عصر کرد

آخرين مطالب

عید فطر در کردستان؛ جشن شکرگزاری و همدلی گفتگو

عید فطر در کردستان؛ جشن شکرگزاری و همدلی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: عید فطر، پس از یک ماه عبادت و خودسازی در ماه مبارک رمضان، فرا می‌رسد تا مسلمانان کردستان، همگام با سایر مسلمانان جهان، این عید بزرگ را با شور و شعف خاصی جشن بگیرند.
این جشن تنها به شادمانی و دید و بازدید خلاصه نمی‌شود، بلکه فرصتی برای تقویت پیوندهای اجتماعی و یادآوری اهمیت همدلی و اتحاد در میان مردم این خطه است.
کردستان، با فرهنگ غنی و آداب و رسوم دیرینه خود، عید فطر را به شکلی منحصر به فرد گرامی می‌دارد. از روزهای پایانی ماه رمضان، جنب و جوش خاصی در شهرها و روستاهای این استان به چشم می‌خورد. مردم به استقبال عید می‌روند، خانه‌ها را تمیز می‌کنند، لباس‌های نو می‌خرند و خود را برای برپایی جشن باشکوه آماده می‌سازند.
پرداخت زکات از آداب و رسوم عید فطر
یکی از مهم‌ترین آداب و رسوم عید فطر در کردستان، پرداخت زکات فطره است.
مسلمانان پیش از اقامه نماز عید، با پرداخت این صدقه واجب، به یاری نیازمندان می‌شتابند و شادی عید را با آنان تقسیم می‌کنند. این سنت حسنه، نمادی از همبستگی و توجه به اقشار آسیب‌پذیر جامعه در فرهنگ مردم کردستان است.
صبح روز عید، پس از انجام غسل و پوشیدن بهترین لباس‌ها، مردم به سوی مساجد و مصلی‌ها روانه می‌شوند تا نماز عید فطر را به جماعت اقامه کنند. خطبه‌های نماز عید، با یادآوری فضائل ماه رمضان و تأکید بر اهمیت حفظ دستاوردهای این ماه، ایراد می‌شود. پس از پایان نماز، مردم با یکدیگر روبوسی کرده و عید را تبریک می‌گویند.
دید و بازدید از بزرگان فامیل و عیادت از بیماران، از دیگر رسوم رایج در عید فطر کردستان است. خانواده‌ها گرد هم می‌آیند، شیرینی و آجیل میل می‌کنند و به گفت‌وگو و تبادل نظر می‌پردازند. کودکان نیز با دریافت عیدی از بزرگترها، شادمانی خود را به اوج می‌رسانند.
عید فطر شکرانه یک ماه مشق بندگی خالصانه به درگاه الهی است
در همین راستا، ماموستا رستمی، امام جمعه سنندج، ضمن تبریک این عید سعید به تمامی مسلمانان جهان و به ویژه مردم مؤمن و خداجوی کردستان، چنین بیان داشت: «عید فطر»، شکرانه یک ماه مشق بندگی خالصانه و بی‌ریا به درگاه الهی است و روز عیدی گرفتن از خدای متعال است.
وی افزود: در این روز مسلمانان شکرگزار از یک ماه بندگی در ماه مبارک رمضان هستند و به خاطر توفیق داشتن حضور بر سر سفره الهی و روزه‌داری، طاعات و عبادت، ذکر، خشوع و توسل به بارگاه کبریایی خداوند متعال شکرگزار هستند و به امید گرفتن جایزه و پاداش از خالق یکتا جشن می‌گیرند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت همدلی و اتحاد در میان مسلمانان افزود: اما در حقیقت عید واقعی برای مسلمانان زمانی است که غمخوار یکدیگر باشند و در تنگناها به یاری همدیگر برسند و این یعنی اتحاد و یکدلی بین تمامی امت اسلامی که ان‌شاءالله تا ابد جاری و ساری باشد.
مغفرت و بخشش بندگان سهم مؤمنان از رحمت الهی در ماه رمضان
ماموستا مختار فرجی روحانی اهل سنت کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک عید رمضان اظهار کرد: امیدوارم این ماه پر برکت ماهی برای مغفرت و بخشش بندگان بوده باشد و ان شاءالله مردم به تقوی الهی که هدف اصلی رمضان و روزه گرفتن است رسیده باشند و اعمال تعاون و همدردی و دست گیری از نیازمندان را در این ماه انجام داده باشند.
