سفارشپذیری در ادارات آذربایجان شرقی ممنوع!
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه هیچ اعتقادی بهرخوت و سستی ندارم، گفت: توصیهپذیری و سفارشپذیری در ادارات ممنوع و باید آن را به حداقل برسانیم و حرکتمان در جهت قانونگرایی و اعمال ضوابط قانونی باشد. - اخبار استانها -
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست، در جلسه شورای اداری استان آذربایجانشرقی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت و تبریک هفته بسیج، گفت: هفته بسیج فرصت مناسبی برای یادآوری تمام کسانی که در جبهههای مختلف برای دفاع از کیان میهن اسلامی تلاش کردند و امروز هم در شرایطی که کشور نیاز به محرومیتزدایی و پیشرفت و آبادانی دارد، در این سنگرها دوشادوش دولتمردان و مسئولان به امر خدمتگزاری مشغولند.
وی تأکید کرد: بسیجی بودن فقط به لباس و فرم و عنوان نیست، بلکه روحیه بسیجی داشتن مهمتر از عناوین است و مسئولان دولتی هم اگرچه لباس رسمی بسیج را به تن ندارند ولی مهم این است که روحیه بسیجی در امر خدمتگزاری در وجودشان جاری و ساری باشد.
استاندار آذربایجانشرقی بر تعامل سازنده همه بخشها و استفاده از تمامی ظرفیتها برای حل مشکلات استان تاکید کرد و با بیان اینکه تحقق دولت الکترونیک و در دسترس بودن مدیران از اولویتهای دولت چهاردهم است، گفت: باید فرصت خدمت به مردم را قدر بدانیم و در این راستا اصول حکمرانی خوب و مطلوب را سرلوحه کار خود قرار دهیم؛ هرکس که دل در گرو نظام و کشور دارد باید کمک کند تا دولت و نمایندگان و مدیران آن به توفیقات روزافزون دست پیدا کنند.
سرمست، فلسفه تشکیل شورای اداری را ایجاد هماهنگی، تبادل نظر و تعیین جهتگیریهای استراتژیک برای خدمترسانی بهتر به مردم دانست و افزود: در چارچوب دولت وفاق ملی، اولویت اصلی ما حل مسائل و مشکلات استان است و توسعه استان را در ابعاد مختلف دنبال میکنیم و در این چارچوب، از هر کسی که بتواند قدمی و قلمی در جهت گره گشایی از مشکلات مردم بزند استفاده میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در عین حال که به اصل تفکیک قوا اعتقاد داریم، ولی این اصل، به معنای محرومیت از همراهی و همکاری دیگر قوا و تعامل سازنده با تمامی ارکان حاکمیت و استفاده از تمامی ظرفیتها نیست و هر شخص یا سازمان یا نهادی که قدمی مثبت در راه توسعه استان بردارد مورد استقبال است.
استاندار آذربایجانشرقی افزود: هدف، توسعه همه جانبه استان است که به اذعان آمار و ارقام و اعداد متاسفانه وضعیت ایده آل و مطلوبی ندارد و ما نیاز داریم که استان را به آن جایگاهی برسانیم که عقبافتادگیها جبران شود؛ دستیابی به این هدف، با عزم جدی و تعامل امکانپذیر است و با تقابل و کشمکش هیچ هدفی ممکن نخواهد بود.
سرمست با اشاره به اینکه در قرن بیست و یکم با سازمانهای یادگیرنده مواجه هستیم که یک فرهنگ سازمانی پویا و بالنده دارند و قائم به شخص مدیر نیستند، افزود: برگزاری جلسات شورای اداری باید زمینهای باید باشد تا از آخرین یافتههای مدیریتی استفاده کنیم.
وی افزود: برای رسیدن به یک ادبیات مشترک و یک فرهنگ سازمانی متعالی لازم است بخشی از یافتههای مدیریتی برای مدیران ما ارائه شود و مدیران ما هم همواره یادگیرنده باشند و صرف اینکه به یک مقام و مسئولیتی رسیدند کافی نیست.
استاندار آذربایجانشرقی اظهار داشت: جلسات اداری بعضاً تکراری ممکن است که مدیران ما را در طول زمان دچار فرسودگی و روزمرگی کند، در حالی که باید از این روزمرگیها فراتر برویم و با علوم و مطالب و مفاهیم جدید هم آشنایی پیدا کنیم.
سرمست ادامه داد: جامعه پیوسته در حال تغییر است و با کلیشهها و دستورالعملها و آیین نامههای گذشته نمیتوان پاسخگوی مطالبات و تحولات و خواستههای نسلی شد که از نظر دسترسی به اطلاعات از ما پیشتاز و جلوتر هستند.
وی تاکید کرد: برای پاسخگویی به نیازهای جدید همواره باید یاد بگیریم و گوش شنوا داشته باشیم و مسائل را در کف جامعه ببینیم و متناسب با آنها چارهاندیشی بکنیم.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه همواره در جلسات شورای اداری باید فضایی را داشته باشیم که مدیران ما بشنوند و یاد بگیرند، افزود: گاهی لازم است بیشتر از آن که برای مردم صحبت کنیم شنونده باشیم و از مردم یاد بگیریم.
