عصر کرد

آخرين مطالب

مقابله با فشار حداکثری/عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد با تشریح مانیفست اقتصادی دولت چهاردهم حضور ترامپ را نگران‏‌کننده ندانست سیاسی

مقابله با فشار حداکثری/عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد با تشریح مانیفست اقتصادی دولت چهاردهم حضور ترامپ را نگران‏‌کننده ندانست
  بزرگنمايي:

عصر کرد - «نگران آمدن ترامپ نیستیم و برای چنین شرایطی برنامه داریم»؛ این را می‌توان شاکله و اساس حرف‌های وزیر اقتصاد دولت چهاردهم بعد از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید آمریکا و به بیان کلی‌تر مانیفست تیم اقتصادی مسعود پزشکیان دانست.
عبدالناصر همتی دوشنبه‌شب، ساعتی بعد از سوگند یادکردن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ضدبرجام آمریکا، در تلویزیون حضور پیدا کرد تا سیاست‌ها و برنامه‌های آینده دولت را تشریح کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او درباره آمدن ترامپ و فشار حداکثری دولت جدید آمریکا به شوخی گفت: «نمی‌دانم چرا هر وقت من می‌آیم ترامپ هم پیدایش می‌شود» و ادامه داد: «خب فشار حداکثری آمریکایی‌ها را دیده‌ایم و برای آنها برنامه داریم و جلسات متعددی در این خصوص برگزار می‌کنیم، ضمن اینکه اینها را آزمون کرده‌ایم و امیدواریم اولاً عاقلانه‌تر فکر کنند و تدبیری بیاندیشند که به آن مراحل نرسیم اما بعد از فشار حداکثری در دولت اول ترامپ، دولت بعدی آمریکا اعتراف کرد که فشار حداکثری علیه ایران شکست خورد و این اعتراف خود آمریکایی‌ها بوده است نه مطلبی که ما آن را مطرح کنیم.»
ترامپ در فروردین سال 1397، آمریکا را از برجام خارج کرد و به وسیله تحریم‌ها، فشار حداکثری را به دولت وقت که ریاست آن برعهده حسن روحانی بود و همتی ریاست بانک مرکزی آن را برعهده داشت وارد کرد، فروش نفت ایران به پایین‌ترین سطح رسید و شروع کرونا در جهان و کم شدن فعالیت‌های اقتصادی باعث شد تا قیمت دلار در کشور روند صعودی را شروع کند. 
وزیر اقتصاد در این‌باره، گفت: «یک زمانی در سال 1399 درآمد نفتی ما به هفت تا هشت میلیارد دلار کاهش یافت و کرونا هم اضافه شد که شرایط ترامپ کرونایی به حساب می‌آمد اما ما توانستیم کشور را اداره کنیم و آمریکایی‌ها نتوانستند به بسیاری از شعارهایی که می‌دادند برسند البته به مردم ما فشار آمد، هنوز هم فشار می‌آید و الان هم تحریم‌های ظالمانه آمریکا به مردم ما فشار آورده است و زندگی آنها را سخت کرده است و قدرت خرید مردم کاهش یافته است.»
او البته گفت که دولت این مسائل را نادیده نمی‌گیرد اما اگر آمریکایی‌ها فکر می‌کنند ما آمادگی نداریم باید بگویم ما آمادگی لازم را داریم و پیش‌بینی‌های لازم اندیشیده شده است. همتی وعده داده همانطور که دولت دوم حسن روحانی در سال‌های 97، 98 و 99 توانست برنامه‌ریزی کند و آن دوران را بگذرانیم،دولت پزشکیان نیز این دوران را خواهد گذراند، او همچنین پیش‌بینی کرده: «آمریکایی‌ها این‌بار باید یک مقدار عاقلانه‌تر عمل کنند چراکه یک فرد وقتی چیزی که یک بار آزموده را نباید دوباره بیازماید؛ بنابراین تصوراتی که مطرح می‌شود شاید اتفاق نیفتد.» تحلیل سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم با مشورت بهنام ملکی کارشناس اقتصاد بین‌الملل انجام شده که در ادامه می‌آید. 
رابطه با آمریکا را کالبدشکافی نکنیم در شرایط جدید دولت آمریکا، ایران لازم است آن چیزی که مطلوب است را صراحتاً مطرح کند، به‌هرحال یکی از ارکان مهم آمریکا که رئیس‌جمهور آن است تغییر کرده و فارغ از اینکه در گذشته چه گذشته، دولت باید اعلام کند که چه انتظاراتی دارد.
