عصر کرد

آخرين مطالب

پشت پرده طغیان دلار و طلا در ایران چیست؟ سیاسی

پشت پرده طغیان دلار و طلا در ایران چیست؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش پارسینه؛ در روزهای اخیر و قبل از آغاز سال 1404 هجری شمسی، شاهد تحولات معناداری در بازارهای طلا و ارز کشورمان بوده ایم. در این راستا، از یک سو قیمت هر دلار آمریکا قله 100 هزار تومانی را نیز فتح کرده و از سوی دیگر، هر گرم طلای 18 عیار نیز تا بیش از 8 میلیون تومان قیمت خورده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
عجیب اینکه ظرف یک روز شاهد بوده ایم که سکه امامی نوسان حدودا 10 میلیون تومانی را به ثبت رسانده است. مساله ای که با ابراز نگرانی‌های جدی در مورد این وضعیت و تاثیرات آتی آن بر اقتصاد ایران و معیشت مردم کشورمان همراه شده است. با این همه، باید توجه داشته باشیم که در افزایش قیمت‌های اخیر قیمت طلا و دلار، به طور خاص سه مولفه ایفای نقش اساسی داشته اند. 
اولا ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و طیف متحدان وی در قدرت، به نحوی هدفمند با لفاظی های کلامی و طرح تهدیدات مختلف، به نحوی عامدانه سعی دارند تا در اقتصاد ایران ایجاد نوسان کنند و به زعم خود از این رهگذر، دستاوردهای میدانی را به ضرر کشورمان و به نفع خود به ثبت برسانند. ترامپ مدام با مواضع تهاجمی خود علیه ایران سعی دارد از قریب الوقوع بودن جنگ و درگیری میان ایران و آمریکا حرف بزند. مساله ای که در نوع خود تبعات جدی را برای اقتصاد کشورمان به همراه دارد. 
در این چهارچوب، برخلاف چنگ و دندان نشان دادن های ترامپ، او سعی دارد با تحمیل آشوب به اقتصاد ایران و متعاقبا ایجاد و انفجار هسته های نارضایتی و اعتراض در کشورمان، به ایران ضربه بزند و به زعم خود به یک پیروزی بزرگ در مواجهه با تهران دست یاید. در این معادله، کم ارزش کردن پول ملی ایران و ایجاد عدم قطعیت‌های مختلف در ذهنیت و زندگی اقتصادی مردم ایران، از جمله اولویت های محوری او در رابطه با ایران است. 
نکته دوم اینکه متاسفانه در سال های گذشته طیف های قابل توجهی از مردم کشورمان بازارهای طلا و ارز را به مثابه بازارهایی که به بهترین و کم هزینه ترین شکل ممکن می توانند سود قابل ملاحظه ای را برای آن ها به همراه داشته باشند ارزیابی می‌کنند. در واقع، نوعی ذهنیت دلالیسم در میان طیف هایی از مردم کشورمان شکل گرفته و همین ذهنیت سبب می شودتا با اندک نوسانی در بازار ارز و طلا، شمار قابل ملحجظه ای از افراد به بازار بریزند و با رفتارهای هیجانی خود، بر شدت نوسانات در بازارهای مذکور بیفزایند. 
نکته قابل تامل اینکه بزرگترین قربانی رفتارهای هیجانی در حوزه فعالیت های اقتصادی نیز خودِ مردم هستند. موضوعی که آسیب‌شناسی آن و معرفی ابعاد منفی مختلفش برای مردم کشورمان، باید به نحوی جدی در دستورکار نهادهای فرهنگ‌ساز و فعالان فرهنگی باشد. 
و در نهایت سوم اینکه باید توجه داشته باشیم که اقتصاد ایران سال هاست از چالش هایی نظیر سومدیریت و البته مشکلات عمیق ساختاری رنج می برد. همین مشکلات نیز در نوع خود در افزایش قابل توجه قیمت ارز و طلا از وزن اثرگذاری قابل ملاحظه ای برخوردارند. کافی است توجه داشته باشیم که اقتصاد ایران بیش از 500 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد که این مساله هم تورم را تحریک می کند و هم موجب وقوع جهش های ارزی و افزایش قیمت ها در بازار طلا می شود. 
در حوزه سیاست های ارزی و مدیریت بازار نیز سال هاست که شاهد شکل گیری یک اجماع فراگیر میان نخبگان اقتصادی کشورمان نیستیم و همین مساله سبب شده تا هر دولت در ایران، طرح و برنامه های خاص خود را در حوزه حکمرانی اقتصادی کشورمان داشته باشد. موضوعی که خود در تشدید و تعمیق نوسانات در بازارهای طلا و ارز ایران از اثرگذاری ویژه ای برخوردار بوده است.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون آخوند بلاگر؛ حراج دین برای لایک و کامنت بیشتر! دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز می‌شود

