عصر کرد

آخرين مطالب

اینک پیروزی سیاسی

اینک پیروزی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _شنبه بیست‌وهشتم دی 1403_ را در ادامه می‌خوانید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
در صفحه نخست امروز خود با تیتر «روز ایران و روس» نوشت: توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه پس از سه سال کار کارشناسی و رایزنی مستمر، دیروز به امضای رؤسای‌جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو روسیه رسید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین در حالی معاهده گسترش همکاری‌های ویژه و راهبردی دو کشور را در حوزه‌های اقتصادی، علمی، فناوری، فرهنگی و گردشگری امضا کردند که بسیاری این توافق را ریل‌گذاری تهران و مسکو برای رسیدن به سطح بالاتری از رابطه می‌دانند. رابطه‌ای که برای دو کشور و به طور ویژه برای جمهوری اسلامی ایران در متن «جهان چندقطبی» و در امتداد راهبرد «سیاست خارجی متوازن» معنا دارد.
مسعود پزشکیان پیش از ظهر روز گذشته در رأس یک هیأت عالی‌رتبه، از دوشنبه پایتخت تاجیکستان وارد مسکو شد. سفری که مشخص بود امضای توافقنامه راهبردی پس از سه سال کار کارشناسی و رایزنی بر سر جزئیات در رأس اهداف اصلی آن قرار داشت. پزشکیان و پوتین پیش از حضور در مراسم رسمی امضای توافقنامه در کاخ کرملین با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.
رئیس جمهوری در دیدار با همتای روس خود با ابلاغ سلام‌های گرم رهبر معظم انقلاب اسلامی به او و با بیان اینکه تعمیق و تحکیم روابط با روسیه مورد تأکید جدی ایشان است، اظهارکرد: ارتباطات ایران و روسیه در ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی روز به روز در حال تقویت و همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو طرف به خوبی در حال گسترش است.
پزشکیان با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم موانع موجود بر سر راه اجرای کامل و سریع‌تر همه توافقات قبلی با روسیه را رفع کنیم، تصریح کرد: مصمم هستیم همه این توافقات را به شکل کامل اجرا کنیم. راهکارهای این موضوع در نشست‌ها و مذاکرات کارشناسان و مسئولان دو کشور مطرح و نهایی شده و جمع‌بندی‌های حاصل شده در دیدارهای امروز نهایی خواهند شد.
وی روابط با روسیه را برای جمهوری اسلامی ایران حساس و راهبردی توصیف و با بیان اینکه بر موضع گسترش این روابط محکم ایستاده‌ایم، تصریح کرد: این نگاه و توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی و باور و اعتقاد ماست که مسائل منطقه باید با مدیریت کشورهای منطقه حل و فصل شود و نیازی به این نیست که دیگران از آن سوی دنیا به اینجا آمده و بخواهند منطقه را برهم زده و سیاست‌های خودشان را اعمال کنند؛ قطعاً توسعه روابط ما نقشه‌های آنها را نقش بر آب خواهد کرد.

عصر کرد

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پس از 469 روز جنایت آمریکا و اسرائیل مقابل حماس زانو زدند» نوشت: پس از 469 روز مقاومت قهرمانانه و مظلومانه ملت فلسطین در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی، سرانجام بایدن و نتانیاهو که برای پیروزی در جنگ از هیچ جنایتی فروگذار نکردند، بدون این‌که به هیچ‌یک از اهداف اعلامی خود در جنگ برسند با خواری و سرافکندگی مقابل حماس زانو زده و تن به آتش‌بس دادند.
نتایج یک جنگ را کشتار زنان و کودکان یا بمباران مدارس و بیمارستان‌ها و ترور فرماندهان رقم نمی‌زند، بلکه دستاوردهای سیاسی در پایان جنگ است که برنده و بازنده جنگ را مشخص می‌کند. نتانیاهو جنگ غزه را 469 روز پیش با اهدافی کاملاً مشخص شامل نابودی حماس، آزادی اسرای صهیونیست، از بین بردن تونل‌ها و از بین بردن حاکمیت حماس بر غزه آغاز کرد. در راه رسیدن به این اهدف رژیم صهیونیستی جنایتی نمانده که نکرده باشد؛ بسیاری از رسانه‌ها و خبرگزاری‌های بین‌المللی در توصیف این جنایت‌ها واژه کم آورده‌اند. 47 هزار شهید، 110 هزار مجروح، ده‌ها هزار مفقودی و نزدیک به 2 میلیون نفر در این جنگ آواره شدند.
اسرائیل در این جنگ برای دستیابی به اهدف خود و با کمک‌های مالی، نظامی، اطلاعاتی و سیاسی آمریکا تمامی خطوط قرمز حقوقی و قواعد آمره بین‌المللی را زیر پا گذاشت؛ 1- حملات هدفمند و کاملاً عامدانه به غیرنظامیان (به گفته پزشکان غربی شماری از کودکان کشته‌شده نه در اثر بمباران‌ها بلکه با شلیک مستقیم گلوله به سرشان و حین بازی به شهادت رسیده‌اند) 2- حمله به مناطق مسکونی 3- حمله به بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی (بیش از 1000 تن از اعضای کادر درمانی اعم از پزشک و پرستار در طول جنگ شهید شده‌اند و بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی غزه به دلیل این حملات و محاصره اعمال شده و نبود دارو و امکانات پزشکی تعطیل شده‌اند).
4- حمله به کاروان‌های کمک‌رسانی‌، امدادرسانی و کارکنان نهادهای بین‌المللی (آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد شهریورماه گذشته اعلام کرد نزدیک به 300 تن از کارکنان نهادهای کمک‌رسان بشردوستانه که بیش از دوسوم آنان کارمند سازمان ملل متحد بوده‌اند، از آغاز جنگ توسط اسرائیل کشته شده‌اند). 5- حمله به اردوگاه‌های آوارگان و چادرهای پناهندگان 6- حمله به مدارس، مساجد و کلیساها 7- حمله به خبرنگاران (نزدیک به 200 خبرنگار، عکاس و فیلمبردار طی 14 ماه گذشته به شهادت رسیده‌اند). 8- کوچ اجباری مردم (نزدیک به 2 میلیون نفر از ساکنان غزه در طول جنگ آواره شده‌اند). 9- حمله به تأسیسات زیربنایی مانند نیروگاه‌های برق و تأسیسات آب‌رسانی

