عصر کرد

آخرين مطالب

وزیر اقتصاد این فرد است سیاسی

وزیر اقتصاد این فرد است
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مدنی‌زاده در ایران و آمریکا درس خوانده است. او کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی برق را در دانشگاه شریف تمام کرد. یک مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه استنفورد واقع در کالیفرنیا، در رشته ریاضیات کاربردی گرفت و برای تحصیل در مقطع دکترای اقتصاد به دانشگاه شیکاگو رفت. مدنی‌زاده سال 1392 از دانشگاه شیکاگو فارغ‌التحصیل شد و به ایران برگشت و تدریس در دانشگاه شریف را آغاز کرد.
- علی مدنی‌زاده، رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف نامی است که این روز‌ها به صورت جدی به عنوان گزینه دولت پزشکیان برای سکانداری وزارت اقتصاد شنیده می‌شود. او بیش از آن که یک چهره سیاسی باشد، چهره‌ای متعلق به حوزه علم اقتصاد است که حدود دو سال قبل به مرتبه دانشیاری ارتقاء یافت و عضو هیئت علمی گروه اقتصاد این دانشکده است. مدنی‌زاده سابقه فعالیت به عنوان مشاور معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه در سا‌ل‌های 97 تا 97 و ریاست گروه مدل‌سازی در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی از سال 1392 تا 1397 و هیئت عامل سازمان فناوری ارتباطات در سال‌های 1399 و 1400 را دارد.
به گزارش فرارو، جست‌و‌جو در سوابق مدنی‌زاده نشان می‌دهد که در گروه نخبگان حوزه ریاضی قرار دارد و بعد از مشخص شدن وضعیت عدم تمایل علی طیب‌نیا به حضور در دولت، بیش از دیگر گزینه‌ها مورد توجه قرار گرفته است. سن مدنی‌زاده به صورت رسمی در مرجعی منتشر نشده، اما با توجه به این که او سال 1379 برای تحصیل در مقطع کارشناسی وارد دانشگاه شریف شده، احتمالا متولد سال 1361 و در حال حاضر 43 ساله است. طیف خاصی از رسانه‌های اقتصادی داخلی، مدنی‌زاده را پیرو مکتب گران‌گن می‌نامند.
شریف تا شیکاگو
مدنی‌زاده در ایران و آمریکا درس خوانده است. او کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی برق را در دانشگاه شریف تمام کرد. یک مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه استنفورد واقع در کالیفرنیا، در رشته ریاضیات کاربردی گرفت و برای تحصیل در مقطع دکترای اقتصاد به دانشگاه شیکاگو رفت. مدنی‌زاده سال 1392 از دانشگاه شیکاگو فارغ‌التحصیل شد و به ایران برگشت و تدریس در دانشگاه شریف را آغاز کرد. دانشگاه شیکاگو یکی از دانشگاه‌های مطرح جهان است.
او از سال 1392 تا امروز به عنوان معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی، معاون پژوهش و امور بین‌الملل دانشکده مدیریت و اقتصاد فعالیت کرده و از سال 1400 نیز رئیس این دانشکده است. مدنی‌زاده از سال 1392 تدریس را به عنوان استادیار آغاز کرد و سال 1402 به جایگاه دانشیاری ارتقاء یافت. مبانی اقتصاد، اقتصاد کلان، اقتصاد محاسباتی و اقتصاد کلان پیشرفته از جمله دروسی هستند که توسط مدنی‌زاده تدریس می‌شوند. تجارت بین‌المللی، اقتصاد کلان و سازمان‌های صنعتی حوزه پژوهشی مدنی‌زاده هستند.
افتخارات علمی
او سال 2018 جایزه محقق جوان حوزه اقتصاد را دریافت و پیش از آن نیز در مقطع دکترا با بورسیه دانشگاه شیکاگو تحصیل کرد. جایزه نفر سوم در نهمین مسابقه بین‌المللی ریاضی برای دانشجویان (2002، لهستان)، مدال برنز چهل‌ویکمین المپیاد بین‌المللی ریاضی (2000، کره جنوبی)، مدال طلای المپیاد ملی ریاضی (1999، تهران) و مدال برنز المپیاد ملی ریاضی (1998) از جمله افتخارات علمی او محسوب می‌شوند. 
نگاهی به منظومه فکری
