عصر کرد

آخرين مطالب

انقلاب اقتصادی ترامپ مثل انقلاب فرهنگی مائو؟! سیاسی

انقلاب اقتصادی ترامپ مثل انقلاب فرهنگی مائو؟!
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از عصر ایران، توماس فریدمن، استاد بنام سیاست خارجی و ستون‌نویس برجسته نیویورک تایمز، در نوشته‌ها و مصاحبه‌های اخیرش نقدهای جدی‌ به دونالد ترامپ وارد کرده است. او ترامپ را سیاستمداری می‌داند که به نهادهای آمریکایی بی‌توجه است و این رفتار می‌تواند پیامدهای منفی در سیاست داخلی و خارجی آمریکا در پی داشته باشد .
فریدمن بارها نگرانی‌اش را درباره تمایل ترامپ به تحسین رژیم‌های استبدادی مانند روسیه ابراز کرده و این رویکرد را برای دموکراسی آمریکا خطرناک قلمداد کرده است. او به تصمیمات ترامپ در سیاست خارجی انتقاد دارد و معتقد است که این رویه می‌تواند به تضعیف روابط بین‌المللی آمریکا منجر شود. از دید او، ترامپ با چالش‌های متعددی مواجه است. فریدمن بارها هشدار داده که ترامپ با زیر سؤال‌بردن مشروعیت انتخابات، حمله به رسانه‌ها و بی‌توجهی به اصول قانون اساسی، بنیان‌های دموکراسی آمریکا را تضعیف می‌کند. یکی از نگرانی‌های اصلی فریدمن، علاقه ترامپ به رهبران اقتدارگرا مانند ولادیمیر پوتین، کیم جونگ اون و محمد بن سلمان است. او معتقد است این نوع روابط، ارزش‌های دموکراتیک را زیر پا می‌گذارد و موقعیت آمریکا در جهان را متزلزل می‌کند. فریدمن بارها گفته که ترامپ فاقد استراتژی منسجم در سیاست خارجی است. تصمیماتی مثل خروج از توافق پاریس، ترک برجام و تهدید به خروج از ناتو، اعتماد متحدان را کاهش داده و دشمنان را جسورتر کرده است. از نظر فریدمن، یکی از اشتباهات اساسی ترامپ، بی‌توجهی به مسائل مهمی مثل تغییرات اقلیمی و رقابت تکنولوژیکی با چین است. او معتقد است که این غفلت‌ها می‌تواند آینده امنیتی و اقتصادی آمریکا را تهدید کند. فریدمن معتقد است لحن تفرقه‌افکنانه ترامپ، آمریکا را از درون دچار فروپاشی اجتماعی کرده و این بزرگ‌ترین تهدید برای ثبات داخلی کشور است. او در جدیدترین مقاله‌اش که پس از اعلام تعرفه‌های جهانی ترامپ منتشر شده، با نگرانی از تصمیمات دونالد ترامپ، به‌ویژه سیاست‌های اقتصادی و تجاری او، هشدار می‌دهد که ترامپ بدون درک عمیق از ساختارهای پیچیده جهانی و صرفاً با تکیه بر «حس درونی» خود، در حال بازتعریف نقش آمریکا در جهان است؛ به زعم او، ترامپ با تغییر نقش آمریکا از ابرقدرتی میانجی، حافظ صلح و خوش‌نیت به قدرتی انتقام‌جو و تهاجمی، تجارت آزاد را به تعرفه‌گذاری جهانی و حمایت از علم را به طرد اصحاب علم مبدل کرده است. فریدمن می‌گوید ترامپ باید اشتباهات استراتژیک‌اش را بپذیرد و مسیر سیاسی‌اش را تغییر دهد. یکه‌تازی و بی‌توجهی به پیامدهای مهم تصمیمات نمایشی و محیرالعقول‌اش، نه‌فقط آمریکا، که کل جهان را با آسیب‌های جدی مواجه خواهد کرد. او با اشاره به شباهت‌‌های قابل‌توجه بین اقدامات ترامپ و انقلاب فرهنگی مائو در چین، هشدار می‌دهد که چنین تحولی در آمریکا ـ برخلاف چینِ آن زمان که در انزوا به‌سر می‌برد ـ می‌تواند تأثیری جهانی و عمیق داشته باشد. نویسنده ابراز امیدواری می‌کند که آمریکا از این مسیر بازگردد، چرا که پیامدهای پیمودن چنین راهی جبران‌ناپذیر است. ترجمه مقاله توماس فریدمن به قرار زیر است؛ با این توضیح همیشگی که مقالات ارائه‌شده در این بخش، بازتاب دیدگاه نویسنده و در راستای بررسی مطبوعات جهان است.

