عصر کرد

آخرين مطالب

چالش‌های ارتباطی در کردستان؛ از کمبود تجهیزات تا تملک زمین سیاسی

چالش‌های ارتباطی در کردستان؛ از کمبود تجهیزات تا تملک زمین
  بزرگنمايي:

عصر کرد - امسال 750 کیلومتر فیبرنوری اجرایی و بالغ بر 375 میلیارد تومان اعتبارات از سوی وزارت ارتباطات به توسعه فیبر نوری روستاهای استان کردستان تخصیص یافته اما با این وجود چالش‌هایی از جمله کمبود تجهیزات تا تملک زمین پیش‌روی توسعه ارتباطی است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی اولین گام در راستای رسیدن به پیشرفت همه جانبه در سطح جامعه بشمار می‌آید.
امروز تمام دنیا به سمت توسعه فیبر نوری حرکت می‌کنند توسعه فیبر نوری بسیاری از مشکلات حوزه ارتباطی را کاهش می‌دهد و یکی از بسترهای مهم توسعه زیرساختی کشور بویژه شبکه ملی اطلاعات است.
در این راستا استان کردستان به جهت موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی سخت، نیازمند توسعه زیرساخت‌های ارتباطاتی و حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی است. در همین زمینه؛ با آرام حیدری مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کردستان به گفت‌و‌گو نشستیم که در ادامه مشروح آن از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:
.
تسنیم: لطفاً بفرمایید اولویت وزارت ارتباطات در استان چیست و شاخص‌های ارتباطی در چه وضعیتی است؟
حیدری: در حال حاضر اولویت وزارت ارتباطات در کشور توسعه پروژه‌های ارتباطی در روستاهای بالای 20 خانوار است و این اداره کل به تبع وزارت این مهم را در استان دنبال می‌کند. اکنون از یک هزار و 310 روستای بالای 20 خانوار 1219 روستا دارای اینترنت و به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند.
میزان دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت در دولت سیزدهم 71 درصد بوده که هم‌اکنون این شاخص به 93 درصد ارتقاء پیدا کرده است. یعنی این شاخص در استان 22 درصد پیشرفت داشته است.
شاخص دسترسی به اینترنت در سقز 61 درصد بوده که این شاخص کمترین آمار را داشته اما امروز این شاخص به 88 درصد ارتقاء پیدا کرده است. در سه سال اخیر میانگین حوزه‌های ارتباطی استان 22 درصد پیشرفت داشته است.
تسنیم: کردستان از حیث پوشش تلفن همراه در چه جایگاهی قرار دارد؟
حیدری: از تعداد هزار و 310 روستای استان بالای هزار و 171 روستا از پوشش تلفن همراه برخوردارند. شاخص پوشش تلفن همراه در استان 89 درصد است، پوشش موبایل و تلفن همراه در روستاها جزو برنامه‌های اداره کل ارتباطات استان است اما وضغیت جغرافیایی باعث شده که از یک سایت نتوانیم پوشش کامل را بگیریم.
