فقط 4.5 ساعت برای نجات از «سکته مغزی» وقت دارید
اجتماعی و فرهنگی
بزرگنمايي:
عصر کرد - ایسنا/کرمانشاه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به اهمیت زمان طلایی جهت درمان بیماری سکته مغزی اشاره کرد و گفت: نباید برای درمان بیمارانی که سکته مغزی کردهاند، زمان طلایی را از دست بدهیم.
دکتر سیفی به مناسبت هفته پیشگیری از سکته مغزی(7 تا 14 آبان) سکته مغزی را سومین علت مرگ و میر در دنیا و دومین علت مرگ و میر در ایران و اولین علت ناتوانی طولانی مدت دانست و گفت: در دنیا هر دو ثانیه یک نفر دچار سکته مغزی میشود و هر شش ثانیه یک نفر فوت میکند.
در مجموع نیز سالانه شش تا هفت میلیون نفر بر اثر سکته مغزی در جهان جان خود را از دست میدهند.
وی اظهار کرد: در کشور ما هم به طور میانگین 150 هزار نفر در سال دچار سکته مغزی میشوند که 15 درصد آنها میمیرند.
سیفی با بیان اینکه هرگونه اشکال در خونرسانی قسمتهای مختلف مغز ممکن است باعث اشکال در عملکرد سلولهای مغزی شود، گفت: سکته مغزی دو نوع مختلف دارد که شامل عدم خونرسانی به قسمتهای مختلف مغز(بروز لخته) و نیز خونریزی در یکی از رگهای مغزی(خونریزی دهنده) میشود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین نوع سکته مغزی از نوع سکته مغزی بروز لخته است، گفت: این نوع سکته تا80 درصد از موارد سکته را شامل میشود، اما مرگ و میر در سکته مغزی از نوع خونریزی دهنده بیشتر است.
سیفی با اشاره به علائم سکته مغزی، عنوان کرد: ضعف یا هرگونه فلجی اندام، ضعف در تکلم بیمار بصورت سنگینی زبان، ضعف در عضلات صورت بصورت افتادگی گوشه لب، سرگیجه خیلی شدید و تاری دید از جمله علائم سکته مغزی است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه علائم سکته مغزی بطور ناگهانی ایجاد میشود، تاکید کرد: افراد برای نجات جان بیمار در صورت مشاهده هرگونه علائم باید فوراً با اورژانس 115 تماس بگیرند تا زمان طلایی درمان را از دست ندهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اهمیت زمان طلایی جهت درمان بیماری سکته مغزی، گفت: اهمیت توجه به علائم سکته مغزی به این دلیل است که از زمان شروع علائم، زمان طلایی 4.5 ساعته برای درمان دارویی و شش ساعته جهت درمان ترومبکتومی(جراحی برای برداشتن لخته خون) بیمار را از دست ندهیم.
سیفی در ادامه رعایت نکاتی مانند کنترل قند، چربی و فشار خون، عدم استعمال دخانیات، الکل، مصرف لبنیات کم چرب، مصرف انواع مختلف میوه و سبزی(حداقل 400 گرم در روز) و مصرف متعادل برنج و سیب زمینی و مواد نشاستهای را در پیشگیری از بروز سکته مغزی بسیار ضروری دانست.
انتهای پیام
-
دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۵:۱۸
-
۳ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/905192/