عصر کرد

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پزشکیان: آمریکا و غرب را با کمک روسیه بی‌اثر می‌کنیم» نوشت: «با امضای توافقنامه جامع همکاری میان ایران و روسیه، دو کشور می‌توانند تحریم‌ها و زیاده‌خواهی‌های آمریکا و کشورهای غربی را بی‌اثر کنند.» این نکته را رئیس‌جمهور کشورمان روز گذشته و در نخستین دیدار رسمی خود با مقامات روسیه عنوان کرد، موضوعی که مؤید سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران است که همواره بر آن تأکید شده است.
دکتر مسعود پزشکیان، که به دعوت ولادیمیر پوتین و به منظور امضای سند جامع راهبردی میان ایران و روسیه، به این کشور سفر کرده، ظهر دیروز با استقبال وزیر انرژی روسیه، وارد مسکو شد. پزشکیان، در اولین برنامه این سفر با حضور در مجموعه «باغ الکساندر» واقع در میدان سرخ مسکو، با اهدای گل به یادمان سربازان گمنام این کشور در جنگ جهانی ادای احترام کرد.
دکتر پزشکیان در دیدار با میخائیل میشوستین، نخست‌وزیر روسیه، بر اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط دو کشور تأکید کرد و گفت: امضای موافقتنامه امروز فصل نوینی در روابط دو کشور خواهد بود. رئیس‌جمهور به اجلاس آتی کشورهای حاشیه خزر اشاره کرد و گفت: امیدوارم در حاشیه این نشست نیز بتوانیم پیرامون مذاکرات و رایزنی‌های خود زمینه گسترش روابط را دنبال کنیم. پزشکیان ظرفیت‌های همکاری ایران و روسیه را متنوع توصیف کرد: ایران و روسیه می‌توانند در زمینه‌های راه، آموزش، تجارت و دیگر عرصه‌ها همکاری‌های گسترده‌ای داشته باشند و این همکاری‌ها می‌تواند تحریم‌ها و زیاده‌خواهی‌های آمریکا و کشورهای غربی را بی‌اثر کند.

عصر کرد

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «اینک پیروزی» را برگزید و نوشت: سرانجام خبر توافق آتش‌بس جنگ غزه به رسانه‌های جهان مخابره شد؛ خبری که نوید آتش‌بس را برای مردم غزه به ارمغان آورد و رژیم صهیونیستی را مجبور به پذیرش توافقی کرد که حداکثر آورده‌اش برای آن رژیم رهایی اسرای صهیونیست است؛ اسرایی که اسرائیل با هدف آزاد کردن آنها به نوار غزه لشکرکشی کرد و 16 ماه گذشته را در این کرانه باریک و پرتراکم دست به جنایات جنگی زد اما سرانجام آنها از همان مسیری آزاد خواهند شد که حماس تعیین کرده بود. دفتر نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی از تصویب توافق آتش‌بس در روز جمعه خبر داد. آتش‌بس توافق شده به معنای صلح نیست و تا زمانی که انسان فلسطینی حقوق خود را به دست نیاورده باشد این جنگ پایانی نخواهد داشت اما این آتش‌بس به معنای یک پیروزی بزرگ برای مقاومت غزه است؛ مقاومتی که با آغاز عملیات توفان الاقصی نخستین ضربه را به چهره امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی وارد کرد و تمام توجهات در جهان را به خود جلب کرد و در مراحل بعدی ضربات خود را به اقتصاد، سیاست و جامعه رژیم اشغالگر وارد کرد و در نهایت چهره رژیم غاصب را در جهان نابود کرد. نقابی که برای ساخت آن چند دهه و صدها میلیارد دلار هزینه شده بود در 16 ماه گذشته فروریخت و اکنون اسرائیل در جهان منفور است.

