عصر کرد

آخرين مطالب

شناسایی میزان مورفین در بدن بیماران با کمک پوشک علمي

شناسایی میزان مورفین در بدن بیماران با کمک پوشک
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به تازگی حسگری ساخته شده که روی سطح پوشک چاپ شده و از روی ادرار بیمار میزان مورفین موجود در بدن بیمار را شناسایی می‌کند. این حسگر الکترولیت بدن را نیز تجزیه و تحلیل کرده و برخی پارامترها نظیر پتاسیم را نیز گزارش می‌کند.

پزشکان برای تعیین میزان سطح دارو و الکترولیت‌های حیاتی بدن، نیاز به آزمایش‌های پیچیده و مکرر دارند که این کار هم سخت و هم برای بیمار دردناک است، در حالی که برخی آزمایش‌های ساده‌ نظیر آزمایش از نمونه ادرار می‌تواند جایگزین راحت‌تری باشد.
این موضوع برای بیمارانی که به دلیل درد شدید، مورفین دریافت می‌کنند نیز مساله‌ساز است. دوز مورفین نیاز به تعادل دقیق دارد، مقادیر ناکافی آن باعث درد بیماران می‌شود، در حالی که دوز بیش از حد می‌تواند باعث مشکلات تنفسی خطرناک یا حتی مرگ شود. پزشکان همچنین باید سطح پتاسیم را ردیابی کنند، زیرا این الکترولیت نقش مهمی در عملکرد قلب و عضلات دارد. هم پتاسیم بیش از حد (هیپرکالمی) و هم پتاسیم ناکافی (هیپوکالمی) می‌تواند باعث ایجاد مشکلات خطرناک ریتم قلب شود.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه سونگلا در تایلند، با افزودن حسگرهای شیمیایی به طور مستقیم به پوشک‌های معمولی، راه‌حلی عملی ارائه کرده است. پروفسور ایتیوپن جراپن از محققان این پروژه می‌گوید: این دستاورد اولین آرایه حسگری قابل پوشیدن و چاپی است که قادر به تشخیص سریع و غیرتهاجمی داروها و یون‌های الکترولیت در مایعات بدن است.
سیستم جدید این تیم می‌تواند به طور مداوم سطح مورفین و پتاسیم را در ادرار با استفاده از حسگرهای الکترونیکی انعطاف‌پذیر که مستقیماً روی مواد پوشک چاپ می‌شوند، اندازه‌گیری کند.
محققان یک جوهر الکترونیکی ویژه ایجاد کردند که سه ماده کلیدی را ترکیب می‌کند؛ نانولوله‌های کربنی و گرافیت برای هدایت الکتریکی، به‌علاوه یک پلیمر انعطاف‌پذیر به نام SEBS که به حسگر اجازه خم شدن و کشیده شدن می‌دهد. آنها با استفاده از چاپ استاندارد، از این جوهر برای ایجاد آرایه‌هایی از حسگرهای کوچک روی سطح پوشک استفاده می‌کنند.
این سیستم از دو روش مختلف برای تشخیص مواد شیمیایی استفاده می‌کند. اولین مورد، که حسگر الکتروشیمیایی نام دارد، مانند یک باتری کوچک عمل می‌کند. پالس‌های الکتریکی کوچکی را به مولکول‌های مورفین اعمال می‌کند و باعث می‌شود که آنها الکترون‌هایی آزاد کنند که این کار سیگنال‌های الکتریکی قابل اندازه‌گیری ایجاد می‌کنند. این حسگر می‌تواند مورفین را در غلظت‌های کمتر از 0٫024 میکرومولار (حدود 24 تریلیونم مول در لیتر) تا 1000 میکرومولار تشخیص دهد که طیف وسیعی از سطوح مهم بالینی را در بر می‌گیرد.
برای پتاسیم، حسگر از یک غشای ویژه حاوی مولکول‌هایی استفاده می‌کند که به طور خاص یون‌های پتاسیم را جذب می‌کنند، در حالی که سایر مواد شیمیایی موجود در ادرار را نادیده می‌گیرند. این تشخیص انتخابی در طیف وسیعی از غلظت‌ها کار می‌کند.
به نقل از ستاد نانو، محققان آزمایش‌های دوام گسترده‌ای را انجام دادند و بارها حسگرها را برای شبیه‌سازی استفاده در دنیای واقعی خم کردند. این حسگرها حتی پس از 100 چرخه خمشی در زوایای مختلف دقت خود را حفظ کردند. آنها همچنین تأیید کردند که ترکیبات رایج ادراری مانند گلوکز، کراتینین و اسید اوریک در اندازه‌گیری‌ها تداخلی ندارند.
اتصال بی‌سیم این سیستم به یک برنامه گوشی هوشمند، دسترسی و تجزیه و تحلیل فوری داده‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. هنگامی که ادرار با حسگرها تماس پیدا می‌کند، آنها می‌توانند تغییرات در سطح مورفین یا پتاسیم را در عرض 15 ثانیه شناسایی و گزارش کنند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/950367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

