عصر کرد

آخرين مطالب

رشد 8 درصدی اقتصاد ایران در شرایط فعلی خوش‌بینانه است سیاسی

رشد 8 درصدی اقتصاد ایران در شرایط فعلی خوش‌بینانه است
  بزرگنمايي:

عصر کرد - یک کارشناس پولی و بانکی با تاکید بر موانع موجود برای تأمین مالی رشد 8 درصدی اقتصادی و ضرورت دیپلماسی اقتصادی گفت: رشد 8 درصدی اقتصاد ایران در شرایط کنونی خوش‌بینانه است.
حجت‌الله فرزانی، کارشناس پولی و بانکی و تحلیلگر مسائل اقتصادی،درباره امکان‌پذیری تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد ایران در برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: پیش‌بینی رشد 8 درصدی و اصولاً داشتن رشد اقتصادی با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی ایران تا حدی خوش‌بینانه به نظر می‌رسد.
برای تحقق این رشد، باید اهتمام جدی صورت گیرد. این کارشناس پولی و بانکی با اشاره به تحریم‌های اقتصادی و سیاست فشار حداکثری ایالات متحده تصریح کرد: با روی کار آمدن ترامپ و تشدید تحریم‌های ظالمانه آمریکا، احتمال افزایش محدودیت‌ها در حوزه صادرات ایران وجود دارد که می‌تواند بر رشد اقتصادی تأثیر منفی بگذارد. این محدودیت‌ها نه‌تنها بر تجارت خارجی بلکه بر تأمین مالی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز اثرگذار خواهد بود.
فرزانی درباره منابع تأمین مالی رشد اقتصادی بیان کرد: ما یا باید از منابع داخلی استفاده کنیم یا به سراغ جذب منابع خارجی برویم. تأمین مالی خارجی از طریق استقراض از نهادهای بین‌المللی، انتشار اوراق قرضه در سطح بین‌المللی یا جذب سرمایه‌گذاری خارجی امکان‌پذیر است. اما این اقدامات نیازمند دیپلماسی قوی اقتصادی است که با توجه به فشارهای خارجی، تحقق آن با چالش‌هایی همراه خواهد بود.
وی در ادامه به اهمیت عضویت ایران در نهادهای بین‌المللی اشاره کرد و افزود: پیوستن به گروه‌هایی نظیر بریکس و سازمان همکاری شانگهای می‌تواند فرصت‌هایی را برای ایران فراهم کند، اما این عضویت‌ها الزامات خاص خود را دارند. برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها، باید استانداردهای بانکی و مالی موردنظر این نهادها را رعایت کنیم.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی همچنین به موانع پیش‌روی جذب سرمایه‌گذاری خارجی پرداخت و گفت: سرمایه، ماهیتی ریسک‌گریز دارد و در شرایط بی‌ثباتی و فشارهای بین‌المللی، سرمایه‌گذاران خارجی تمایل کمتری برای ورود به بازار ایران خواهند داشت. برای رفع این مشکل، دولت باید تضمین‌هایی برای کاهش ریسک ارائه دهد.
او در خصوص وضعیت نظام بانکی کشور و توانایی تأمین مالی داخلی خاطرنشان کرد: با توجه به ناترازی‌های موجود در نظام بانکی، تأمین مالی از منابع داخلی به‌سختی امکان‌پذیر است. منابع داخلی در بهترین حالت می‌توانند سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی را حفظ کنند، اما برای سرمایه‌گذاری‌های کلان، ورود تکنولوژی، تأسیس کارخانه‌های جدید و نوسازی صنایع، این منابع کافی نخواهد بود.
همچنین بخوانید سرمایه‌گذاری باعث کاهش ریسک‌ها و رشد و توسعه اقتصادی می‌شود
فرزانی در پایان تأکید کرد: حتی اگر مسیرهای بین‌المللی برای تأمین مالی باز شوند، به دلیل فاصله استانداردهای اجرایی بانک‌های ایرانی با استانداردهای جهانی، ایجاد روابط کارگزاری بانکی با دنیا به‌سادگی ممکن نخواهد بود. در نتیجه، تا زمانی که این موانع رفع نشوند، پیوستن به نهادهای بین‌المللی به‌تنهایی نمی‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر رشد اقتصادی ایران داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/977077/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ژاپنی‌ها 2 معلول نخاعی را درمان کردند

نفت ایران در چارچوب معیارهای پذیرفته شده به فروش می رسد

برنامه فضایی شوروی چه نقشی در فروپاشی این رژیم سیاسی داشت؟/ چرا شوروی رقابت در فضا را به آمریکا باخت؟

قلی‌زاده پرسپولیسی می‌شود؟

قیمت دلار به 130 هزار تومان می‌رسد!

