عصر کرد

آخرين مطالب

گنجینه‌های مذهبی و تاریخی کلید رونق اقتصادی کردستان علمي

گنجینه‌های مذهبی و تاریخی کلید رونق اقتصادی کردستان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: کردستان، با طبیعت بکر و مردمانی مهمان‌نواز، یکی از زیباترین و دیدنی‌ترین استان‌های ایران است، اما زیبایی‌های این استان تنها به طبیعت و مردم آن محدود نمی‌شود، کردستان، سرزمین مساجد تاریخی و بقاع متبرکه‌ای است که هر کدام داستانی برای گفتن دارند.
این استان با دارا بودن بناهای تاریخی ارزشمند و اماکن مذهبی و قران‌های خطی نفیس یکی از مقاصد گردشگری مذهبی و تاریخی ایران است و معرفی این جاذبه‌های می‌تواند در جذب گردشگر، سرمایه‌گذار و در نهایت رونق اقتصادی و تحقق شعار سال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» کمک کند.
مسجد جامع سنندج، یکی از مهم‌ترین و زیباترین مساجد تاریخی ایران است که در دوران قاجاریه ساخته شده است، این مسجد، با معماری منحصر به فرد، تزئینات کاشی‌کاری و آجرکاری، و کتیبه‌های متعدد، هر بیننده‌ای را به تحسین وا می‌دارد، قدمت این مسجد و معماری ویژه آن هر ساله تعداد قابل توجهی توریست را به سمت خود جذب می‌کند.

عصر کرد

مقبره هاجره خاتون، خواهر امام رضا (ع)، یکی دیگر از جاذبه‌های مذهبی کردستان است که هر ساله زائران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند، فضایی معنوی و آرامش‌بخش، این مکان را به مقصدی ایده‌آل برای کسانی تبدیل کرده است که به دنبال آرامش روحی هستند.
علاوه بر این، کردستان دارای مساجد تاریخی و بناهای قدیمی بسیاری است که هر کدام نمادی از تاریخ و فرهنگ این منطقه هستند. عمارت خسروآباد سنندج، قلعه قمچقای بیجار، و روستای تاریخی پالنگان، از جمله این جاذبه‌ها هستند.
گردشگری مذهبی و تاریخی، علاوه بر ارزش فرهنگی، نقش مهمی در رونق اقتصاد محلی و ایجاد فرصت‌های شغلی دارد، با توسعه زیرساخت‌های گردشگری و معرفی هر چه بیشتر این جاذبه‌ها، می‌توان کردستان را به یکی از مقاصد مهم گردشگری مذهبی و تاریخی در ایران تبدیل کرد.
همچنین با توجه به شعار سال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» رونق صنعت گردشگری مذهبی و تاریخی می‌تواند به تحقق شعار سال کمک کند چرا که این صنعت می‌تواند به درآمدزایی، جذب سرمایه‌گذار، ایجاد فرصت‌های شغلی، اشتغال محلی، تبادل فرهنگی و مشارکت مردمس نیز کمک کند.

عصر کرد

افزایش آمار گردشگران در کردستان نسبت به سال قبل
استاندار کردستان با بیان اینکه در تعطیلات نوروزی امسال کردستان با افزایش 19 درصدی حضور گردشگران نسبت به مدت مشابه سال قبل روبرو بود، اظهار کرد: آمار مسافران نوروزی بیانگر علاقه و رغبت گردشگران به سفر به کردستان است و متناسب با آن باید آمادگی خود را بیشتر و زیرساخت‌ها را تقویت کنیم.
آرش لهونی خاطر نشان کرد: امسال به نسبت سال‌های قبل بالاترین آمار حضور گردشگران در استان را داشته‌ایم که نویدبخش رونق گردشگری در استان است.
وی وجود نمایشگاه‌های صنایع دستی در استان را نیز در جذب گردشگران مؤثر دانست و اضافه کرد: برپایی نمایشگاه‌های صنایع دستی در اماکن گردشگری استان با استقبال مسافران نوروزی همراه بوده است.
و جود 900 بنای تاریخی ثبت شده در کردستان
گولان فرزامی معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر هزار و 90 آثار ثبتی در استان کردستان وجود دارد که در حوزه بناهای تاریخی 900 اثر در استان ثبت و تعدادی هم شناسایی شده‌اند.
بیش از سه هزار و 500 اثر شناسایی شده شامل بنا، بافت و محوطه تاریخی در استان شناسایی شده‌اند که در شرف ثبت هستند.
وی با اشاره به اینکه پنج بنای استان کردستان تاکنون به سرمایه‌گذار واگذار شده است، افزود: بنای تاریخی آزموده اردلان، خانه تئاتر، حمام خان، حمایت عبدالخالق و عمارت متوسل در سنندج به سرمایه‌گذار واگذار شده‌اند.