عالم اهل دینی سنندج گفت: انجام اعمال شرعی این ماه و تکالیف بندگی عفو را نصیب بندگان می‌کند و آخر این ماه آزادگی از آتش جهنم است که امیدوارم همگان از آن سهم برده باشند.
ماموستا فرجی بیان کرد: به گفته پیامبر گرامی اسلام این ماه سه دهه است که اول آن رحمت و دهه دوم بخشش و دهه سوم آزادی از آتش جهنم است.
وی ادامه داد: در این ماه شب قدر وجود داشت که عبادت در آن برابر با بیش از 80 سال و در کسب ثواب بیشترین آن نصیب کسانی که از آن شب عزیز بهره بردن خواهد شد.
عالم دینی اهل سنت سنندج عنوان کرد: نماز عید هم که دو رکعت است بعد از ماه رمضان دیگر عبادتی است که انجام آن ثواب دارد.
ماموستا فرجی تصریح کرد: داشتن تقوای الهی و اصلاح ظاهر و باطن از ارکان نماز عید است که سنت است قبل از ادای آن خوردن خرما یا چیز دیگر است که پیامبر گرامی ما همواره آن را انجام می‌دادند و باید سرفطریه هم قبل از نماز و یا حداقل تا غروب آن را ادا کرد وگرنه فرض از آن ساقط می‌شود و فردی که آن را پرداخت نکرده گناهکار شناخته می‌شود.
دید و بازدید از آداب عید فطر در کردستان
وی خاطرنشان کرد: پیامبر گرامی دید و بازدید را بعد از نماز آغاز می‌کرد و از مسیری که می‌رفت از مسیر دیگر به خانه بازمی‌گشت و همین رسم هم در بین ما رایج است.
امام جماعت مسجد جامع سنندج گفت: نماز عید فطر اهل سنت برای فرقه شافعی دو رکعت است، و در آن دوازده تکبیر گفته می‌شود؛ هفت تکبیر در رکعت اول بعد از تکبیره الإحرام و قبل از قرائت فاتحه و پنج تکبیر در رکعت دوم قبل از قرائت فاتحه و پیامبر (ص) در نمازهای عید هفت تکبیر در رکعت اول و پنج تکبیر در رکعت دوم می‌گفتند.
ماموستا فرجی بیان کرد: بعد از خواندن نماز عید امام خطبه می‌خواند، و انجام غسل، پوشیدن بهترین و تمیزترین لباس،
خوردن شیرینی یا خرما پیش از رفتن به عیدگاه و خواندن نماز، ادای صدقه و زکات فطر، رفتن به عیدگاه از مسیر و برگشتن از مسیر دیگر از سنت‌های ما است.
وی گفت: نماز عید فطر مستحب است و واجب نیست اما جایگاه عظیمی در اسلام و شریعت اسلامی دارد به طوری که سفارش به اقامه آن در مسجد یا مصلای بزرگ دارد.
روحانی اهل سنت کردستان تصریح کرد: همچنین روایت است نماز بر کسانی که حتی بر آنها واجب نیست مثل کودکان، زن مریض و سایر افراد اینکه در محل برگزاری نماز عید فطر حاضر باشند و کثرت جمعیت بیشتر به ارزش آن می‌افزاید و جایگاه عید فطر یکی از موکدات مستحبی است.
ماموستا فرجی بیان کرد: ادای این نماز به صورت جماعت سفارش شده و اگر نبود به تنهایی و فرادا می‌توان تا قبل از ظهر آن را انجام داد.
عید فطر فرصتی برای شکرگزاری به درگاه الهی
این عید نه تنها فرصتی برای شکرگزاری به درگاه الهی است، بلکه مجالی برای تجدید پیمان با ارزش‌های انسانی و اسلامی همچون همدلی، اتحاد و نیکوکاری به شمار می‌رود.
مردم کردستان با پاسداشت آداب و رسوم دیرینه خود و عمل به آموزه‌های دینی، عید فطر را به نمادی از وحدت و همبستگی تبدیل می‌کنند و این عید سعید را با قلبی سرشار از ایمان و امید جشن می‌گیرند.
در پایان، باید گفت: عید فطر در کردستان نه تنها یک جشن مذهبی بلکه تجلی‌گاه همبستگی اجتماعی و پایبندی به ارزش‌های والای انسانی است.
مردم این خطه با گرامیداشت این عید سعید و عمل به سنت‌های نیکوی آن، بار دیگر بر اهمیت وحدت، همدلی و نیکوکاری در جامعه خود تأکید می‌کنند و با امید به آینده‌ای روشن‌تر و سرشار از صلح و برکت، این ایام فرخنده را سپری می‌کنند.
کد خبر 6421761

