عصر کرد

آخرين مطالب

هوش مصنوعی صاحب شبکه می‌شود؟ چالش عدم شفافیت داده در عصر AI سیاسی

هوش مصنوعی صاحب شبکه می‌شود؟ چالش عدم شفافیت داده در عصر AI
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرنگار فناوری ایونا به نقل از ایسنا، دانشگاه تهران در روزهای 11 و 12 دی ماه امسال اولین کنفرانس ملی حکمرانی داده را برگزار می‌کند. حکمرانی داده به مجموعه‌ای از فرآیندها، سیاست‌ها، استانداردها و قوانین اطلاق می‌شود که برای مدیریت و کنترل داده‌ها در سازمان‌ها و شرکت‌ها به کار می‌رود. این مفهوم، به ویژه در عصر دیجیتال و با توجه به حجم بالای داده‌های تولید شده توسط سازمان‌ها اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.
حکمرانی داده به سازمان‌ها کمک می‌کند تا داده‌های خود را به طور موثری مدیریت کنند، از کیفیت و امنیت داده‌ها اطمینان حاصل کنند و از داده‌ها به طور بهینه برای تصمیم گیری استفاده کنند.
دکتر علی کمندی، عضو هیات علمی دانشکده علوم مهندسی دانشگاه تهران در خصوص این رویداد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اهمیت حکمرانی داده و همچنین توسعه‌ روزافزون ‌هوش مصنوعی، تصمیم گرفتیم که در روزهای 11 و 12 دی، اولین کنفرانس حکمرانی داده را در دانشگاه تهران برگزار کنیم. هدف از برگزاری این رویداد آن بوده که توجه بخش‌های دولتی و خصوصی و دانشگاهی کشور را به حوزه حکمرانی داده جلب کنیم.
وی برگزاری این کنفرانس را از سوی دپارتمان الگوریتم‌ها و محاسبات دانشگاه تهران دانست و اهداف برگزاری آن را شامل "مدیریت داده‌ها، آگاهی بخشی و افزایش آگاهی در مورد اهمیت حکمرانی داده و ارائه آموزش‌های مرتبط با بهترین شیوه‌های مدیریت داده‌ها"، "ارتقای همکاری‌ها، فراهم کردن بستری برای تعامل و همکاری میان دانشگاهیان، متخصصان صنعت و سیاستگذاران برای تبادل دانش و تجربه" و "ارائه آخرین تحقیقات ارائه شده و بررسی آخرین تحقیقات و مطالعات انجام شده در حوزه حکمرانی داده و کاربردهای آن در صنایع مختلف" عنوان کرد. گارتنر: 80 درصد مهندسان نرم‌افزار شغل خود را به دلیل هوش مصنوعی از دست می‌دهند! بخوانید
کمندی، ایجاد شبکه‌ای از متخصصان و پژوهشگران برای توسعه همکاری را از دیگر اهداف این کنفرانس ذکر کرد و ادامه داد: حوزه حکمرانی داده در دنیا سال‌ها است که مطرح شده و در ایران این موضوع در مسیر رشد قرار دارد. حکمرانی داده پیش نیاز ورود به عصر دیجیتال و هوش مصنوعی است و تا زمانی که داده‌های معتبر را با کیفیت و دقیق در اختیار نداشته باشیم، نمی‌توانیم فرآیندهای پردازشی و تحلیل را اجرایی کنیم.
حکمرانی داده چیست
عضو هیات علمی دانشگاه تهران، حکمرانی داده را یک حوزه بین رشته‌ای دانست که شامل مفاهیمی از فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر، مدیریت اطلاعات، حقوق، سیاست‌های عمومی و مهندسی می‌شود و یادآور شد: این حوزه به مطالعه و بررسی روش‌های بهینه برای جمع آوری و ذخیره سازی، پردازش، تحلیل و استفاده از داده در سازمان‌ها و همچنین مسائل مرتبط با حریم خصوصی، امنیت داده‌ها، شفافیت و پاسخگویی در استفاده از داده‌ها می‌پردازد.
کمندی اضافه کرد: از این رو مخاطبان این کنفرانس مدیران شرکت‌های خصوصی و دولتی به ویژه مدیران فناوری اطلاعات، تحقیق و توسعه و واحدهای ریسک و عملیات هستند. انویدیا، رهبر هوش مصنوعی، در 5 سال آینده کجا خواهد بود؟ بخوانید
وی با اشاره به اقدامات بسیاری از سازمان‌ها برای کاربردی کردن هوش مصنوعی در فرآیندهای کاری خود، خاطر نشان کرد: بسیاری از سازمان‌ها به سمت سازمان‌های داده محور حرکت کردند، ولی برای ورود به حوزه هوش مصنوعی به پیش‌نیازهایی احتیاج داریم که در اختیار نداریم.
این محقق حوزه حمکرانی داده، دسترسی به داده‌های با کیفیت را از پیش‌نیازهای توسعه هوش مصنوعی در سازمان‌ها عنوان کرد و گفت: طبق تعاریف استاندارد، داده‌های با کیفیت، داده‌هایی هستند که دستکاری نشده و منطبق با واقعیت باشند. در بسیاری از مواقع، نادرستی داده‌ها به دلیل دستکاری آنها است.
