عصر کرد

آخرين مطالب

سرعت تفکر انسان چقدر است؟ علمي

سرعت تفکر انسان چقدر است؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - پژوهش جدید Caltech نشان می‌دهد که مغز ما اطلاعات را با سرعتی بسیار پایین و در حدود 10 بیت در ثانیه پردازش می‌کند. در حالی که سیستم‌های حسی ما حدود 100 میلیون بار سریع‌تر داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند.

اغلب گفته می‌شود که مغز انسان قوی‌ترین رایانه جهان است و کارایی بی‌چون و چرایی دارد؛ اما واقعاً مغز ما ازنظر رایانه‌ای چقدر سریع کار می‌کند؟ زیست شناسان Caltech حالا سرعت تفکر انسان را برحسب بیت محاسبه کرده‌اند. (باید این را در نظر داشت که ازنظر دیجیتالی، یک بیت،صفر و یک است و رشته‌ای از آن‌ها برای کدگذاری اطلاعات مورداستفاده قرار می‌گیرد.)
محققان در مطالعه جدیدشان در ابتدا تصمیم گرفتند که یک بیت را در اصطلاحات انسانی تعریف کنند که البته این، بر اساس حالت خاص پردازش اطلاعات متفاوت است؛ مثلاً با خواندن و نوشتن، آن‌ها یک بیت را به‌عنوان یک کاراکتر متنی تعیین می‌کنند و در گوش دادن به گفتار، اساساً یک‌صداست.
برای نوشتن، آن‌ها آزمایششان را با مثال یک تایپیست حرفه‌ای شروع کردند که می‌تواند با سرعت 120 کلمه در دقیقه، با میانگین 5 حرف در هر کلمه که تا 10 ضربه کلید یا بیت در ثانیه می‌آید تایپ کنند.
برای صدا، نرخ توصیه‌شده برای اطمینان از اینکه گفتار شما قابل‌درک باشد تا 160 کلمه در دقیقه است که با اعمال همان فرمول، معادل 13 بیت در ثانیه است.
اعضای این تیم در ادامه به محاسبه نرخ بیت مشابه برای نمونه‌های پردازش اطلاعات انسانی پرداختند که شامل حل مکعب‌های روبیک با سرعت رکورد جهانی (11.8 بیت در ثانیه)، چالش‌های حفظ کردن ارقام (4.9 بیت در ثانیه)، تتریس حرفه‌ای (7 بیت در ثانیه) و چالش کارت سرعت (که شامل مشاهده تصادفی یک دسته کارت و یادآوری آنها به ترتیب)(17.7 بیت در ثانیه) بود.
مغز ما کندتر از چشم‌هایمان
اعضای تیم بعداز این آزمایش به این نتیجه رسیدند که سرعت حدود 10 بیت در ثانیه، میانگین خوبی برای سرعت تفکر انسان است که در مقایسه با سیستم‌های انتقال داده‌های مصنوعی، بسیار کند است (به‌عنوان‌مثال، سرعت Wi-Fi معمولاً صدها میلیون بیت اندازه‌گیری می‌شود.)
سرعت تفکر ما حتی در مقایسه با اعضای سخت‌افزاری بدن خودمان، ازجمله اندام‌های حسی و سیستم عصبی نیز کندتر است. طبق محاسبه اعضای این تیم، یک گیرنده نوری مخروطی منفرد در چشم انسان می‌تواند اطلاعات را با سرعتی در حدود 270 بیت در ثانیه منتقل ‌کند که به 1.6 میلیارد بیت در ثانیه در هر چشم می‌رسد. این‌طور به نظر می‌رسد که عصب بینایی، آن را تا حدود 100 میلیون بیت در ثانیه فشرده می‌کند. بااین‌حال، این هنوز سرعت تفکر ما را حقیر جلوه می‌دهد؛ به‌خصوص با توجه به حجم عظیم ورودی که از دیگر حواس پنج‌گانه ما در همان زمان وارد مغز می‌شود.
