بازگشت بنز به ایران
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
29 دی 1354؛ لیست سیاه فروشندگان متقلب منتشر می شود معاون وزارت بازرگانی و رئیس ستاد مبارزه با گرانفروشی اعلام کرد تصمیمهای تازهای برای مبارزه با فروشندگان متقلب و کسانی که بدون فاکتور جنس میفروشند، گرفته شده است.
علومی معاون وزارت بازرگانی و رئیس ستاد مبارزه با گرانفروشی گفت: گروههای ضربت این ستاد به مدت 15 روز نرخها و کیفیت کالاهای بازار تهران را مورد بررسی قرار دادهاند. در این بررسیها روشن شده است که عدهای از فروشندگان با چسباندن مارکهای خارجی یا مارکهای معتبر داخلی روی اجناس خود خریداران را گول زده و گرانفروشی میکنند و عدهای نیز در مقابل خرید مشتریهای خود به آنها فاکتور فروش نمیدهند.
گروههای ضربت در این مدت اسامی بیش از 100 نفر از فروشندگان متقلب را گزارش کردهاند که به زودی نام این افراد در لیستی به نام لیست سیاه منتشر خواهد شد.
29 دی 1364؛ امضای پروتکل همکاریهای نفتی ایران و موزامبیک یک پروتکل همکاریهای نفتی، بازرگانی و کشاورزی در آخرین دور مذاکرات روسایجمهور دو کشور ایران و موزامبیک به امضای طرفین رسید.
این پروتکل ابتدا توسط وزرای خارجه دو کشور تهیه و در دیدار نهایی آقای خامنهای، رئیسجمهور اسلامی ایران و «ساموراماشل» رئیسجمهور موزامبیک مطرح و امضا شد.
پروتکل مزبور شامل احداث یک واحد واگنسازی در موزامبیک اعلام آمادگی ایران برای ارسال واگن ساخته شده به این کشور، احداث یک واحد اهدای اتوبوس جهت تسهیلات حملونقل شهری موزامبیک، ادامه همکاری در جهت اجرای قراردادهای نفتی گذشته و همکاری در به کارگیری نیروی انسانی جهاد در جهت توسعه خدمت روستایی موزامبیک است.
29 دی 1394؛ بازگشت «بنز» به ایران سوت پایان تحریمهای بینالمللی علیه ایران در حالی بامداد یکشنبه به صدا درآمد که غول خودروسازی آلمان بلافاصله راهی جاده مخصوص شد تا شراکتی جدید را با ایرانی خودرو تعریف کند و درنتیجه اولین قرارداد رسمی در خودروسازی ایران پس از اجرایی شدن برجام رقم بخورد.
آنطور که ایرانخودروییها خبر دادهاند، روز گذشته تفاهمنامهای میان این شرکت و دایملر آلمان به امضا رسیده و طبق آن قرار است دو طرف، شرکت مشترکی را ایجاد کرده و با استفاده از مزیتهای نسبی یکدیگر، قطب خودروهای تجاری را در منطقه ایجاد کنند.
این تفاهمنامه که توسط هاشم یکهزارع، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو و ولفگانگ برنارد، عضو هیات مدیره شرکت دایملر به امضا رسیده، درواقع فصلی جدید از روابط این دو خودروساز را رقم خواهد زد و این در شرایطی است که بنز و ایرانخودرو سابقهای طولانی در شراکت با یکدیگر (بهخصوص در حوزه محصولات تجاری) دارند.
به گفته مدیرعامل ایرانخودرو، این شرکت در دور جدید همکاریهای بینالمللی خود، رویکردی کاملا متفاوت با گذشته در پیش گرفته و بر حضور و سرمایهگذاری مشترک طرف متقابل تاکید دارد.
از آن سو اما ولفگانگ برنارد، عضو هیاتمدیره دایملر نیز با تاکید بر اینکه محصولات تجاری دایملر همیشه در ایران از محبوبیت برخوردار بودهاند، گفته که با توجه به تقاضای بالا برای خودروهای تجاری دایملر و همچنین لغو تحریمها، دایملر در حال برنامهریزی برای از سر گیری سریع کسبوکار در بازار ایران است.
در بیانیه دایملر نیز آمده است: «... ایران در پی سالهای متمادی تحریم و تقاضای بالا در بخش حمل ونقل، پتانسیل خوبی برای رشد در این بخش داشته و فرصتهای زیادی دایملر نوید میدهد.»