عصر کرد

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «تهران و سیاست خارجی چند بُرداری» را برگزید و نوشت: صبح دیروز جمعه بود که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، بنا به دعوت رسمی والدیمیر پوتین، همتای روس خود و با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای موافقت نامه همکاری‌های جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، وارد مسکو شد. وزیران امور خارجه، امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، نفت، جهاد کشاورزی، رئیس سازمان انرژی اتمی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون امور بین‌الملل وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و برخی دیگر از دولتمردان و همچنین مهدی طغیانی، عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه، رئیس جمهور را در این سفر همراهی می‌کنند. به نوشته ایرنا، رئیس جمهور در بدو ورود به فرودگاه بین المللی ونووکوا مسکو مورد استقبال سرگئی سیویلیف، وزیر انرژی روسیه و رئیس طرف روسی کمیسیون همکاری مشترک دو کشور، آن دری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، کاظم جلالی و آلکسی ددوف، سفرای دو کشور و برخی دیگر از مقامات روس قرار گرفت. همچنین آئین سرود ملی دو کشور توسط یگان تشریفات روسیه نواخته شد. هواپیمای حامل رئیس جمهور در حالی وارد محل استقبال شد که حامل پرچم‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به نشانه دوستی بود. پزشکیان در آغاز سفر رسمی خود به مسکو با حضور در محل بنای یادبود سرباز گمنام روسیه و نثار گل، به خاطره سربازان روس جان باخته در راه میهن ادای احترام کرد. پس از آن بود که میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه، با رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد و خطاب به دکتر پزشکیان، سفر او به مسکو را «تاریخی» خواند.

عصر کرد

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «افق تولید با فاکتور ناترازی» را برگزید و نوشت: بدون بازنگری کامل در سیاست‌های اقتصادی، اقتصاد ایران امکان عبور از ناترازی را نخواهد داشت. عدم حل این مساله نیز موضوعی تک‌بعدی و محصور به بخش صنعت نخواهد ماند و دامن‌گیر طیف وسیعی از جامعه خواهد شد. مراجعه «دنیای‌اقتصاد» به نظر اقتصاددانان گویای مسیر سخت صنایع برای عبور از ناترازی است. مسیری که به عقیده کارشناسان دور از دسترس نیست و منوط به این است که ساختار بازار و اقتصاد به رسمیت شناخته شود و دسترسی به انرژی بدون هزینه نباشد. مراجعه به نظر اقتصاددانان نشان می‌دهد حل و فصل چالش ناترازی نه تنها فواید اقتصادی و صنعتی روشنی دارد که از بروز تبعات اجتماعی و سیاسی جلوگیری خواهد کرد و کشور را به سطح بالاتری از بهره‌وری خواهد رساند. 21 صاحب‌نظر و پژوهشگر اقتصادی که در نظرسنجی جامع «دنیای‌اقتصاد» شرکت کرده‌اند، عمیقاً اعتقاد دارند ناترازی برق و گاز و کمبود جدی این دو نهاد در اقتصاد کشور نه تنها می‌تواند به‌شدت گرفتن واسطه‌گری و رواج دلالی منجر شود که سرعت صنعت‌زدایی در کشور را بیشتر و جهت‌گیری سرمایه‌گذاران در بخش مولد را تغییر دهد. به همین منظور توصیه این کارشناسان این است که سیاست‌گذاران با تغییر ساختاری تصمیمات و تغییر نگاه خود به اقتصاد و صنعت، از تکرار سیاست‌های ایجادکننده ناترازی پرهیز کنند و فضا را برای یک اصلاحات جامع و پایدار فراهم سازند. به عقیده این صاحب‌نظران، اگر دولت فضای اقتصاد را به سمت به رسمیت شناختن بازار ببرد و از سیاست‌های دستوری امتناع کند، می‌تواند با تحریک انگیزه بخش خصوصی به جذب سرمایه عظیم موردنیاز برای احیای بخش انرژی کشور اقدام کند. بخش خصوصی نیز با توجه به تقاضای فزاینده این بخش و اهمیت ورود به این حوزه به‌دلیل اثرات اقتصادی، دانشی و رفاهی، مایل است در بازی عبور از ناترازی شرکت کند. در صورت خاتمه اقتصاد دستوری، مهم‌ترین چالش در مسیر عبور از ناترازی مساله تحریم و دسترسی به فناوری است که نیازمند تصمیمات جدی از سوی سیاست‌گذاران است. تصور صاحب‌نظران اقتصادی این است که صنایع کشور با آگاهی از شرایط فعلی به سمت سازگاری خود با شرایط جدید اقدام خواهند کرد؛ اما کم و کیف این سازگاری به نحوه سیاستگذاری در کشور بستگی جدی دارد.