همانطور که بارها کارشناسان اعلام کردند دنیا باید بداند که ما خطری برای جامعه جهانی نداریم، و به نظر من دولت ایران باید با شفافیت بیشتر و حتی مذاکره و گفت‌وگو تلاش کند که فضا را به نفع کشورمان برگرداند. واقعیت این است که تحریم‌ها خسارت‌بار بوده و هست، البته عده‌ای هستند که مطرح می‌کنند که مگر مثلاً کشور ترکیه با آمریکا رابطه بدی دارد پس چرا در آنجا نیز تورم وجود دارد؟ اما باید بگویم این قیاس مع‌الفارق است و ترکیه نیز مشکلات خود را دارد. ما باید اینگونه به موضوع نگاه کنیم که اگر بتوانیم با آمریکا تعامل مثبت داشته باشیم می‌تواند بستر مناسبی برای حل بخشی از مشکلات کشور باشد.
باید بر این نکته تاکید کرد که همه مشکلات نیز به دوش خارجی‌ها و آمریکا نیست، بلکه بخش قابل توجهی از آنها به ناکارآمدی‌های داخلی برمی‌گردد اما باید این واقعیت را بپذیریم که تحریم و درگیری که با آمریکا داریم باعث تشدید این ناکارآمدی‌ها و مشکلاتی مانند فساد و رانت شده است.
حتی باید با یک کشور ضعیف نیز ارتباط داشت و تعامل دوسویه برقرار شود، ما هم نیازمند این هستیم که با روسیه ارتباط خوبی داشته باشیم و هم با آمریکا، منتهی باید تلاش کنیم در این ارتباطات منافع ملی خودمان را در نظر بگیریم و هر جا که از منافع ملی عدول کنیم خسارت خواهیم دید. من فکر می‌کنم در ارتباط با آمریکا نیازی به کالبدشکافی نیست و هر طرف که مقصر بوده در نهایت پیامد خوبی برای ما نداشته است، حتی به عقیده من برای آمریکا نیز سود چندانی نداشت که البته به خودشان مربوط است اما اکنون دولت و نظام سیاسی ما باید تلاش کند از یک موضع منصفانه و منطقی، مطالبات ایران را مطرح کنند و بگویند ما به دنبال چه اهدافی هستیم تا رابطه مناسب برقرار شود.
به‌هرحال مسائلی مانند FATF نیز باید مورد حل و فصل قرار گیرد و از آمریکا و جامعه جهانی بخواهیم تحریم‌ها برداشته شود. کشور ما نیز با یک شرایط شفاف در سطح بین‌الملل حضور خود را نشان دهد و به دنبال منافع ملی باشد، و اگر خارج از این حرکت کنیم فضای بدتر، تلخ‌تر و ناگوارتری برای مردم به خصوص دهک‌های پایین طبقاتی ایجاد می‌شود.
متاسفانه مشکلات و بدبختی طبقات فرودست به خوبی دیده نمی‌شود و اگر مقامات به جای آنان بودند قطعاً در تصمیمات خود تجدیدنظر می‌کردند. ما امیدواریم که این حساسیت ایجاد شود و از یک موضع برابر مشکلات دهه‌های گذشته حل شود. من فکر می‌کنم اگر این چالش ادامه پیدا کند، با توجه به اینکه کشور ما منافع اقتصادی بالایی ندارد و نتوانسته از نخبگان خود برای فضای تولید استفاده کند دچار مشکلات بیشتری خواهیم شد.
پیش‌نیاز توسعه و پیشرفت ایجاد ثبات در اقتصاد، اجتماع و سیاست است، به نظر من ترامپ در دوره جدید ریاست‌جمهوری خود مواضع منطقی‌تری دارد و ما باید از این شرایط حُسن استفاده را برده و طرحی بیاندازیم که به نفع ملت باشد. اگر این اتفاق نیفتد به عقیده من چالش‌ها استمرار خواهد داشت.
همکاری با کشورهای منطقه یکی از نکات مهمی که وزیر اقتصاد در برنامه تلویزیونی دوشنبه‌شب عنوان کرد همکاری با کشورهای منطقه به خصوص روسیه بود. او گفت: «روابط اقتصادی ایران با همسایگان در دولت چهاردهم روزبه‌روز بهتر شده است و با ادامه این روند، امیدواریم هر روز تراز تجاری ایران با همسایگان بهبود یابد؛ ضمن اینکه گسترش همکاری‌ با کشورهای منطقه در دستور کار دولت است.»
همتی به همکاری به روسیه نیز اشاره کرد و عنوان کرد، روندی که با این کشور آغاز کرده‌ایم می‌تواند شرایط را بهتر از قبل کند و همگی اینها به اقتصاد ایران کمک می‌کند.
رؤسای‌جمهور ایران و روسیه جمعه‌شب در مسکو معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کرده‌اند، وزیر اقتصاد در این خصوص گفته: «توافق جامع بلندمدتی که با روسیه داشتیم، پایه محکمی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و باعث سرمایه‌گذاری خارجی در دو کشور می‌شود ضمن اینکه باعث بهبود روابط بانکی می‌شود و پلتفرم همکاری‌های متنوع ایجاد شده است و بخش اقتصادی آنگونه که است معتقد است دو کشور آمادگی دارند روابط خود را در همه حوزه‌ها گسترش دهند.»

