عصر کرد

آخرين مطالب

سید حسن خمینی: یک عده بودند که می خواستند «ریاضی اسلامی» را هم تعبیه کنند / مردم «دهک» نیستند، انسان هستند سیاسی

سید حسن خمینی: یک عده بودند که می خواستند «ریاضی اسلامی» را هم تعبیه کنند / مردم «دهک» نیستند، انسان هستند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سید حسن خمینی، تولیت آستان امام راحل، طی سخنانی در دیدار با وزیر و کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارایی با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و اعیاد شعبانیه، گفت: امروز حتی اگر اغنیاء هم بخواهند زندگی بهتری داشته باشند، باید فقرا را از فقر خارج کنند. سیاست‌هایتان را معطوف کنید به اینکه شکاف طبقاتی را کم کنید.
سیاست‌های دولت باید معطوف به کمک‌رسانی هرچه بیشتر به فقرا، محرومین و طبقات ضعیف باشد.
به گزارش جماران، یادگار امام با تأکید بر اینکه ما از نظر عقلی و شرعی موظف هستیم رفتارمان را علمی کنیم، گفت: اگر بگوییم «هرچه خدا بخواهد می‌شود»، این نوع برخورد از جنس تقدیرگرایی‌هایی است که نه پایه دینی دارد و نه پایه و اساس عقلی دارد.
سید حسن خمینی، گفت: چهار نوع نسبت بین علوم مختلف با دین قابل تصویر است؛ از نسبت حداکثری شروع می‌شود تا حداقلی. یک سری علوم پیوند بسیار عمیقی با معارف و دستورات دینی دارند و می‌توان گفت علمِ دین هستند. یک سری از علوم را هم می‌توان گفت بی ارتباط با دین هستند؛ ولو در سال‌های اول انقلاب یک عده دنبال این بودند که اینها را هم دینی کنند. یک عده بودند که می‌خواستند ریاضی اسلامی را هم تعبیه کنند، اما اینها ارتباطی با دستورات دینی ندارد.
یادگار امام با اشاره به اینکه دو نوع دیگر از ارتباط هم بین علم و دین هست، افزود: گاهی دین ستون‌های اصلی یک علم را تعبیه می‌کند، اما اینکه چگونه در آنها بحث داشته باشید و بر این ستون‌ها ساختمان خودتان را بنا کنید، خیلی کاری ندارد؛ خیلی‌ها اقتصاد را از این نوع می‌دانند. اما نوع چهارم مقداری از این حداقلی‌تر است و به شما می‌گوید من با ساختار این علم هم کاری ندارم، ولی فقط یک سری دستورات کلی دارم و اینها را رعایت کنید؛ برخی اقتصاد را از سنخ چهارم می‌دانند. مثلا می‌گویند فرقی نمی‌کند اقتصاد دولتی باشد یا نباشد؛ ربوی نباشد.
وی اظهار داشت: رابطه دین و اقتصاد به رابطه دولت و اقتصاد هم قابل تسری است. البته فکر نمی‌کنم کسی به بی ارتباطی محض قائل باشد. حتی طرفداران اقتصاد آزاد هم برای دولت نقش نظارتی قائل هستند. البته دولت‌های سنتی در اقتصاد دخالت نمی‌کردند. پیدایش گمرک از وقتی است که دولت‌ها مدرن می‌شوند و بعد دولت‌های رفاه شکل می‌گیرند و بعد هم لیبرال دموکراسی و اقتصاد آزاد به وجود می‌آید.
سید حسن خمینی تأکید کرد: به نظر می‌رسد دین در حوزه اقتصاد قاعده‌های ایجابی الزامی ندارد و یا اگر هم هست، به اندازه‌ای نیست که شما از آن یک نظام یا ساختار استفاده کنید؛ ولی دستورات سلبی زیاد دارد که این کار‌ها را نکنید. پس روش‌های ما در حوزه اقتصاد باید عالمانه و علمی باشد، چون از ناحیه دین دستوری نرسیده است. شما باید آنها آن موارد اندک را رعایت کنید و مابقی را با خرد و عقل‌تان پیش ببرید.