عصر کرد

این سؤال چنان ذهن یکی از مقام‌های بازنشسته و عالی‌رتبه چینی را به خودمشغول کرده بود که هفته گذشته ایمیلی هشدارآمیز برایم فرستاد: مائو جوانان حزب را روانه کرد تا به اندیشمندان جامعه، نخبگان حاکم، افرادی از قبیل دنگ شیائوپینگ، استادان دانشگاه، مهندسان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران، پزشکان و همه افراد آزاداندیش و متعهد حمله‌ور شوند. او می‌خواست جهالت و خفقان را فراگیر کند تا بتواند راحت‌تر و تا ابد حکومت کند. آن مقام سابق نوشته بود: «این وضعیت شباهت عجیبی به اتفاقاتی دارد که در ایالات متحده در حال وقوع است. امیدوارم این‌طور نباشد.» من هم امیدوارم چنین نباشد، به‌ویژه به دلیلی که استیفن روچ، اقتصاددان دانشگاه ییل مطرح کرده است. روچ می‌گوید: زمانی که انقلاب فرهنگی مائو اتفاق افتاد، چین منزوی شده بود و اثرات انقلاب بیشتر در داخل کشور احساس می‌شد. اما انقلاب فرهنگی مشابه در ایالات متحده، می‌تواند «تأثیری ژرف» بر سراسر جهان داشته باشد. [م. استیفن روچ (Stephen Roach)، اقتصاددان برجسته آمریکایی و استاد بلندپایه دانشگاه ییل است. او همچنین عضو ارشد سابق در موسسه مطالعات بین‌المللی جکسون در ییل و رئیس پیشین دفتر آسیایی شرکت مورگان استنلی بوده است. تخصص اصلی روچ در حوزه اقتصاد کلان جهانی، چین، آسیا و روابط اقتصادی آمریکا و چین است. او در سال‌های گذشته مقالات و تحلیل‌های فراوانی درباره تحولات اقتصادی چین، آینده اقتصاد جهانی، نابرابری درآمدی، و نقش سیاست‌گذاری اقتصادیِ ایالات متحده ارائه کرده است. استیفن روچ به خاطر دیدگاه‌های تحلیلی دقیق و گاه هشداردهنده‌اش نسبت به روندهای اقتصاد جهانی، به‌ویژه در زمینه وابستگی بیش از حد آمریکا به مصرف و کسری حساب جاری، شناخته‌شده است. روچ در حوزه روابط آمریکا و چین، از منتقدان تشدید تنش‌ها میان دو کشور بوده و بارها تأکید کرده که نیاز به همکاری سازنده و بازسازی اعتماد دوجانبه برای ثبات اقتصاد جهانی حیاتی است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/983812/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به یادِ یار و دیار آن چنان بِگِریَم زار

والورده: یونایتد تیمی در سطح لیگ اروپا نیست

ترخیص یکی از بازیکنان مصدوم ذوب‌آهن از بیمارستان

نیکو: از کودکی رؤیایم بازی در اولدترافورد بود

هواداران ملوان میهمان تراکتور شدند

آقایی‌پور‌‌ به دنبال شکست طلسم مقابل پرسپولیس

فلیک جشن قهرمانی مقابل رئال را ممنوع کرد!

