افزایش 8.4 درصدی بهرهبرداران بخش کشاورزی کردستان در سرشماری سال جاری
اجتماعی
بزرگنمايي:
عصر کرد - رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان گفت: براساس نتایج مقدماتی که از سرشماری عمومی کشاورزی امسال استان کردستان به دست آمده است نسبت به سال 1393 به لحاظ تعداد مجموع بهرهبرداران 8.4 درصد افزایش داشتهایم.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اکبر محمدی، امروز _چهارشنبه سوم بهمن_ در دهمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان کردستان اظهار کرد: در دوازدهم آبان سال جاری سرشماری عمومی کشاورزی در استان شروع شد که این سرشماری به مدت 48 روز در سطح 10 شهرستان و 33 شهر استان شامل 10 شهر منتخب و 23 شهر غیرمنتخب، 1673 آبادی دارای سکنه و 213 خالی از سکنه اجرایی شد.
وی افزود: تمامی روستاها حتی روستاهای خالی از سکنه که دارای اراضی کشاورزی بودند مورد بررسی قرار گرفتند که در حدود 348 نفر در این سرشماری مشارکت داشتند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان خاطرنشان کرد: بهرغم تمام محدودیتهای جوی، لجستیکی و غیره، بر اساس آمار و اطلاعات و استناداتی که داریم استان کردستان همواره بین رتبههای پنجم تا دهم کشوری این سرشماری در نوسان بود.
محمدی ادامه داد: بر اساس نتایج مقدماتی که به دست آمده است ما نسبت به سال 1393 به لحاظ تعداد مجموع بهرهبرداران 8.4 درصد افزایش داشتهایم که بیشترین افزایش را ما در حوزه کشت گلخانهای داشتیم.
وی اضافه کرد: به لحاظ تعداد بهرهبرداران در حوزه زراعت 10 درصد، باغداری 29 درصد، زنبورعسل 75 درصد، آبزی پروری 20 درصد و کشت گلخانهای 148 درصد افزایش داشتهایم و در بخش دامداری نیز 36 درصد کاهش را شاهد بودهایم.
افزایش 11 درصدی مساحت اراضی زراعی در کردستان رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان تصریح کرد: مساحت اراضی زراعی استان حدود 11 درصد نسبت به سال 1393 افزایش یافته است که از جمله دلایل آن میتوان به برگشت تعدادی از بهرهبردارانی که اراضیشان را رها کرده بودند و همچنین تغییر کاربریهایی که در حوزه منابع طبیعی اتفاق افتاده است، اشاره کرد.
محمدی تاکید کرد: همکاران ما با اطمینان کامل و با دقت، بارها و بارها به بهرهبرداران مراجعه داشتهاند و اگر موردی را ما احساس کردهایم که ممکن است مغایرت داشته باشد مجدداً و از طرق مختلف بررسی کردهایم.
وی ادامه داد: تعداد دامهای سنگین آبادیها شش درصد افزایش و تعداد دامهای سبک سه درصد افزایش داشته و مختصات جغرافیایی همه واحدهای دامی بررسی شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان خاطرنشان کرد: این نتایج و دادههایی که به دست آمده، بعضاً هشدارآمیز و برای بعداً قابل استفاده و بهرهبرداری است و حتماً باید جلسات کارشناسی برای رفع بعضی از چالشها و برنامهریزی برای استفاده از این اطلاعاتی که به دست آمده است، داشته باشیم.
محمدی گفت: روز گذشته 12 استان از 31 استان کشور مشمول برگشت مازاد درآمد شدند که طی جلسهای که ما دیشب با سازمان داشتیم مقرر شده که به ازای هر یک درصد افزایش درآمدی در استانها، پنج درصد تخصیص ما افزایش پیدا کند.
5 بنای تاریخی کردستان به بخش خصوصی واگذار میشود وی در ادامه تصریح کرد: قبلاً در شهرستانهای مختلف استان بناهای تاریخی را که به بخش خصوصی واگذار کردهایم بسیار تجربه خوبی بوده است که پنج پروژه دیگر استان هم از روز شنبه به فراخوان گذاشته خواهد شد که حداقل سرمایهگذاری در این پنج پروژه 370 میلیارد تومان با برآورد اولیه است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان اضافه کرد: همه بخشهای خصوصی میتوانند در این فراخوان مشارکت داشته باشند و از مزایای این طرح بهرهمند شوند.
محمدی گفت: یک پروژه شاخص دیگر را هم در شهرستان بانه داریم که سرمایه گذاری آن به تنهایی حداقل 300 تا 350 میلیارد تومان و تا 800 میلیارد تومان خواهد بود که هم نسبت به رونق گردشگری و ایجاد اشتغال کمک خواهد کرد و هم هزینههایی را که دولت امروز عملاً نمیتواند انجام دهد، پوشش خواهد داد.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم حداقل این شش پروژه را واگذار کنیم حدود 1,000 میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی را در کنار سایر مزایا در استان شاهد خواهیم بود.
کد خبر 832223
-
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳:۵۵
-
۳ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/952793/