کمندی، تدوین و ابلاغ "چارچوب مدیریت کیفیت آمارهای رسمی نظام آماری" را یکی از اقدامات کشور برای تولید آمارهای باکیفیت دانست و افزود: علیرغم این اقدامات، بسیاری از دستگاه‌ها توجیه نیستند که چگونه باید این نظام‌نامه اجرایی شود و در این زمینه ضعف داریم. تا زمانی که داده‌های با کیفت منتشر نشود، نمی‌توان کشور را درست اداره کرد، چون اداره و مدیریت کشور نیاز به داده‌های درست، دقیق، به هنگام و منطبق بر واقعیت دارد و باید اطمینان حاصل شود که مهندسی آمار و داده‌سازی انجام نشده است.
وی عدم یکپارچه‌سازی داده‌ها را از دیگر چالش‌های کشور در حوزه مدیریت داده دانست و یادآور شد: ما مجموعه‌ای از داده‌ها را در هر یک از سازمان‌ها داریم و این داده‌ها با سایر سازمان‌ها به اشتراک گذاشته نمی‌شود و زمانی که بخواهیم از آنها بهره‌برداری کنیم، قادر نیستیم از ظرفیت‌های داده‌های موجود در کشور استفاده کنیم. جهان در خطر است/ هشدار پدرخوانده هوش مصنوعی بخوانید
کمندی با بیان اینکه در دنیا به سمت یکپارچگی داده‌ها برای مدیریت صحیح کشور در حرکت هستند، گفت: یکی از نمونه‌های آن در زمان شیوع ویروس کرونا است و در حالی که برای کنترل این بیماری نیاز به داده ‌داشتیم، شاهد بودیم که در اوج شیوع کرونا، داده‌های دستگاه‌های مختلف به اشتراک گذاشته نشد و نتیجه این رویکرد اتخاذ تصمیماتی چون عدم مجاز بودن افراد برای خارج شدن از خانه بعد از ساعت 22 بود.
چالش‌های مرتبط با فقدان حکمرانی داده در کشور
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بسیاری از مشکلاتی که در سطح کشور یا بنگاه‌ها با آن مواجه هستیم، ریشه در فقدان حکمرانی داده دارند، گفت: هنوز ما نتوانسته‌ایم به تعاریف واحد شفاف و مشخصی از مفاهیم دست پیدا کنیم. به عنوان مثال در بسیاری از موارد، آمارهای مختلف از سوی دستگاه‌ها ارائه می‌شود و این اطلاعات با هم ناسازگار هستند.
وی با بیان اینکه گاهی فقدان تعریف شفافیت داده‌ها، ضربه‌های جبران‌ناپدیری به کشور وارد می‌کند، اظهار کرد: کیفیت داده‌ها در کشور بسیار پایین است، به گونه‌ای که روی هیچ یک از داده‌ها و اطلاعات مهم در کشور نمی‌توان با اطمینان و اعتماد تکیه و بر مبنای آن برنامه‌ریزی کرد. بعد از گذشت چند سال از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها همچنان در جمع آوری داده‌های شفاف در تشخیص دهک‌ها با مشکل مواجه هستیم. هشدار پاپ درباره خطرات هوش مصنوعی بخوانید
این محقق حوزه هوش مصنوعی با بیان اینکه هیچ قانون جامعی برای محافظت از داده‌های افراد در کشور نداریم، اظهار کرد: از سال 2018 اتحادیه اروپا قانون "مقررات عمومی حفاظت از داده‌ها" (GDPR یا General Data Protection Regulation) را وضع کرده و در صورتی که کسی از این قوانین تخطی کند، جریمه‌های سنگینی را متحمل می‌شود، ولی ایران وارد این حوزه نشده و هیچ جریمه‌ای برای حفظ داده‌های افراد ندارد. از این رو، هر روز با نشت داده‌ها مواجه می‌شویم.
تلاش برای شناسایی ظرفیت‌های دانش‌بنیان‌ها در حکمرانی داده‌ها
کمندی شناسایی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه حکمرانی داده را از رویکردهای برگزاری این کنفرانس دانست و ادامه داد: برای این منظور نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ برگزار خواهد شد و آخرین دستاوردهای آنها عرضه خواهد شد.
وی اضافه کرد: با برگزاری این بخش، شبکه‌سازی در حوزه داده و هوش مصنوعی در کشور شکل خواهد گرفت.
برگزاری مسابقه بزرگ هوش مصنوعی
کمندی، بخش دیگر این رویداد را برگزاری مسابقه بزرگ هوش مصنوعی دانست که در روز 13 دی برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این رقابت علمی تیم‌های دانشگاهی از استان‌های مختلف حضور دارند، گفت: این مسابقه یک روزه است که در طی آن به تیم‌های شرکت کننده 5 سوال در حوزه هوش مصنوعی ارائه می‌شود و هر سوالی که از سوی تیمی پاسخ داده شود، یک بادکنک دریافت خواهد کرد و هر تیمی که بیشترین بادکنک را دریافت کند، برنده این رقابت خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/937833/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایده و فکر بانوان در کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر است