تسنیم: چه اقداماتی در راستای توسعه ارتباطی جاده‌ها انجام می‌شود؟
حیدری: از هزار و 600 کیلومتر جاده‌های استان حدود دو هزار و 40 کیلومتر جزو تعهدات اپراتور (همراه اول و ایرانسل) است، این اپراتور اصلی در کشور دو شبکه جداگانه و متولی مشخص دارند، در صورت فعالیت هر کدام از این شبکه‌ها باید رومینگ فعال‌سازی شود.
امسال 100 کیلومتر از تعهدات همراه اول و ایرانسل در کردستان اجرا می‌شود یعنی از 500 کیلومتر تعهد همراه اول و ایرانسل در کشور 100 کیلومتر آن در استان اجرایی خواهد شد.
89 درصد مسیرها در استان توجی، 81 درصد تری جی و 68 درصد فورجی است. کل میانگین کشور 90 درصد است و کردستان یک درصد از شاخص کشوری عقب است.
با توجه به مرزی بودن و گردشگرپذیر بودن استان یکی از اولویت‌های اداره کل در حوزه پوشش جاده‌های شهرهای مرزی است. در سال جاری حدود 100 کیلومتر جاده‌های کردستان تحت پوشش اپراتورها قرار خواهند گرفت.
اولویت فعالیت‌های اداره کل ارتباطات استان توسعه ارتباطی در نقاط روستایی استان است که در این راستا دسترسی مردم به تلفن همراه و اینترنت سیار و ثابت در روستاهای بالای 20 خانوار مورد توجه است. از تعداد هزار و 310 روستای بالای 20 خانوار در کردستان تعداد هزار و 219 روستا معادل 93 درصد از اینترنت پرسرعت بهره‌مند هستند.
اینترنت ADSL، تری جی و فورجی همراه اول و ایرانسل و برخی روستاها از اینترنت ‌های وب بهره‌مندند. 
تسنیم: کردستان از حیث شاخص بهره‌مندی از اینترنت در چه جایگاهی قرار دارد و چه میزان با شاخص کشوری فاصله دارد؟
حیدری: شاخص بهره‌مندی از اینترنت پرسرعت در کشور 96 درصد و این شاخص در کردستان 93 درصد است‌، تنها 3 درصد با میانگین کشوری اختلاف دارد امید است با اجرای پروژه‌ها به میانگین کشوری برسد.
در حالی‌که در سال 1400 میانگین بهره‌مندی از اینترنت 71 درصد و این شاخص در کشور 83 درصد و کردستان 12 درصد از میانگین کشوری پایین‌تر بود.
تسنیم: در حال حاضر کردستان از حیث پوشش تلفن همراه در چه جایگاهی قرار دارد؟
حیدری: از تعداد هزار و 310 روستای استان هزار و 171 روستا معادل 89 درصد از تلفن همراه بهره‌مندند. شاخص میانگین کشوری 91 درصد و کردستان دو درصد با میانگین کشوری فاصله دارد.
در روستاهای استان به دلیل کوهستای بودن تعداد سایت زیادی اجرا شده و پوشش‌دهی دشوار است.