وی افزود: گزاره‌ای علمی است که بتواند پیش‌بینی کند. یعنی مثلا می‌گوید اگر نقدینگی بالا برود، تورم بالا می‌رود؛ یا چاپ بی پشتوانه [پول]این معضلات را دارد. البته ممکن است اشتباه در بیاید؛ چون گزاره علمی ممکن است اشتباه هم باشد. ما از نظر عقلی و شرعی موظف هستیم رفتارمان را علمی کنیم؛ یعنی بتوانیم پیش‌بینی کنیم و احاله به مجهولات و تقدیر ندهیم. اگر بگوییم «هرچه خدا بخواهد می‌شود»، این نوع برخورد از جنس تقدیرگرایی‌هایی است که نه پایه دینی دارد و نه پایه و اساس عقلی دارد.
یادگار امام تأکید کرد: ما باید بسیار مراقب باشیم که عقل بشریت و یافته‌های عقلی بشریت را در رفتارهای‌مان به کار بگیریم. فرق امیرالمؤمنین (ع) و معاویه در پشت کردن یا رو آوردن به قواعد نیست. اگر لشکر آن روزگار دارای میمنه، میسره، قلب، پیشرو و عقب بود، لشکر معاویه اینها را داشت و لشکر امیرالمؤمنین (ع) هم داشت. این طور نبود که امیرالمؤمنین (ع) بگوید، چون ما لشکر حق هستیم، هیأتی وسط میدان می‌رویم. فرق آنها در نیّت‌هایشان است؛ نه در نوع رفتارشان.
وی با تأکید بر اینکه نسبت اقتصاد با علم روز باید روشن شود، گفت: اگر خودتان را به قله‌های دانش بشری مجهز نسازید و با شجاعت آن را انجام ندهید، مسئول هستید. مهمترین شعار آقای پزشکیان در انتخابات «کار کارشناسی» بود. باید تمام همت مجموعه این باشد که کار کارشناسی داشته باشد؛ و از تقدیرگرایی پرهیز کنید. چون تقدیرگرایی در دینداران بسیار می‌تواند کشنده باشد.
سید حسن خمینی افزود: بحث‌تان را معطوف به این کنید که حداکثر نفع به طبقات ضعیف برسد. این سخن اگر توصیه دینی هم نبود، نیاز عقلانی جامعه ما است؛ سیاست و روشی باید اعمال شود که بیشترین نفع را به حال فقرا و محرومین پدید بیاورد. همه اینها درست است که انقلاب برای محرومین است و انقلاب را محرومین پدید آورده‌اند، اما امروز حتی اگر اغنیاء هم بخواهند زندگی بهتری داشته باشند، باید فقرا را از فقر خارج کنند. سیاست‌هایتان را معطوف کنید به اینکه شکاف طبقاتی را کم کنید. سیاست‌های دولت باید معطوف به کمک‌رسانی هرچه بیشتر به فقرا، محرومین و طبقات ضعیف باشد.
وی اظهار داشت: انسان‌ها عدد نیستند که ارقام مربوط به آنها بعضا تخمینی بیان شود. مراقب باشید در اقتصاد، مردم را عدد نبینید؛ این خیلی خطرناک است. مردم دهک نیستند؛ انسان هستند. جهت نگاه باید علمی و ساختارمند باشد، ولی ما مواجه با متر مکعب یا کیلووات نیستیم، چرا که ما با انسان مواجه هستیم. تمام دنیای هر انسان، فردیت خودش است؛ پس نسبت به درد آنها توجه داشته باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/960389/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدیمی‌ترین منقبتی که در ادبیات فارسی وجود دارد برای قرن سوم است

