عصر کرد

آخرين مطالب

بی‌اعتمادی و کم‌اعتمادی؛ مهمترین مانع مسیر سرمایه‌گذاری سیاسی

بی‌اعتمادی و کم‌اعتمادی؛ مهمترین مانع مسیر سرمایه‌گذاری
  بزرگنمايي:

عصر کرد - - حسین پیرموذن، نایب رئیس اتاق ایران در یادداشتی به بررسی موانع سرمایه‌گذاری برای تولید پرداخت و از بی‌اعتمادی و کم‌اعتمادی به عنوان مهمترین مانع مسیر سرمایه‌گذاری نام برد. یادداشت پیرموذن را در ادامه می‌خوانیم:
بیش از یک دهه است که رهبری انقلاب بر اساس سنت نامگذاری و سرلوحه قرار دادن چالش‌ها و موانع موجود در ساختار اقتصادی کشور، اقدام به نامگذاری سال جدید می‌نمایند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سال 1404 با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی رهبری انتخاب شده است. اما آنچه مهم است، چرا با وجود تاکیدات پیاپی رهبری انقلاب برای مباحث و مفاهیم اقتصادی و الزام مسئولان و کارگزارن ارشد کشور از سوی ایشان نسبت به اجرای تام و کامل شعار‌های اقتصادی، هنوز نتواستیم حداقل شاخص‌های یک اقتصاد پویا را کسب کنیم. آنچه مبرهن است همه مشکلات ما از جنس تحریم و مشکلات بیرونی نیست، بلکه بسیاری از این مشکلات داخلی است. تا زمانی که دولت و سیاستگذاران نسبت به حل این مشکلات فعلی اهتمام نورزد، این مشکلات نهادینه‌تر می‌شود. کمااینکه در بسیاری از موارد شده است.
تولید ملی از شاخصه‌های توسعه اقتصادی در هر کشور است که شرایط مطلوب آن نشانگر وضعیت قابل قبول در زمینه فعالیت‌های اقتصادی است. از سوی دیگر، لازمه مطلوبیت تولید ملی، سرمایه‌گذاری در آن است. توجه به تولید ملی در یک جامعه می‌تواند نقشی بی‌بدیل در زمینه شکوفایی اقتصادی ایفا کند و به نحو مؤثری شرایط اقتصادی مناسبی را برای رشد و توسعه مهیا سازد تا انگیزه‌های فراوانی را برای نیرو‌های انسانی و سرمایه‌گذاری ایجاد کند.
اما یکی از محرک‌های اصلی پیشرفت و توسعه اقتصادی، افزایش سرمایه‌گذاری است که می‌تواند تخصیص صحیح و مطلوب منابع بین بخش‌های مختلف اقتصاد کشور را در جهت تقویت بنیه تولید داخلی به‌کار گیرد؛ لذا شایسته و حائز اهمیت است که دولتمردان و قانون‌گذاران و سایر نهاد‌های تصمیم‌گیر، هر چه زودتر به‌سوی مطالعات جامع و به دور از بخشی‌نگری حرکت کنند و علت و معلول سرمایه‌گذاری برای تولید و صنعت باید توسط نهاد‌های معتبر پژوهشی کشور احصاء شود (اگرچه مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در این زمینه پیشتاز است).
بدون تبیین راهبرد مناسب، سرمایه‌گذاری برای تولید اتفاق نخواهد افتاد. اگرچه ممکن است مجریان و دولتمردان بخشی از برنامه‌ها و فعالیت‌هایشان در طول سال را به‌عنوان بخشی از اقدامات آن سال نامگذاری‌شده، اعلام کنند، اما دور تسلسل باطل سیاست‌گذاری متناقض و کوتاه‌مدت، اقتصاد و تولید کشور را به سوی نابودی می‌کشاند.
در همین راستا باید دولت به‌عنوان سیاست‌گذار، راه را برای بخش خصوصی فراهم کند، نه اینکه دولت به‌عنوان رقیب بخش خصوصی با اجرای ناصحیح قوانین و سیاست‌گذاری غیرعلمی به کاهش تولید و ناهموار ساختن مسیر بخش خصوصی اقدام کند.
در مرداد ماه 1396 در روزنامه اعتماد یادداشتی منتشر کردم با عنوان «مسیر توسعه، استراتژی منسجم می‌خواهد»؛ که بخشی از این یادداشت را به مناسبت نامگذاری سال 1403 با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» در پایگاه خبری اتاق ایران بازنشر کرده بودم که به مناسبت نامگذاری امسال، جمع‌بندی این یادداشت را با بازنشر آن نوشتار به پایان می‌رسانم.
«هنوز هم معتقدم، هم در عرصه تولید و در رویکردی کلان‌تر یعنی مسیر توسعه تا زمانی که به استراتژی و راهبردی مناسب نرسیم، متأسفانه محکوم به گام برداشتن در مسیر ناهموار و پر از سنگلاخ خواهیم بود.» در آن یادداشت تأکید کرده بودم «اقتصاد ایران در شرایط حاضر به محور‌هایی اساسی نیاز دارد تا بتواند از تنگنا‌های پیش رو گذر کند. این محور‌ها عبارتند از: اجماع و عزم ملی و پرهیز از تنش‌های سیاسی؛ تدوین استراتژی توسعه صنعتی و ایجاد نهاد‌ها و سازمان‌های توسعه‌گر؛ اعتماد به مدیران جوان و حذف مدیران ناکارآمد و ناهمسو با سیاست‌های هر دولت حاکم.
هنوز هم معتقدم تا زمانی که بخشنامه‌های متناقض و متضاد، سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری‌های شبانه و خلق‌الساعه، سیاست‌های پولی و بانکی مخل تولید، مدیران ناکارآمد و فاقد خلاقیت، پیرسالاری، بروکراسی آزاردهنده در تامین اجتماعی و مالیات از اقتصاد و سیاست‌گذاری اقتصادی رخت نبندد، سیمای اقتصادی کشور کماکان فقیر و پلشت و فاقد جذابیت برای هرگونه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی خواهد بود. به بیانی دیگر تا زمانی که این مشکلات حل نشود، به باز تولید ویروس بی‌اعتمادی فیمابین بخش خصوصی و بخش دولتی دامن خواهد زد. ویروسی که به مراتب ده‌ها برابر کشنده‌تر و خطرناک‌تر از ویروس کرونا است.»

