جمعیت در سن ازدواج رو به کاهش است/ سهم فرهنگ و نگرش در فرزندآوری و ازدواج بیش از اقتصاد است
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش دفاعپرس از مازندران، «صالح قاسمی» دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور امروز (پنجشنبه) در آئین افتتاحیه دوره تخصصی استاد جوانی جمعیت که در اردوگاه شهید رجایی فریدونکنار برگزار شد، با بیان اینکه ژاپن تلاش کرد تا انقلاب رباتها را اجرا و آن را جایگزین نیروی انسانی کند، اظهار داشت: تکنولوژی در خوشبینانهترین حالت مکمل نیروی انسانی است نه جایگزین آن.
وی افزود: همچنین یک عده الگوسازی جمعیتی را روی هشت تا 12 فرزند گذاشتهاند که آن اشتباه است و خودزنی و ضدتبلیغ محسوب میشود و این به عنوان یک الگوی جمعیتی نمیتواند مناسب باشد.
قاسمی ادامه داد: در خانواده همه روابط خانوادگی باید حاکم باشد و در برنامه توسعه هفتم نرخ باروری بیش از دو و نیم در نظر گرفته شده است و چهار فرزندی الگوی غیر دسترسی نیست.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با اظهار اینکه 47 متغیر در حوزه جمعیت مطرح است، اضافه کرد: برخی از این متغیرها از جمله سقط جنین و ناباروری از اهمیت بیشتری برخوردار است.
این مسئول اذعان داشت: 65 تا 70 درصد کل زوجهای نابارور برای درمان مراجعه میکنند، زیرا ناباروری در کشور یک عیب محسوب میشود و برخی تمایلی برای مراجعه ندارند.
وی با بیان اینکه سهم ناباروری در جمعیت چندان بالا نیست، بیان کرد: سالانه 370 تا 530 هزار سقط جنین در کشور صورت میگیرد و سهم آن در جمعیت بالاست.
قاسمی با بیان اینکه حدود 35 درصد تولد کشور سقط میشود، تک فرزندی را از دیگر مسائل ذکر کرد و گفت: به سادگی میتوان افراد دارای تک فرزند را برای بچهدار شدن ترغیب کرد.
این مسئول با بیان اینکه حداکثر سقطهای نامتعارف حدود چهار تا پنج درصد است، افزود: جمعیت در سن ازدواج رو به کاهش است و طبق مطالعه 91 درصد جوانهای مجرد معتقد هستند که اگر موانع فراروی ازدواج برطرف شود برای ازدواج علاقه دارند.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با اشاره به کاهش نسبت تولد بچههای سوم تا پنجم نسبت به گذشته خاطرنشان کرد: سهم فرهنگ و نگرش در فرزندآوری و ازدواج بیش از اقتصاد است.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط آئین افتتاح اولین دوره تخصصی تربیت استاد جوانی جمعیت مازندران
-
پنجشنبه ۲۰ دي ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲:۲۹
-
۱۰ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/945876/