بنیانگذار کتابخانه ملی را می‌شناسید؟

واکنش قربانی به عقد قرارداد با الوحده

رحمتی: بازی فردا از مهمترین بازی‌های این فصل شمس آذر است

سپاهان قهرمان لیگ ووشو بانوان شد

اسکوچیچ: می‌خواهیم دست‌ پر به تبریز برگردیم

پیکه: 120 سال است که کار رئال همین است

پیام ستاره آرسنال بعد از جراحی رباط صلیبی

پیروزی 98.7 درصدی رئیس فدراسیون ایتالیا

پوستکوگلو: فکر نمی‌کنم نگرانی لیورپول کمتر از ما باشد

جریمه سنگین برای دیپای؛ چهارماه حبس!

پنالتی‌زن پرسپولیس دوباره تغییر کرد!

جشنواره فجر، صحنه درخشش سارا بهرامی: تیپی مجلسی، نگاه‌ها را خیره کرد

رستورانی در رباط‌کریم با گوشت خرگوش پذیرایی می کرد

چالش‌های طراحی صحنه «ناتوردشت» از تغییر فصل تا بتن‌ریزی روی سر هادی حجازی‌فر

پیام ستاره آرسنال بعد از جراحی رباط صلیبی (عکس)‏

برنامه‌های فرهنگی کردستان باید به شکلی مردمی و بومی‌محور برگزار شوند

ضرورت طراحی سناریوهای ویژه برای اجلاسیه‌های شهدا در کردستان

نحوه انتخاب داوران مسابقات والیبال از سال آینده تغییر می‌کند

استفاده از جامعه و ظرفیت دانش دانشگاهی در مدیریت و توسعه شهری تاثیر بسزایی دارد

درخواست تاریخی عبدالله اوجالان؛ آیا کرد‌ها و دولت ترکیه به توافق می‌رسند؟

افزایش 18درصدی صادرات غیرنفتی در مقایسه با سال گذشته/ فیلم

در تحسین سادگی

رونق اقتصاد دانش بنیان در تیران و کرون ریل‌گذاری می‌شود

امضای اولین ضمانت‌نامه دولتی برای یک شرکت ایرانی در پروژه بین‌المللی

کرمانشاه میزبان مسابقات ورزشی بین‌المللی بشر دوستی

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در کرمانشاه

مدیرعامل بیمه دی: کار تیمی نشانه بلوغ سازمانی است

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران

برگزاری محفل شعر نوزدهمین جشنواره بین المللی فجر در زاهدان

چرا مولانا و سایر ادبا از شعر برای بیان حکمت استفاده می‌کردند ؟

کتابی جالب که درباره نقص عضو برای کودکان صحبت می‌کند

یاسین سلمانی و یک فرصت طلایی که از دست رفت!

فرجی جدیدترین سه رقمی پرسپولیس

صعود تیم بانوان پرسپولیس به لیگ برتر

گل‌های برتر در لیگ برتر؛ آنهایی که خود را در باشگاه‌شان جاودانه کردند!

حواشی مراسم اولین سالگرد درگذشت غلامرضا بهروان

از پیوستن فلیکس به میلان تا احتمال بازگشت جرارد به رنجرز

تمرین تیم ملی جوانان پیش از تقابل با عربستان

تراکتور از پوستونسکی دفاع کرد

شروع انتقادات از ستاره 70 میلیون یورویی پاریس

بازگشت پرسپولیس به صدر جدول لیگ پایتخت!

بازگشت درویش به انتخابات فدراسیون!

درخواست پرسپولیس از ای‌اف‌سی برای هفته پایانی

رونالدو به ایران نمی‌آید، مگر به دو دلیل!

برترین فیلم‌های هواپیمایی ایرانی و خارجی: پروازی هیجان‌انگیز در دنیای سینما

نوازنده تونسی در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه می‌رود

میلاد محمدی، مقهور نام و کیفیت کانسلو

جای خالی ترانه علیدوستی در جشنواره و ماجرای پاره شدن رباط زانو سارا بهرامی

اعتصاب معلمان و فرهنگیان دو استان در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ها