عصر کرد

آخرين مطالب

چالش‌های طراحی صحنه «ناتوردشت» از تغییر فصل تا بتن‌ریزی روی سر هادی حجازی‌فر اقتصادی

چالش‌های طراحی صحنه «ناتوردشت» از تغییر فصل تا بتن‌ریزی روی سر هادی حجازی‌فر
  بزرگنمايي:

عصر کرد - حسین کرمی طراح صحنه فیلم «ناتوردشت» تغییرات فصلی و ساخت بتنی را که آسیبی به بازیگران فیلم نزند، از مهم‌ترین چالش‌های کارش برشمرد.
به گزارش امتداد، فیلم سینمایی «ناتورِ دشت» محصول سازمان سینمایی سوره، به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان و تهیه‌کنندگی مهدی فرجی، یکی از آثار حاضر در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر است که به داستانی اجتماعی و انسانی می‌پردازد.
این فیلم که برای اولین بار در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده توجه بخشی از مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کرده‌است. به بهانه اولین اکران این فیلم در خانه جشنواره با حسین کرمی طراح صحنه فیلم به گفتگو پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.
* آقای کرمی چه ویژگی‌های خاصی از فیلمنامه یا شخصیت‌ها را در طراحی صحنه «ناتورِ دشت» برای شما مهم بود که به آنها توجه بیشتری داشتید؟
قطعاً در درجه اول جذابیت قصه فیلم. «ناتورِ دشت» در همان تعلیق 10 تا 15 دقیقه ابتدای فیلم دستش رو می‌شود اما چیزی که تماشاگر را پای فیلم نگه می‌دارد، این است که بعد از این چه خواهد شد؟ ما در قصه یک ضدقهرمان درجه یک و پُرقدرت را در مقابل قهرمان داستان داریم. آن‌چه که به همه این داستان در طراحی صحنه برای من ارجحیت پیدا کرد، تعریف خانه است. در قصه واقعی هم یک دختربچه در یک مکان دور افتاده‌، اتفاقی برایش می‌افتد که یک ایران برایش جمع می‌شوند و پشتش درمی‌آیند. این یک ایران به معنای یک خانواده است؛ ما این تم خانه را مهم‌ترین تصویر چشم‌نواز فیلم دانستیم. طبیعتاً ژانر فیلم در نگاه اول می‌طلبید که ما با یک درام معمایی و تریلر مواجه باشیم و به سراغ فضاسازی سرد و رعب‌آور حرکت کنیم که به ریتم قصه کمک کند.
اما واقعیت این بود که تصویر خانه در «ناتورِ دشت» نباید سرد می‌بود بلکه باید خانه آفتابی، طلایی و زیبایی را به مخاطب نشان می‌دادیم. با تصمیم کارگردان و سایر عوامل تصمیم بر آن شد همه موارد زیبا و چشم‌نواز باشد و قرار شد به سمت کلیشه‌های این ژانر نرویم. در بسیاری از سکانس‌های این فیلم آفتاب می‌تابد و ذرات طلایی رنگی در فضای آسمان و زمین زیبا دیده می‌شود. این زیبایی باید یک درد غربتی را در تماشاگر به وجود بیاورد که چرا چنین زیبایی از شخصیت اول فیلم دریغ شده است. این به نظر من یک شاخصه قابل تامل در فیلمنامه بود که تلاش کردیم در طراحی صحنه به این شاخصه مهم بپردازیم.
* آیا طراحی صحنه در «ناتورِ دشت» نیاز به تحقیقات خاصی داشت؟ برای خلق فضای فیلم به کدام منابع یا سبک‌های هنری رجوع کردید؟
طبیعتاً نیاز به تحقیقاتی داشت چراکه ما با یک قصه مستند مواجه بودیم؛ البته که ما عین به عین اتفاق را بازسازی نمی‌کردیم اما هر حال این اتفاق چند ماه گذشته رخ داده بود و به تبع نیاز به بازنگری و تحقیق درباره این اتفاق داشتیم. جدا ازین موضوع، قصه فیلم می‌طلبید که در جای دورافتاده‌ای رخ دهد و ما باید به سراغ اقلیم دور از مرکز می‌رفتیم. پس به یک تحقیقات جدی نیاز داشتم که به آن فضای واقعی برسیم. مجموعه بررسی‌هایی هم حول محور گروه‌های جست‌وجو و شکل‌گیری آن و روند جست‌وجو داشتیم. در واقع قصه در لاین‌های مختلف نیاز به اطلاع و بازنگری داشت‌ اما ما تا جایی که توانستیم قصه خودمان را گفتیم و به اصل ماجرای رخ داده آن‌چنان وفاداری نداشتیم.
