اندیشههای علامه طباطبایی همچنان الهامبخش جوامع علمی است
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه اندیشههای علامه طباطبایی همچنان الهامبخش جوامع علمی است، گفت: علامه طباطبایی الگویی بینظیر برای نسلهای آینده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست در همایش ملی نکوداشت علامه سیدمحمدحسین طباطبایی در تبریز، با تأکید بر اهمیت تکریم مفاخر علمی و فرهنگی، اظهار داشت: علامه طباطبایی، یکی از برجستهترین شخصیتهای فلسفی، تفسیری و اخلاقی قرن چهاردهم هجری است که آثار و اندیشههای او همچنان الهامبخش جوامع علمی در ایران و جهان است.
وی با اشاره به ضرورت پاسداشت مفاخر استان افزود: پس از برگزاری مراسم بزرگداشت علامه محمدتقی جعفری در ورزقان، امروز توفیق داریم که برای علامه طباطبایی ادای احترام کنیم و این روند با برنامههای متنوعی در جهت معرفی مفاخر استان ادامه خواهد یافت.
استاندار آذربایجان شرقی به ابعاد مختلف شخصیت علامه طباطبایی پرداخت و تصریح کرد: سخن گفتن در باب شخصیت، منزلت و جایگاه علامه طباطبایی، در صلاحیت بنده نیست؛ اما باید به قدر وسع کوشید و به قدر ظرف از این دریای معرفت باید پر کرد.
سرمست افزود: علامه طباطبایی نهتنها به دلیل تسلط بر علوم گوناگون مانند تفسیر، فلسفه، عرفان و کلام برجسته بود، بلکه اخلاق و تواضع کمنظیر او نیز الگویی برای نسلهای آینده است.
وی با بیان اینکه ژرفنگری فلسفی بهویژه تسلط فوقالعاده بر حکمت متعالیه، از دیگر ویژگیهای شاخص علامه طباطبایی است، افزود: تلفیق و توازن عقل و نقل در تفسیر المیزان، تطبیق حکمت متعالیه با نیازهای فکری و چالشهای مدرن، تبحر فوقالعاده در امتزاج مسائل فلسفی و عرفانی و اهتمام به گفتوگوی بین فرهنگی و بینالمللی از جمله ویژگیهای منحصر به فرد این شخصیت بزرگوار است.
استاندار آذربایجان شرقی بر نقش علامه طباطبایی در ایجاد پلی میان اندیشه شرق و غرب تأکید کرد و افزود: گفتوگوهای فلسفی ایشان با هانری کربن، نمونهای از تلاشهای بیبدیل در برقراری ارتباط فکری میان جهان اسلام و مدرنیته است. علامه با این دیدگاه تعادلی، توانست الگویی از غربشناسی متعادل، مابین غربگرایی و غربستیزی ارائه کند و نشان دهد که مواجهه علمی و فرهنگی با غرب چگونه میتواند سازنده باشد.
سرمست در پایان، شاگردپروری علامه را یکی از برجستهترین دستاوردهای او دانست و گفت: روش آموزش علامه مبتنی بر تعقل و تفکر بود و شاگردانی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی و علامه جوادی آملی، ادامهدهندگان مسیر فکری علامه طباطبایی بوده و هستند.
وی در پایان با قدردانی از دستاندرکاران برگزاری مراسم بزرگداشت علامه طباطبایی، گفت: برگزاری چنین همایشهایی، گامی در جهت تداوم جریان اندیشهورزی و تعمیق شناخت از میراث گرانبهای امثال علامه طباطبایی است.
انتهای پیام/.
-
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶:۳۰
-
۹ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/919408/