مارکوس مایستر، نویسنده این مطالعه گفت: «هرلحظه، ما فقط 10 بیت از تریلیون حواس دریافتی را استخراج می‌کنیم و از همان 10 بیت برای درک جهان اطرافمان و تصمیم‌گیری استفاده می‌نمائیم.» به گفته این تیم، نورون‌های منفرد ظرفیت سرعت داده‌های بسیار سریع‌تری را دارند؛ اما در عمل معمولاً با سرعت 10 بیت در ثانیه کار می‌کنند.
میراثی به‌جای مانده از اجداد باستانی انسان
این ممکن است از باستانی‌ترین اجدادمان برای ما به یادگار مانده باشد؛ چراکه آن‌ها فقط نیاز داشتند تا بر روی حرکت به سمت غذا و دوری از شکارچیان‌شان تمرکز شوند. بدین ترتیب، ما واقعاً می‌توانیم فقط یک "قطار فکری" در یک‌زمان در خط مقدم ذهن‌مان داشته باشیم.
در ادامه این مقاله می‌خوانیم: «اجداد ما یک جایگاه اکولوژیکی را انتخاب کردند که در آن جهان آن‌قدر کند است که بقا را ممکن می‌کند. درواقع، 10 بیت در ثانیه فقط در بدترین شرایط موردنیاز است و بیشتر اوقات محیط ما با سرعت بسیار آرام‌تری تغییر می‌نماید.»
اما پیامدهای فناوری آینده کمی نگران‌کننده است. طبق گفته محققان رایانه‌ها، ربات‌ها و هوش مصنوعی اطلاعات را بسیار سریع‌تر از ما پردازش می‌کنند و با گذر زمان هم به مراتب سریع‌تر خواهند شد. در ادامه مقاله می‌خوانیم: «بحث در این‌باره که آیا اتومبیل‌های خودران در ترافیک، عملکردی در حد انسان خواهند داشت یا خیر، عجیب به نظر می‌رسد: جاده‌ها، پل‌ها و تقاطع‌ها همگی برای موجوداتی طراحی‌شده‌اند که مغزشان با سرعت 10 بیت در ثانیه پردازش می‌کند. روزی که درنهایت آخرین راننده انسانی هم بازنشسته شود، می‌توانیم زیرساخت ماشین‌ها را باقدرت شناخت در کیلوبیت بر ثانیه به‌روزرسانی کنیم. در آن مرحله، به انسان‌ها توصیه می‌شود که از این قبیل کارها دوری کنند، همان‌طور که حلزون‌ها باید از حرکت در بزرگراه‌ها اجتناب کنند.»
درعین‌حال این برای افرادی که امیدوارند تا با بهره‌گیری از سیستم‌هایی مثل Neuralink ایلان ماسک، توانایی‌های شناختی‌شان را با هوش مصنوعی تقویت کنند، خبر بدی خواهد بود. مهم نیست که کامپیوترها چقدر سریع شوند، مهم این است که سخت‌افزار پیچیده ما همچنان به همین سرعت به فعالیتش ادامه خواهد داد.
در بخش دیگری از این مقاله می‌خوانیم: «بر اساس تحقیقاتی که بر روی سرعت شناخت انسان انجام شد، پیش‌بینی می‌کنیم که مغز ایلان ماسک با سرعتی در حدود 10 بیت در ثانیه با کامپیوتر ارتباط برقرار می‌کند. ماسک می‌تواند به‌جای دسته‌ای از الکترودهای Neuralink، از تلفنی استفاده کند که نرخ داده آن برای مطابقت با زبان انسان طراحی‌شده باشد که به‌نوبه خود با سرعت ادراک و شناخت مطابقت داشته باشد.»
بااین‌حال، این مطالعه به اعداد و ارقام بیشتری نیاز دارد. بیت‌های مغز و بیت‌های رایانه به‌طور دقیق با یکدیگر قابل‌مقایسه نیستند. کمّی کردن بیت‌ها برای فعالیت‌های مختلف انسانی دشوار است.
به هر ترتیب، این مطالعه جذابی است که شما را به فکر وامی‌دارد؛ البته نه به‌سرعت کامپیوترها!

