جباری: سبک بازی تیم، توهین به فوتبال ما بود
ورزشي
بزرگنمايي:
عصر کرد - ورزش 3 /رضا جباری، پیشکسوت پرسپولیس میگوید که فوتبال پایه کشور رو به نابودی است.
تیم فوتبال نوجوانان ایران با قبول شکست سنگین و دور از انتظار 1-3 مقابل تاجیکستان در آخرین دیدار مرحله گروهی رقابتهای قهرمانی زیر هفده سالههای آسیا، از دور مسابقات کنار رفت و حسرت صعود به مرحله بعدی و جام جهانی نوجوانان را بر دل فوتبالدوستان گذاشت.
شاگردان عباس چمنیان که امید زیادی به درخشش در این دوره از مسابقات داشتند در گروه خود عملکرد ناامیدکنندهای به نمایش گذاشتند و تنها یک امتیاز از دو دیدار قبلی مقابل کره شمالی و عمان کسب کرده بودند. این باخت نه تنها به معنای خداحافظی زودهنگام از رقابتهای قهرمانی آسیا بود، بلکه رویای حضور در جام جهانی زیر 17سال را نیز برای نوجوانان ایرانی بر باد داد و بار دیگر ضعف مدیریت فوتبال کشور را به تصویر کشید.
برای بررسی بیشتر از دلیل ناکامی تیم نوجوانان، اعتماد با رضا جباری، مربی با سابقه پایهها که مدتی است هدایت تیم بزرگسالان پاس همدان در لیگدو کشور را برعهده گرفته، گفتوگویی ترتیبداده کع ماحصل آن را در ادامه میخوانید
* نظر کلی شما درباره حذف زودهنگام تیم ملی زیر 17سالهها چیست؟
یک بحث زیرساخت داریم و بحث دیگر این است که تیم را به یک مربی سپردیم که باید در شأن و شخصیت تیم ملی باشد. دو تا بازی مقابل عمان و تاجیکستان را دیدم درست که زیرساختهایمان غلط است اما بارها با رسانهها صحبت کردم و گفتم مربیان تیمهای پایه بهطور کلی بگویم آدم را ناامید میکنند! فوتبال با این زیرساختها و عدم رسیدگی به پایهها و یکسری مربیان ناکاربلد که دنبال مسائل مالی و... هستند، عقب میافتد. همچنین برنامهای مبنی بر اینکه یکسری مربی درست در فوتبال پایه بیاوریم و زیرساختها را بسازیم و برنامهریزی کنیم، نداریم و این یک معضل اصلی است که در آینده، همین تیمها مثل تاجیکستان و قرقیزستان و عمان یقه ما را میگیرند!
بازار ![]()
* نقد شما به سرمربی تیم ملی چیست؟
آقای چمنیان مدتی است که با این تیم کار میکند، اما سبک و شکل بازی تیم توهین به فوتبال ما بود. سبک بازی مستقیمکه دایم این کار را تکرار میکند و حتی در حد تاجیکستان بازی نکردند که به بازی سرعت دهند یا مالکیت داشته باشند و این برای من اذیتکننده است! در فوتبال پایه مربیانی داریم که تیمهایشان بالای سی تا چهل پاس میدهند. در همین ساختار غلط هم یکسری مربیان واقعا خوب کار کرده و تیمهایشان به این شکل خوب و مدرن بازی میکنند. تیم یک سال، دوسال دستشان است، اما این شکل بازی واقعا تاسفبرانگیز است. نتیجه بماند برای مرحله بعد. موضوع اصلی سبک بازی تیمملی بود.