عصر کرد

تسنیم: در سال جاری چه برنامه‌هایی دارید؟
حیدری: اجرای پروژه‌های ارتباطی در 139 روستای استان تا پایان سال از برنامه‌های اولویت دار این اداره کل است با اتصال این روستاها، شاخص بهره‌مندی روستایی به 99 درصد ارتقاء پیدا می‌کند. ارتقاء شاخص کیفی و اجرای مابقی پروژه‌ها از برنامه‌های سال آتی خواهد بود. 
شاخص بهره‌مندی روستاها از اینترنت مطلوب است، اما بهینه‌سازی و کیفیت‌بخشی در روستاهایی که پوشش تلفن همراه دارند در سال آتی عملیاتی می‌شود.
تعداد 149 پروژه در سال 1404 تعریف و از حیث کیفی اجرایی خواهد شد. کیفیت بخشی و بهینه‌سازی به روستاهایی که بالای 70 درصد از پوشش تلفن همراه و اینترنت بهره‌مندند در دستور کار برنامه‌های اداره کل قرار دارد.
تسنیم: در راستای توسعه فیبر نوری چه برنامه‌هایی در دست اجرا است؟
حیدری: در سال جاری 750 کیلومتر فیبرنوری اجرایی و بالغ بر 375 میلیارد تومان اعتبارات از سوی وزارت ارتباطات کشور به توسعه فیبر نوری روستاهای استان کردستان تخصیص یافته است.
از 750 کیلومتر فیبر نوری حدود 131 کیلومتر آن تا اسفند انجام خواهد شد و اجرای این میزان جزو اولویت اداره کل ارتباطات استان است و مابقی آن در سال 1404 اجرایی خواهد شد. در برخی روستاهای استان تا زمانی که فیبر نوری اجرا نشود اجرای پوشش تلفن همراه امکان‌پذیر نیست.
توسعه فیبر نوری بسیاری از مشکلات حوزه ارتباطی را کاهش می‌دهد در این راستا مشکلات ارتباطی برخی مسیرها مانند مسیر اورامان حل خواهد شد. 
استفاده از فیبرنوری در منازل و کسب و کارها در بستر تکنولوژی ftth شهری جزو بر نامه‌های وزارت ارتباطات است تا پایان برنامه هفتم توسعه در میان 20 میلیون خانوار ایرانی باید اجرایی شود.
تسنیم: در برخی از محورهای استان ضعف ارتباطی داشته یا اصلاً آنتن‌دهی نیست، چرا؟
حیدری: پوشش توجی در جاده‌های استان جزو تعهدات شبکه همره اول و ایرانسل است. هر ساله اپراتورهای جاده‌ای در کشور 500 کیلومتر موبایل (ایرانسل و همراه اول ) را تحت پوشش می‌دهد. امسال 100 کیلومتر از تعهدات همراه اول ایرانسل و همراه اول در سنندج اجرایی می‌شود یعنی از 500 کیلومتر تعهدات در کشور 100 کیلومتر آن به استان کردستان اختصاص دارد. 
2 هزار و 600 کیلومتر جاده‌های استان حدود دو هزار و 40 کیلومتر جزو تعهدات اداره کل ارتباطات قرار دارد که 89 درصد در تمام مسیرها تحت پوشش توجی، 81 درصد پوشش تری جی و 68 درصد فورجی است.
میانگین کشوری 90 درصد و کردستان تنها یک درصد از میانگین کشوری عقب است امید است امسال 100 کیلومتر پوشش داده شود. 
تسنیم: چه موانعی پیش‌روی اجرای پروژه‌ها وجود دارد؟
حیدری: تکنولوژی ftth شهری پروژه اصلی دولت است که از سال 1401 در کشور آغاز و اجرایی شده است. امروز در تمام دنیا 70 درصد مردم دنیا از اینترنت ثابت و تنها 30 درصد از اینترنت سیار یعنی موبایل و فرجی استفاده می‌کنند اما در ایران بالعکس و اینترنت ثابت گسترش پیدا نکرده است، به دلیل ضعف سرمایه‌گذاری شرکت‌های lcp داشتند به سوی این سرمایه‌گذاری نرفته‌اند.
اینترنت ثابت ایران تنها ADSL و DDsl است که در بستر پهنای باند محدود و سیم مسی کار می‌کند که بیشتر از 16 مگابایت سرعت ندارد، در ایران برعکس اروپا مردم 30 درصد از تلفن ثابت و 70 درصد اینترنت از بستر موبایل استفاده می‌کنند.
در این راستا پروژه فیبر نوری برای پوشش 20 میلیون خانوار ایرانی جزو برنامه‌های دولت قرار دارد. در سطح وزارت ارتباطات در هر شهر ایران هر کدام یک شرکت عهده‌دار اجرای این پروژه است و شرکت مبین نت در استان کردستان در شهرهای سقز، سنندج و کامیاران مجری اجرای این پروژه است.