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/935421/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

30 درصد گزارش‌های فرار مالیاتی در کردستان منجر به شناسایی شد

دل بیدار من بر مردم خوابیده می گرید!

خواندن شعری زیبا در وصف حضرت فاطمه (س)

فاجعه دفاع بارسلونا با ژاوی و فلیک

اعزام دو ملی‌پوش بدمینتون به مسابقات چلنج نپال

تارتار خواستار مجازات این فرد خاطی!

فان باستن: اتلتیکومادرید باید از خودش خجالت بکشد!

تساوی دو رقیب اصلی ایران در راه جام جهانی

شوک همزمان مسعود شجاعی به مس و پرسپولیس!

شمس‌آذر: اتحاد رمز پیروزی ما بود

بررسی اعتراض سپاهان به داوری بازی گل‌گهر

داوران یک کلین‌شیت به اخباری بدهکار شدند!

اتاق فیزیوتراپی حریف پرسپولیس شلوغ است!

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - مس رفسنجان

سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه منصوب شد

اولویت من مردم هستند نه شما

نشست طلایه‌داران تبلیغ در کرمانشاه برگزار شد

کارشناسی تکمیلی: بررسی اعتراض سپاهان به داوری بازی گل‌گهر

تارتار خواستار مجازات این فرد خاطی! (عکس)

هیئت‌های مذهبی باید مراکز روشنگری و بصیرت افزایی باشند

سرعت تفکر انسان چقدر است؟

مراحل تبدیل آثار هنری به ان اف تی

نشست استاندار همدان با بانوان استان و تجلیل از مادر سه شهید چنگیزی

سفر گروه جهادی درمان و سلامت تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بیرجند

مناسبت روز/ یکشنبه، 2 دی

صحبت های جالب دکتر شکوری

حرکت روح در بدن را نمیبینی!

سیمئونه: بارسلونا مستحق شکست نبود

بارسایی‌ها: هند سیمئونه پنالتی بود!

جلسه اضطراری پرسپولیس؛ استندبای گاریدو

سعدالله‌یف: کشتی با کامران واقعا سخت بود

پدری: وقتی موقعیت خراب کنی همین می‌شود!

مدافع فوتبال زنان: علاقه‌ای برای صحبت در مورد تیم ملی ندارم!

بازگشت طارمی به نیمکت؛ لائوتارو و تورام فیکس می‌شوند

به خاطر دخترم شکست دادن بارسا را جشن می‌گیرم

نقش فدراسیون فوتبال در اعلام لیست خروجی باشگاه استقلال

شمس‌آذر، رکورد پرسپولیس را دست‌نیافتنی کرد!

روایت داستان یک دوره‌گرد در نمایش باغ وحش کاغذی

حاجی‌عیدی: نمی‌دانم داور چه چیزی را برای استقلال پنالتی گرفت/ در جریان پیشنهاد تراکتور نیستم

«بیژن سلیمانپور» سرپرست فرمانداری ویژه ری شد

اعتراض بارسایی‌ها: هند سیمئونه پنالتی بود!

انقلابی در دنیای بوکس: اولین داور هوش مصنوعی در رینگ

گفت‌وگوی مستقیم ترامپ با مقامات ایران؛ روزنامه دولت احتمال توافق با آمریکا را مطرح کرد!

ارائه طرح آزادسازی قیمت بنزین

تجزیه سوریه زمینه‌ای برای گسترش خشونت و فرقه‌گرایی در منطقه خواهد شد

انتصاب قباد شعبانی به‌عنوان سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه

جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز یکشنبه منتشر شد

«صادق مطاعی»مشاور استاندار در امور رسانه شد

درخواست کوبارسی از هواداران

خیلی خوشحالم که بارسا را در خانه‌اش شکست دادیم