مرغ در سال های اخیر به کالایی سیاسی تبدیل شده است
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - احسان مقدسی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: دولت به ازای کمکی که به واحدهای تولیدی می کند قیمت را سرکوب کرده و عملا اختیار را از تولیدکنندگان می گیرد.
این کارشناس حوزه اقتصاد ادامه داد: دولت اگر این سوبسید را حذف کرده و اجازه آزادسازی بازار بر اساس عرضه و تقاصا را بدهد می تواند هزینه ای که برای یارانه و کمک به واحدهای تولیدی در نظر گرفته را در قالب بن کارت یا هرنام دیگری به مصرف کننده اختصاص دهد.
وی ادامه داد: به عبارتی دولت به جای کنترل یا سرکوب قیمت به مصرف کنندگان سوبسید داده و توان مالی مردم را افزایش بدهد تا تولید توجیه داشته باشد؛ از طرفی دولت منابعی که صرف واردات کالاهای اساسی برای رقابت با قیمت داخل می شود را می تواند تبدیل به کالا کرده و به مردم اختصاص دهد.
مقدسی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد افزایش توان خرید مردم هزینه کمتری برای دولت دارد تا اینکه بخواهد مبالغ هنگفتی را صرف سوبسید کالاهای اساسی وارداتی کند.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون این اراده در دولت ها برای آزادسازی اقتصاد وجود نداشته، افزود: زمانی دولت به این نتیجه می رسد که دیگر ارزی برای تخصیص به این بخش نداشته باشد.
این کارشناس حوزه اقتصاد معتقد است: مرغ در سال های اخیر به کالایی سیاسی تبدیل شده که دولت ها آن را به عنوان شاخص قیمتی در مقام مقایسه یاد می کنند و از طرفی کسانیکه در فضای رانتی این ارز قرار دارند عمدتا مشکلاتی را ایجاد می کنند که این اتفاق نیافتد.
وی تاکید کرد: هرچه سریعتر دولت ارز ترجیحی را از کالاهای اساسی بردارد و اجازه دهد که بازار در یک فضای رقابتی سالم کار خودش را انجام دهد مطمئنا واحدهای بهره ور بیشتر فعالیت خواهند کرد و هزینه تمام شده کالایی مانند مرغ در مقایسه با شرایط فعلی مناسبتر خواهد بود.
-
سه شنبه ۴ دي ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴:۵۳
-
۱۲ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/937226/