عصر کرد

آخرين مطالب

رشد معنادار سرمایه‌گذاری، همکاری قوای سه‌گانه را می‌طلبد/ اقتصاد آرام، سرمایه‌گذاران را ترغیب می‌کند سیاسی

رشد معنادار سرمایه‌گذاری، همکاری قوای سه‌گانه را می‌طلبد/ اقتصاد آرام، سرمایه‌گذاران را ترغیب می‌کند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش می‌متالز، نگاهی به الزامات و زیرساخت‌هایی که برای تحقق شعار سال مهم و حیاتی هستند، باید در همین ابتدای سال مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد، از آنجایی که بخش خصوصی همواره به عنوان مشاور سه قوه سعی داشته تا بهترین راه‌کار‌ها را درباره موضوعات اقتصاد در اختیار قوای سه‌گانه قرار دهد، عضو هیات رئیسه اتاق ایران تأکید دارد برای تحقق شعار سال و جذب سرمایه‌گذاری و رشد تولید، همکاری قوای سه‌گانه، حمایت همه‌جانبه نظام از سرمایه‌گذار و برقراری ثبات و آرامش در اقتصاد ضرورت دارد.
عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به شعار سال 1404 گفت: سال‌هاست که مقام معظم رهبری، محور شعار هر سال را اقتصاد قرار می‌دهند، چراکه این نگاه وجود دارد اگر در اقتصاد ظرفیت‌های خوبی ایجاد کنیم، آسیب‌پذیری کمتری در کشور و در همه جنبه‌ها خواهیم داشت.
او ادامه داد: در سال جدید روی حوزه سرمایه‌گذاری تأکید شده است، چون سرمایه‌گذاری به تولید بیشتر کمک کرده و وقتی تولید رشد کند، ظرفیت اقتصادی بالا رفته، اشتغال پایدار ایجاد می‌شود، ظرفیت درآمدی کشور بهبود می‌یابد و در نهایت چرخ اقتصاد بهتر می‌چرخد.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران تأکید کرد: گاهی شعار سرمایه‌گذاری می‌دهیم و گاهی در عمل تمرکز خاصی روی آن داریم. با این حال باید اذعان داشت بخش‌های زیادی در کشور مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند ولی، چون زیرساخت آن فراهم نبوده و یا نواقص قانونی داشتیم، به نتیجه نرسیده است که تجربه بسیار نامطلوبی است؛ بنابراین هر سه قوه باید با همکاری هم در راستای جذب سرمایه‌گذاری قدم بردارند و اگر این همکاری صورت نگیرد مانند گذشته در تحقق شعار‌های سال، موفق نیستیم. هرچند وقت و هزینه بالایی صرف آن می‌شود که نتیجه نداشته و علت آن هم نگاه جزیره‌ای است.
مهاجر دارابی با تأکید بر اینکه باید دولت و بخش‌های دیگر نظام خود را برای کمک و پیگیری مشکلات اقتصادی مهیا کنند و زمینه سرمایه‌گذاری برای تولید را فراهم کنند، تصریح کرد: رویکرد اتاق ایران این است که در انتهای سال کارنامه خوبی در حوزه تحقق شعار سال ارائه دهیم و ثابت کنیم نسبت به شعار سال جدی هستیم و سعی کنیم مشکلات پیش روی سرمایه‌گذاران را برداریم.
مهاجر با بیان این مساله که باید عملیاتی کردن شعار سال از منظر قانونی نیز مورد توجه قرار گیرد، افزود: طبیعی است سرمایه‌گذار زمانی دلگرم است که دولت از او حمایت کند. سرمایه‌گذار همه امکانات خود را می‌آورد تا تولید و به رشد اشتغال کمک کند و منفعتی به کل جامعه برساند؛ اما ایراد اصلی اینجاست که کارشناسان اقتصادی حرفه‌ای در بدنه دولت قرار ندارد تا موانع را به درستی شناسایی و برطرف کنند.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران تأکید کرد: در ایران به جایی رسیدیم که منابع وارد بخش دلالی می‌شود، چون سودآوری بالایی دارد و بخش خصوصی رغبتی به تولید ندارد. در هر کشوری که شرایط پرنوسان وجود داشته باشد، رغبتی برای سرمایه‌گذاری در آن نیست. پس همه باید در کنار هم تصمیم بگیریم این غده سرطانی را درمان کنیم.
او به ثبات اقتصادی اشاره کرد و گفت: نبود ثبات، مشکلات عدیده‌ای برای سرمایه‌گذار به دنبال دارد؛ بنابراین آرامش و قانون حمایت‌کننده برای ایجاد تعهد یک ساله ضروری است. در این رابطه دولت نقش کلیدی داشته و باید نقش خود را به خوبی ایفا کند.
مهاجر در بخش دیگری از سخنان خود به اختلاف نرخ ارز علی‌رغم ایجاد مرکز مبادله ارزی اشاره و تصریح کرد:، چون مشکل را به خوبی شناسایی نکردیم، با وجود ایجاد مرکز مبادله ارز و طلا همچنان مساله شکاف قیمت ارز وجود دارد.
او همچنین از ضرورت پذیرش FATF و حل موضوع پالرمو و سوئیفت سخن گفت و ادامه داد: اگر این مسائل حل شود، سرمایه‌گذاری بهبود پیدا می‌کند. در هر صورت فرمایشات رهبری کامل و تکلیف همه ما مشخص است و مجموعه نظام باید در کنار هم قرار بگیرند تا منویات رهبری درباره رشد سرمایه‌گذاری و تولید محقق شود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران گفت: اگر مشکلاتی که تشریح شد را حل کنیم امکان تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد مهیا می‌شود. پس باید کوتاه‌نگری‌ها را برطرف کنیم تا اقتصادی پویا داشته باشیم. خود تحریمی امروز بیش از تحریم‌های خارجی اثر منفی بر اقتصاد ایران داشته است.
مهاجر دارابی ادامه داد: سرمایه‌گذار دارای عقلانیت است و در جایی سرمایه‌گذاری می‌کند که منفعت بیشتری ببرد. این اصل محوری در سرمایه‌گذاری ست. پس باید این بستر را مهیا کنیم هرچند گاهی در ایران برعکس عمل کردیم و اگر مشوقی برای سرمایه‌گذاری هم دیده بودیم، آن را حذف کردیم.
او از تلاش کشور‌های مختلف برای جذب سرمایه‌گذار و ارائه خدمات لازم به آنها صحبت کرد و افزود: سرمایه‌گذاری با خود فکر، ایده و سرمایه وارد کشور می‌کند و نفع آن به کل جامعه سرمایه‌پذیر می‌رسد؛ بنابراین باید یک بار در کنار هم تمرین کنیم تا در راستای جذب سرمایه‌گذاری با نگاهی کارشناسی برنامه‌ریزی کنیم. امروز اقشار مختلف جامعه مشکل دارند و باید این مسائل را حل کنیم، چون چنین شرایطی درشان مردم ایران نیست.
منبع: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/978997/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای بزرگ؛ تردید آنچلوتی، کارلتو شاید برزیلی شود

