عصر کرد

آخرين مطالب

هیجان جهانی صنعت «های‏‏‏‌تک» سیاسی

هیجان جهانی صنعت «های‏‏‏‌تک»
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد

به گزارش می‌متالز، این گزارش نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه تولید صنعتی در سطح جهانی است و از ضربه بی ثباتی سیاسی، نوسانات قیمت انرژی و بلایای طبیعی بر بخش تولید خبر می‌دهد، ضمن اینکه وضعیت صنعتی آمریکا را روبه افول توصیف می‌کند.
بر اساس گزارش یونیدو، تولید صنعتی جهان در فصل چهارم 2024 با رشدی یک‌ درصدی نسبت به سه ماهه قبل از آن مواجه شده‌است.
این افزایش، ادامه دهنده روند مثبت رشد بیش از 0.5 درصدی در دو سه ماهه قبلی و نشان‌دهنده انعطاف پذیری اقتصاد جهانی در‌برابر چالش‌هایی همچون تهدید جنگ‌های تجاری، تورم ناپایدار ناشی از قیمت‌های انرژی، اختلالات زنجیره تامین و کمبود نیروی کار ماهر در برخی صنایع است. از طرفی تاثیر فزاینده بلایای طبیعی و تنش‌های منطقه‌ای نیز بر تولید جهانی حاکم و تاثیرگذار است. آسیا و اقیانوسیه پیشتاز هستند و اروپا و آمریکای‌شمالی در منطقه روندی نزولی را طی می‌کنند. منطقه آسیا و اقیانوسیه با رشدی بیش از یک درصد، موتور محرکه تولید جهانی بوده‌است. این منطقه که 50.8 درصد از ارزش‌افزوده تولید جهانی را در سال‌2015 به خود اختصاص‌داده بود، در سه ماهه چهارم 2024 عملکردی چشم‌گیر از خود نشان‌داد. چین با رشد 1.9 درصدی، بالاترین نرخ رشد خود از اواخر سال‌2022 را ثبت کرد و همراه با کره‌جنوبی (رشد 2.7 درصد)، ژاپن (1.1‌ درصد) و هند (1.1 درصد)، نقش کلیدی در این موفقیت ایفا کرد.

عصر کرد

در مقابل، اروپا و آمریکای‌شمالی با کاهش تولید مواجه شدند. اروپا با کاهش 0.2 درصدی و آمریکای‌شمالی با کاهش 0.4 درصدی برای دومین سه ماهه متوالی افت تولید را تجربه کردند. در اروپا، کشور‌هایی مانند آلمان (با 1.3-‌ درصد)، فرانسه (با 0.6-‌ درصد) و ایتالیا (با 1.2-‌ درصد) با کاهش قابل‌توجهی روبه‌رو شدند، درحالی‌که ایرلند، لهستان و اسپانیا رشد محدودی داشتند. در آمریکای‌شمالی، ایالات‌متحده با 0.4-‌ درصد و کانادا با 0.3-‌ درصد از عوامل اصلی این کاهش بودند.
آمریکای‌لاتین و کارائیب با رشد ناچیز 0.1 درصدی تقریبا راکد ماند. مکزیک، بزرگ‌ترین تولیدکننده منطقه، با کاهش 1.2 درصدی مواجه شد، درحالی‌که آرژانتین، کلمبیا و پرو رشد قابل‌توجهی داشتند. آفریقا نیز با داده‌های محدود، رشدی متوسط به میزان 0.5 درصد را نشان‌داد، اما تفاوت‌های قابل‌توجهی در عملکرد کشور‌ها دیده شد. به‌عنوان مثال، مصر و روآندا رشد داشتند، اما آفریقای‌جنوبی و سنگال افت تولید را تجربه کردند.
در زمینه عملکرد صنعتی، کره‌جنوبی با 2.7 درصد و چین با 1.9 درصد رشد در صدر کشور‌ها قرار دارند. ایالات‌متحده (0.4-‌ درصد)، ژاپن (1.1 درصد) و آلمان (1.3-‌ درصد)، هند (1.1‌ درصد)، بریتانیا (0.8-‌ درصد)، ایتالیا (1.2-‌ درصد)، فرانسه (0.6-‌ درصد) و مکزیک (1.2-‌ درصد) رشد داشته‌اند. این داده‌ها بیانگر قطبی‌شدن عملکرد صنعتی درمیان قدرت‌های بزرگ است.
در گروه اقتصاد‌های صنعتی، کشور‌هایی مانند سوئد، تایوان و ترکیه رشد بالای 3‌ درصد را ثبت کردند، درحالی‌که استرالیا، اتریش و مالزی کاهش تولید داشتند. در اقتصاد‌های نوظهور صنعتی، روآندا با 4.4 درصد رشد پیشتاز بود و چین و هند نیز عملکردخوبی داشتند، اما مالزی با کاهش 3.4 درصدی روبه‌رو شد.

