بزرگنمايي:
عصر کرد - منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان به منطقه سیستان واقع در شمال استان سفر کرد و از ظرفیتهای مختلف منطقه بازدید به آورد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ، منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان به منطقه سیستان واقع در شمال استان سفر کرد و از ظرفیتهای مختلف منطقه بازدید به آورد.
بازدید از ستاد خدمات سفر برخی شهرستانهای هامون و زابل، بررسی آخرین پروژههای در حال انجام و شرکت در نشست شورای اداری از مهمترین برنامههای این سفر بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان

تاکید بر ضرورت تسریع در تکمیل طرحهای اضطراری تأمین آب در سیستان
منصور بیجار در بازدید از طرح انتقال آب از منطقه بندان- میل نادر به زابل، این پروژه را یکی از مهمترین طرحهای آبرسانی منطقه سیستان دانست و بر لزوم سرعت بخشی و تکمیل آن در کوتاهمدت تأکید کرد و گفت: این طرحها از اهمیت ویژهای برای تأمین آب شرب و توسعه پایدار در منطقه برخوردار هستند.
وی بیان کرد: طرحهای اضطراری حوزه آب از مهمترین طرحهای توسعهمحور سیستان و بلوچستان به شمار میروند و برای تسریع و ارتقای سطح کیفی اجرای عملیات مربوط به این طرحها، فرمانداران موظف به نظارت جدی در این زمینه هستند.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: این طرح به عنوان یکی از اقدامات حیاتی برای تضمین پایداری و کیفیت آب آشامیدنی در مناطق کمآب، به شمار میرود.
وی در تشریح جزئیات این پروژه گفت: این پروژه شامل احداث آب شیرینکن، حفر و تجهیز چاه و اجرای خطوط انتقال آب و برق است که از سال گذشته آغاز شده و در حال انجام است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت تأمین آب در مناطق کمآب، تمامی متولیان این حوزه را به همافزایی برای تسریع در روند اجرایی این پروژه مکلف کرد و اظهار داشت: این طرحها به دلیل حساسیت بالا و ضرورت تأمین آب شرب برای مردم، باید با دقت و سرعت بالا پیش بروند.
بیجار در بازدید، روند اجرایی پروژهها را از نزدیک مورد بررسی قرار داد و از متولیان اجرای پروژه خواست تا هرچه سریعتر مشکلات موجود را حل و از تأخیرهای احتمالی در اجرا جلوگیری کنند.
وی با اشاره به مشکلات دیرینه تأمین آب در سیستان و بلوچستان، تأکید کرد: تکمیل این طرحها میتواند تأثیرات مثبت زیادی در بهبود وضعیت آب آشامیدنی در منطقه داشته باشد و نقش مهمی در توسعه پایدار این استان ایفا کند.

بازدید از اردوگاه «نیاتک»
استاندار همچنین به منظور بررسی وضعیت اردوگاه اتباع خارجی نیاتک سیستان از این مکان بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل مربوط به آن قرار گرفت.
بیجار در این بازدید اقامتگاه موقت نیاتک را یکی از بزرگترین مراکز نگهداری اتباع خارجی دانست و افزود: هدف از ساخت مجموعه بزرگ یاد شده، اسکان موقت و ساماندهی اتباع خارجی است.
اردوگاه نیاتک برای اسکان و نگهداری موقت اتباع خارجی با ظرفیت هفت هزار نفر در منطقه نیاتک در 15 کیلومتری زابل به سمت «دوست محمد» مرکز شهرستان هیرمند در حال ساخت است.

تاکید استاندار بر تقویت نقشآفرینی سیستان و بلوچستان در تحقق شعار سال
استاندار سیستان و بلوچستان در جمع اصحاب رسانه بر اهمیت احیای ظرفیتهای متنوع استان برای تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: سرمایهگذاری بر روی داشتههای ارزشمند استان، به جهش در تولید منجر خواهد شد، نقشه راه خدمتگزاری به مردم با سرمایه گذاری بر روی ظرفیت ها،تدوین شده است.
منصور بیجار قابلیتهای ویژه سیستان و بلوچستان را در تقویت کسب و کارهای متنوع استان راهگشا دانست و گفت: نمایشگاههای صنایع دستی برپا شده در ایستگاههای نوروزی منطقه سیستان، بخشی از ظرفیت این خطه برای توسعه پایدار به شمار میروند که برای انعکاس و تبدیل آن به صنعتی فاخر و درآمدزا، در تلاش هستیم.
وی با اشاره به اینکه ایجاد درآمد پایدار و راهیابی محصولات کسب و کارهای بومی به بازارهای استانی، ملی و بینالمللی از اهداف مهم دولت در استان به شمار میرود، خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای تسهیل در رونق کسب و کارهایی نظیر گلخانهها و تقویت صنایع دستی، دامداری و دیگر کسب و کارهای رایج منطقه در حال انجام است.
استاندار در ادامه به تشریح اهداف خود در سفر به سیستان پرداخت و گفت: بازدید از عملکرد ستاد خدمات سفر شهرستانهای منطقه سیستان، ارزیابی آخرین وضعیت اجرای طرحهای اضطراری آبرسانی و شرکت در جلسه ستاد خدمات سفر استان که در شهرستان زابل برگزار میشود، از مهمترین برنامههای این سفر به شمار میرود.

