عصر کرد

آخرين مطالب

نبرد پنهان در سکوت کوهستان‌های کردستان اقتصادی

نبرد پنهان در سکوت کوهستان‌های کردستان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - تشکیل 332 پرونده قضایی و گرفتاری 358 نفر در دام قانون و کشف 34 قبضه سلاح روایتی از نبرد پنهان محیط‌بانان در سکوت کوهستان‌های استان کردستان است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نگین زاگرس در سالی که گذشت، شاهد جدالی تمام‌عیار میان حافظان طبیعت و سودجویان بی‌رحم بود. تلاش شبانه‌روزی مردان و زنان یگان حفاظت محیط زیست استان کردستان، نقابی آهنین بر چهره متخلفان شکار و صید کشید و در نهایت، 358 نفر در دام قانون گرفتار شدند؛ آماری که به وضوح از عزم راسخ مدافعان این سرزمین در پاسداری از میراث طبیعی آن حکایت دارد.
در همین زمینه فرزاد زندی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کردستان می‌گوید: در پی این تلاش‌ها، 332 پرونده قضایی تشکیل و خاطیان برای طی مراحل قانونی به مراجع ذی‌صلاح معرفی شده‌اند. این اعداد و ارقام، تنها نوک کوه یخی از نبردی پنهان است که در سکوت کوهستان‌ها و دره‌های سرسبز کردستان جریان دارد.
نگاهی به جزئیات کشفیات، عمق این کارزار را آشکارتر می‌سازد. 24 قبضه سلاح مجاز و 10 قبضه سلاح غیرمجاز، به همراه هزار و 112 قلم ادوات مرگبار شکار و صید، از دستان متجاوزان به طبیعت ضبط شده است. تصور کنید، هر کدام از این ابزار می‌توانست پایانی تلخ بر زندگی یک موجود بی‌دفاع باشد، اما هوشیار محیط‌بانان، این تهدید را خنثی کرد.
بیش از 500 کیلوگرم صید غیرمجاز آبزیان، 114 مورد زنده‌گیری و شکار بی‌رحمانه پرندگان و 31 مورد شکار غیرقانونی پستانداران، تنها بخشی از جنایاتی است که در سال گذشته به همت حافظان طبیعت مستند شده است. این ارقام نه فقط زیانی جبران‌ناپذیر به جمعیت حیات وحش وارد می‌کنند، بلکه تعادل ظریف اکوسیستم‌های این منطقه را نیز بر هم می‌زنند.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کردستان با تاکید بر نقش حیاتی گشت و کنترل‌های مستمر، خاطرنشان کرد: اولویت اصلی محیط‌بانان، پیشگیری از وقوع جرم است. در همین راستا، در 22 مورد، متخلفان پیش از آنکه تیری رها کنند یا دامی بگسترانند، شناسایی و دستگیر شده‌اند، همچنین کشف 50 مورد نگهداری و خرید و فروش غیرقانونی حیات وحش زنده، نشان از سودجویی افسارگسیخته‌ای دارد که با قاطعیت یگان حفاظت روبه‌رو شده است.
اما وظیفه این حافظان طبیعت، تنها به مقابله با متخلفان ختم نمی‌شود. راهبری برنامه‌های عملیاتی، آموزش‌های تخصصی، ساماندهی تجهیزات و آمادگی برای اطفای حریق، تنها گوشه‌ای از مسئولیت‌های سنگینی است که بر دوش آنان سنگینی می‌کند.
در کنار این تلاش‌ها، نباید از نقش بی‌بدیل فرهنگ‌سازی زیست‌محیطی نیز غافل شد. خوشبختانه، مردم کردستان با طبیعت بکر خود پیوندی ناگسستنی دارند و همین امر، بستر مناسبی برای آموزش نسل‌های آینده فراهم کرده است. طرح ارزشمند "یک ساعت با محیط‌بان" که در سال گذشته نزدیک به 16 هزار دانش‌آموز را با مفاهیم زیست محیطی آشنا ساخت، گواهی بر این مدعا است.
با این حال، چالش‌ها همچنان پابرجاست. وقوع 41 فقره آتش‌سوزی در سال 1403 و از بین رفتن یک هزار و 820 هکتار از جنگل‌ها و مراتع ارزشمند استان، زنگ هشداری جدی برای همگان است. این فاجعه زیست محیطی، ضرورت توجه بیش از پیش به امر پیشگیری و آمادگی برای مقابله با حریق را یادآور می‌شود.
به گزارش تسنیم، کردستان با داشتن مناطق حفاظت شده متعدد و تنوع بی‌نظیر گونه‌های جانوری و گیاهی، گنجینه‌ای ارزشمند برای ایران زمین است. امید است با افزایش آگاهی عمومی و همکاری همه‌جانبه، شاهد روزی باشیم که سوداگران مرگ، جایی در طبیعت زیبای کردستان نداشته باشند و این سرزمین همواره مامن امنی برای حیات وحش بی‌دفاع باقی بماند.
انتهای پیام/481/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/984121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ دوم رمان «چگونه قایق بسازیم» روانه بازار شد

حمایت آموریم اونانا؛ همین‌طور ادامه بده

اولویت نخست انتقالات تابستانی بارسلونا

غیرمنتظره؛ شاید پایان آلومینیوم در لیگ برتر!