رایزنی با 9 غول بیمهای دنیا
سرانجام پس از سالها تحریم حاکم بر اقتصاد ایران، گشایش حاصل شد. گشایشی که به موجب آن غولهای بیمهای نیز برای تسهیل تجارت اعلام آمادگی کردند.
اخیرا صندوق ضمانت صادرات ایران از مذاکره با بیمهگران اعتبار صادراتی بزرگ دنیا خبر داد. براساس گفتوگوهای صورتگرفته، بیمهگران اعتبار صادراتی کشورهای مختلف برای پوشش مجدد ریسکهای تجاری اعلام آمادگی کردند. متولیان این حوزه این امر را دستاورد بزرگی برای حوزه تجارت ایران میدانند و پیشبینی میکنند با توجه به اقدامات صورتگرفته رتبه ریسک تجاری ایران از 7 به 3 یا 4 ارتقا یابد.
سوئیس، اسپانیا، آلمان، ژاپن، فنلاند، آفریقای جنوبی، ایتالیا، ارمنستان و قزاقستان ازجمله کشورهایی بودند که اخیرا آمادگی خود را برای ورود به دوره پساتحریم بیمه صادراتی ایران اعلام کرهاند.
وصل سوئیفت پس از 1400 روز
هیات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی با مسوولان اتحادیه اروپا و «سوئیفت» مذاکرات فشردهای داشتند و پیرو همین مذاکرات بلافاصله پس از اعلام اجرایی شدن برجام «سوئیفت» طی یک خبر رسمی در تارگاه خود، لغو تحریم برای بانکهای ایرانی و شعب آنها در خارج از کشور را اعلام کرد.
بر این اساس اتصال مجدد بانکهای ایرانی به سوئیفت بدون هیچگونه تبعیضی برقرار میشود و «مانع» مهم ارتباطات بینالمللی بانکهای ایرانی برداشته می شود.
دستور افزایش تولید نفت ایران صادر شد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: دستور افزایش تولید نفت ایران پس از لغو تحریمها امروز صادر شد. رکنالدین جوادی درباره اثر افزایش 500 هزار بشکهای تولید نفت ایران روی قیمت نفت گفت: افزایش 500 هزار بشکهای تولید نفت را با لغو تحریمها دارد و دستور افزایش تولید نفت ایران ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه مهمترین مشکل بازار نفت هماکنون مازاد 2 میلیون بشکهای است که سبب کاهش قیمت نفت شده است، افزود: البته جنبههای سیاسی و تصمیمهایی که دولتهای بزرگ و برخی تولیدکنندگان عمده عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گرفتند در کاهش قیمت نفت بیتاثیر نبوده است.
رسیدن نفت به کف 13 ساله
در اولین روز هفته جاری میلادی قیمت نفت در معاملات ابتدای روز با سیگنال رفع تحریمهای ایران روندی کاهشی داشت و به 27.70 دلار یعنی کمترین مقدار از سال 2003 تکانون رسید، اما در رابطه معاملات روز با شناسایی کف روندی افزایشی در پیش گرفت.
به گفته کارشناسان از آنجایی که خبر لغو تحریمهای ایران برای بازار نفت غیرمنتظره نبود بر این اساس نفت بعد از شناسایی کف، روند افزایشی گرفت.
احیای صنعت نفت با قراردادهای جدید
معاون اول رئیسجمهور در اولین روز بعد از لغو تحریمها در دیدار با وزیر نفت و مدیران نفتی با بیان اینکه صنعت نفت در دوران تحریم، بیشترین فشارها را تحمل کرد و خوشبختانه از این دوران سربلند بیرون آمد، گفت: با لغو تحریمها نیز این صنعت نقش مهمی را در افزایش تولید نفت و اشتغالزایی این خواهد کرد.
معاون اول رئیسجمهوری در این نشست از زیان 7.5 میلیارد دلاری ناشی از سوختن گاز در میدان سلمان و از طرف دیگر عدمالنفع ناشی از 280 میلیون مترمکعب گاز برداشت نشده از میادین پارس جنوبی در مقایسه با قطر بهعنوان دو زیان مهم در سالهای اخیر در صنعت نفت و گاز نام برد. وی به 200 میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت نفت تا پایان برنامه ششم توسعه اشاره و اعلام کرد با این حجم سرمایهگذاری صنعتی در کنار صنعت نفت ایجاد خواهد شد که به متحول شدن اشتغال در کشور منجر میشود.
جهانگیری گریزی هم به قراردادهای موسوم به IPC زد و آن را حاصل سه ماه مذاکره و بررسی در دولت دانست.
-
شنبه ۲۹ دي ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸:۴۵
-
۷ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/950134/