عصر کرد

آخرين مطالب

بیدار شدن ثروت خوابیده ایران سیاسی

بیدار شدن ثروت خوابیده ایران
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از فرارو، ایران با داشتن بیش از 5800 کیلومتر خط ساحلی در شمال و جنوب، یکی از کشورهای دارای ظرفیت فوق‌العاده برای اقتصاد دریا محور است. با توسعه بنادر و بهره‌برداری از منابع دریایی، می‌توان درآمدهای پایدار و اشتغال گسترده‌ای ایجاد کرد و وابستگی کشور به سایر منابع سنتی مانند نفت را کاهش داد.
به گزارش ایرنا، بنادر ایران به‌عنوان دروازه‌های ارتباطی با اقتصاد جهانی، نقشی کلیدی در ترانزیت کالا و ارتباط با بازارهای بین‌المللی دارند. بندر شهید رجایی، به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر تجاری کشور، سهم عمده‌ای در صادرات و واردات کالا بر عهده دارد. در کنار آن، بندر چابهار با موقعیت استراتژیک خود، می‌تواند نقطه اتصال ایران به بازارهای هند، چین، روسیه و آسیای مرکزی باشد.
بنادر شمالی کشور مانند نوشهر، انزلی و امیرآباد نیز می‌توانند به‌عنوان دروازه تجاری ایران با کشورهای حوزه دریای خزر عمل کرده و مسیرهای جدیدی برای صادرات و واردات فراهم کنند. سرمایه‌گذاری در توسعه این بنادر و ایجاد زیرساخت‌های مناسب حمل‌ونقل و لجستیک، علاوه بر کاهش هزینه‌های تجارت، می‌تواند درآمدهای ارزی پایدار و اشتغال‌زایی گسترده‌ای به همراه داشته باشد. ایران، قربانی اوکراین در مذاکرات برجام: بازی جدید روسیه و غرب! بخوانید
علاوه بر حمل‌ونقل دریایی، ایران ظرفیت عظیمی در بهره‌برداری از منابع آبزی و شیلات دارد. پرورش ماهی و میگو در سواحل جنوبی کشور، به‌ویژه در سواحل مکران، می‌تواند به یکی از صنایع ارزآور کشور تبدیل شود. با افزایش تقاضای جهانی برای محصولات دریایی و امکان صادرات این محصولات به کشورهای همسایه و حتی فراتر از آن، توسعه این صنعت می‌تواند اقتصاد مناطق ساحلی را متحول کند. در کنار آن، تقویت صنعت کشتی‌سازی و صنایع وابسته به آن، ازجمله تولید قطعات و تعمیر کشتی‌ها، می‌تواند ایران را به یکی از قطب‌های مهم صنعت دریایی در منطقه تبدیل کند.
در حوزه گردشگری، سواحل ایران از جزایر خلیج فارس گرفته تا کرانه‌های دریای خزر، پتانسیل بالایی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دارند. سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های گردشگری دریایی، ازجمله ساخت هتل‌های ساحلی، ایجاد مسیرهای کروز، راه‌اندازی پارک‌های دریایی و ترویج ورزش‌های آبی، می‌تواند این بخش را به یکی از ارکان اصلی اقتصاد غیرنفتی کشور تبدیل کند. بسیاری از کشورهای موفق در حوزه گردشگری، مانند ترکیه و امارات، بخش عمده‌ای از درآمد خود را از طریق گردشگری ساحلی به دست می‌آورند. ایران نیز با مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی بلندمدت، می‌تواند از این ظرفیت استفاده کرده و درآمدهای پایدار از این بخش کسب کند.
در کنار تمام این موارد، استخراج و بهره‌برداری از منابع عظیم انرژی در دریا، ازجمله میدان‌های نفت و گاز خلیج فارس و دریای خزر، می‌تواند نقش مهمی در افزایش تولید انرژی کشور و تقویت صادرات ایفا کند. همچنین سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر دریایی مانند نیروگاه‌های بادی و استفاده از امواج دریا، می‌تواند به تأمین انرژی پایدار کمک کند و وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش دهد.
