مدیریت مطالعات ریسکهای نامشهود مکمل اجرا برنامه های توسعه ملی
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - صفحه اقتصاد - امروز عید فطر سال 1404 هجری شمسی مقارن با عید نوروز و بهار طبیعت است که این اعیاد و سبز شدن محیط زیست از برکات پروردگار متعال و ایرانیان همواره شکر گذار این نعمات بوده و هستند .
به لحاظ سیر تحول تاریخ تمدن بشر ، در برهه کنونی انقلاب های چهارم و پنجم صنعتی و موج تمدن متاثر از تکنولوژی IT اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار داده اند و اکوسیستم محیط کسب و کار به سرعت در حال دگردیسی بزرگ است .
پس از یک قرن که از ظهور و افول اقتصاد سوسیالیستی و نمایان شدن خسارتهای اقتصاد لجام گسیخته بازار آزاد تحت عنوان [ اجماع واشینگتن ] که نسخه های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در دهه 90 برای کشورهای در حال توسعه پیچیدند به شکست انجامید . امروزه اقتصادانان مجرب بر این باورند که دولت ها بعنوان ناظر و هدایتگر می توانند با حفظ سهم اقتصاد دولتی در مشاغلی که بخش خصوصی توانایی سرمایه گذاری و مدیریت ندارد ، سایر مشاغل را به بخش های خصوصی و تعاونی واگذار کنند و با حمایت از روند خصوصی سازی واقعی موجب افزایش اشتغال مولد و درآمد سرانه و بازسازی اقتصاد صنعتی گردند . این نوع طرز تفکر را [ اجماع پسا واشینگتن ] مینمامند .
خوشبختانه در قانون اساسی اصول 43 و 44 ( اصلاحی در سال 1383) چهار دهه پیش از اینکه دیگران به تحلیل اجماع پسا واشینگتن برسند ،در ایران به کارآیی ترکیبی همکاری دولت و بخش خصوصی پی برده و در قانون اساسی و قوانین مدنی و عادی مصوب شرایط پیاده سازی این نوع اقتصاد مهیا می باشد . اکنون زمان حمایت واقعی و سریع دولت برای تاسیس سیستم های [ انکوباتور و استارتاپ های حامی مشاغل مختلف ] در اقصی نقاط کشور است .وجود میلیونها جوان تحصیل کرده و لایق و منابع ارزشمند طبیعی و ویژگیهای جغرافیایی بی نظیر و تجربیات یک قرن دانشگاهها و بخش صنعت در اختیار است .
در عرصه تاریخ سیاسی - اقتصادی یک قرن اخیر اکوسیستم محیط کسب و کار ایران فراز و فرودهای متعددی تجربه شده . با بهره گیری از تجربیات و دانش اساتید فن و استعدادهای بی نظیر جوانان اندیشمند امکان نوسازی علمی محیط کسب و کار وجود دارد . الگوهای داخلی و بین المللی می توانند راهنمای انکوباتورها و استارتاپ ها در سازندگی اقتصاد تولید محور باشند.
هنگام مطالعه شخصیت فردی و سازمانی شادروانان دکتر حسن مشرف نفیسی و دکتر علینقی عالیخانی ، مجموعه اظهارنظراتی که در تایید یا انتقاداتی که نسبت به عملکرد سیستم پیشین داشته اند به شخصیت واقعی و خط مشی آنها در سازندگی اقتصاد ملی پی برده می شود .
هنگامی که مرحوم دکتر عالیخانی در مورد مراحل تحصیلی و استخدام و سلسله مراتب رشد سازمانی و توسعه شخصیت فردی و حرفه ای خودش سخن میگوید و در مورد همکاری یا عدم همکاری خودش با برخی از افراد با ذکر دلیل سخن می گوید و یا از واکنش ها در خصوص برخی از وقایع سخن میگوید ،نمود عینی شخصیت وی که عامل اصلی موفقیت های بخش خصوصی و توسعه صنعتی ایران در دهه 40 بوده را میتوان پی برد. وی حتی هنگامی از خصایص و رفتارهای دیگرانی که موجب موفقیت یا حتی عدم موفقیت در دوران گذشته شدند، سخن میگوید به وضوح میتوان فهمید که وی نقش مدیریت رفتاری افراد را اولی تر و تاثیرگذارتر از مجموع رفتار سازمانی یک سیستم میداند!؟
دقیقا بر عکس تصمیم سازان و تصمیم گیرانی که عدم موفقیت ها را همیشه به گردن سازمان و دیگران می اندازند و کسب موفقیت ها را در کارنامه اختصاصی خود قرار میدهند ،دکتر عالیخانی می گوید وقتی که یک سازمان موفق نبود و یا مانع اجرا ایده های مثبتش می شدند از آن ماموریت کنار میرفت .کاری که با استعفا از بخش مطالعات اقتصادی ساواک منحله و ریاست دانشگاه تهران انجام داد تا از اصول و ارزش های اخلاقی و فکری خودش عدول نکرده باشد .وی حتی در حین مصاحبه دو سه مرتبه از عملکردش در دوره تصدی وزارت اقتصاد انتقاد کرده است .
- برای هدایت نهضت کارآفرینی نوین ایران به استراتژیست های با دانش و تجربه و دارای قاطعیت وافر و وفادار به قانونمداری و مرعی خط مشی های اصولی همچون عالیخانی احتیاج مبرم وجود دارد. وگرنه با مدیریت اشخاص ضعیف و ناکارآمدی که مسلط به مفاهیم مدیریت استراتژیک نیستند ،تحول و موفقیت و مطلوبیت مورد انتظار بدست نمی آید .
مطالعه بیشتر: تحقق ،سرمایه گذاری برای تولید با سکانداری صنعت بیمه بازرگانی
-
دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۱:۲۶
-
۸ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/979759/