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/979744/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سوارز: برای گل زدن به رئال زندگی می‌کردم

پی‌اس‌جی بعد از 13 سال 2-0 عقب افتاد!‏

بسیج 70 هزار نفری تراکتور علیه قرمز و آبی

سه فرشته بهاری در سنندج متولد شدند؛ لبخند امید در بیمارستان بعثت

مسیر پرپیچ‌وخم توسعه و رکود اقتصاد ایران/ مروری بر طلوع و غروب صنعت در 118 سال

وزیر اقتصاد باید برای تقویت پول ملی برنامه مشخص داشته باشد

جوایز عجیب و ناعادلانه برای قهرمانان؛ از زمین‌های بی‌ارزش تا شکلات‌خوری‌های کوچک | ورزشکارانی که نقی معمولی هستند

نمایشگاه نوروزی صنایع دستی کرمانشاه، میزبان هنرهای دست‌ساز ایرانی در طاق بستان است

این ورزشکاران همه نقی معمولی بودند

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

این بود زندگی؟

داستانک/ زندگی دوباره

استقلالِ هجومی با تغییر مهم شکل گرفت

تداوم صدرنشینی سینر با وجود محرومیت

عیدی ویژه پرسپولیس به مربیان و بازیکنان خارجی

بن‌یدر و اولین پیام برای هواداران سپاهان

رسوایی در قاب کوچک: شبکه تماشا ناخواسته صحنه های غیراخلاقی پخش کرد!

گاف بزرگ تلویزیون: پخش صحنه های غیراخلاقی و عذرخواهی رسمی شبکه تماشا!

مردم نگرانی در خصوص کمبود گوشت مرغ نداشته باشند

خبر خوش از بازار مرغ و گوشت

اقتصاد آمریکا روی بمب ساعتی/ بازگشت ترامپ و بحران بدهی؛ آیا واشنگتن وارد دوران آشوب مالی می‌شود؟

1.7 میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه دیدن کردند

دفتر دوم «زندگی با آیه‌ها»؛ کتابی برای اصلاح سبک زندگی مومنان

اسرار ازل را نه تو دانی و نه من

سپاهان برای ایرالکو استارت زد

هری‌ کین: در بایرن خوشحالم، به لیگ برتر برنمی‌گردم

قهرمانان ساحلی فردا با جام به ایران بازمی‌گردند

پوستکوگلو: مصدومیت‌های اوایل فصل ما را تضعیف کرد

اهداف فدراسیون فوتبال در سال 1404 از زبان تاج رئیس فدراسیون فوتبال

تحکیم وحدت سپاهانی‌ها با حضور هنانوف

دلیل غیبت پورموسوی در تمرین مس رفسنجان مشخص شد

گواردیولا: هالند را پنج تا هفت هفته نداریم

برگزاری دیدار پرسپولیس - استقلال خوزستان فقط با حضور بانوان

بازیکن سابق موناکو سپاهانی شد؛ مهاجم خروس ها در اصفهان

راز سکانس جنجالی پایتخت 7: چرا این صحنه صدای همه را درآورد؟

تعطیلی ادارات استان کردستان پنجشنبه 14 فروردین 1404/ آیا پنجشنبه 14 فروردین 1404 ادارات سنندج تعطیل است؟

پس از 7 هزار سال، دوباره زنده شد/ موجودی که قرن‌ها خفته بود

سرمایه‌گذاری در تولید فولاد؛ موتور محرک اقتصاد ملی

سه عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان برگزیده همکاری با جامعه و صنعت شدند

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

سر صحنه تصادف چه کار کنیم؟

تکرار معروف ترین بوسه مسی در حضور همسرش! +فیلم و عکس

رازهای پیشگیری از تصادف و اقدامات حیاتی در صحنه حادثه

نظر سرمایه گذاران را به سمت صنایع دستی جلب کنیم

قیمت تور نوروزی / تور زمینی کرمانشاه نفری چقدر هزینه دارد؟ + جدول

خبر قتل یک جوان در زندان کرمانشاه تکذیب شد

ورزشکارانی که نقی معمولی بودند!

سیزده بدر حافظ طبیعت باشیم

فعالیت سامانه بارشی تا پایان هفته

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»