در مجموع، اقتصاد دریا محور می‌تواند ایران را به یکی از بازیگران اصلی اقتصاد منطقه تبدیل کند. اما برای دستیابی به این هدف، نیاز به سیاست‌گذاری صحیح، سرمایه‌گذاری گسترده، به‌روزرسانی زیرساخت‌ها و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین است. اگر دولت و بخش خصوصی با هماهنگی و برنامه‌ریزی بلندمدت در این مسیر حرکت کنند، اقتصاد ایران می‌تواند از این ظرفیت ارزشمند بهره‌برداری کرده و در مسیر رشد و توسعه پایدار قرار گیرد. انتقادات تند لاریجانی به قانون اساسی / حسین انتظامی : حکمرانی در ایران منسجم نیست بخوانید ظرفیت فوق العاده بندر نوشهر در افزایش صادرات و واردات
سعید رسولی در بازدید از بندر نوشهر افزود: سیاست‌های کلی توسعه دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری، با اهمیت و موضوع اساسی استفاده از ظرفیت دریا در اقتصاد کشور و تحقیق سیاست‌های کلی توسعه دریامحور یک دستورکار کلی برای سازمان بنادر دریانوردی و خانواده بزرگ دریایی و بندری کشور است.
سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ظرفیت مناسب بنادر شمال و جنوب کشور برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تاکید بر سیاست‌های کلی توسعه دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری گفت: بندر نوشهر ظرفیت رشد تخلیه و بارگیری، صادرات و واردات را دارد و باید این ظرفیت، عملیاتی شود.
وی با اشاره به شعار سال 1404، خاطرنشان کرد: در راستای تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریا محور و شعار سال 1404، سازمان بنادر و دریانوردی با اولویت، بیش از پیش و با همت مضاعف، موضوع سرمایه‌گذاری و حضور مردم را در این بخش تسهیل می‌کند.
رسولی با بیان اینکه از ماه‌ها قبل موضوع بازنگری فرایندها، دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های حوزه سرمایه‌گذاری را در دستورکار قرار داده‌ایم، عنوان کرد: با توجه به جنگ تمام عیار اقتصادی که کشور درگیر آن است، هدف ما تسهیل فعالیت سرمایه‌گذاران است. باید موانع فعالیت بخش خصوصی در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور، برداشته شود. ارتش آمریکا 2 ملوان ایرانی را نجات دادند بخوانید
وی افزود: بیش از هر زمانی نیازمند آن هستیم که فعالیت سرمایه‌گذاران را تسهیل کنیم و باید بدانیم بنادر کشور از ظرفیت مناسب برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، برخوردار هستند.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بندر نوشهر طی دو سال گذشته با رشد عملکرد تخلیه و بارگیری رو به رو بوده است، اظهار کرد: این مسئله نشان می‌دهد اگر زیرساخت‌ها و شرایط لازم فراهم شود؛ بندر نوشهر ظرفیت افزایش میزان تخلیه و بارگیری و صادرات و واردات را دارد و تمام تلاش خود را برای توسعه و ارتقای عملکرد بندر نوشهر به کار خواهیم بست و تصمیمات و اقدامات لازم برای حل مسائل این بندر را در اسرع وقت اتخاذ و آغاز خواهیم کرد.

