عصر کرد

آخرين مطالب

تأثیر تعرفه‌های ترامپ بر جمهوری آذربایجان سیاسی

تأثیر تعرفه‌های ترامپ بر جمهوری آذربایجان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - تحلیلگران اقتصادی در جمهوری آذربایجان ضمن کم‌اهمیت دانستن تأثیر فوری تعرفه‌های جدید آمریکا، یادآور شدند که صادرات غیرنفتی آذربایجان به آمریکا پیش از این نیز با موانعی مانند قانون جکسون-ونیک (میراث دوران شوروی) روبرو بوده است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «امین قریبلی» و «روشن ابراهیموف» اقتصاددانان آذربایجانی به تحلیل دلایل، پیامدهای کوتاه‌مدت و چشم‌اندازهای بلندمدت اعمال تعرفه 10 درصدی آمریکا بر کالاهای وارداتی از جمهوری آذربایجان در چارچوب جنگ تعرفه‌ای جهانی سازماندهی‌شده توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پرداختند.
جنگ تعرفه‌ای اعلام‌شده توسط دونالد ترامپ، قفقاز جنوبی را تحت تأثیر قرار داده است: کالاهای آذربایجان، ارمنستان و گرجستان از روز 5 آوریل 2025، هنگام ورود به خاک آمریکا مشمول تعرفه 10 درصدی می‌شوند.
امین قریبلی، دانشیار گروه «اقتصاد بین‌الملل» دانشگاه دولتی اقتصاد آذربایجان و روشن ابراهیموف، اقتصاددان، در مورد چگونگی تأثیر این محدودیت بر اقتصاد جمهوری آذربایجان به تحلیل پرداختند.
تحلیل امین قریبلی: تمرکز بر چشم‌انداز آینده
امین قریبلی ابتدا به عدم وجود صادرات قابل‌توجه از جمهوری آذربایجان به آمریکا توجه کرد.
وی گفت: «ما فهرست قابل‌توجهی از کالاهای عرضه‌شده به آمریکا نداریم، بنابراین نمی‌توان گفت که نوآوری آمریکا به طور محسوسی بر اقتصاد جمهوری آذربایجان تأثیر خواهد گذاشت. واقعیت این است که شرکای تجاری اصلی ما کشورهای اتحادیه اروپا هستند که ما به آن‌ها نفت و گاز می‌فروشیم و در صادرات بخش غیرنفتی، مسیر پیشرو روسیه است.»
امین قریبلی توضیح داد: «در عین حال، تعرفه‌ها بر چشم‌انداز توسعه اقتصاد جمهوری آذربایجان تأثیر می‌گذارند. واقعیت این است که ما اکنون فعالانه در حال تنوع‌بخشی به اقتصاد هستیم و هدفمان گسترش حداکثری صادرات غیرنفتی است. اگر برای نفت و گاز آذربایجان، با توجه به لجستیک، بازاری در آمریکا وجود ندارد، اما برای محصولات پتروشیمی وجود دارد. زمانی که توسعه تولید غیرنفتی به مرحله‌ای برسد که بتوانیم محصولات نفتی را در حجم تجاری به آمریکا عرضه کنیم، تعرفه مانع رقابت‌پذیری آن‌ها خواهد شد.»
این دانشیار دانشگاه دولتی اقتصاد آذربایجان افزود: «به طور کلی، نمی‌توان گفت که این خبر خوبی است، اما دلایل خاصی برای نگرانی وجود ندارد. این سیاست آمریکا در قبال بسیاری از کشورها قبلاً به خوبی شناخته شده بود و حتی تصمیم برای گسترش فهرست کشورهای مشمول تعرفه به تقریباً کل جهان، قابل‌انتظار بود. فعلاً این تعرفه بر جمهوری آذربایجان تأثیری نخواهد گذاشت، در آینده دسترسی به بازار آمریکا را محدود خواهد کرد.»
تحلیل روشن ابراهیموف: ترکیب صادرات و قانون جکسون-ونیک