گالری تراکتور؛ تا صدرنشین‌اید بخندید!

بارسا از همین می‌ترسید؛ اولمو مصدوم شد!‏

عالیشاه فردا در اختیار تیم پزشکی است!

گل اول بارسلونا به اوساسونا توسط فران تورس

گل دوم بارسلونا به اوساسونا توسط دنی اولمو از روی نقطه پنالتی

اصرار اورونوف؛ می‌خواهم برای پرسپولیس بازی کنم!

شب شانس اولمو؛ گلزنی بعد از تکرار پنالتی

مردم کردستان همواره پیشگام حمایت از آرمان‌های اسلامی و مستضعفان جهان بوده‌اند

پیمان قاسمخانی و میتر ابراهیمی صاحب فرزند شدند

تضعیف جایگاه دلار در اقتصاد جهانی؟ | بزرگ‌ترین تهدید برای جایگاه دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی

افزایش 13 رصدی تردد خودروها در محورهای مواصلاتی کرمانشاه در نوروز 1404

افزایش 13 درصدی تردد خودروها در محورهای مواصلاتی کرمانشاه در نوروز 1404

پیش‌بینی هواشناسی کرمانشاه از ورود سامانه‌های ناپایدار جوی در یکشنبه

پیش‌بینی هواشناسی کرمانشاه؛ ورود سامانه‌های ناپایدار جوی از روز یکشنبه

دو خط کتاب/ می‌خواهم سهمم را ببخشم

فولاد در مسیر شگفتی مقابل غول پرستاره!

اولین حرف‌های یحیی در مورد جادوگری!

فلیک: رافینیا یکشنبه بازی می‌کند

در روز جهانی تئاتر، نمایش «ذرات آشوب» به صحنه رفت

گردنه برف‌گیر «ته‌ته» در محور پاوه - مریوان بازگشایی شد

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری در طبیعت کردستان

معرفی 3 نیروی بیمارستان توحید سنندج به پلیس/ سرقت محرز شد

کدام کشورها بیشترین شدت مصرف انرژی در جهان را دارند؟+ اینفوگرافیک

شرط مهم برای حقوق بیشتر از سقف قانونی کارکنان دولت

سال 1404؛ کابوس اقتصادی در راه است؟

یکی از موانع سرمایه‌گذاری خارجی حضور ایران در لیست سیاه FATF است

پیش‌بینی هواشناسی کرمانشاه از ورود سامانه‌های ناپایدار از یکشنبه

تردد 41 هزار زائر از مرز خسروی در نوروز 1404

روز قدس فرصتی برای یکصدایی امت اسلامی است

اعلام مسیرهای راهپیمایی روز قدس در سنندج

داستانک/ رفیق بی معرفت

چهار ستاره ازبکستانی در ایران جا ماندند

سیتی و رئال در صدر؛ گران‌ترین تیم‌های جام باشگاه‌‌ها

جزییات توافق دولت و مجلس برای حمایت معیشتی/کالابرگ ادامه می‌یابد؟

ارتش و نیروهای مسلح نماد امید و پیشرفت در جامعه هستند

راه‌اندازی «شهرک فناوری» در کرمانشاه، گامی مهم در تحقق شعار سال

امام جمعه کرمانشاه: مقاومت، تنها راه نابودی رژیم صهیونیستی است

افزایش 13 رصدی تردد خودروها در محورهای مواصلاتی کرمانشاه طی نوروز 1404

دعوت علما و روحانیون کردستانی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس

تیپ شخصیتی خود را بشناسید

ژابی آلونسو تصمیم سرنوشت سازش را اعلام کرد

کاپیتان پرسپولیس بازی با شمس‌آذر را از دست داد؟

مردم ایران محکم از ملت فلسطین حمایت می‌کنند

نمایش «ذرات آشوب» در روز جهانی تئاتر آغاز شد

روز تولد بازیگر محبوب