عصر کرد

کد خبر 830607

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/950118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هیچوقت نا امید نباش!

برگزاری جلسه انضباطی رضاییان و حسینی پس از بازی با شمس‌آذر

ویدیوی باشگاه البطائح از فرهاد مجیدی

شهر نامحبوب پرسپولیس

هالند فقط به دو باشگاه فروخته می‌شود!

یادآوری فیفا از اوت‌ دستی میلاد محمدی در جام جهانی

خسروی: قضاوت سوپرجام بی‌نقص بود

غلامعلی بیگی: ابتدای فصل به من بی‌مهری شد

صعود چهار نماینده ایران به دیدار نهایی کاراته آزاد مارسی

بازار داغ زمستانی؛ جابجایی‌، معاوضه، جدایی!

شاهین را همین ساعت اخراج کنید!

درخواست نیم‌ میلیون کاربر مجازی برای اخراج مدیرعامل پرسپولیس

عملیات تعریض و اصلاح محور زرنه-سومار در تنگه کوشک در حال اجرا است

مشکل جدی تئاتر امروز چیست؟

آلودگی هوا، این بازیگر را خانه نشین کرد!

پایان فیلمبرداری «منجنیق» به کارگردانی سهیل کریمی

پشت صحنه سکانس دیدنی جدایی نادر از سیمین با بازی شهاب حسینی + فیلم

پایان رژیم صهیونیستی کاهش آشفتگی‌ها در صحنه سیاسی جهان

نیم ساعتی که به سنندج سالها گذشت

آخرین وضعیت آب و هوایی کردستان/ بارش برف و یخبندان

تنها مدال کردستان از مسابقات پتانک/انجمنی که زمین ندارد!

انتقاد یک روزنامه از کاظم صدیقی؛ نمازجمعه را به‌کلی خلوت کرده/ نیاز مردم به هوای تازه

افزایش 16 درصدی تلفات جاده‌ای در کردستان

زمان قطعی برق سنندج امروز شنبه 29 دی (خاموشی برق)

رزمایش بحران الی بیت‌المقدس در کردستان برگزار می‌شود

10 مدرسه کانکسی کردستان تا دهه فجر برچیده می‌شود

تقاضای صدها میلیونی سارقان از صاحب خودرو | دهم از زندان آزاد شدم، یازدهم دوباره دزدی کردم ..

هاشمی: «نظام اقتصاد دیجیتال» به زودی ابلاغ می‌شود

قدردانی معاون رییس جمهور از بانک ملت به دلیل حمایت از شرکت های دانش بنیان

امروز بهترین زمان برای همکاری سه قوه است

تحلیلی بر کاهش دستمزد حقیقی

ابلاغ سیاست های توسعه دریا محور به هفت استان ساحلی کشور

اعتماد، پیش‌نیاز سرمایه‌گذاری

لزوم تجهیز ادوات کشاورزی به امکانات ایمنی

زمان قطعی برق کرمانشاه امروز شنبه 29 دی ماه ( جدول خاموشی)

موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تأیید نشده است

اینفوگرافی/ ساده‌ترین راه‌ها برای داشتن هوای پاک به بهانه روز ملی هوای پاک

37 روستا در کردستان از آب شرب پایدار بهره‌مند شدند

وقت هایی که کم میارم!

لس‌آنجلس عاجز از میزبانی المپیک 2028

روانخواه تیم مهدی رحمتی را کوبید و ساخت!

هروی در آستانه بازگشت به تیم ملی کاراته

قلعه‌نویی فوتبال خوزستان را دوست دارد

دست‌هایی که پرسپولیس را ناکام کرد

چالش برترین وینگر با پیتر کروچ

پرز تا 2029 در رئال!

کوارتسخلیا پس از پیوستن به PSG: این یک رؤیاست

توافق اولیه بلانکو با استقلال برای جدایی

برنامه کامل بازی‌های جام ملت‌های جوانان آسیا اعلام شد

723 مددجوی بهزیستی صاحب شغل شدند