* به نظر شما ریشه اصلی این ناکامی از کجاست؟
عدم رسیدگی به فوتبال پایه در باشگاهها. در فوتبال پایه اگر شکل برگزاری مسابقات را ببینید، متوجه میشویدکه چه بر سر فوتبال ما میآید! تازه الان کمی بهتر شده است. ضمن اینکه برنامه مدونی وجود ندارد که طبق آن به مدارس فوتبال و آکادمیها تمرین دهند و کار را جلو ببرند. اصلا برنامهای وجود ندارد تا بدانیم اصلا از فوتبال پایه چه میخواهیم و نکته دیگر عدم رسیدگی به مربیانی است که در فوتبال پایه کار میکنند. من اگر باشم غیر از کلاسهای a و b و c یکسری کلاس ویژه در کشورم برگزار میکنم برای مربیانی که در فوتبال پایه کار میکنند تا صلاحیت به دست آورند. حالا به لحاظ فنی یا انتقال آموزش. این کلاسها باید برگزار شود و این فیلتر به لحاظ فنی و اخلاقی وجود داشته باشد تا از آن رد شوند. نه که هرکی دلش خواست بیاید تیم بخرد و مربیگری کند یا در پارک مدرسه فوتبال بزند و بیست تا بچه را دور هم جمع کنند و اسمش را بگذارند مدرسه فوتبال! این همه مدرسه فوتبال هست از کدام فیلتر رد شدند؟ با اجازه کی مربی شدند و آکادمی زدند؟ مگر اینها صلاحیت اینکار را دارند؟ آدمهایی مجموعه ورزشی گرفتند که فقط جیب خودشان را پر میکنند بعد زمین را اجاره میدهند به تیمها و پول در میآورند، اما این مجموعهها باید در اختیار مربیان خوب و پیشکسوتان سالم قرار بگیرد یا آکادمیها از فیلتر رد شوند و به آدمهایی که صلاحیت دارند، مجوز دهند. بخشی از این کارها را میشود حل کرد و یکسریها هم به ساختار و برنامهریزی ربط دارد که باید از طرف فدراسیون و هیئتهای فوتبال انجام شود
* یک مربی در رده پایه تا چه حد به لحاظ روحی و روانی میتواند روی آینده بازیکن تاثیرگذار باشد؟
در این سن بازیکنان بسیار تاثیرپذیر هستند نسبت به مربی. حالا چه به لحاظ شخصیتی و چه فنی. برای همین میگوییم فوتبال پایه آینده فوتبال را میسازد. چرا میگویند پایه؟ یعنی ستون دیگر! داری اینها را میسازی برای آینده. تا سه، چهار سال آینده تیم ملی بزرگسال هم دچار مشکل میشود. مربی شخصیتش تاثیر دارد. حتی بچهها از مربی خود نسبت به پدر و مادرها به مسائل فوتبال حرف شنوی بیشتری دارند. چیزی که امروز یاد میگیرد آینده او را میسازد؛ مثلا اگر زیر توپ زدن یاد دهیم همین را یاد میگیرد.
* در تمام سالهایی که مربی پایه بودید نسبت به سیستم استعدادیابی تغییراتی را دیدید؟
اصلا، اصلا استعدادیابی زیر 11 سال نداریم. یک فستیوالهایی از طرف هیات فوتبال میشود برای زیر 11 سال که اصلا چنین چیزی نداریم. بچهها در این سن باید لذت ببرند و بازی کنند و به سمت چیزی بروند که دوست دارند. استعدادیابی بالای 12 یا 13 سال است یعنی ما کلا در اشتباهیم و استعدادیابیهایمان هم اشتباه است!
* به عدم توجه به مربیان در این رده اشاره داشتید آیا برای ارتقای فنی یا حتی رفتاری این مربیان سنجشی صورت میگیرد؟
اصلا هیچ کاری ندارند و کاری هم از دستشان بر نمیآید. در نحوه خرید و فروش تیمها اشکالات زیادی داریم هیئت فوتبال نفع مالی در این خرید و فروشها دارد که نباید اینطور باشد. چه کسانی تیم میخرند یا دنبال مربیگری میروند؟ ما جوانهایی داریم که شخصیت مربیگری دارند و فنی خوب هستند، اما چه فیلتری برای مربیان داریم؟ از طرف فدراسیون هیچچی! همانطور که برای مدارس فوتبالمان نداریم و به هر کسی که رانت قویتری دارد مجوز میدهند. فوتبال پایه ما رو به نابودی است و بعد هم نوبت تیم ملی بزرگسالان است! چون 10 سال در پایهها کار کردم و معضلات را میبینم و میشناسم.
-
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۶:۴۰
-
۱۰ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/984942/