عصر کرد

یکی از روند‌های کلیدی که یونیدو بر آن تاکید کرده، عملکرد قوی‌تر صنایع با فناوری پیشرفته در مقایسه با صنایع با فناوری پایین‌تر و صنایع با فناوری متوسط است. در سه ماهه چهارم 2024، صنایع با فناوری متوسط و بالا رشدی یک‌ درصدی را تجربه کردند که پس از بازگشت قدرتمند از کندی در سه ماه اول سال، ادامه یافت. تولید کامپیوتر و الکترونیک با رشد 2.7 درصدی و تجهیزات الکتریکی با 2.2 درصد، پیشتاز این بخش بودند. در مقابل، داروسازی ضعیف‌ترین عملکرد را داشت، اما همچنان رشد سالانه مثبتی را حفظ کرد. پنج تولیدکننده برتر کامپیوتر و الکترونیک نیز به ترتیب شامل چین (با 2.3 درصد رشد)، ایالات‌متحده (0.8 درصد)، کره‌جنوبی (9.3 درصد)، ژاپن (3.6-‌ درصد) و تایوان (5.3 درصد) هستند. این داده‌ها نشان‌دهنده تمرکز فزاینده بر فناوری‌های پیشرفته به‌عنوان محرک رشد صنعتی در کشور‌های مختلف است.
گزارش یونیدو کشور‌ها را به سه دسته اصلی تقسیم کرده‌است: اقتصاد‌های صنعتی، کشور‌های در حال صنعتی شدن و اقتصاد‌های نوظهور صنعتی. اقتصاد‌های صنعتی که 87.7 درصد از ارزش‌افزوده تولید جهانی را تشکیل می‌دهند، رشد 0.9 درصدی داشتند. در این گروه، اقتصاد‌های با درآمد بالا 0.3‌ درصد رشد کردند و چین به‌تنهایی 1.9‌ درصد رشد کرد، اما اقتصاد‌های با درآمد متوسط (به‌جز چین) کاهش اندکی را تجربه کردند.
کشور‌های در حال صنعتی شدن، با وجود سهم 12.3 درصدی از تولید جهانی، رشد 0.8 درصدی داشتند. در این گروه، اقتصاد‌های با درآمد متوسط یک‌ درصد رشد کردند، اما اقتصاد‌های با درآمد بالا (0.4-‌ درصد) کاهش‌یافتند.
اقتصاد‌های نوظهور صنعتی، شامل کشور‌هایی مانند روآندا، چین و هند، با رشد 1.7 درصدی، عملکردی بالاتر از میانگین جهانی داشتند که نشان‌دهنده پتانسیل بالای این گروه در تحول صنعتی و بیانگر این موضوع است که این کشور‌ها در حال طی‌کردن مسیری به‌سوی رشد و پیشرفت هستند.
یونیدو چندین عامل کلیدی را به‌عنوان عوامل تاثیرگذار بر تولید جهانی شناسایی کرده‌است. نخست، تمرکز بر فناوری پیشرفته به‌عنوان محرک رشد، به‌ویژه در آسیا و اقیانوسیه، برجسته است. دوم، چالش‌های جهانی مانند تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی، نیاز به تاب آوری بیشتر در زنجیره‌های تولید را نشان می‌دهد. سوم، نابرابری در دسترسی به نیروی کار ماهر و منابع، به‌ویژه در اروپا و آمریکای‌شمالی، به کاهش تولید در این مناطق دامن زده است. در نهایت، تنش‌های ژئوپلیتیک و تهدید تعرفه‌های تجاری، به‌ویژه در اروپا، مسیر تولید را ناپایدار کرده و راهی نامطمئن برای رشد و تلقی به‌وجود آورده است.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/982352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضربات سخت تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد آمریکا