سرمست با اشاره به اینکه در دوره گذار، متاسفانه مدیران ما دچار نوعی بلاتکلیفی و سرگردانی و سستی میشوند، افزود: این وضعیت تا حدی طبیعی است، ولی براساس تجربه مدیریتی خودم، هیچ اعتقادی به این رخوت و سستی ندارم و تاکید دارم که فرصت خدمت را نباید از دست بدهیم.از روز نخست تاکید کردم که با کارنامه و برنامه در مورد مدیران تصمیمگیری خواهیم کرد و در این مدت فرصتی ایجاد شد تا مدیران کارنامه و برنامه خود را ارائه کنند.
استاندار آذربایجانشرقی گفت: اگر واقعا ادعا داریم که میخواهیم خدمت کنیم این خدمت هیچ نقطه شروع و پایانی ندارد و اگر به آموزههای دینی اعتقاد داشته باشیم لحظهلحظه حضور ما منوط به مشیت الهی است و هیچ تضمینی بر حضور طولانیمدت مدیران در منصب مدیریت نیست.
سرمست افزود: هر کس به اندازه فرصت و توفیق خدمتی که پیدا کرده باید تا لحظه آخر کارش را پیش ببرد؛ البته دولت عوض شده و گفتمان آن و ادبیات آن و راهبرد آن مشخص است و توفیق خدمتگزاری در این راستا باید ادامه پیدا کند.
وی در ادامه تحقق دولت الکترونیک را یکی از اولویتهای دولت چهاردهم برشمرد و گفت: دولت الکترونیک به آن معناست که ما باید آماده ارائه خدمات برای شهروندان بدون نیاز به حضور فیزیکی آنان و در تمام ساعات شبانهروز و تمام روزهای هفته باشیم و نقطه ایدهآل دولت الکترونیک همین است.
استاندار آذربایجانشرقی با تاکید بر ارائه برنامه زمانبندی برای تحقق این موضوع در ادارات استان، گفت: دولت الکترونیک نیازمند همکاریهای بینبخشی و بر این اساس یک نگرش سیستمی است و عدم هماهنگی دستگاههایی که نماینده حاکمیت هستند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
سرمست اظهار داشت: علاوه بر اینکه مدیران ما باید در دسترس باشند، یک روز از ایام هفته را باید مشخص کنند تا ارباب رجوع بدون نیاز به هماهنگی قبلی بتواند شخص مدیر را ملاقات کند و من به دفتر بازرسی استانداری ماموریت دادهام که این موضوع را رصد کند.
وی افزود: شهروندان ما مطمئن باشند که نیاز به هیچ سفارش و واسطهای برای ملاقات با مدیران ما ندارند و این یکی از ملاکهای ارزیابی ما از مدیران خواهد بود.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنان خود حکمرانی خوب و مطلوب را خط مشی مدیریتی استان اعلام کرد گفت: حکمرانی خوب بر چهار اصل شفافیت، پاسخگویی، قانونگرایی و کارآمدی استوار است که همه مدیران باید این اصول را سرلوحه کار خود قرار دهند.
سرمست ادامه داد: مدیران ما باید شفاف باشند و از عملکرد خودشان یک گزارش مطلوب و شفاف به مردم ارائه کنند؛ متاسفانه در تمام دولتها این نقص هست که مدیران نمیتوانند گزارش خوبی از کارهای خود به مردم ارائه کنند.
وی افزود: البته اعتقاد دارم که اثرگذارترین تبلیغ، تبلیغ عملی است، ولی در دنیای امروز نیاز داریم یک اطلاع رسانی و شفافیت هم در ارائه کارکرد خودمان داشته باشیم.
استاندار آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه مدیران ما نباید خود را تافته جدا بافته بدانند و باید به خرد جمعی باور داشته باشند، افزود: متاسفانه گاهی جلسات به جای اینکه محصول خرد جمعی باشد به مجلس وعظ و خطابه تبدیل میشود.
سرمست با انتقاد از تعدد متولیان در بخشهایی مانند بخش فرهنگی و عدم مسئولیتپذیری و پاسخگویی در این بخشها، گفت: ما نیاز به مسئولانی داریم که در برابر منتقدان، خبرنگاران و دلسوزان، مسئولیت پذیر و پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه در حکمرانی خوب باید به حاکمیت قانون تن بدهیم، افزود: وقتی حاکمیت قانون باشد سیاستها قابل پیش بینی است، ولی وقتی قانونگرایی نباشد و مسائل قائم به شخص باشد با رفتن و آمدن مدیر همه چیز عوض میشود.
استاندار آذربایجانشرقی افزود: توصیهپذیری و سفارشپذیری را در ادارات باید به حداقل برسانیم و حرکت ما در جهت قانونگرایی و اعمال ضوابط قانونی باشد.
سرمست با تاکید بر اینکه مدیران همواره باید اهداف و برنامههای خود را رصد کنند که تا چه حدی برای مردم و جامعه اثربخش و گرهگشا بوده، افزود: همه ما در این دورانی که توفیق خدمت پیدا کردهایم مسئولیت داریم که دولت را از نظر کارآمدی تقویت بکنیم.
وی افزود: رهبر انقلاب در دیدار با دکتر پزشکیان و هیات دولت به درستی اشاره کردند که موفقیت دولت موفقیت کل نظام است و بر این اساس، هر کسی که دل در گرو نظام دارد باید کمک کند که این دولت و نمایندگان و مدیران این دولت به توفیقات روزافزون دست پیدا کنند.
استاندار آذربایجانشرقی تاکید کرد: همه ما به عنوان نمایندگان دولت، این چارچوب کلی را سرلوحه کار قرار میدهیم و با عزم جزم برای خدمت رسانی به مردم تلاش میکنیم.
انتهای پیام/
-
يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲:۰۱
-
۸ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/921280/