عصر کرد

آخرين مطالب

تدوین برنامه تقسیم کار ملی هوش مصنوعی با همکاری سه دستگاه سیاسی

تدوین برنامه تقسیم کار ملی هوش مصنوعی با همکاری سه دستگاه
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش کلیک علی اصغر انصاری در پنجمین نشست تخصصی هوش مصنوعی و اقتصاد که در سالن جلسات معاونت صدا و از سوی رادیو اقتصاد برگزار شد با اشاره به رتبه‌بندی کشورها در شاخص پذیرش هوش مصنوعی گفت: یکی از شاخص‌های این رتبه‌بندی دارای چند زیر شاخص است که یکی از این شاخص‌ها شامل برنامه‌های راهبردی و ساختاری این حوزه است.
وی افزود : چند سالی درگیر ایجاد ساختار هوش مصنوعی بودیم و در دولت سیزدهم از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی سند راهبردی هوش مصنوعی نهایی و به دنبال آن سازمان ملی هوش مصنوعی ذیل نهاد ریاست جمهوری راه اندازی شد.
انصاری یکی از چالش‌های این حوزه را نیروی انسانی عنوان کرد و یادآور شد: کشور در زمینه تولید دانش و علم در رتبه‌های خوبی قرار دارد ولی در زمینه کاربرد و استفاده و بهره‌برداری از این علم و دانش در صنعت جایگاه مناسبی نداریم به گونه‌ای که در سال‌های اخیر تنزل رتبه نیز داشته‌ایم.
معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با ابراز تأسف از اینکه در حوزه نیروی انسانی و استفاده از دانش هوش مصنوعی وضعیت مناسبی نداریم، خاطرنشان کرد: علم سنجی های انجام شده نشان می‌دهد که تحقیقات دانشگاهی انجام شده نیاز صنایع را مرتفع نمی‌کند و در این زمینه تامین زیر ساخت‌ها مسأله مهمی است. همچنین در بخش پردازشی این حوزه نیازمندی‌های زیادی داریم که نیاز به تامین مالی داریم.
وی با بیان اینکه برای پذیرش هوش مصنوعی در صنایع نیاز به بهسازی صنایع داریم تاکید کرد که در این زمینه باید کار جدی صورت گیرد.
انصاری با اشاره به تصویب سند راهبردی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: در برنامه بند ب ماده 65 قانون برنامه هفتم توسعه دولت مکلف شده است که برنامه اجرایی و برنامه ملی اکتساب هوش مصنوعی را تهیه کند و به اجرا بگذارد. در این سند قرار است تقسیم کار ملی در این حوزه ایجاد شود و نهادهایی که مکلف در اجرای این برنامه هستند، برنامه کاری آنها مشخص خواهد شد.
وی یکی از محورهای راهبردی این سند را موضوع حکمرانی نظام داده عنوان کرد و یادآور شد: از چالش‌های موجود در دنیا در این حوزه می‌توان به ابعاد حقوقی دسترسی به داده‌ها، حریم خصوصی، امنیت داده‌های جمع آوری شده و پردازش شده اشاره کرد و اینها نکاتی است که دنیا در حوزه حکمرانی داده‌ها با آنها مواجه است.
وی با بیان اینکه ما در کشور در این حوزه اقداماتی را اجرایی کرده‌ایم، گفت: در این زمینه یک سری لوایح وجود دارد که باید در مجلس و دولت مصوب شود تا بتوانیم این چالش‌ها را از پیش رو برداریم.
انصاری با اشاره به برخی از قوانین حکمرانی داده در کشور، قانون دوام را یکی از قوانین در حوزه حکمرانی داده دانست که در زمینه تبادل داده و در اختیار قرار دادن داده به بهره برداران است و افزود: در زمینه استفاده از داده‌های بخش خصوصی که بخشی از پلتفرم‌هایی که فعال شده، داده‌های مردم جمع‌آوری شده است و در این زمینه ما دچار خلا قانونی هستیم و اگر لایحه در دولت و مجلس مصوب شود، برخی از موانع و چالش‌های این حوزه مرتفع می‌شود.
معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امنیت داده را یکی دیگر از چالش‌های حوزه هوش مصنوعی ذکر کرد و گفت: ما باید به رشد اقتصادی 8 درصد برسیم و همانطور که می دانیم اقتصاد ما یک اقتصاد نفتی است و شرکت‌های برتر ما در اقتصاد در رتبه اول نفتی هستند و بعد از آن شرکت‌های معدنی و صنایع فلزی قرار دارند در صورتی که در دنیا شرکت‌های برتر شرکت‌های IT محور هستند.
وی اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که در برنامه هفتم مقرر شده است که به رشد 8 درصدی برسیم، هوشمندسازی است ضمن آنکه صنایع باید برنامه تحول خود را تهیه و به اجرا بگذارند. از این رو یکی از راهکارهای برنامه هفتم برای رسیدن به رشد 8 درصدی بحث بهره‌برداری و استفاده از راهکارهای هوشمند سازی است. این امر در انقلاب صنعتی چهارم نیز تمرکز بر هوشمند سازی و استفاده از هوش مصنوعی است.
انصاری اضافه کرد: ما در برنامه هفتم باید نظام اقتصاد دیجیتال را تهیه کنیم و کلیه بنگاه‌های اقتصادی و دستگاه‌های دولتی باید برنامه تحول دیجیتال را تهیه و به تصویب برسانند. همچنین برنامه ملی مهارت‌های رقومی دیجیتالی نیز باید تهیه شود و دوره‌های مهارتی AI از دوره‌های قالب این مهارت‌ها به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه موضوع نظام سنجش اقتصاد دیجیتال از دیگر برنامه‌های دولت است که اجرای آن بر عهده مرکز آمار واگذار شده است، افزود: در اجرای این برنامه وزارت ارتباطات همکاری دارد و موضوع هوش مصنوعی در بطن این برنامه‌ها گنجانده شده است. کشور در حال حاضر در حوزه هوش مصنوعی برنامه دارد و باید برنامه تقسیم کار ملی نیز تدوین شود که ما با همکاری سازمان ملی هوش مصنوعی و معاونت علمی در حال تهیه آن هستیم.
معاون برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: یکی از تکالیفی که در سند راهبردی آمده و در برنامه هفتم نیز تکلیف شده موضوع نظام حکمرانی داده‌ها است که تدوین استانداردها، لوایح قانونی و موضوع در اختیار قرار دادن داده‌ها برای کسب و کارها تکلیف شده و در صورت تصویب تا حد زیادی راه در این حوزه هموار می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/917559/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتشار شانزده روایت از شرح نسبت ایرانی‌ها با غزه