9 داستان کوتاه را در «کتاب زمینی» بخوانید

«کهکشان‌ها، کو زمینم؟»؛ دکلمه‌ای از حسین پناهی

نارضایتی آرتتا از نقل و انتقالات زمستانی آرسنال

خداحافظی هالپ از دنیای تنیس

ژوائو فلیکس سومین وینگر برتر جهان است!

برای تمرین و بازی کردن نیمار استرس داریم!

نوری: باید از هواداران خجالت بکشیم

سومین نماینده تهران در لیگ نمی‌خواهد تسلیم شود

طلسم 7 ساله مهمترین مدال آسیا برای دوچرخه‌سواری ایران

پیشکسوت پرسپولیس: الهلال بیشتر دقت می‌کرد 7تایی می‌شدیم

دعوای لیگ برتر و فیفا به ضرر چلسی و سیتی!

واکنش AFC به شکست پرسپولیس

لنکروز قاچاقی که به مقصد نرسید

معدوم‌سازی 13 تن مواد غذایی فاسد در کردستان

تحرکات پنهان و محرمانه آمریکا و ترکیه برای احیای حزب منحله «بعث» در عراق

پنج بنای تاریخی کردستان به سرمایه‌گذاران واگذار می‌شود

ثبت جهانی 3 آیین با‌ستانی کردستان/ نمایندگان همراهی کنند

کشف قارچی که عنکبوت‌ها را به زامبی تبدیل می‌کند

تاکید بر حذف موانع ورود بخش خصوصی به اقتصاد

بومرنگ جنگ تعرفه‌ای

چگونه موانع ورود بخش خصوصی به اقتصاد کشور را حذف کنیم؟

رسانه های معاند در برابر واقعیت‌ها؛ تحول کرمانشاه پس از انقلاب

چند طرح عمرانی، آموزشی و ورزشی در مریوان آغاز و بهره‌برداری شد

اینفوگرافی/ رایج‌ترین دلایل ریزش مو

بخشی از کتاب/ یک خوراکی عجیب در خیابان‌های کازابلانکا

اعتراض پیروانی به برنامه فشرده پرسپولیس

برتری مهم و بزرگ استقلال نسبت به رقبای آسیایی

هوینس با اظهاراتش درمورد توخل همه‌ را غافلگیر کرد!

هفته آخر جدال مرگ و زندگی برای استقلال و پرسپولیس

رضایی: صعود پرسپولیس به لیگ برتر بدون قهرمانی نمی‌چسبد

الهلال 15 هزار میلیارد گران‌تر از پرسپولیس!

روشن: بختیاری‌زاده بهترین گزینه موقت موجود است

سرمربی جدید العین؛ سختگیر، منضبط و مقتدر!

ماسکرانو: با رونالدو هم عقیده نیستم!

بازتاب شکست پرسپولیس برابر الهلال در رسانه‌های عربستانی

پنالتی پرسپولیس برابر الهلال درست بود/ سطح داوری فغانی بالا رفته است

کشف 7 هزار لیتر گازوئیل قاچاق به ارزش 5 میلیارد ریال در رباط کریم

کارگردان «جوجه رنگی»: فیلمسازی کوتاه باید به شکل ارزان قیمتش برگردد

اطلاعات: هنوز درباره FATF می‌خواهید آزمون و خطا کنید؟

محمد جولانی با اقتصاد کشورش چه خواهد کرد؟/ جولان ترکیه در سوریه در غیبت ایران و روسیه

مرور تجربه پیشرفت چین مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان

شاخص بورس چهاررقمی شد

افتتاح نخستین مجتمع پرورش ماهی سردابی تمام‌مکانیزه در استان کرمانشاه

برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه هفدهم بهمن + لیست مناطق

قول استاندار کرمانشاه برای حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در پاوه

زمان قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 17 بهمن ( جدول خاموشی)

جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز چهارشنبه منتشر شد

نشست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با خانواده های شهدا و ایثارگران

محمد کبیری: رضایت مردم باید شاخص عملکرد تمامی نهادهای مستقر در کیش باشد

محمد کبیری: اجرای کامل قانون، مسیر توسعه مناطق آزاد را هموار می‌کند