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/976804/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مربیانی که بالاترین دستمزد را دریافت می‌کنند

تصمیم عجیب اماراتی‌ها؛ اخراج بنتو با وجود پیروزی برابر کره شمالی

صعود جوکوویچ به یک‌ چهارم نهایی مسترز میامی

آرژانتین با تحقیر برزیل فاتح سوپرکلاسیکو شد

حضور بهترین‌های سابر جهان در مجارستان

محافظ مارادونا بازداشت شد

باشگاه پرسپولیس: برای اخذ مجوز حرفه‌ای بدهی بین‌المللی نداریم

واکنش دبیرکل فدراسیون فوتبال به درخواست بیرانوند

بازتاب هفتمین صعود ایران به جام جهانی در الریاضیه عربستان

صعود فوتبال ایران به رده هفدهم رده‌بندی فیفا

وقوع بیش از 30 هزار تصادف از 25 اسفند؛ فوت 271 تن در صحنه تصادف

حادثه آتش سوزی در رباط کریم + تعداد مصدومان

پیش بینی آب و هوای کردستان برای فردا پنجشنبه 7 فروردین 1404

سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به کرمانشاه

قمار بزرگ ترامپ بر سر آینده تجارت جهانی؛ رمزگشایی از پلن جاه‌طلبانه واشنگتن/ سلاح پنهان آمریکا علیه چین رو شد

اردوغان برای نجات لیر دست به جیب شد

قیمت جهانی طلا امروز 1404/01/06

سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور به کرمانشاه + برنامه ها

سفر قریب‌الوقوع پزشکیان به کرمانشاه

حجت الاسلام عبدی: قدس همچنان در مرکز توجه مسلمانان و آزادگان جهان است

پیش بینی آب و هوای کرمانشاه برای فردا پنجشنبه 7 فروردین 1404

حبیبی: سفر هیات دولت فرصتی مهم برای تصویب پروژه‌های کلان استان است

ادای احترام معاون اول رئیس جمهور به شهدای گمنام و شهید سلامت در جزیره کیش

داستانک/ قضاوت کار ما نیست!

اقتصاد اسلامی ـ 42| آیا «پارادایم اقتصاد اسلامی» وجود دارد؟

تجارت آزاد با اوراسیا مهمترین اتفاق و فرصت برای اقتصاد ایران

اردوغان با سرکوب معترضان اقتصاد ترکیه را نابود می‌کند

پاسخ سخنگوی دولت در خصوص معرفی وزیر اقتصاد + فیلم

مهاجرانی: دولت ترجیح می دهد بدون شتابزدگی وزیر جدید اقتصاد را معرفی کند

سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور به کرمانشاه

تبریک نوروزی فارسی‌آموزان قزاقستان

تعطیلات نوروز تئاتر خوب کجا ببینیم؟

کاهش 20 درصدی بارندگی‌ها در کردستان

دیدار نوروزی استاندار و مدیر کل بنیاد سمنان با خانواده شهدا

بازدید مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر از هتل کوثر رامسر

تقویت حسابرسی سیستمی، راهکار مهم رشد سرمایه‌گذاری به نفع تولید

عواملی که قتل‌های خیابانی را رقم می‌زند/ آمار 11 درصدی قتل‌های کشور در صحنه‌های درگیری خیابانی

ناتوانی در مدیریت ریسک مانع سرمایه‌گذاری در کشور

تحلیل فنی: چرا بازی ایران با ازبکستان گره خورد

مسلمانان باید شناخت بیشتری از ماهیت رژیم نامشروع صهیونیستی پیدا کنند

احترام به مالکیت خصوصی شرط مهم برای جذب سرمایه‌گذاری

برای تحقق شعار سال، می‌بایست بازار سرمایه به محور تامین مالی تبدیل شود/ در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» اقتصاد بانک‌محور، باید به سمت بورس‌محور شدن حرکت کند

(تصاویر) سراب روانسر در نوروز 1404

گردشگران نوروز 1404 در خانه‌های تاریخی سنندج

شما مخاطبان بگویید ،ناترازی اصلی در مصرف انرژی است یا شیوه‌ی مدیریت صاحب‌منصبان

مدیر اطلاعات ملی آمریکا: احتمالا ایران به مقابله با اسرائیل ادامه دهد/ چین، روسیه، ایران و کره شمالی فعالیت‌هایی می‌کنند که چالشی برای امنیت و اقتصاد ما است

نظارت جاده‌ای ایام نوروز در کردستان تشدید شود

درخشش آزادکاران جوان ایرانی در تورنمنت ارمنستان

بورس 1404 را صعودی استارت زد

موضع دولت گران کردن سوخت نیست/ برای معرفی کردن وزیر اقتصاد به مجلس عجله نمی‌کنیم