* چالش‌های طراحی صحنه این فیلم چه مواردی بود؟
اولین چالش ما این بود که داستان فیلم ذاتاً نباید در یک جای با امکانات رخ دهد بلکه در یک اقلیم دورافتاده این داستان منطقی به نظر می‌رسید. این اتفاق می‌توانست در هر اقلیم دور از مرکزی رخ دهد. اولین چالش این بود که ما به دلیل یک سری محدودیت‌ها تصمیم گرفتیم که فیلم در تهران یا اطراف آن فیلمبرداری شود؛ طبیعتاً ما اگر به آن اقلیم‌های دور از مرکز می‌رفتیم بسیاری از موارد برای فیلمبرداری آماده بود اما ما مجبور شدیم یک اقلیم دیگری را اطراف تهران ایجاد کنیم. توانستیم تا حدودی لوکیشن‌های مناسب را پیدا کنیم اما در نهایت مجبور شدیم که 80 درصد لوکیشن‌های موجود در فیلم را بسازیم و حتی بیش از نیمی از این لوکیشن‌های ساخته شده از صفر ساخته شد؛ این موضوع هم لذت‌بخش بود و هم چالش‌انگیز.
چالش بعدی ما فصل بود چراکه قصه اصلی واقعه در اردیبهشت ماه اتفاق می‌افتد اما ما در اول پاییز پیش‌تولید را شروع کردیم و اطراف تهران در آن زمان خیلی سبز نبود. سپس تولید ما یک ماه هم به تعویق افتاد و با شروع زمستان مواجه شدیم که ما را دچار چالش فصلی عجیبی کرد و جزو اتفاقات جالب و ترسناک فیلم بود. بزرگترین چالش طراحی صحنه برای من این بود که برای تماشاگر یک جغرافیای قابل باور در اطراف تهران بسازم که تهران نباشد. باید دنیای این فیلم را به گونه‌ای می‌ساختیم که تماشاگر با اطمینان بگوید آنجا اطراف ترکمن‌صحرا و شمال کشور است.
* آیا صحنه خاصی در فیلم هست که طراحی آن برای شما از بقیه چالش‌برانگیزتر یا جذاب‌تر بوده باشد؟
در صحنه قنات ما با بزرگترین چالش مواجه بودیم و حین فیلمبرداری آن هم به چالش خوردیم چراکه جایی برای دوربین فیلمبرداری نبود. ما مجبور شدیم یک سمت قنات را بردایم تا پلان مورد نظر آقای خردمندان درآید. چالش دیگر ساخت بتن بود که ما باید از ارتفاع چهارمتری آن را روی سر بازیگرها می‌ریختیم و بازیگر باید تا گلو در این مواد فرو می‌رفت‌. ما در این صحنه باید هم ماده‌ای می‌ساختیم که بازیگر آسیب نبیند و هم واقعی به نظر برسد. خوشبختانه با اتودهای مختلفی که امتحان کردیم به آن ماده نهایی رسیدیم. من از تک تک اهالی صحنه و هادی حجازی‌فر تشکر می‌کنم که در کمال فروتنی این را پذیرفتند که این مواد از ارتفاع چهارمتری روی آنها ریخته شود تا این صحنه تأثیرگذار و زیبا ساخته شود.
* چه تمایزی میان طراحی صحنه این فیلم و دیگر فیلم‌هایی که در آنها کار کرده‌اید، احساس می‌کنید؟ در واقع «ناتورِ دشت» چه تجربه‌ای برای شما به جا گذاشت؟
تمایز این کار به لحاظ طراحی به معنای واقعی مصداق بارز سهل و ممتنع بود چراکه فیلمنامه از دور راحت به نظر می‌رسید اما زمانی که درگیرش شدم، چه به لحاظ فرم و چه قصه با چالش‌های پیش‌بینی نشده‌ای مواجه شدم. جا دارد به این نکته اشاره کنم که محمدرضا خردمندان، کارگردان این اثر در تمام مسیر به شدت منعطف و پذیرای هرگونه نظری بود و من فکر می‌کنم دقیقاً همین عامل موفقیت او در آینده خواهد شد. چالش بزرگ ما ساده انگاری در ابتدا و بعد سخت شدنش بود که به تبع آن برآورد مالی بالا رفت. «ناتورِ دشت» برای من به شدت پروژه پُرتجربه‌ای بود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/960550/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آشنایی با کتاب جالب درباره رابطه جذاب خواهر و برادری