علی مدنی‌زاده، 4 اردیبهشت 1401 در تجارت فردا نوشت: «ارز 4200 تومانی یکی از گویاترین مصادیق حکمرانی غلط اقتصادی در کشور است که در تاروپود فکری غالب سیاستگذاران وجود دارد و در عین حال در تعارض با آموزه‌های اولیه علم اقتصاد است. 
آیا علم اقتصاد می‌گوید قیمت‌ها باید بالا برود و همه‌چیز گران شود؟ بدیهی است که خیر. دهه‌هاست که اقتصاددانان در دنیای نظر و عمل تلاش کرده‌اند که هم با تورم مقابله کنند و هم کاری کنند که قیمت‌ها به نسبت دستمزد‌ها کاهش یابد (یا به عبارت دیگر دستمزد‌ها نسبت به قیمت‌ها افزایش یابد). ولی آنچه مهم به نظر می‌رسد، چگونگی تحقق این هدف است.
سیاستگذاران از دهه‌ها پیش به بهانه کنترل تورم و حمایت از دهک‌های پایین، انواع کالا‌ها را در قیمت‌های نازل تثبیت کرده‌اند، سپس مجبور شده‌اند از مکانیسم قیمت‌گذاری دستوری استفاده کنند. بدیهی است در نتیجه چنین سیاستی، به صورت ناگهانی شوک ایجاد شده و قیمت چند برابر جهش کرده و بحران‌های اجتماعی و امنیتی ایجاد کرده و طرفه آن‌که دوباره به همان روش ادامه پیدا کرده ولی این بار در قیمتی بالاتر.»
در بخش دیگری از این یادداشت می‌خوانیم‌: «وقتی دولت نهاده‌ای را به قیمت ارزان به گروهی می‌دهد، تصمیم می‌گیرد تا انتهای زنجیره تولید قیمت‌گذاری کند اگر نه قیمت کالای نهایی با قیمتی بالاتر به دست مصرف‌کننده می‌رسد و نقض غرض می‌شود. برای مثال ارز را با قیمتی پایین‌تر از قیمت واقعی خود به واردکنندگان می‌دهد یا قیمت مرغ را برای مرغدار قیمت‌گذاری می‌کند چرا که نهاده یارانه‌ای دریافت کرده است. 
در وهله اول رقبای داخلی کالای وارداتی که ارز ارزان دریافت کرده، از دایره رقابت حذف می‌شوند. برای مثال وقتی هزینه تمام‌شده داروی یک دلاری در داخل شش هزار تومان است ولی در حالی‌که قیمت آن دارو باید 25‌هزار تومان باشد، با قیمت 4200 تومان وارد می‌شود خط تولید داروی داخلی عملاً مجبور به تعطیل‌کردن یا کاهش تولید می‌شود.
از طرف دیگر قیمت‌گذاری دستوری در زنجیره تولید داخل نیز باعث می‌شود تولیدکننده به مرور زمان و با افزایش هزینه‌های تولید در اثر تورم، نه‌تنها برای افزایش تولید سرمایه‌گذاری نکند که همان سطح از تولید قبلی هم برایش صرفه اقتصادی نداشته باشد و به این ترتیب ناچار می‌شود تولید خود را کم کند یا آرام‌آرام از بازار بیرون رود. 
از طرف دیگر قیمت‌گذاری دستوری، انگیزه هر نوع نوآوری و تلاش برای بهبود کیفیت را هم به‌شدت کاهش داده چرا که تفاوتی بین کالای بهتر و بدتر وجود ندارد و همه را با یک چوب می‌نوازند. از طرف دیگر مشخص نیست چه زمانی دولتمردان تصمیم می‌گیرند اجازه افزایش قیمت دهند تا تولیدکننده بداند چه زمانی می‌تواند هزینه‌های سرمایه‌گذاری‌اش را تامین کرده و اقساط بانکی را پرداخت کند.
ولی ماجرا اینجا تمام نمی‌شود. وقتی دولت قیمت کالایی را دستوری پایین‌تر از مقدار واقعی آن نگه می‌دارد، بسیاری در کمین می‌نشینند تا فولاد ارزان را از بورس کالا به دست آورده و با قیمت بالاتر بفروشند. به این ترتیب بازار سیاه ایجاد شده و ما‌به‌التفاوت آن به صورت رانت به جیب عده‌ای واریز می‌شود. نکته جالب‌تر اینجاست که به دلیل ایجاد شدن بازار سیاه و نیز کاهش تولید کالای مزبور به دلیل قیمت‌های سرکوب‌شده، قیمتی که به دست نفر بعدی در زنجیره تولید می‌رسد بالاتر خواهد بود. مثلاً سازنده ساختمان، قیمت آهن و مصالح برایش بالاتر از قیمت واقعی تمام می‌شود چرا که مجبور است آن را از عده‌ای دلال بخرد که توانسته‌اند به این رانت‌ها دسترسی پیدا کنند؛ و این یعنی قیمت مسکن هم بالاتر خواهد بود. هدف این بود که محصولات ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده به‌خصوص آن قشر ضعیف، برسد ولی متاسفانه باید بالاتر هم بپردازند.»

