توافق بانکی ایران با عراق و پاکستان
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - عکس: اکوایران/ دانیال شایگان
در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در 50 سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" 50 سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای 1355، 1365 ،1375 ،1385 و 1395 مورد بازخوانی قرار میگیرد.
14 فروردین 1355؛ شناسایی خانههای خالی شروع شد واحدهای مسکونی مستغلاتی دارای شناسنامه مالیاتی میشوند تا از خانههایی که بیش از 6 ماه خالی باشد، تحت ضوابطی معادل 30 درصد بهعنوان عوارض وصول گردد.
به همین منظور وزارت امور اقتصادی و دارایی بیش از 300 حوزههای مالیاتی در تهران، شمیران و حومه را مکلف ساخت وضع اجاره ساختمانهای مستغلاتی در نقاط مختلف شهر را بررسی کرده و این مشخصات را در شناسنامه مالیاتی هر یک از ساختمانهای اجاره منعکس کنند.
14 فروردین 1375؛ رهبر انقلاب: اقتصاد ایران باید از نفت جدا شود حضرت آیت ا... خامنهای، رهبر معظم انقلاب در جمع مردم مشهد و زائران حرم قدس رضوی در صحن امام خمینی سخنان مهمی بیان فرمودند.
... حقیقتا اگر کسی بخواهد این کشور را با کشورهای آباد دیگر مقایسه کند، خواهید دید که جمهوری اسلامی ایران، از این جهت برای ملت بزرگ ایران یک دوره پرافتخاری را به ارمغان آورده است – جهات معنوی، مسائل سیاسی، استقلال و آزادی در جای خود محفوظ – از جهت سازندگی کشور، آنچه که برای این ملت انجام شده و در حال انجام است، مایه افتخار است.
این، ملت است با این اراده و این ایمان و این تصمیم. آن هم بحمدا... دولت است که با خدمتگزاری و با دلسوزی خود، کارها را با جدیت دنبال میکند. تولید میکند، تجارت میکند، می سازد، صادر و وارد میکند.
بحمدا... در همه زمینهها – فرهنگ، اقتصاد و ... مشغول کارند.
البته من یک نگرانی مختصری دارم – که مربوط به امروز هم نیست، سالهاست که این نگرانی را دارم – و آن این است که باید اقتصاد ملت ایران از نفت جدا شود. این مساله را اخیرا به دولت خدمتگزار ابلاغ کردهایم که برایش برنامهریزی کند و در حال برنامهریزیاند، کارهایی هم انجام دادهاند، ما باید کاری کنیم که ملت و دولت ایران وابسته به نفت خود نباشد.
چون متاسفانه امروز در دنیا، نفت به سیاستهای بینالمللی، کمپانیها و غارتگران بزرگ و جهانخواران و مستکبران وابسته است.
عملیات ساخت پالایشگاه نفت ایران و پاکستان ماه آینده آغاز میشود
منابع خبری در اسلامآباد میگویند عملیات اجرایی ساخت پالایشگاه نفت مشترک ایران و پاکستان اواسط اردیبهشتماه آینده آغاز خواهد شد.
این پالایشگاه قرار است در 40 کیلومتری کراچی ساخته شود و ظرفیت تصفیه آن حدود 120 هزار بشکه نفت در روز را دارد.
توافق در این ارتباط، خردادماه 1373 در جریان سفر وزیر نفت ایران به پاکستان میان مقامهای دو کشور به دست آمد و برای آن حدود یک میلیارد دلار هزینه پیشبینی شده است.
روزنامه «نیشن» چاپ اسلامآباد نوشت، انتظار میرود پالایشگاه مشترک ایران و پاکستان در سال 1998 به بهرهبرداری برسد و تولیدات آن در بازار پاکستان مصرف خواهد شد.
ایران و بوسنی بانک مشترک تاسیس میکنند
مقامات ایران و بوسنی ایجاد یک بانک مشترک را بهمنظور تشریک در سرمایهگذاری و تجارت این دو کشور و بازسازی خرابیهای ناشی از جنگ بوسنی در نظر قرار دادند.
مذاکرات طرفین درباره گسترش مناسبات اقتصادی موجبات نگرانی آمریکا را فراهم کرده است که مایل است حلقه محاصره اقتصادی ایران را تنگتر کند.
به نوشته مجله اقتصادی «مید» چاپ لندن، مجلس سنای آمریکا اعطای کمک غیرنظامی 200 میلیون دلاری به بوسنی به حال تعلیق درآورده است و دادن آن را مشروط به خروج مقامات نظامی و اطلاعاتی ایران از بوسنی کرده است.
14 فروردین 1385؛ آغاز توزیع سهام عدالت در کهگیلویه و بویراحمد همزمان با سفر رئیسجمهوری به کهگیلویه و بویراحمد، توزیع مرحله نخست سهام عدالت با حضور وزیر تعاون در این استان آغاز شد.
با حضور دکتر ناظمی، وزیر تعاون و مسوولان محلی، به طور نمادین سهام عدالت بین پنج خانوار این استان توزیع شد.
در این مرحله سهام بین 138 هزار نفر از مشمولان سهام عدالت که از سه دهک پایین درآمدی جامعه هستند به میزان پنج میلیون ریال برای هر نفر در مرحله اول واگذاری توزیع شد.
14 فروردین 1395؛ توافق بانکی ایران با دو همسایه ایران با دو همسایه خود یادداشت تفاهم همکاری بانکی امضا کرد. این یادداشت تفاهم همکاریهای بانکی بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانکهای مرکزی عراق و پاکستان به امضا رسید. در روزهای ابتدایی فروردین، رئیسکل بانک مرکزی ایران با سفر به بغداد، ضمن دیدار با علی العلاق، همتای عراقی خود افزایش همکاریهای بانکی میان تهران و بغداد را بررسی کرد.
سیف در سفر به بغداد در مورد ایجاد رابطه بانکی و افتتاح حسابهای متقابل به ارزهای محلی و بینالمللی بین بانک مرکزی دو کشور و همچنین ایجاد زمینه مناسب برای همکاریهای متقابل بانکها با هدف تسهیل مراودات تجاری از طریق ارائه انواع خدمات بانکی مانند اعتبارات اسنادی، ضمانتنامههای بانکی و عملیات خزانهداری با همتای عراقی خود مذاکره و در پایان سند همکاریهای بانکی به امضای طرفین رسید. در سند اشاره شده بر اتصال سوئیچ ملی دو کشور به منظور امکان استفاده از کارتهای بانکی ازسوی زائران و مسافران تاکید شده است.
در سفر به پاکستان نیز بر سر ایجاد رابطه بانکی و افتتاح حسابهای متقابل به ارزهای مختلف بین بانکهای مرکزی دو کشور و همچنین استفاده از سیستمها و ابزارهای پرداخت ازسوی شهروندان دو کشور تفاهم شد.
-
پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۲:۲۲
-
۹ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/980622/