رونمایی از دست‌نوشته‌های نیما یوشیج

کتاب «سیر تاریخ‌نگاری در ایران و اسلام» منتشر شد

با من بی کس تنها شده یارا تو بمان!

شربت هفت گل با خاصیت امیدواری

دی‌یونگ اردوی هلند را ترک کرد

بازگشت امپراطور زنان به لیگ برتر!

هنوز همان زلاتان قدیمی! گل عقربی ستاره سوئدی در تمرینات

جمله مشترک سرمربی اردن و کویت؛ فقط برد!

خاطره بازی؛ کان آگوئرو مصمم در گلزن

قلعه‌نویی: این تیم در 29 بازی 71 گل زده داشته است!

در رئال به ژنرال مشکوک شده‌اند!

کاتانچ: باخت به قطر یک سود مهم داشت!

پاسخ کنایه‌آمیز سرمربی عربستان به مانچینی!

بنتانکور برای هفت بازی محروم شد

تخلف بزرگ فدراسیون فوتبال در ماجرای بیرانوند

مصطفی زمانی: از بازی در این سکانس پشیمانم!

«دشت می‌خواند» در اتریش

سجاد تابش اثری از محمد مساوات را روی صحنه می‌برد

مردی که سر زنش را با کلنگ جلوی پسرش ترکانده بود به محل جنایت بازگشت!

روایتی از اقدامات گروه «دستمال سرخ‌ها» در قاب شبکه قرآن و معارف

لحظات پایانی زندگی حضرت مسیح روی صحنه تئاتر می‌رود

نگاه ها به عربستان/ غوغای جنیفر لوپز در عربستان + عکس

«آدام ر» به تماشاخانه ی «دا» می‌رود

«لانه موش‌ها» به عمق روابط انسانی می‌پردازد

خودروی لندکروز در بانه قاچاق از آب درآمد

جزئیات مرگ دلخراش کارگر معدن طلای قروه

شهرداری سنندج برای ساماندهی دستفروشان اقدام جدی داشته باشد

حمایت خیرین مدرسه‌ساز دهگلان زمینه‌ساز توسعه فضاهای آموزشی است

مرگ یک کارگر معدن طلای «زرکوه» قروه در حادثه کار

حادثه در معدن طلای قروه؛ بولدوزر خراب جان کارگر را گرفت

تشکیل جبهه رسانه ای برای مقابله با رژیم صهیونیست

تشریح برنامه‌های هفته بسیج در کردستان

جذب هیئت علمی در دانشگاه کردستان

صدای مظلومیت خبرنگاران شهید غزه باید به گوش جهانیان برسد

برگزاری 2 هزار و 869 برنامه طی هفته بسیج در قزوین

خام فروشی بلای جان معادن استان کردستان

ساخت و ساز‌های غیرمجاز در کردستان انشعاب موقت می‌گیرند

ستاره‌ها در روز هم می‌درخشند/ روایت خانواده و هم‌رزم شهید درگیری با تروریست‌های شرق کشور

کارگر معدن طلای قروه زیر بولدوزر جان باخت

مرگ دردناک کارگر معدن طلای قروه

تیغ قیمت گذاری دستوری بر گلوی خودروسازان

فرصت ها و چالش های اقتصاد دریایی

تدوین برنامه تقسیم کار ملی هوش مصنوعی با همکاری سه دستگاه

اعتماد مردم به بورس باید احیا شود

دلار مبادله‌ای از 52 هزارتومان عبور کرد / نیما هم رکورد زد

رونمایی از نسخه نجات ژرمن‌ها؛ معجزه اقتصادی در راه است؟/ ناجی آلمان وارد میدان شد

باید با آموزش بتوانیم اشتغال پایدار در کشور ایجاد کنیم

سایه اقتصاد چین بر کاهش قیمت نفت خام

دلار مبادله‌ای از 52 هزارتومان عبور کرد/ نیما هم رکورد زد