عصر کرد

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان یادآور شد: در حال حاضر پنج بنای تاریخی دیگر استان از طریق ماده 27 فراخوان داده شد و بعد از تعطیلات نوروزی به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود.
فرزامی با بیان اینکه واگذاری بناهای تاریخی به سرمایه‌گذار زمینه‌ساز رونق گردشگری است، گفت: واگذاری بنای تاریخی به سرمایه‌گذار به ماندگاری بنای تاریخی و حفظ خاطرات این بناها می‌انجامد.
گردشگری مذهبی و تاریخی، علاوه بر ارزش فرهنگی، نقش مهمی در رونق اقتصاد محلی و ایجاد فرصت‌های شغلی دارد، با توسعه زیرساخت‌های گردشگری و معرفی هر چه بیشتر این جاذبه‌ها، می‌توان کردستان را به یکی از مقاصد مهم گردشگری مذهبی و تاریخی در ایران تبدیل کرد وی عنوان کرد: احیای بنای تاریخی منجر به بازدید گردشگران و بهره‌مندی مردم از آن می‌شود و امیدواریم با توجه به شعار سال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» تلاش کنیم که با رفع موانع و مشکلات به سرمایه‌گذاران کمک کنیم تا ضمن کمک به احیای این بناها منجر به اشتغال و کمک به رونق گردشگری شوند.
وجود بیش از 70 امامزاده و بقعه متبرکه در کردستان نماد گردشگری مذهبی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: در کردستان بیش از 70 امامزاده و بقعه متبرکه وجود دارد که نماد فرصت‌های گردشگری مذهبی این استان هستند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد کاروند اظهار کرد: در بهار امسال 12 هزار زائر از 17 بقعه متبرکه کردستان بازدید کردند.
وی بیان کرد: بقعه بابا گرگر یا سید جلال الدین، امامزاده هاجره خاتون، امامزاده پیر عمر، امامزاده پیر محمد، طاقه گوره، امامزاده عقیل از امامزادگان شاخص استان هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان اذعان کرد: امامزاده‌های دیگر استان هم بقعه پیرعکاشه، در شهرستان کامیاران، مقبره پیرشالیار، در هورامان (اورامان)، مقبره شیخ فاضل گروسی، در بیجار و شیخ عباس کومایین، در کامیاران اشاره کرد که هر یک از آنها زوّار خاصی دارند.
حجت الاسلام والمسلمین کاروند گفت: در راستای استقبال از زوار این بقاع متبرکه طرح‌های «آرامش بهاری» و «ضیافت الهی» در اماکن و بقاع متبرک در ایام نوروز انجام می‌شود.
اجرای برنامه‌های فرهنگی و دینی برای گردشگران اماکن مذهبی کردستان
وی اظهار کرد: برنامه‌هایی همچون خیمه‌های معرفت، جزءخوانی قرآن، افطاری ساده و اسکان موقت زائران را در این ایام داشتیم و این برنامه‌ها تا 15 فروردین ادامه خواهد داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان اظهار کرد: با توجه به استقبال گسترده زائران از بازدید بقاع متبرکه استان از 28 اسفند 1403 تا 5 فروردین 1404، بیش از 12 هزار زائر از 17 بقعه متبرکه استان کردستان بازدید کردند.
حجت‌الاسلام والمسلمین کاروند اظهار کرد: این اماکن مذهبی نه تنها محلی برای عبادت و معنویت بودند، بلکه با اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی، فضایی آرامش‌بخش برای زائران فراهم کردند.
وی افزود: طرح‌های "آرامش بهاری" و "ضیافت الهی" در این بقاع متبرکه اجرا شد که شامل برپایی خیمه‌های معرفت، برگزاری محافل جزءخوانی قرآن کریم، ارائه مشاوره دینی، افطاری ساده و اسکان موقت زائران بود.

عصر کرد

وی ادامه داد: این برنامه‌ها مورد استقبال گسترده مردم قرار گرفت و نقش مهمی در ارتقای سطح معنوی زائران داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان تصریح کرد: اهمیت بقاع متبرکه در ترویج فرهنگ دینی و اجتماعی هدف اصلی از اجرای این طرح‌ها، فراهم کردن محیطی معنوی برای زائران، افزایش آگاهی دینی و ترویج فرهنگ وقف و امور خیریه است.
حجت‌الاسلام والمسلمین کاروند خاطرنشان کرد: مشارکت مردم و خیرین در اجرای این برنامه‌ها قابل‌توجه بوده و نقش مهمی در موفقیت آن داشته است.
وی در پایان اعلام کرد: جا دارد که از مردم، خادمان بقاع متبرکه و تمامی نهادهای همکار در اجرای این طرح قدردانی کرد.
گردشگری مذهبی در کردستان، فرصتی برای آشنایی با آداب و رسوم و فرهنگ مردم این منطقه است. مردم کردستان، با مهمان‌نوازی و خونگرمی خود، تجربه‌ای به یاد ماندنی را برای گردشگران رقم می‌زنند.
البته نباید فراموش کرد وجود قرآن‌های خطی به ویژه قرآن تاریخی نگل در کردستان سهم قابل توجهی در رونق گردشگری مذهبی منطقه دارند و می‌توانند گردشگران زیادی را از سراسر ایران به سمت کردستان جذب کنند.
با توجه به ظرفیت‌های بالای کردستان در زمینه گردشگری مذهبی و تاریخی، توسعه زیرساخت‌های گردشگری و معرفی هر چه بیشتر این جاذبه‌ها، می‌تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی و فرهنگی استان ایفا کند.
کد خبر 6419186

