اصفهان صاحب 100 سالن سینما میشود
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: امروز در استان اصفهان 46 سینما وجود دارد و به زودی به 100 سالن سینما خواهد رسید که نشاندهنده رشد قابل توجه است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، سید مهدی سیدیننیا در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: پروژه شهر هنر اصفهان برای کشور ضروری است و ظرفیت جذب 20 میلیون توریست و ایجاد 30 هزار شغل دارد؛ مجموعههای دانشگاهی، مدارس هنر و هنرستانها و مؤسسات آموزشی در این مکان تجمیع میشوند و این پروژه در حدود 800 هکتار با ارزش 75 هزار میلیارد تومان در حال پیگیری است.
وی افزود: چهار پژوهش بزرگ روی این پروژه انجام شده است، از جمله مطالعات نظری و امکانسنجی، مفاهیم نظری، شهر کودک و بخش نرمافزاری آنکه شامل 300 طرح نرمافزاری میشود. این پروژه با همکاری استانداری اصفهان پیگیری میشودو این شهر بر اساس معماری ایرانیاسلامی ساخته خواهد شد که با حضور بزرگان اهل هنر و معماران بزرگ اجرا خواهد شد که در نوع خود بینظیر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان از رشد سینماهای این استان تا 100 عدد خبر داد و تاکید کرد: افتتاح مجتمع باغ گلدسته با 8 سینما در دست اجرا است؛ چند سینمای دیگر نیز در آینده افتتاح خواهد شد، از جمله سینمای شهر رویاها؛ امروز در استان اصفهان 46 سینما وجود دارد و به زودی به 100 سالن سینما خواهد رسید که نشاندهنده رشد قابل توجه است.
وی ادامه داد: 11 سینما برای مزایده از سال گذشته آماده شده و آوردن بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در دست اقدام است؛ تجهیزات آماده است، اما تغییرات مدیریتی، مزایدهها را کند کرده است. سینما فلاورجان به زودی افتتاح میشود و طراحی سینمای فرهنگ خمینیشهر برای تبدیل به سه سینما انجام شده است. سینما فرشچیان نیز که قبلاً اجاره داده شده بود به دستور وزیر به ادارهکل ارشاد و فرهنگ اسلامی اصفهان بازگردانده میشود.
سیدیننیا در پاسخ به سوال خبرنگاری منوط بر کند بودن اصلاحات در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، توضیح داد: فعالیتهای ادارهکل ارشاد کند است و تغییر دولت باعث تأخیر در کارها شده است؛ تعهد و تمرکز من همیشه نسبت به کارهای زیربنایی و ریشهای در حوزه فرهنگ و هنر بوده است و این امر بنا به فرموده رهبر انقلاب است که فرمودند در کارهای فرهنگی ویترینی عمل نکنید.
وی رایزنی برای افزایش بودجه ده برابری را کاری آرام و بی هیاهو دانست و گفت: بودجه عمرانی سال گذشته 5 میلیارد تومان بود و امسال بیش از 50 میلیارد تومان بودجه عمرانی در نظر گرفته شده است که نشاندهنده افزایش ده برابری است. مرمت هنرستان هنرهای زیبا بالغ بر 15 میلیارد تومان هزینه دارد که 10 میلیارد آن پیشبینی شده است و مرمت آن از سال آینده آغاز میشود.
سیدیننیا تصریح کرد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان 8 پروژه ناتمام دارد که پروژه شهرستانها هم جزو آنهاست. طرح تالار بزرگ شهر در شهید کشوری یک پروژه نیمهتمام است که 500 میلیارد تومان سرمایه لازم دارد و با حضور وزیر تکلیف آن مشخص خواهد شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در پاسخ به سوالی در خصوص مؤسسات فرهنگی و اصحاب رسانه گفت: در حوزه مؤسسات فرهنگی و اصحاب رسانه نیز اتفاق خوبی خواهد افتاد و اعتبار مناسبی برای این کار در نظر گرفته شده است؛ در آسیبهای اجتماعی و مسائل فرهنگی نیز طرحی قوی رونمایی خواهد شد که ظرفیتهای فرهنگی و هنری استان را به کار میگیرد و همه مردم بهرهمند میشوند. امروز در استان 260 کتابخانه وجود دارد اما بهرهبرداری کامل از این ظرفیتها نشده که اصلاحات برای آن در نظر گرفته شده است.