پاشو من چند سالی باهات حرف دارم! قسمت بیست‌ و نهم فان 360 با ابوطالب

اعلام لیست تیم ملی جودو برای اعزام به مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا

علاقه ملکه تپانچه به ادامه ورزش قهرمانی

وحید تاج از حضور بر صحنه خوانندگی منع شد

ارتش جمهوری اسلامی ایران مردمی و ضداستکباری است

مراسم رژه روز ارتش در سنندج برگزار شد

امنیت پایدار جز با همراهی مردم و آمادگی نیروهای مسلح امکان پذیر نیست

قیمت طلا امروز 29 فروردین 0.4 درصد کاهش یافت

آخرش کف قیمتی طلا شکست / قیمت جدید طلای جهانی 29 فروردین 1404

ارتش ستون اقتدار ملی و تکیه‌گاه روزهای سخت است

شب و روز من و توی سفری تا نیاید سوار، برعکس است

پیروزی دختران پینگ‌پنگ‌باز ایران مقابل میزبان مسابقات آسیای میانه

گریه دیویس مقابل دوربین پس از حذف تلخ بایرن

واکنش دبیر جشنواره «قهرمان ایران» به انتقاد‌ها از انتخاب طارمی به عنوان مرد سال 1403 ورزش

کنایه طنز پیمان یوسفی به حساسیت بازی پرسپولیس و سپاهان

استوری جالب شمس‌آذر برای اهواز

داستان سریالی فحاشی به بیرانوند

شانس بارسا برای فتح سه‌گانه از دید داوید ویا

فولاد امشب منتظر شکست پرسپولیس است

AFC میزبانی تیم ملی ایران در مشهد را تأیید کرد

پیشرفت 80 درصدی ساخت پروژه راه‌ آهن زاهدان - چابهار

پیش‌بینی ضرر تریلیون دلاری تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد اتحادیه اروپا

ابراهیم سپهری‌ زنگنه درگذشت

اقتدار و امنیت امروز ایران، مرهون همدلی نیروهای مسلح است

فوری؛ درگذشت چهره شاخص موسیقی ایران

افزایش جوایز رولان‌ گاروس 2025 به 57 میلیون دلار

کمانداران اعزامی به یونیورسیاد جهانی مشخص شدند

آرزوی ساره جوانمردی و ناهید کیانی برای برد پرسپولیس مقابل سپاهان

ارتباط تلفنی با حسن رنگرز و برترین مربی ایران در سال 1403

اشتباه و تعبیر عجیب پیمان یوسفی از استقلال و اسراییل

تساوی نه به سود سپاهان است نه پرسپولیس

ژاپن از امروز ستاره‌ باران می‌شود

راز جنجالی مسی: می‌خواستم به بارسلونا برگردم!

فرستاپن: در ردبول می‌توانیم اوضاع را بهتر کنیم

مرتضایی: ملی‌پوشان افغانستان از فرانسه و اسپانیا پیشنهاد دارند

دستگیری متهمان قدرت نمایی در خیابان شهید بهشتی/ صحنه بازسازی جرم انجام می‌شود

آبگیری سد ژاوه ، زمینه ساز توسعه پایدار کردستان

مصرف قارچ سمی در کرمانشاه 47 مسموم و یک فوتی برجا گذاشت

پشتوانه اقتصادی ایران؛ رشد مناطق آزاد با اقتصاد دریامحور

فوری/ چهره شاخص موسیقی ایران درگذشت

رژه باشکوه نیروهای مسلح کرمانشاه در گرامیداشت روز ارتش برگزار شد

آمادگی نیروهای مسلح عامل بازدارنده در برابر تهدیدات دشمنان است

لزوم تمرکز دانشگاه‌های جزیره کیش بر نیازهای منطقه‌ای و بین‌المللی