اتفاق ها و درگیری های مازیار زارع و برخی بازیکنان ملوان با مدیر رسانه ای تیم هوادار حین بازی

حواشی چمن پر از آب ورزشگاه خیبر و خشک کردن چمن با هلی کوپتر

افشاگری از نامه پزشکی کریمیان در صحنه جنجالی آلومینیوم – سپاهان(ویدیو)

دستگیری مرد همسرکش 10 ساعت بعد از قتل

اقتصاد پایدار ازمسیر حمایت تولید ملی و سرمایه‌گذاری هدفمندمحقق می شود

افشاگری از نامه پزشکی کریمیان در صحنه جنجالی آلومینیوم – سپاهان

گزارشی از هواداران پرشور تراکتور در بازی با استقلال

کارشناسی داوری بازی تراکتور - استقلال

رجائیان: مجتبی حسینی برای سرمربیگری تیم امید مذاکرات تلفنی داشته ولی هنوز به مراحل قطعی نرسیده

بعیدی: کارت بازی «بن یدر» صادر شده و هماهنگی‌های نهایی در حال انجام است تا بازی کند

صحبت‌های کنایه‌آمیز میثاقی درمورد احتمال دچار شدن قلعه‌نویی به سرنوشت اسکوچیچ

هیجان جهانی صنعت «های‏‏‏‌تک»

پس‌لرزه‌های یورش تعرفه‌ای

درخواست محمد رجاییان مدیرعامل آلومینیوم از دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور

خلاصه بازی بولونیا 1 - ناپولی 1

وقوع قتل در لولمان رشت؛ قاتل خودکشی کرد

جبران عقب‌ماندگی کریدور شمال – جنوب کردستان نیازمند بودجه جهشی است

جبران عقب‌ماندگی کریدور شمال – جنوب در کردستان با تخصیص بودجه جهشی میسر است

پیشبرد اهداف مدیریت شهری بدون حمایت دستگاه قضا ممکن نیست

حرفهای جنجالی میثاقی علیه یحیی

کارشناسی داوری دیدار آلومینیوم - سپاهان

نگاهی آماری به اتفاقات هفته 25 لیگ برتر

کارشناسی داوری دیدارهای هفته 24 لیگ برتر

پایان شایعات؛ فلیک و رافینیا مشکلی ندارند

ویدیو زیبای باشگاه نساجی از تشویق هواداران مقابل مس رفسنجان

عبور از چهار بازیکن؛ گل اول ناپولی توسط آنگیسا در دقیقه 18

کارشناسی داوری دیدارهای هفته 23 لیگ برتر

خشم بارسا از لالیگا؛ افشای محرمانه اطلاعات مالی!

بن یدر پاسخ شایعات جدایی را داد

عشق پاک هست!

برای شکست دادن بایرن به شجاعت زیادی نیاز داریم

رای نهایی پرونده تبانی لیگ برتر به تعویق افتاد

مورایس با 17 امتیاز ترکیه را ترکاند!

بادیگارد جدید رونالدو؛ خشن‌تر از محافظ لئو مسی!

دیدار نوروزی دکتر سیدرحمت‌الله اکرمی با جمعی از کارکنان و مدیران ارشد ستادی و تابعه وزارت اقتصاد

باید سرمایه مردم را به بخش تولید هدایت کرد

پنجشنبه‌ها برای ادارات استان کردستان همچنان تعطیل است

شاعرانه/ تازه شد باغ و آن نگار نیامد

هشدار کورتوا به آرسنال؛ لیورپول هم شکست ناپذیر بود!

15 سال پیش در چنین روزی؛ پاس گل زیبای ریبری در جشن تولد 27 سالگی‌اش

از حواشی برخی مسابقات لیگ برتر فوتبال تا قهرمانی که پهلوانی برایش ثبت شد

آثار مصدومیت روی گردن مربی سپاهان

اینزاگی: بایرن و رئال شانس‌های قهرمانی هستند

کری خاص مدیرعامل تراکتور با گاتزتا ایتالیا

تیپ خاص بلینگام؛ تامی شلبی مقابل آرسنال!

دیدار احساسی ستاره وستهم با ناجیان زندگی‌اش

قتل هولناک مرد جوان با دعوت سرایدار جنایتکار

لگد زدن جود بلینگام به دستگاه VAR پس از شکست رئال مادرید مقابل والنسیا / عکس

دستگیری تیم تروریستی وابسته به داعش در کردستان