عصر کرد

آخرين مطالب

6 میلیارد دلار، میزان خسارات ناشی از قطع برق و گاز و توقف تولید/ ناترازی انرژی بلای جان اقتصاد ایران سیاسی

6 میلیارد دلار، میزان خسارات ناشی از قطع برق و گاز و توقف تولید/ ناترازی انرژی بلای جان اقتصاد ایران
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اقتصاد 24 - سالی که گذشت، سالی دشوار برای اقتصاد ایران در حوزه انرژی بود. بحران ناترازی انرژی که ریشه آن به سال‌های قبل بازمی‌گردد، در سال 1403 به اوج خود رسید و توانست اثرات مخربی نیز به صنایع، معیشت مردم و بخش خانگی وارد کند. کارشناسان ریشه‌های این بحران را در عوامل متعددی می‌بینند؛ عواملی که افزایش بی‌رویه مصرف انرژی و ضعف در بهینه‌سازی مصرف در راس آن قرار دارند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این ماجرا در نهایت نیز شکافی بین عرضه و تقاضای انرژی در سال 1403 به وجود آورد. آمار‌ها حاکی از آن است که کسری تولید برق در تابستان 1403 به 18 هزار مگاوات رسید و در سوی دیگر مصرف برق نیز نسبت به سال قبل 7 تا 8 درصد افزایش را تجربه کرد. خسارات ناشی از قطعی برق و توقف تولید بیش از 6 میلیارد دلار برآورد شد.
در ادامه نیز در زمستان 1403 محدودیت‌های شدیدی در تامین گاز صنایع و نیروگاه‌ها به وجود آمد. پس از آن نیز محدودیت‌های گازی، به کاهش 25 تا 30 درصدی ظرفیت تولید پتروشیمی‌ها و 50 درصدی ظرفیت تولید فولاد و سیمان منجر شد. در این فصل همچنین مصرف مازوت در نیروگاه‌ها به طور قابل توجهی افزایش یافت.
آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در خصوص ناترازی‌های انرژی در سال 1403 به اقتصاد 24 گفت: «سال 1403 با چالش‌های متعددی در زمینه تأمین انرژی همراه بود. رویکرد‌های اتخاذ شده در حوزه‌های برق، گاز، بنزین و گازوئیل صرفاً به عبور از بحران‌ها با هزینه‌های قابل توجه محدود شد. خسارات ناشی از قطع برق و گاز و توقف تولید بیش از 6 میلیارد دلار برآورد می‌شود. علاوه بر این، الزام واحد‌های تولیدی به سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاهی تصمیمی نادرست تلقی می‌شود، زیرا این واحد‌ها فاقد تخصص کافی در این زمینه هستند و در آینده خسارات قابل توجهی را به کشور تحمیل خواهند کرد.»
وی همچنین در خصوص تاثیر این ناترازی‌های بر بخش صنعت توضیح داد: «ناترازی انرژی در سال 1403 پیامد‌های منفی متعددی برای بخش صنعت به همراه داشت. تعطیلی واحدها، بیکاری کارگران، عدم رشد صنایع و عدم توسعه ملی از جمله این پیامد‌ها هستند. شاخص‌های مختلف اقتصادی نیز دچار افول شده‌اند. کمبود گاز، افزایش قیمت برای پتروشیمی‌ها و سایر مسائل، منجر به فروش توانایی واحد‌های صنعتی و ناتوانی آنها در ادامه کار شده است. راه‌اندازی مجدد این واحدها، دشوار خواهد بود.»

عصر کرد

بیشتر بخوانید: خسارت تعطیلی‌ها بر اقتصاد ایران؛ هر روز 7.585.000.000.000 تومان ناقابل!/ تاخت و تاز گازی عربستان، امارات و قطر در خلیج فارس و بحران گاز سهم ایران
نجفی همچنین بیان کرد: «عدم پرداخت به موقع حقوق منجر به ریزش متخصصان و کارگران ماهر و جذب آنها در بخش‌های دیگر یا مهاجرت به خارج از کشور می‌شود. فرسودگی ماشین‌آلات، عدم پرداخت اقساط وام‌ها و عدم بازگشت ارز مناسب از دیگر مشکلات موجود هستند. دولت باید سیاست‌های حمایتی اتخاذ کند و به این نکته توجه کند که قطع برق منازل، بهتر از قطع برق صنعت است. سرمایه‌گذاری در تجهیزات گروهکی و استفاده از کنترل‌های هوشمند، می‌تواند به افزایش بهره‌وری مصرف برق در منازل کمک کند.»
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: «افزایش قیمت ارز هنوز به طور کامل در لایه‌های اقتصادی کشور نفوذ نکرده است. با بروز نوسانات اقتصادی، تورم افزایش یافته و قطع برق و گاز نیز به این امر دامن می‌زند و عدم صادرات و بازگشت ارز درآمد‌های کشور را کاهش می‌دهد. مجموع این عوامل، منجر به نارضایتی بیشتر و افول اقتصاد خواهد شد.»
وی افزود: «در این بین هنگامی که نوسانات فضای اقتصادی کلان کشور در قیمت‌ها بروز و ظهور پیدا کند، تورم افزایش می‌یابد و قطع برق و گاز نیز این روند را تشدید می‌کند. توقف صادرات بازگشت ارز و درآمد‌های ارزی را با مشکل مواجه می‌کند. تمام این عوامل در کنار هم می‌توانند درآمد‌های کشور را کاهش دهند. تمام این موارد، نشان‌دهنده نارضایتی بیشتر و افول اقتصاد است.»
به گفته فعالان این حوزه در صورتی‌که دولت نتواند در سال آینده بحث ناترازی انرژی را در کشور بهبود دهد، باید شاهد اثرات منفی چشمگیری در اقتصاد باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/977061/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمهیدات ترافیکی ویژه عید فطر در معابر شهری کردستان