عصر کرد

+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/952627/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرح ویژه فروش حضوری  و مجازی کتابفروشی‌ها

کتابی که به زبان طنز اطلاعاتی درباره فوتبال می‌هد

محمدنبی: سرمربی امید قبل از عید مشخص می‌شود

میلاد تقوی: هیچ لیستی از بازیکنان تیم ملی به پیاتزا ندادیم

علی خسروی: وحید زمانی در بازی ذوب‌آهن و پرسپولیس ریسک و قمار بزرگی کرد

تمرین و ریکاوری پرسپولیس با ادامه انتظار کُشنده!

دهقانیان: با تمام مشکلات چند اردوی خارجی برای تیم جوانان داشتیم

تنها نقطه ضعف تراکتور

کمک کره جنوبی به حریف تیم ملی والیبال ایران

زنده با نقل و انتقالات فوتبال ایران

هشدار امنیتی؛ جان هواداران بایرن در خطر است!

تکذیب کودتا علیه موسیمانه در رختکن استقلال

مدیرعامل باشگاه چادرملو: فرافکنی در ذات سپاهان است!

شماره هشت پرسپولیس در بطن صحنه جنجالی اصفهان

VAR لیسبون اشتباه مهلک داور پرسپولیس ذوب آهن را عیان کرد +فیلم

پریسا دوستی، مهدی صبایی و رامین راستاد در پشت صحنه سریال سوجان

افتتاحیه‌ای به رنگ صحنه؛ تولد در تولد

تصویر صحنه مشکوک به پنالتی در بازی سپاهان

«جن زدگان» به تئاتر شهرزاد می‌آیند

جزئیات مکالمه اتاق VAR ذوب آهن - پرسپولیس

مکالمات داوران VAR با داور دیدار ذوب‌آهن - پرسپولیس!

جزئیات مکالمه داوران VAR با داور دیدار ذوب‌آهن - پرسپولیس

پشت پرده متفاوت معدن ساریگونی قروه!

تیر ضدانقلاب دوباره به سنگ خورد/ آرامش در بازار سنندج+ فیلم

370 تن گوشت قرمز تنظیم بازار در کردستان عرضه شد

بکارگیری ظرفیت نهادهای مردمی در راستای پیشگیری از وقوع جرم در کردستان

افزایش 8.4 درصدی بهره‌برداران بخش کشاورزی کردستان در سرشماری سال جاری

سرمربی تیم‌ملی: بوکس نونهالان ایران صاحب نابغه است

(تصاویر) بازار قدیم نخ‌فروشان سنندج

حزب طرفدار کردهای ترکیه با اوجالان دیدار می‌کند

شدت سرما در کردستان کم می‌شود

ظرفیت‌های کردستان در اجرای قانون حمایت از معلولان استفاده شود

فرصت پرداخت تسهیلات در کردستان تا پایان سال مالی است

محسن چاوشی مقدمهٔ آزادی 30 زندانی کرمانشاهی شد

کرمانشاه تا 10 بهمن ماه برفی و بارانی است

دفتر معاونت راهبردی: ظریف با آمریکایی‌ها مذاکره نکرده است

تقویت بخش خصوصی با کاهش مالیات بر تولید در بودجه 1404

کاهش مالیات تولیدزمینه ساز افزایش نقش‌پذیری بخش خصوصی در اقتصاد می‌شود

درخواست عربستان از ایران درباره دولت ترامپ

پایه‌گذار سازمان اقتصاد اسلامی که بود؟ | داستان تلاش برای بانکداری بدون ربا و ترویج قرض‌الحسنه

پشت پرده گمانه‌زنی‌ها درباره ماموریت ظریف در «داووس»/ پای مذاکرات در میان است؟

زلزله در بازار با اظهارات همتی؛ نور بالای وزیر اقتصاد پزشکیان به دلالان دلار!

ظریف با آمریکایی‌ها مذاکره نکرده است

مثبت خوش رنگ با کمک وزیر اقتصاد در بازار سرمایه

اقتصاد، رکن اصلی جامعه است

فرمایشات مقام معظم رهبری درباره تقویت بخش خصوصی فصل الخطاب است/ تسهیل فضای کسب و کار و توانمندسازی بخش خصوصی با شتاب بیشتری دنبال می‌شود

دلایل رشد بورس از نظر همتی

رهبر انقلاب: رشد 8 درصدی اقتصاد در زندگی مردم اثر محسوس داشته باشد

عربستان خواستار تعامل مثبت ایران با دولت ترامپ شد

امروزه معیشت و اقتصاد بر تربیت فرزندان تاثیر گذاشته است