سخنان دلنشین دکتر بهمن بنی هاشم

بازی توتی و دل پیرو در دنیای مارول

آخرین مصاحبه اشمیت استقلالی‌ها را ناامید می‌کند

انگلیس علیه شادی‌ های جنجالی؛ محروم می‌شوید

تب خیمنز در میلان؛ رکورد زلاتان شکسته شد!‏

بازگشت درویش به انتخابات؛ کفاشیان و عزیزی خادم در انتظار

هاشمی خبر داد؛ بودجه 20 هزار میلیاردی ورزش در سال 1404

غیبت کاپیتان محبوب یحیی در خرم‌آباد

ژست برند‌ه‌های گل گهر قبل از مصاف با پرسپولیس

درگیری با مسی عامل اخراج مدیر ورزشی اینترمیامی!

ربیعی: فردا برای خودمان بازی می‌کنیم نه مدعیان

بیش از 430 هزار عدد مواد محترقه در کنگاور کشف شد

ماجرای پرونده واقعی گم شدن «یسنا» با «ناتور دشت»

حضور 18 لژیونر رشته کبدی در لیگ ستارگان جهان

رشته کبدی کردستان در مدار پیشرفت

کردستان امروز با 50 سال گذشته قابل قیاس نیست

اجرای طرح ترافیکی برخورد با وسائط نقلیه فاقد معاینه فنی در کردستان

سرعت در کار پزشکی قانونی لحاظ شود

بهره‌مندی 122 روستای استان کرمانشاه از آب شرب پایدار

ضربان قلب جنین هنگام پخش موسیقی کلاسیک آرام می‌شود

10 افسانه درباره حافظه: آیا باید به حافظه‌ مان اعتماد کنیم؟

بزرگترین واگذاری در تاریخ اقتصاد ایران؛ مدیریت ایران‌خودرو به بخش خصوصی واگذار شد

ایران خودرو خصوصی شد | جزئیات بزرگترین واگذاری تاریخ اقتصاد ایران

انتقال مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی/ بزرگ‌ترین واگذاری تاریخ اقتصاد ایران

سفر عراقچی به افغانستان زمینه ساز تحول در روابط اقتصادی

پیش بینی آب و هوا کرمانشاه فردا | پیش بینی هواشناسی کرمانشاه فردا 18 بهمن 1403

افتتاح آبرسانی به 122 روستای کرمانشاه

افزایش پروازهای فرودگاه کرمانشاه مطالبه جدی استان است/ پیگیری انجام پروازهای شبانه

مردم کرمانشاه امنیت را در همه جای استان احساس می‌کنند

انهدام باند بزرگ سرقت در کرمانشاه

استان کرمانشاه میزبان مسابقات ورزشی بین‌المللی بشردوستی

122 روستای استان کرمانشاه از آب شرب پایدار بهره‌مند شدند

انهدام باند بزرگ سرقت در کرمانشاه/ اعتراف به 102 فقره سرقت

شناسایی 5000 هکتار زمین برای اجرای پروژه‌های نیروگاه خورشیدی

رشد 14 پله ای احساس امنیت در کرمانشاه / نقش مهم رسانه در پیشگیری از آسیب های اجتماعی

پیگیری پروژه سامانه‌های گرمسیری و سردسیری تا راه‌آهن و احیای صنایع راکد استان

مراجعه 2.5 میلیون نفر به مراکز درمانی تامین اجتماعی کرمانشاه در سال جاری

پروژه بازسازی باند و عوامل پروازی فرودگاه کرمانشاه افتتاح شد

توسعه همکاری‌های مشترک بیمه دی و بانک دی

مادر شهیدان والا مقام «محمدحسن و عباس گیوه‌کی» آسمانی شد

افتتاح 20 پروژه عمرانی در کلاترزان سنندج هم‌زمان با دهه فجر

قدیمی‌ترین منقبتی که در ادبیات فارسی وجود دارد برای قرن سوم است

بنیانگذار کتابخانه ملی را می‌شناسید؟

واکنش قربانی به عقد قرارداد با الوحده

رحمتی: بازی فردا از مهمترین بازی‌های این فصل شمس آذر است

سپاهان قهرمان لیگ ووشو بانوان شد

اسکوچیچ: می‌خواهیم دست‌ پر به تبریز برگردیم

پیکه: 120 سال است که کار رئال همین است

پیام ستاره آرسنال بعد از جراحی رباط صلیبی