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/975377/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش سرقت در آذربایجان شرقی

مردم پاوه پرشورتر از سال گذشته در راهپیمایی روز قدس شرکت خواهند کرد

خالد القدومی: نتیجه نسل‌کشی‌ها در غزه نابودی صهیونیست‌ها است/ ما صاحب حق هستیم و قدس را از دست نمی‌دهیم

چرا تولید اهمیت دارد؟

موضوع قدس، فلسطین و غزه یک مسئله جهانی و اسلامی است

روز قدس نمایش اتحاد جهان اسلام در مقابل نمادهای کفر و استکبار است

روز قدس، یادگار ارزشمند امام راحل (ره) و نماد بیداری امت اسلام است

ژاپنی‌ها 2 معلول نخاعی را درمان کردند

نفت ایران در چارچوب معیارهای پذیرفته شده به فروش می رسد

برنامه فضایی شوروی چه نقشی در فروپاشی این رژیم سیاسی داشت؟/ چرا شوروی رقابت در فضا را به آمریکا باخت؟

قلی‌زاده پرسپولیسی می‌شود؟

قیمت دلار به 130 هزار تومان می‌رسد!

گالری تراکتور؛ تا صدرنشین‌اید بخندید!

بارسا از همین می‌ترسید؛ اولمو مصدوم شد!‏

عالیشاه فردا در اختیار تیم پزشکی است!

گل اول بارسلونا به اوساسونا توسط فران تورس

گل دوم بارسلونا به اوساسونا توسط دنی اولمو از روی نقطه پنالتی

اصرار اورونوف؛ می‌خواهم برای پرسپولیس بازی کنم!

شب شانس اولمو؛ گلزنی بعد از تکرار پنالتی

مردم کردستان همواره پیشگام حمایت از آرمان‌های اسلامی و مستضعفان جهان بوده‌اند

پیمان قاسمخانی و میتر ابراهیمی صاحب فرزند شدند

تضعیف جایگاه دلار در اقتصاد جهانی؟ | بزرگ‌ترین تهدید برای جایگاه دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی

افزایش 13 رصدی تردد خودروها در محورهای مواصلاتی کرمانشاه در نوروز 1404

افزایش 13 درصدی تردد خودروها در محورهای مواصلاتی کرمانشاه در نوروز 1404

پیش‌بینی هواشناسی کرمانشاه از ورود سامانه‌های ناپایدار جوی در یکشنبه

پیش‌بینی هواشناسی کرمانشاه؛ ورود سامانه‌های ناپایدار جوی از روز یکشنبه

دو خط کتاب/ می‌خواهم سهمم را ببخشم

فولاد در مسیر شگفتی مقابل غول پرستاره!

اولین حرف‌های یحیی در مورد جادوگری!

فلیک: رافینیا یکشنبه بازی می‌کند

در روز جهانی تئاتر، نمایش «ذرات آشوب» به صحنه رفت

گردنه برف‌گیر «ته‌ته» در محور پاوه - مریوان بازگشایی شد

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری در طبیعت کردستان

معرفی 3 نیروی بیمارستان توحید سنندج به پلیس/ سرقت محرز شد

کدام کشورها بیشترین شدت مصرف انرژی در جهان را دارند؟+ اینفوگرافیک

شرط مهم برای حقوق بیشتر از سقف قانونی کارکنان دولت

سال 1404؛ کابوس اقتصادی در راه است؟

یکی از موانع سرمایه‌گذاری خارجی حضور ایران در لیست سیاه FATF است

پیش‌بینی هواشناسی کرمانشاه از ورود سامانه‌های ناپایدار از یکشنبه

تردد 41 هزار زائر از مرز خسروی در نوروز 1404

روز قدس فرصتی برای یکصدایی امت اسلامی است

اعلام مسیرهای راهپیمایی روز قدس در سنندج

داستانک/ رفیق بی معرفت

چهار ستاره ازبکستانی در ایران جا ماندند

سیتی و رئال در صدر؛ گران‌ترین تیم‌های جام باشگاه‌‌ها

جزییات توافق دولت و مجلس برای حمایت معیشتی/کالابرگ ادامه می‌یابد؟

ارتش و نیروهای مسلح نماد امید و پیشرفت در جامعه هستند

راه‌اندازی «شهرک فناوری» در کرمانشاه، گامی مهم در تحقق شعار سال

امام جمعه کرمانشاه: مقاومت، تنها راه نابودی رژیم صهیونیستی است

افزایش 13 رصدی تردد خودروها در محورهای مواصلاتی کرمانشاه طی نوروز 1404