فعالیت 21 مرکز کانون پرورش فکری در کردستان

تأکید استاندار کرمانشاه بر تکمیل بزرگراه کربلا و پایانه مرز خسروی

خبر فوری از تعطیلی ادارات و بانک های آذربایجان‌ شرقی فردا 6 دی ماه 1403 | ادارات استان‌ آذربایجان‌ شرقی و تبریز ‌پنجشنبه 6 دی ماه 1403 تعطیل شد؟

«ایلان ماسک» درباره آینده اقتصاد آمریکا هشدار داد

خلاصه داستان قسمت 38 سریال سوجان از شبکه یک سیما + عکس

در قسمت 27 سریال مهیار عیار چه گذشت؟ + خلاصه داستان قسمت 27 سریال مهیار عیار

معادن بهترین بستر برای مردمی‌سازی اقتصاد است

اقدامات همتی به نفع تولید و صادرات است/ارز ترجیحی هیچگاه به سفره مردم نمی رسد

گزارشی از سفر دو روزه معاون رییس‌جمهور به روستاها و مناطق محروم خراسان شمالی/ سرکشی «عبدالکریم حسین زاده» به فرهنگ، اقتصاد و پروژه‌های راکد مرزی + گزارش تصویری

هادی قوامی نماینده شهرستان‌های اسفراین و بام و صفی آباد: معادن آلبلاغ فرصت‌های مردمی‌سازی اقتصاد را تقویت می‌کنند

حمایت 150 میلیون تومانی برای ارائه طرح درس علوم کوانتوم

اطلاع رسانی پیرامون آسیب‌های قاچاق به پیکره اقتصاد ملی ضروری است

جهان در شوک چشم‌انداز پرفراز و نشیب 2025/ ریسک‌های سیاسی و اقتصادی به صف شدند

خبر فوری از تعطیلی ادارات و بانک های کرمانشاه فردا 6 دی ماه 1403 | ادارات استان‌ کرمانشاه ‌پنجشنبه 6 دی ماه 1403 تعطیل شد؟

4 متهم مالی در مرز پرویزخان بازداشت شدند

سهل‌انگاری در مبارزه با مواد مخدر جامعه را به خطر می‌اندازد

ضعف در تصمیم گیری کشورهای اسلامی، در تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان خود را نمایان ساخت

مراسم تقدیر از همسران جانبازان کانادین با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

پیگیری مجدانه بحث تفاهم‌نامه اشتغال جامعه ایثارگری مازندران

تلاش برای جلوگیری از انقراض بز مرغز

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

باید با مرگ زندگی کرد!

اخباری: VAR را بخاطر استقلال آوردند نه مردم یزد!

پایان بلیت‌فروشی بازی استقلال؛ 12 هزار نفر!

اولمو: می‌خواهم با بارسا جام ببرم، جام‌های زیاد

از پیشنهاد بودجه 70 میلیاردی وزیر تا برداشتن دیوار سالن بوکس

پرسپولیس قسط اول عبدالکریم را پرداخت کرد

تیم ملی وزنه‌ برداری ایران قهرمان جوانان آسیا شد

پالمر لو رفت؛ این شادی گل دزدی است!

سورپرایز فن‌دایک و صلاح برای طرفدار ویژه لیورپول

استقبال هوداران در فرودگاه استان یزد از کاروان استقلال

ماروتا: با اینزاگی پیشرفت کردیم، اینتر جوان‌تر می‌شود

حیدر قلی‌خان، سردار میهن دوست گمنام

هستر پیرس امیدوار است که نوآوری ها در سال 2025 در مرکز صحنه قرار گیرند

واکنش‌های ادامه دار به تغییر نام خیابان بیستون تهران

همستر کامبت با پاداش 1 میلیون دلاری به صحنه بازگشت+جزئیات

پشت صحنه برد شیرین رم برابر پارما

عکس/ «ارسطو، فهیمه و هما» در پشت صحنه پایتخت

افزایش 68 درصدی بارش‌ها در کردستان/ 44درصد سدها پر شد

هزار کلاس درس مناطق محروم کشور از قفسه‌های کتاب برخوردار می‌شوند

آزمایشگاه هوش مصنوعی در کردستان ساخته می‌شود

بازدید نماینده ولی‌فقیه در کردستان از کلیسای سنندج+تصویر

پایان چهارمین دوره مناظرات دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان

رئیس جدید پارک علم و فناوری کردستان معرفی شد

ضرورت توسعه زیرساخت‌های فناوری در کردستان

نگاه ویژه بانک مسکن به معیشت زنان سرپرست خانوار

بازدید روسای سازمان تنظیم و مرکز فضای مجازی از غرفه آسیاتک

هشدار ایلان ماسک در مورد آینده اقتصاد آمریکا

پیش‌ بینی از تورم ایران تا 5 سال آینده