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/991321/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر خوش برای مستاجران/ راهکار دولت برای خانه‌دار شدن اجاره‌نشین‌ها

واشنگتن: کاهش تنش تجاری میان آمریکا و چین محتمل است

کارتال خودش را برای فنر فدا می‌کند!

پیروزی حداقلی بارسلونا؛ تثبیت صدرنشینی

برد دراماتیک منچسترسیتی مقابل استون‌ویلا

پیولی پس از برد سخت؛ تمرکزمان روی آسیاست

هواداران ما جای استقلالی ها بودند چه می‌کردند!

سبز شدن بورس پیام روشنی برای فعالان اقتصاد دارد/ می‌بایست با طراحی ساز و کار‌هایی مانع اثرگذاری تکانه‌های سیاسی و اقتصادی بر بازار سرمایه شویم

سبز شدن بورس پیام روشنی برای فعالان اقتصاد دارد/ می‌بایست با طراحی سازوکار‌هایی مانع اثرگذاری تکانه‌های سیاسی و اقتصادی بر بازار سرمایه شویم

نوآوری و کارآفرینی، کلید رقابت‌پذیری صنایع در کشور است

صعود گالاتاسرای به فینال؛ یک گام نزدیک‌تر به دبل

توقف پاری‌سن‌ژرمن در بازی معوقه

عجیب‌ترین هوادار هفته ایران در اسلامشهر

6 عامل تعیین‌کننده اولین اسکودتوی طارمی

بازگشت ستاره قائمشهری به وطنی در نقش رقیب

مرگ هولناک نیروی راهداری سقز زیر غلتک

رحمتی و نشانه گرفتن جایگاه تک رقمی با شمس آذر

پس از مصاحبه تند؛ امری از بازیکنش انتقام گرفت!

رشفورد گلزنی به سیتی را فراموش نمی‌کند

ریما رامین‌فر: محسن تنابنده در پشت صحنه پایتخت خیلی بداخلاقه + فیلم

عکس‌های جدید مهران مدیری در پشت‌صحنه سریال تاسیان

بجز مذاکره بین ایران و آمریکا شما باید برای ده‌ها کار دیگر برنامه داشته باشید

تقدیر جمعیت قربانیان ترور کردستان از قوه‌قضائیه

تأکید بر تداوم ارتباط نزدیک با معتمدین و روحانیون برای حل مسائل مردم

فراخوان عصر شعر سنه دژ با موضوع هفته گرامیداشت سنندج منتشر شد

هشدار برای سالمندان گوشی‌ باز

استفاده از منابع انسانی بومی، گامی مؤثر در جهت تقویت اقتصاد خواهد بود

بعد از توافق ایران و آمریکا پزشکیان باید این مدیران را اخراج کند

ضرب و شتم یک دانش‌آموز توسط یک معلم در کرمانشاه؛ آموزش و پرورش اطلاعیه داد

باند سارقان مسلح طلاجات دستگیر شدند

من اینجا بس دلم تنگ است با صدای "مهدی اخوان ثالث"

داستانک/ لطفاً هیچ وقت عوض نشو!

پاسخ تباس به فلیک؛ برو یقه یوفا را بگیر!

طارمی هنوز آماده بازی کنار لائوتارو نیست!

فیگو: امباپه خاص نیست، ما هم در برنابئو هو شدیم!

جلسه ویژه یوفا؛ لیگ قهرمانان تغییر می‌کند!

انریکه: خوشبختم چون در تیمم جت جنگنده دارم!‏

النصر بدون رونالدو جان کند تا برد!

اینیستا: صحبت از رسیدن بارسا به سه‌گانه اغراق نیست!

حسرت پپ: حیف شد برادر بلینگام از دست رفت!‏

السد در آستانه کسب دوگانه داخلی

خیبر به زمین سبز بازگشت

ناترازی آب در سقز زنگ خطر برای آینده است

سهم کردستان از منابع بانکی کشور 6 دهم درصد است

جزئیات واردات بنزین سوپر مشخص شد

ساز و کار قیمت‌گذاری بنزین سوپر مشخص شد/ واردات در چه مرحله‌ای است؟

طرح مسکن تدریجی؛ راهکاری جدید برای خانه‌دار شدن مستاجران

وزیر اقتصاد این فرد است

گزارش تصویری/استقبال از مدال آوران ملی تنیس روی میز و کبدی در کرمانشاه

گزارش تصویری| استقبال از مدال آوران ملی تنیس روی میز و کبدی در کرمانشاه