این پروژه در سنندج به اعتباری حدود 500 میلیارد تومان، در سقز 150 میلیارد تومان و در کامیاران 70 میلیارد تومان نیاز دارد.
شرکت مبین نت موظف به سرمایه‌گذاری در این شهرهاست و همزمان با راه‌اندازی آن وزارت ارتباطات 25 درصد سوبسید آن را پرداخت می‌کند. پروژه اجرای فیبر نوری با همکاری شرکت مبین نت و شهرداری جلو منازل انجام می‌شود، تکنولوزی fet نیز در بسیاری جاها تجهیزات باید روی دیوار منازل نصب شود. امید است این تکنولوژی‌ها با سرمایه دولت و شرکت مبین نت به سهولت به مردم ارائه شود.
این پروژه از هفته آینده در سایر شهرهای استان به جز مریوان و سروآباد آغاز بکار خواهد کرد. این پنچ شهرستان در اولویت برنامه‌های سال جاری قرار دارد و سال 1404 در سایر شهرهای استان اجرا خواهد شد. سنندج 68 درصد، سقز 92 درصد و کامیاران 12 درصد پیشرفت دارد.
تسنیم: برای توسعه ارتباطی چه چالش‌هایی وجود دارد؟
حیدری: بیش از 90 درصد تجهیزات ارتباطی کشور وارداتی است و با دشواری تجهیزات ارتباطی را تأمین می‌کند. یکی از علل کندی پروژه‌ها به دلیل تامین نشدن تجهیزات است، اسفند سال گذشته 500 دستگاه تجهیز همراه اول وارد کشور شد اما فعال سازی آن در شهریور ماه انجام گرفت.
محدودیت‌ها و تحریم‌های حاکم بر کشور سبب شده تأمین تجهیزات با مشکل جدی مواجه شود. سال گذشته در استان کردستان تعداد 137 دستگاه تجهیز KTM برای انتقال اینترنت از یک مرکز به مرکز دیگر خریداری و پول آن پرداتخت شده، اما تاکنون 32 دستگاه تحویل داده شده است.
برخی مشکلات دیگر مربوط به تملک زمین است که مردم باید همراهی کنند.
از هفته دولت تاکنون پوشش موبایل 18 روستای استان تأمین شده است و در دهه فجر امسال 71 روستای دیگر آماده افتتاح و بهره‌برداری قرار خواهد گرفت و در این مدت تاکنون ضریب پوشش موبایل و اینترنت به 93 درصد ارتقا خواهد یافت. از تعداد 139 روستای استان ارتقاء تکنولوژی 45 روستا تا پایان سال جاری اجرا خواهد شد.
تسنیم: تاکنون چه میزان تسهیلات به پروژه‌های ارتباطی و طرح‌های فناورانه اختصاص یافته است؟
حیدری: تا پایان سال جاری در حوزه توسعه ارتباطی روستایی استان مجموعا 648 میلیارد تومان هزینه خواهد شد، همچنین در سال جاری 131 کیلومتر فیبر نوری با هزینه 65 میلیارد تومان اجرا می‌شود.
حجم سرمایه‌گذاری شهر سنندج حداقل 500 میلیارد تومان است که تاکنون 147 میلیارد تومان سرمایه برای توسعه 250 کیلومتر مورد نیاز است.
تسنیم: در حوزه توسعه کسب و کارها چه اقداماتی در استان انجام دادید؟
حیدری: امسال 54 میلیارد تومان تسهیلات در قالب 62 طرح به شرکت‌ها و طرح‌های حوزه فناوری اطلاعات با ایجاد اشتغال 162 نفر پرداخت شده است.
در حوزه مشاغل خانگی 12 نفر مورد حمایت قرار گرفتند و یک میلیارد و 200 هزار تومان پرداخت شده است. همچنین به صاحبان طرح و ایده و دفاتر پیشخوان تسهیلات پرداخت شده است.
به گزارش تسنیم؛ اداره کل ارتباطات در استان که نماینده وزارت ارتباطات در کشور محسوب می‌شود چهار دستگاه تابعه پست، پست بانک، ارتباطات و زیرساخت و سازمان تنظیم مقررات بدنه دولتی نظارت ارتباطات است و بدنه خصوصی آن تمام اپراتورهای تلفن همراه، همراه اول، ایرانسل، رایتل و شرکت‌های ADSL تأمین کننده اینترنت مانند مخابرات شامل شاتل، آسیاتک، های وب کار فروش اینترنت و خدمات جانبی تلفن ثابت را انجام می‌دهند.
انتهای پیام /487/.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/911241/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به سمت عشق رفتی از غم نان سر در آوردی!