گل دوم تراکتور به ملوان توسط دروژدک

امیری این بار رهبر پرسپولیس برای پایان طلسم

خبر کوتاه بود و تکراری؛ اوستون اورونوف به دلیل مصدومیت تعویض شد!

گل سوم تراکتور به ملوان توسط دروژدک

بدشانسی اینزاگی؛ مارکوس تورام مصدوم شد

اخراج سرمربی یوکوهاما یک هفته قبل از بازی با النصر

ژابی آلونسو: هیچ تصمیم برای آینده‌ام نگرفته‌ام

گزارش زنده؛ پرسپولیس 0-2 سپاهان

راهپیمایی مردم پاوه، ثلاث باباجانی و روانسر در حمایت از غزه

برتری تراکتور مقابل ملوان در 45 دقیقه اول

صحنه عجیب، هواداران ملوان به زمین ریختند

تاج ممنوع‌الکار شد؟

صحنه مصدوم شدن مرتضی پور علی گنجی

حسین مرعشی: مذاکرات استحکام نظام را نشان داد/ کشور حداکثر به 4 حزب نیاز دارد/ تندروهای داخلی که نمی‌توانند درک روشنی از سیاست و تعامل بین‌المللی داشته باشند/ امروز موضوع اقتصاد نقطه تلاقی مشترک ما و آمریکایی‌هاست

عبور از نظریات پولی نئوکلاسیک‌ها با نظریات پولی مدرن

بازگشت از قله فلاکت؛ بازگشت اقتصاد ایران به ریل بهبود؟+ نمودار

پمپ بنزین‌ها موظف به نصب شارژر خودرو‌های برقی شدند

ای دل غم این جهان فرسوده مخور

پپ: جنگیدن برای سهمیه چمپیونزلیگ بد نیست

تراکتور مملو از تماشاگر، از خانه ببینید!

آرتتا: نگران بازی برگشت با پی‌اس‌جی هستم

نقطه ضعف بزرگ امباپه؛ گمشده در آفساید!

مارسکا: کدام اخراج! من چلسی را متحول کرده‌ام

استقلال و پرسپولیس آماده برای جابه‌جایی قلی‌زاده

دو بازیکن مازنی نسخه نساجی را پیچیدند

گل تراکتور به ملوان توسط حسین زاده که داور بعد از بازبینی آفساید اعلام کرد

بیرانوند فاز اونانا گرفت!

گل اول تراکتور به ملوان توسط امیرحسین حسین‌زاده

رحیمی: سرپل‌ذهاب آماده برگزاری یادواره عملیات بازی‌ دراز است

استقبال مخاطبان همچنان از نمایش «کتابخانه نیمه شب» ادامه دارد

توجه به معیشت مردم و پیگیری مطالبات آنها اولویت مسئولان باشد

عده‌ای زلف اقتصاد را به ‌بیگانگان گره می‌زنند

آمریکا در محاسبات خود درباره ایران دچار اشتباه است/ اقتصاد ایران نباید به مذاکرات شرطی شود

پول ملی 20 درصد تقویت شد

اطلاعیه مهم شرکت نفت به جایگاه داران سوخت شهری

موضوع غنی سازی و صنعت هسته ای ایران هرگز قابل مذاکره نیست

شهیدی: خانواده های شهدا، پیشروان دفاع از حریم فرهنگی نظام اسلامی اند

شناسایی 181 بیمار هموفیلی در کردستان

«آیت‌الله» با موضوع زندگی آیت‌الله سیدابوالقاسم خویی منتشر شد

ستاره‌ای که غیبتش بارسلونا را خاموش کرد

پشت صحنه پایتخت 7؛ بازدید رئیس صداوسیما از پروژه محبوب تلویزیونی + ویدیو

امام جمعه رباط‌کریم: آمریکا از موضع ضعف، پای میز مذاکره آمد

بخل و حرص عامل محرومیت از رحمت الهی است

پارک نیشتمان سنندج در سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد

امام جمعه ایلام: اقتصاد و معیشت مردم به مذاکرات وابسته نشود

امام جمعه مشهد: اقتصاد کشور را با مذاکرات شرطی نکنیم