روشن ابراهیموف نیز به نوبه خود، ترکیب صادرات جمهوری آذربایجان به آمریکا را مشخص کرد. وی گفت: «مشخص است که 90 درصد صادرات جمهوری آذربایجان که شامل نفت، فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی است، به بازار آمریکا عرضه نمی‌شود. چون خیلی دور و در نتیجه گران است. ما محصولات کشاورزی آماده را به آمریکا می‌فروشیم، اما این‌ها عرضه‌های ناپایدار در حجم کم هستند. به احتمال زیاد، دیاسپورای ما محصولات آذربایجانی را در بازار آمریکا تبلیغ می‌کنند و می‌خواهند که آن‌ها در آنجا عرضه شوند.»
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: «جمهوری آذربایجان به دلیل قانون جکسون-ونیک نمی‌تواند شاخص‌های صادرات بزرگی به آمریکا داشته باشد. این قانون که دسترسی به بازار آمریکا را محدود می‌کند، علیه اتحاد جماهیر شوروی به دلیل محدودیت در خروج یهودیان وضع شد. اتحاد جماهیر شوروی مدت‌هاست که وجود ندارد، همه یهودیانی که می‌خواستند به اسرائیل بازگشتند، جمهوری آذربایجان استقلال خود را بازیافت، اما محدودیت‌ها همچنان پابرجاست. البته، حتی با لغو قانون جکسون-ونیک و سایر محدودیت‌ها، گسترش قابل‌توجه عرضه محصولات غیرنفتی جمهوری آذربایجان به بازار آمریکا بسیار مشکل‌ساز خواهد بود.»
روشن ابراهیموف افزود: «در این راستا، می‌توان جنبه مثبتی را نیز در تعرفه آمریکا مشاهده کرد. محدودیت‌ها برای عرضه به بازار آمریکا، تولیدکنندگان کالاهای آذربایجانی را تشویق می‌کند تا توجه خود را بر سایر خریداران بالقوه محصولات ما متمرکز کنند.»
تعرفه‌های متقابل جمهوری آذربایجان
هر دو کارشناس تأیید کردند که کالاهای آمریکایی در جمهوری آذربایجان مشمول تعرفه می‌شوند. امین قریبلی اشاره کرد: «این کاملاً طبیعی است، زیرا جمهوری آذربایجان منطقه تجارت آزاد با آمریکا ندارد. به همین ترتیب، هیچ‌گونه روابط اقتصادی خاصی با آمریکا وجود ندارد که جمهوری آذربایجان را تشویق کند تا به شرکت‌های آمریکایی اولویت بدهد. در قبال کشورهای مشترک‌المنافع (CIS) و ترکیه اولویت‌ها و تعرفه‌های صفر برای تعداد معینی از کالاها وجود دارد، اما در مورد آمریکا هرگز چنین نیازی وجود نداشته است.»
روشن ابراهیموف در پایان گفت: «خود نرخ 10 درصدی تعرفه آمریکا تصادفی نیست. جمهوری آذربایجان عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) نیست و شبکه تعرفه‌های خاص خود را دارد، بسته به اینکه چه کالاهایی وارد می‌شوند (به ویژه اینکه آیا در جمهوری آذربایجان تولید می‌شوند یا خیر). معمولاً تعرفه‌ها 10-15 درصد هستند، به ندرت بیشتر، و محصولات با اهمیت استراتژیک یا مرتبط با صنعت نفت کاملاً از تعرفه معاف هستند. بنابراین 10 درصد متقابل قابل‌درک است: آمریکا با کالاهای آذربایجانی همان‌گونه رفتار می‌کند که جمهوری آذربایجان با کالاهای آمریکایی.»
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/981711/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از شبنم عشق خاک آدم گل شد!