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/976802/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مربیانی که بالاترین دستمزد را دریافت می‌کنند

تصمیم عجیب اماراتی‌ها؛ اخراج بنتو با وجود پیروزی برابر کره شمالی

صعود جوکوویچ به یک‌ چهارم نهایی مسترز میامی

آرژانتین با تحقیر برزیل فاتح سوپرکلاسیکو شد

حضور بهترین‌های سابر جهان در مجارستان

محافظ مارادونا بازداشت شد

باشگاه پرسپولیس: برای اخذ مجوز حرفه‌ای بدهی بین‌المللی نداریم

واکنش دبیرکل فدراسیون فوتبال به درخواست بیرانوند

بازتاب هفتمین صعود ایران به جام جهانی در الریاضیه عربستان

صعود فوتبال ایران به رده هفدهم رده‌بندی فیفا

وقوع بیش از 30 هزار تصادف از 25 اسفند؛ فوت 271 تن در صحنه تصادف

حادثه آتش سوزی در رباط کریم + تعداد مصدومان

پیش بینی آب و هوای کردستان برای فردا پنجشنبه 7 فروردین 1404

سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به کرمانشاه

قمار بزرگ ترامپ بر سر آینده تجارت جهانی؛ رمزگشایی از پلن جاه‌طلبانه واشنگتن/ سلاح پنهان آمریکا علیه چین رو شد

اردوغان برای نجات لیر دست به جیب شد

قیمت جهانی طلا امروز 1404/01/06

سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور به کرمانشاه + برنامه ها

سفر قریب‌الوقوع پزشکیان به کرمانشاه

حجت الاسلام عبدی: قدس همچنان در مرکز توجه مسلمانان و آزادگان جهان است

پیش بینی آب و هوای کرمانشاه برای فردا پنجشنبه 7 فروردین 1404

حبیبی: سفر هیات دولت فرصتی مهم برای تصویب پروژه‌های کلان استان است

ادای احترام معاون اول رئیس جمهور به شهدای گمنام و شهید سلامت در جزیره کیش

داستانک/ قضاوت کار ما نیست!

اقتصاد اسلامی ـ 42| آیا «پارادایم اقتصاد اسلامی» وجود دارد؟

تجارت آزاد با اوراسیا مهمترین اتفاق و فرصت برای اقتصاد ایران

اردوغان با سرکوب معترضان اقتصاد ترکیه را نابود می‌کند

پاسخ سخنگوی دولت در خصوص معرفی وزیر اقتصاد + فیلم

مهاجرانی: دولت ترجیح می دهد بدون شتابزدگی وزیر جدید اقتصاد را معرفی کند

سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور به کرمانشاه

تبریک نوروزی فارسی‌آموزان قزاقستان

تعطیلات نوروز تئاتر خوب کجا ببینیم؟

کاهش 20 درصدی بارندگی‌ها در کردستان

دیدار نوروزی استاندار و مدیر کل بنیاد سمنان با خانواده شهدا

بازدید مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر از هتل کوثر رامسر

تقویت حسابرسی سیستمی، راهکار مهم رشد سرمایه‌گذاری به نفع تولید

عواملی که قتل‌های خیابانی را رقم می‌زند/ آمار 11 درصدی قتل‌های کشور در صحنه‌های درگیری خیابانی

ناتوانی در مدیریت ریسک مانع سرمایه‌گذاری در کشور

تحلیل فنی: چرا بازی ایران با ازبکستان گره خورد

مسلمانان باید شناخت بیشتری از ماهیت رژیم نامشروع صهیونیستی پیدا کنند

احترام به مالکیت خصوصی شرط مهم برای جذب سرمایه‌گذاری

برای تحقق شعار سال، می‌بایست بازار سرمایه به محور تامین مالی تبدیل شود/ در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» اقتصاد بانک‌محور، باید به سمت بورس‌محور شدن حرکت کند

(تصاویر) سراب روانسر در نوروز 1404

گردشگران نوروز 1404 در خانه‌های تاریخی سنندج

شما مخاطبان بگویید ،ناترازی اصلی در مصرف انرژی است یا شیوه‌ی مدیریت صاحب‌منصبان

مدیر اطلاعات ملی آمریکا: احتمالا ایران به مقابله با اسرائیل ادامه دهد/ چین، روسیه، ایران و کره شمالی فعالیت‌هایی می‌کنند که چالشی برای امنیت و اقتصاد ما است

نظارت جاده‌ای ایام نوروز در کردستان تشدید شود

درخشش آزادکاران جوان ایرانی در تورنمنت ارمنستان

بورس 1404 را صعودی استارت زد

موضع دولت گران کردن سوخت نیست/ برای معرفی کردن وزیر اقتصاد به مجلس عجله نمی‌کنیم