پشت صحنه اتحاد پوتین و ترامپ؛ فرید زکریا از نقش غرب در قدرت‌گیری روسیه می‌گوید

جنجالی و بحث‌برانگیز: سپاهان مدعی یک گل شد!

کارشناسی داوری جنجالی ترین صحنه دیدار پرسپولیس و شمس آذر | پنالتی بود؟

پنالتی پرسپولیس مقابل شمس‌آذر سوخت؟

رحمانی با شکست حریف صاحب مدال طلا شد

تاثیر بازیکن ایرانی در صدرنشینی تیم کویتی

مغز ما چگونه واقعیت را از توهم تشخیص می‌دهد؟

پیروانی: حرف‌های زیادی در مورد خداداد داشتم!

ستاره اینتر فقط 55 دقیقه نفس داشت!

دقیقی: شمس آذر من را فلج کردند!

خلاصه بازی شمس‌آذر قزوین 3 - پرسپولیس 2

اسلامی‌خواه: به بازیکن مس عذرخواهی بدهکارم

ورود سامانه بارشی جدید به کردستان؛ رگبار و رعد و برق در راه است

اعمال تمهیدات ترافیکی ویژه عید فطر در معابر شهری کردستان

تولد نوزادان سه قلو در بیمارستان بعثت سنندج

شعر خوانی زیبایی از استاد شهریار

کارتال: شمس آذر بیشتر از ما به پیروزی علاقه داشت

رحمتی: پرسپولیس را خوب آنالیز کرده بودیم

فخریان: ویترین‌ گل‌هایم جلوی پرسپولیس تکمیل شد

فاضلی: حرکت رحمتی در مورد کارتال غریزی بود!

آقایی‌پور: سال جدید 10 از 10 خواهم بود!

حامد لک تهدید به افشاگری کرد

کارترون: تمام صحبت‌ها در مورد جادوگری مزخرف است

پپ: در این فصل روح و قلب‌مان را از دست دادیم

عکس/صحنه‌ای که سریال پایتخت نشان داد و جنجالی شد

کارشناسی جنجالی‌ترین صحنه در شکست پرسپولیس

عکس | کارشناسی صحنه جنجالی؛ پنالتی پرسپولیس در قزوین سوخت؟

عکس | کارشناسی صحنه جنجالی؛ پنالتی پرسپولیس در قزوین…

پوریا پورسرخ در پشت صحنه سریال برادر

کارشناسی داوری بازی پرسپولیس - شمس آذر : سیدرضا مهدوی پنالتی روی وحید امیری را ندید؟ / نظر کارشناسان

کارشناسی جنجالی‌ترین اتفاق هفته؛ سوت داور درست بود

کارشناسی جنجالی‌ترین صحنه در شکست پرسپولیس مقابل شمس‌آذر

کارشناس داوری بازی شمس آذر – پرسپولیس؛ اشتباه تاثیرگذاری رخ نداد

کارشناسی داوری دیدار شمس آذر - پرسپولیس

عید عشق

کشتی آزاد ایران قهرمان آسیا شد/ 4 طلا و مجموعا 9 مدال در 11 وزن!

کشتی آزاد ایران قهرمان آسیا شد

خیابان‌های کردستان برای عید فطر آماده می‌شوند؛ جزئیات طرح ترافیکی پلیس

پژوهش جدید: زنان شنوایی بهتری نسبت به مردان دارند

انقلاب اقتصادی عربستان؛ خیز ریاض برای رهبری عصر جدید اقتصاد جهان

نماینده کنگره: ترامپ به دنبال ویرانی کامل اقتصاد ایران است/ رییس جمهور آمریکا به فشار حداکثری ادامه می دهد

حقوق کارگران 1404 در سایه تورم شدید و جهش قیمت طلا و ارز

پیام تبریک مدیر سازمان دانش‌آموزی استان کرمانشاه به مناسبت عید فطر

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

داستانک/ ﻣﻌﻠﻢ ﺟﻮﺍﻥ ﻭ ﺯﯾﺒﺎ

بهنام خاطره استقلال را زنده کرد!

پرسپولیس قدر سیو گندوز را ندانست!

گل سوم شمس آذر به پرسپولیس توسط محمد جواد آزاده

گل دوم پرسپولیس به شمس آذر توسط میلاد سرلک