توسعه صنعت گردشگری با تکیه بر ظرفیتهای منحصربهفرد سیستان
منصور بیجار در ادامه در نشست ستاد خدمات سفر که در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان زابل برگزار شد، ظرفیتهای سیستان در حوزههای مختلف را ویژه دانست و گفت: با سرمایهگذاری بر روی این ظرفیتها، چالشهای موجود کاهش خواهد یافت و سیستان در این زمینه، از صنایع دستی تا گردشگری، واجد کارکرد برای توسعه پایدار است.
وی اظهار داشت: وجود چالشهای متعدد در منطقه نباید موجب بیاعتنایی به توسعه گردشگری شود، چرا که این صنعت به بهبود وضعیت معیشت مردم سیستان کمک خواهد کرد.
استاندار، ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را مکلف به برنامهریزی برای توسعه زیرساختهای گردشگری و جذب گردشگر در این خطه دانست و گفت: تأمین زیرساخت برای ایجاد اقامتگاههای کویری به جهش در اقتصاد گردشگری منجر میشود.
وی تاریخ سیستان را غنی دانست و معرفی فرهنگ، هویت و تاریخ این منطقه را مهم برشمرد و ادامه داد: ضرورت دارد برنامهریزی برای ارائه تصویری پویا از استان، از منطقه سیستان تا منطقه بلوچستان، اولویت مدیران و متولیان باشد.
استاندار با اشاره به محورهای ستاد ملی توسعه استان که با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور راهاندازی شده است، گفت: توسعه زیرساخت و تقویت مشارکت اجتماعی از مهمترین محورهای این ستاد به شمار میرود و با توجه به همافزایی که میان فرمانداران و فعالان اجتماعی وجود دارد، باید برای گسترش همکاری ها برنامه ریزی لازم انجام شود.
منصور بیجار در ادامه نیز با اشاره به ستاد خدمات سفر، اهمیت مسئله تنظیم بازار شهرستانهای استان در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز را یادآور شد و بر لزوم توسعه خدمات خودرویی ستاد خدمات سفر تأکید کرد و فرمانداران را مکلف به توسعه پویشهای مردمی برای پیشبرد اهداف دولت کرد.
استاندار در پایان ضمن محکوم کردن جنایات رژیم غاصب صهیونیستی و همپیمانانش بویژه آمریکایی جنایتکار، یومالله قدس را یک روز حساس در منظر جهانیان دانست و بر لزوم برنامهریزی فرمانداران برای برگزاری هر چه باشکوه تر این روز مهم تاکید کرد.

بازدید استاندار از چاه نیمههای سیستان
استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه از خط انتقال آب چاه نیمه دو به یک بازدید کرد. بیجار در این بازدید بر اهمیت تأمین منابع آبی در منطقه سیستان تأکید کرد و گفت: عزم ملی در دولت برای کاهش اثرات خشکسالی در این منطقه شکل گرفته است و پایداری وضعیت آب یکی از مهمترین دغدغههای استان و کشور به شمار میرود.
استاندار افزود: برای تأمین منابع آبی در حوزه شمال استان و کاهش دغدغه مردم استان در این حوزه ، علاوه بر پیگیری حقابه کشور از رودخانه هیرمند، چندین طرح آبرسانی در حال اجراست. این طرحها شامل آبرسانی از دشت تهلاب به زاهدان و میرجاوه، آبرسانی از منطقه بندان به زابل و همچنین آبرسانی از منطقه دشتک(حرمک، هامون هیرمند و شیله) به زاهدان و حوزه سیستان است.
بیجار در پایان با ابراز خرسندی از استقبال گردشگران از چاه نیمه، گفت: منظره جذاب این رودخانه مصنوعی فرصتی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت گردشگران فراهم ساخته است.

بازدید از بوستان خانواده شهرستان زهک
استاندار در ادامه سفر به منطقه سیستان، از بوستان خانواده شهرستان زهک بازدید کرد. وی رویکرد وفاق ملی در دولت چهاردهم را فرصتی ویژه برای توسعه پویشهای مردمی دانست که میتواند به توسعه نهضت فضای سبز استان کمک کند.
بیجار با اشاره به عملیات ساخت پارک جنگلی زاهدان،گفت:مدل ساخت پارک و توسعه فضای سبز ابتدا با هم افزایی میان دستگاه های اجرایی و سپس همراهی ویژه مردم ادامه خواهد یافت.
وی این مدل توسعه محور را الهام بخش برای ساخت، تسعه و تجهیز سایر فضاهای سبز استان خواند و گفت:تمامی چالش های فرا روی ساخت بوستان خانواده زهک باید در کمترین زمان ممکن برطرف شود و در این زمینه دستگاه های متولی موظف به اهتمامی ویژه هستند.

تاکید استاندار بر معرفی تمدن باستانی «شهر سوخته»
منصور بیجار در بازدید از مجتمع فرهنگی و تاریخی شهر سوخته بر لزوم توسعه همکاریها برای صیانت از این شهر باستانی تأکید و خاطرنشان کرد: علاوه بر حفظ آثار تاریخی، باید ویژهبرنامههای فرهنگی و رویدادهای اجتماعی برای معرفی این دروازه تاریخی مهم تجاری و فرهنگی کشور به آسیای میانه برگزار شود.
استاندار در این بازدید با تأکید بر اهمیت تمدن کهن این منطقه، آن را بینظیر دانست و به نقش کلیدی شهر سوخته در اقتصاد، فرهنگ و علم دوران باستان اشاره کرد.
وی گفت: رسالت مهم متولیان حفظ میراث کشور، پاسداشت شهر سوخته و توسعه فعالیتهای مجتمع فرهنگی و پژوهشی آن است تا بتوانیم این شگفتی تاریخی را به بهترین نحو به جهان و تاریخدوستان معرفی کنیم.
انتهای پیام/