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/978877/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری

داستانک/ دلبر گلفروش من

واکنش سعید صادقی به غیبت جنجالی در پرسپولیس

عجیب‌ترین جایزه فوتبالی قرن، 4 شانه تخم مرغ!

پایان فصل برای ستاره ملی‌پوش یوونتوس

آبروریزی تاریخی شادمهر عقیلی روی صحنه/ وقتی شادمهر دیگه خودش نیست! + فیلم

انتشار یادداشت‌های جلال آل احمد برای اولین‌بار

اوکلاهاما میزبان 2 رشته در المپیک لس‌آنجلس شد

کاپیتان مس به سیم آخر زد؛ پیرمان کردید

آموریم: بابت درخشش رشفورد در استون ویلا خوشحالم

انتقام شیرین رحمتی از پرسپولیس پس از شش سال

بازگشت اورونوف؛ انفجار نصفه‌نیمه و نگرانی هواداران

رکورد شکست؛ سلام علی دایی جدید

داریوش شجاعیان: جادوگری وجود دارد و خودم آن را دیده‌ام؛ دوبار در دقیقه 36:08 رباط صلیبی پاره کردم

سیزده‌بدر بارانی در انتظار کردستانی‌ها

پیش بینی هواشناسی سنندج 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا کردستان فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای سنندج در روز 13 بدر + هواشناسی کردستان

استاندار کردستان: کوله‌بری با زور تعطیل نمی‌شود/ امیدواریم اجرای قانون باعث کاهش پدیده کولبری طی 3 تا 5 سال آینده شود

برگزاری نماز عید فطر در کردستان+فیلم

پخش مستند دژ هه لوخان

پایان مسابقات فوتسال جام رمضان

داستانی خواندنی برای آشنایی کودکان با امام زمان(عج)

اشتباه از ما بود...

زوج خارجی در خط حمله، پرسپولیس را نجات نداد

پدری: ترجیح می‌دهم رافینیا و یامال توپ طلا ببرند، نه خودم

فتل: ورستاپن رکورد من را می‌شکند

چک 220 میلیون یورویی الخلیفی برای نیمار تکرار نمی‌شود

مدارس کردستان میزبان بیش از 25 هزار مسافر نوروزی

کدام بخش اقتصاد بیشترین میلیاردرها را تولید کرده است؟

پنجمین مجمع بسیجیان استان کرمانشاه برگزار شد

کولر‌های گازی قاچاق به بازار نرسیدند

کاش می شد آدمی...

تلاش‌ها برای رساندن سه ستاره به دربی پایتخت

رقیب بیرانوند و اخباری از اصفهان می‌آید

غیبت تاثیرگذار کاپیتان عالیشاه در قزوین

حرفهای جنجالی هافبک سابق پرسپولیس در رفسنجان

شوخی ایسکو برای گلریزان هواداران بتیس برای حفظ آنتونی

تمرین اختصاصی عالیشاه و تعطیلی یک‌روزه پرسپولیسی‌ها

رونمایی از توپ جدید لالیگا

مدیرعامل Mercuryo: ورود کریپتو به صحنه جهانی، لحظه‌ای Eureka نخواهد بود!

تصاویر جذاب و دیده نشده از پشت صحنه سریال «متهم گریخت»

اعتراضات به داوری‌ها برنده و بازنده ندارد/ سپاهان با پیروزی هم شاکی است! + عکس

کارشناسی داوری شمس‌آذر - پرسپولیس + پنالتی پرسپولیس گرفته نشد؟ + گل اول شمس آذر مردود بود؟

نماز مردم اصفهان در عید بندگی+ فیلم

عکس/ صحنه تکان دهنده از قتل ناصرالدین شاه روی جلد روزنامه فرانسوی

مسئولان، باید دغدغه کمک به نیازمندان و افراد کم‌برخوردار را داشته باشند

پیش بینی آب و هوای کردستان فردا سه شنبه 12 فروردین 1404

هواشناسی کرمانشاه هشدار زرد صادر کرد

یک استقلالی اخراج شد

پیش بینی آب و هوای کرمانشاه فردا سه شنبه 12 فروردین 1404

اسکان 25 هزار نفری مسافر نوروزی در مدارس