معرفی برگزیدگان جایزه مهتاب میرزائی

دی‌یونگ انتقامش را از بارسلونا می‌گیرد!

بشار رسن آخرین گلزن خارجی پرسپولیس در آسیا!

تبریک به سرمربی استقلال برای یک اتفاق خوب در دیدار با الهلال!

عیسی مرادی: دیدار آسانی مقابل استقلال نداریم!

جریمه سنگین برای مورینیو

سرمربی والیبال سایپا: حرف‌های زیادی در لیگ خواهیم داشت

آماد دیالو: ما فقط منتظر آموریم هستیم

ورود خانواده رونالدو به ماجرای انتقالش به الهلال

قربانی: توقع بحران استقلال را داشتم

کاپیتان چلسی در اوج؛ سه پاس گل در 9 دقیقه!

تجارت چمدانی کم دردسر و سودآور / چطور با سرمایه کم تجارت کنیم؟

سطح زیر کشت پاییزه در کردستان سه درصد افزایش داشت

ازدواج عجیب الخلقه ترین مرد دنیا با دو دختر زیبا/ عکس

چالش‌های ارتباطی در کردستان؛ از کمبود تجهیزات تا تملک زمین

فال انبیا فردا جمعه 18 آبان 1403 برای متولدین ماه‌های مختلف

چرا موهای برخی قبل از 30 سالگی سفید می‌شود؟

فایده باورنکردنی نوشیدنی محبوب ایرانی‌ها

رمزگشایی از یک چالش بزرگ در اقتصاد ایران

سیستان و بلوچستان مقصد نخستین سفر استانی وزیر اقتصاد

منظور از اقتصاد دانش بنیان چیست؟

مارسکا: خوشحالم که بازیکنانم در بازی نخوابیدند!

معالجه گلر ملی‌پوش الهلال در قطر

ملاک انتخاب برای رافائل اسم بازیکن نیست

قهرمان پرتاب دیسک بازی‌های آسیایی: هر سرپرستی که آمد اذیتم کرد

دیوید مویس: بازیکنان یونایتد پشت سرمربی‌ها پنهان می‌شوند!

شهرام نیک‌یار: بچه‌ها همیشه با موسیقی مانوس هستند

راهکارهای توسعه اقتصادی شهرها چیست؟

انگلیس در اصفهان شهرک 300 هزار نفری می‌سازد

برگزاری مسابقات طناب کشی ویژه دانش آموزان در رباط کریم + عکس

خلاصه بازی منچستر یونایتد 2 - پائوک 0

بازگشت مبینا نعمت زاده به صحنه؛ مدال‌دار المپیک در لیگ برتر زنان تکواندو قهرمان شد

انرژی منفی اطراف رم نمی‌گذارد این تیم برنده شود!

ایزد سیف الله پور: پرداخت این مبلغ برای وی ای آر، ظلم به باشگاه‌های خصوصی است

محمد رجائیان: باشگاه‌های ایرانی درآمدی از فوتبال ندارند که این مبلغ‌ها را پرداخت کنند

یونایتد 2-0 پائوک؛ درخشش آماد برای اولین برد اروپایی!

علی طهماسبی: در بازی با استقلال حتی با وجود وی ای آر از داوری ضرر کردیم

گل هفتم چلسی به نوآ

گل هشتم چلسی به نوآ

پیروزی منچستریونایتد و توقف رُم در لیگ اروپا

بلان: از عملکردم در الاتحاد راضی هستم

گل چهارم چلسی به نوآ

گل پنجم چلسی به نوآ

گل ششم چلسی به نوآ

تقابل یک‌طرفه مربی استقلال برابر چلسی

مرموش در اروپا هم دست از درخشش برنمی‌دارد!

اوسیمن: در گالاتاسرای می‌مانم!

گل اول چلسی به نوآ

یک توپ جمع‌کن قربانی آتش‌بازی هواداران اشتوتگارت!