سیدیننیا از سرگیری جلسات با حضور استاندار جدید در سهماهه اخیر خبرداد و گفت: شورای فرهنگ عمومی هماهنگی فرهنگی و نظم ساختاری را تعیین میکند و اساس آن مهندسی فرهنگی است. تشکیل کمیتهها در دست اقدام است و مصوبات خوبی در همین سه ماه تصویب شده است. شورای فرهنگ عمومی در شهرستانها ملزم به اجرای مصوبات این شورا از نظر قانونی ضروری هستند و این گامی جدید در سامان بخشی به سمفونی فرهنگی است؛ شورای فرهنگ عمومی رکن اصلی در تحول و هماهنگی فرهنگی است و به سرعت به جلو پیش میرود.
وی در ادامه نشست خبری و در پاسخ به سوالات سینمایی گفت: اصفهان در تولید فیلمهای سینمایی به دلیل نهادینه نشدن فرهنگ فیلمسازی ضعیف است؛ سرمایهگذاری جدی در فیلمسازی توسط بخشهای خصوصی، نیمهخصوصی، دولتی و شهرداریها انجام نشده است. با تولید حداقل 20 فیلم سینمایی در اصفهان، امکان برگزاری جشنواره مستقل وجود دارد. هنرمندان اصفهانی نیز باید فعالیتهای خود را تقویت کنند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: فیلمسازی در اصفهان به دلیل ریسک در سرمایهگذاری و بازگشت سرمایه کمتر پذیرفته میشود و قوانین نیز مانع این امر میشوند؛ برای تقویت فرهنگ تولید فیلم، همه بخشها از جمله بخش خصوصی، دولتی، عمومی و شهرداریها باید در خدمات رسانهای سرمایهگذاری کنند. هزینه تولید یک فیلم سینمایی معمولی بین 30 تا 50 میلیارد تومان است. شرایط اصفهان برای سرمایهگذاری مناسب است، اما ریسکپذیری سرمایهگذار پایین است.
وی با ابراز تأسف از نبود سرمایهگذار اصفهانی در فیلمسازی گفت: به عنوان مثال فیلمنامه «قصه ابراهیم» از شهدای اصفهان، آماده بود، ولی سازمان فارابی و مجموعههای مرتبط در اصفهان قدمی برنداشتند. همچنین توافقاتی در استانداری نیز انجام شد، اما عملی نشد و اینها تنها بخشی از چالشهای فیلمسازی در اصفهان هستند.
سیدیننیا افزود: فیلمسازی در اصفهان به دلیل ریسکهای سرمایهگذاری و بازگشت سرمایه کمتر پذیرفته میشود و قوانین نیز مانع این امر میشوند. برای تقویت فرهنگ تولید فیلم، همه بخشها از جمله بخش خصوصی، دولتی، عمومی و شهرداریها باید در خدمات رسانهای سرمایهگذاری کنند. هزینه تولید یک فیلم سینمایی معمولی بین 30 تا 50 میلیارد تومان است. شرایط اصفهان برای سرمایهگذاری مناسب است، اما ریسکپذیری سرمایهگذار پایین است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در خصوص پانزدهمین جشنواره فیلم فجر در اصفهان بیان کرد: سالنها و سانسها توسط تهران و دبیرخانه جشنواره تعیین شدهاند و استانها نمیتوانند جدول اکران را تغییر دهند. رضایت تهیهکننده در اکران فیلمها مهم است. کمتر از ده استان مجوز اختصاصی سالنها را در جشنواره فجر دریافت کردهاند و اصفهان به علت وضعیت سینمایی خود، سه سالن دریافت کرده است. جشنواره فجر از لحاظ مخاطب و نظرات فضای مجازی و رسانهها مورد استقبال قرار میگیرد و فیلمهایی که در تهران، موفق به جذب مخاطب بشوند، در استانها نیز با استقبال مواجه میشوند.
سیدیننیا ضمن قدردانی از حضور اصحاب رسانه، از نشست خبری مسکن خبرنگاران که به زودی با حضور استاندار و مدیرکل مسکن شهرسازی به منظور ارائه گزارش آخرین اقدامات و برنامهها برگزار میشود، خبر داد.
کد خبر 837803
-
جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۳:۲۸
-
۷ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/961398/