور بدهید

شوت آلوز با واکنش دیدنی حسینی راهی کرنر شد

آتش‌بازی هواداران تراکتور را برای دقایقی متوقف کرد