بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش ، به گفته کارشناس میراث فرهنگی ناملموس اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه، هوره جزو آواهایی است که در غرب کشور به همراه دو نوع موسیقی دیگر یعنی مور و سیاچمانه همیشه از آن یاد میشود.
عزیز مصطفایی میگوید: «هر یک از این آواها یک حوزه نفوذ دارند و جالب اینکه این آواها بدون موسیقی است. البته در سالهای اخیر تلاشهایی شده تا آوایهوره با موسیقی هم ادغام شود، اما هنوز این اتفاق نیافتاده و کارشناسان هم چندان موافق این کار نیستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
»
ثبت ملی هوره در دهه 90 هوره مقام های بسیاری دارد که هر یک به تنهایی قابلیت ثبت ملی را دارند. او عنوان میکند: «آوای هوره در دهه 90 با پیشنهاد کرمانشاه ثبت ملی شد. البته تنها گفته شد هوره ثبت ملی شد در حالی که با مطالعاتی که خود من و دیگر عزیزان در این حوزه انجام دادیم، مشخص شد هوره خیلی جای کار دارد و هر یک از مقامهای آن قابلیت ثبت جداگانه دارد.»
کارشناس میراث فرهنگی ناملموس اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه تاکید میکند: «ثبت هر یک از این مقامها موجب ماندگاری آن میشود و هم آشنایی با این آوای کهن افزایش پیدا میکند. مکان اصلی هورهدر منطقه دالاهو است. هر چند هورهدر جاهای دیگری مانند ایلام قدمت و جایگاه ویژهای دارد.»
هورهچر کیست؟ عزیز مصطفایی اضافه میکند: «فردی که آوای هوره را سر میدهد، هورهچر گویند. هورهچر معروف که همیشه از او در غرب کشور یاد میشود، سید قلی کشاورز است که خوشبختانه در قید حیات است. البته سبک آوازخوانی علی نظر هم خیلی معروف است که عمر زیادی نکرد و در حدود 40 سالگی از دنیا رفت.»
منبع: همشهری
-
يکشنبه ۲ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۷:۱۸
-
۶ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/935315/