عیادت پزشکیان از مجتبی رحماندوست

شعری از حامد رحمانی‌حسینی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

شاعرانه/ برو ولی به خاطرِ دلِ شکسته‌ام بمون

برگزاری جلسه ستاد ساماندهی کانون هواداران فوتبال

ادامه درخشش ستاره ایرانی در لیگ آلمان

مدیرعامل باشگاه آلومینیوم: «کوتوله‌ها» به سپاهان ضربه زده‌اند

تیم فن پرسی بدون یک شوت در چارچوب برد

اینزاگی جانشین گواردیولا در سیتی خواهد بود

شانس تکرار بازی جنجالی اتلتیکو - رئال

گزینه اول تیم امید ایران مشخص شد

اینتر حالا بیشتر از بایرن می‌ترسد

سلطان غرامت؛ مورینیو رکورد می‌زند

کری‌خوانی فجریها در صدر

رئیس کمیته استیناف: رأی بیرانوند اواسط اردیبهشت‌ صادر می‌شود

زوایای جدید رمالی و جادوگری در فوتبال؛ پرونده‌ای با احضار 100 نفر!

مکالمه صحنه جنجالی بازی رئال مادرید؛ VAR گفت «پنالتی نیست» اما داور نپذیرفت

لزوم رفع عقب‌ماندگی‌ها در سرانه ورزشی آذربایجان شرقی

دستگیری باند خانوادگی حرفه‌ای منازل در رباط کریم

برگزاری هفته فرهنگی قصرشیرین بمناسبت سالروز آزادسازی این شهرستان

رقابت «شال سیاه» در پرتغال و اسپانیا

مجموعه تاریخی بیستون

سنندج میزبان انتخابی رقابت‌های بین‌المللی کشتی شد

آغاز عملیات اجرایی احداث سالن فولادسازی قروه

سنندج میزبان مسابقات کشتی فرنگی انتخابی جام تختی شد

150جلسه پرده‌خوانی با محوریت طرح «زندگی با آیه‌ها»در کردستان برگزار شد

شناسایی 530 صنف متخلف در کردستان/اعمال 38 میلیارد جریمه

احتمال اعمال محدودیت‌های برق در صورت رعایت نکردن الگوی بهینه مصرف در کردستان

17 میلی‌متر باران هدیه سامانه اخیر به کرمانشاه

افزایش 5 درصدی تولید برق در نیروگاه بیستون

سیلاب در کرمانشاه در اثر قطع بلوط‌های زاگرس

اصلی‌ترین سرمایه‌گذاری در اقتصاد سرمایه انسانی است

ترامپ اقتصاد جهانی را به رکود عمیق فرو می‌برد؟

به تعرفه‌های ترامپ پاسخ تلافی‌جویانه نخواهیم داشت

عزم قاطع بانک مرکزی در مقابله با بنگاه‌داری بانک‌ها/ سیاست جدید موفق می‌شود؟

توسعه اقتصاد مرزی سیستان و بلوچستان در دستور کار است

تلاشی موفق برای تصویر کردن یک مفهوم عمیق

آثار جنگ تعرفه‌ها در اقتصاد جهانی

تلاش دولت آمریکا برای توجیه زیان‌های اقتصادی ناشی از تعرفه‌ها

خیز دیجی‌پی در اقتصاد لندتک/ اعتبارات خرد، 11 هزار میلیارد تومان در پاییز

معامله مسکن با دلار 60 هزار تومانی/ سخت‌ترین رکود 30 سال اخیر ادامه می یابد؟

برگزاری نشست «آینه‌ جادو» با محوریت اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی در کرمانشاه

حجت الاسلام عبدی: سکوت در برابر جنایات صهیونیست‌ها، به‌معنای همدستی است

عفو و تخفیف مجازات سه نفر از محکومان تعزیرات حکومتی کرمانشاه

فراخوان مشمولان متولد سال 1386 برای تعیین تکلیف وضعیت سربازی در کرمانشاه

«هیچ» نتیجه پیگیری‌ افزایش پروازهای فرودگاه سنندج

بهره‌مندی 2024 نفر از جامعه ایثارگری مازندران از تسهیلات اشتغالزایی

عکس/ سیل بی‌سابقه بیجار را درنوردید؛ اختلال در تردد خودروها

35 درصد از مخازن سدهای کردستان خالی است

«سلین»، پربارش‌ترین نقطه کردستان در 24 ساعت گذشته