اسطوره‌های استقلال از ترند مجازی عقب نماندند

جادو یا خرافات؟ شجاعیان از اتفاقات عجیب فوتبال می‌گوید

مدیرروابط عمومی پرسپولیس: هم پنالتی ما سوخت هم گل اول شمس آذر مردود بود

وضعیت آلفونسو دیویس پس از مصدومیت از ناحیه رباط صلیبی زانو / عکس

1403؛ سال سخت اقتصاد ایران/ از تغییر دولت تا ناترازی انرژی

تعطیلی ادارات استان کرمانشاه پنجشنبه 14 فروردین 1404/ آیا پنجشنبه 14 فروردین 1404 ادارات کرمانشاه تعطیل است؟

شوک به شمسایی و قهرمان لیگ؛ ستاره جوان رباط داد

پدری یعنی قلب بارسا، یعنی مهندس اصلی تیم

خشم فابرگاس؛ بازیکن بایرن که نیستید، متواضع باشید!

تیبو کورتوا، غایب بزرگ رئال مادرید برای تقابل با رئال سوسیداد

عکس | این صحنه داوری را هرگز ندیده‌اید

شوک به شمسایی و قهرمان لیگ: ستاره جوان رباط داد

ناهید کیانی و کیمیا علیزاده به سبک دنیای انیمه؛ استوری ناهید کیانی از صحنه ماندگار المپیک پاریس

این خبر را سهام عدالتی‌ها بخوانند

چرخش اقتصاد ایران زیر سایه تحریم‌ها؛ نفت جایگاه خود را از دست داد؟+ اینفوگرافیک

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری

داستانک/ دلبر گلفروش من

واکنش سعید صادقی به غیبت جنجالی در پرسپولیس

عجیب‌ترین جایزه فوتبالی قرن، 4 شانه تخم مرغ!

پایان فصل برای ستاره ملی‌پوش یوونتوس

آبروریزی تاریخی شادمهر عقیلی روی صحنه/ وقتی شادمهر دیگه خودش نیست! + فیلم

انتشار یادداشت‌های جلال آل احمد برای اولین‌بار

اوکلاهاما میزبان 2 رشته در المپیک لس‌آنجلس شد

کاپیتان مس به سیم آخر زد؛ پیرمان کردید

آموریم: بابت درخشش رشفورد در استون ویلا خوشحالم

انتقام شیرین رحمتی از پرسپولیس پس از شش سال

بازگشت اورونوف؛ انفجار نصفه‌نیمه و نگرانی هواداران

رکورد شکست؛ سلام علی دایی جدید

داریوش شجاعیان: جادوگری وجود دارد و خودم آن را دیده‌ام؛ دوبار در دقیقه 36:08 رباط صلیبی پاره کردم

سیزده‌بدر بارانی در انتظار کردستانی‌ها

پیش بینی هواشناسی سنندج 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا کردستان فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای سنندج در روز 13 بدر + هواشناسی کردستان

استاندار کردستان: کوله‌بری با زور تعطیل نمی‌شود/ امیدواریم اجرای قانون باعث کاهش پدیده کولبری طی 3 تا 5 سال آینده شود

برگزاری نماز عید فطر در کردستان+فیلم

پخش مستند دژ هه لوخان

پایان مسابقات فوتسال جام رمضان

داستانی خواندنی برای آشنایی کودکان با امام زمان(عج)

اشتباه از ما بود...

زوج خارجی در خط حمله، پرسپولیس را نجات نداد

پدری: ترجیح می‌دهم رافینیا و یامال توپ طلا ببرند، نه خودم

فتل: ورستاپن رکورد من را می‌شکند

چک 220 میلیون یورویی الخلیفی برای نیمار تکرار نمی‌شود

مدارس کردستان میزبان بیش از 25 هزار مسافر نوروزی

کدام بخش اقتصاد بیشترین میلیاردرها را تولید کرده است؟

پنجمین مجمع بسیجیان استان کرمانشاه برگزار شد

کولر‌های گازی قاچاق به بازار نرسیدند

کاش می شد آدمی...

تلاش‌ها برای رساندن سه ستاره به دربی پایتخت

رقیب بیرانوند و اخباری از اصفهان می‌آید

غیبت تاثیرگذار کاپیتان عالیشاه در قزوین