عصر کرد

آخرين مطالب

هدفگذاری حرکت از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان اقتصادي

هدفگذاری حرکت از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - امروز حدود 10 هزار شرکت دانش بنیان با 500 همت درآمد و فروش در کشور وجود دارد و خروجی و هدفگذاری این برنامه مبنی بر این بوده تا از یک اقتصاد نفتی به یک اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
، نشست رونمایی از برنامه توسعه زیست‌بوم فناوری مالی (فینتک) با موضوع اتکا به توانمندی شرکت‌های دانش بنیان با حضور مهدی الیاسی - معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان، روح الله ابوجعفری - عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری، مجید کریمی - رئیس مرکز تسهیل تأمین مالی تولید وزارت اقتصاد و محمد صادق صارمی - مدیر گروه اقتصاد دانش بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست‌جمهوری در پژوهشکده مطالعات فناوری، برگزار شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نقشه راه برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی
در ابتدای این نشست، صارمی مدیر گروه اقتصاد دانش بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست‌جمهوری در رابطه با برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی گفت: نقشه راه این برنامه در سه بخش تنظیم‌گری، توسعه اکوسیستم و توسعه فناوری مالی تهیه شده است که چهار بازار پول و اعتبار، تامین اطمینان، مالیه عمومی-حکمرانی و بازار سرمایه را شامل می‌شود.
وی افزود در این حوزه بازیگران مختلفی از جمله موسسات مالی در حوزه بازار پول و اعتبار و بازار سرمایه و همچنین موسسات خصوصی حضور دارند و بازیگران جدید طیف وسیعی از بازیگران خصوصی و فناوری را تشکیل می‌دهند
در ادامه ابوجعفری - عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در رابطه با ویژگی‌ها و ماهیت برنامه فینتک گفت: فینتک در حوزه‌های مختلف از جمله بورس بانک بیمه گمرک سرمایه‌گذاری و دیگر حوزه‌ها به کمک توسعه فناوری مالی می‌پردازد. 
وی افزود: امروز حدود 10 هزار شرکت دانش بنیان با 500 همت درآمد و فروش در کشور وجود دارد و خروجی و هدفگذاری این برنامه مبنی بر این بوده تا از یک اقتصاد نفتی به یک اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ادامه داد: یکی از اعضای اصلی تحقق این برنامه خانواده وزارت اقتصاد است که با کمک آن می‌توانیم مشکلات جدی در حوزه‌های مختلف اقتصادی و فناوری را برطرف کنیم.
ابوجعفری افزود: در حال حاضر چالش‌های جدی در حوزه مالیات، کشف تخلف و بیمه وجود دارد به طوری که بر اساس یک گزارش نزدیک به 70 درصد از خسارات بخشی از رشته‌های بیمه‌ای مربوط به خسارات ساختگی است که با توسعه فناوری زیست بوم مالی می‌توانیم بسیاری از این مشکلات را برطرف کنیم. همچنین، ناترازی نظام بانکی امروز بسیار جدی است و مطالبات معوق در شبکه بانکی یکی از عوامل اصلی این ناترازی‌ها است.
وی ادامه داد: زمانی که درگیر سامانه‌های حکمرانی مالی و اقتصادی می‌شویم، عموما با چالش‌هایی جدی برخورد می‌کنیم و این موضوعات باعث شد که در ابتدا به این جمع‌بندی برسیم که یکی از اولویت‌های مهم فرهنگ سازی است؛ چرا که در ابتدا باید بگوییم هدف، ابعاد و ماهیت در این حوزه چگونه است و به دنبال چه اقداماتی هستیم.
این عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری خاطرنشان کرد: بنابراین ما باید در قالب تنظیم‌گری، یک گذار بدون چالش و پیامد‌های منفی را محقق کنیم و از آنجایی که سیستم‌های فناوری ما به شدت فرسوده و قدیمی هستند، امروز نیازمند یک سرمایه‌گذاری کلان در حوزه زیرساخت‌های فناوری هستیم.
ابوجعفری ادامه داد: یک نکته مهم در حوزه زیست بوم فناوری‌های مالی به پایگاه‌های داده و اطلاعات باز می‌گردد که سه اصل آن به دسترسی به اطلاعات در زمینه اشخاص، کسب و کار‌ها و مکان مربوط می‌شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در جهت توسعه زیست بوم فناوری مالی در کشور با کمک همه نهاد‌های تاثیرگذار در کشور بتوانیم یک گذار مناسب و مطلوب را به سمت زیست بوم فناور مالی طی کنیم.
لزوم گذر از نگاه خرد به دید عمیق در حوزه فناوری مالی
در بخش دیگری از این نشست مجید کریمی - رئیس مرکز تسهیل تأمین مالی تولید وزارت اقتصاد ـ با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه تنظیم‌گری در رابطه با زیست بوم فناوری مالی گفت: در حال حاضر چالش‌هایی از جمله نگاه خرد به مسائل بدون عمق دید، رویکرد نامطلوب حفظ وضع موجود و وجود ذینفعان سنتی مربوط به کسب و کار‌های فینتک با نگاه بخشی به این حوزه است که بدون توجه به پیامد‌های برخی اقدامات، فرایند تنظیم‌گری و نظارت را پیچیده ساخته است.
وی ادامه داد: بنابراین باید همه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در حوزه فینتک محیا شود تا از عدم اطمینان در این حوزه و خلق تصمیمات و کنترل‌گری‌های غلط جلوگیری شود.
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد گفت: در مورد دیگر باید دستگاه‌های حاکمیتی تصمیماتی را که با کنترل کسب و کار‌ها به جای پاسخ به مسئله، منجر به رفع مسئله می‌شوند را اصلاح کنند و عدم همکاری با بخش خصوصی یکی از مهم‌ترین این تصمیمات غلط است.
کریمی ادامه داد: قانون تامین مالی زیرساخت فناوری به تسهیل و حمایت از این حوزه کمک شایانی می‌کند؛ بنابراین باید قوانین و مقررات بهتر، آموزش و فرهنگ‌سازی لازم در حوزه فینتک شکل بگیرد. همچنین ما زمانی متوجه می‌شویم که مسیرمان درست بوده است که به داده‌ها و اطلاعات شفاف دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم نظارت و تامین مالی جمعی مطلوبی داشته باشیم.
وی در پایان گفته‌های خود افزود: امروز عصر هوش مصنوعی است و اگر در حوزه فناوری تعللی صورت بگیرد، تبعات بسیاری را برای آینده ما به همراه دارد.
پیشران‌های جهانی توسعه فناوری
در ادامه این نشست مهدی الیاسی - معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان - با اشاره به برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی گفت: در هر حوزه‌ای اگر بخواهیم نوآورانه حرکت کنیم به دانش و تجربه‌ای بالاتر از عبارات و کلماتی که آنها را می‌شناسیم نیاز داریم. مشکل اصلی ما امروز تمرکز بالا بر روی برخی ایده‌های شناخته شده و قدیمی و عدم تمرکز بر روی حوزه‌های جدیدی است که دارای ارزش افزوده بالایی در بخش مالی و فناوری مالی هستند.
وی در پایان افزود: امروز ما باید فرصت را در مسئله جستجو کنیم. در سطح جهانی پیشران توسعه فناوری سه حوزه سلامت، امنیت و بخش مالی-پولی بوده است؛ امروز ما دچار بازیگران نوآور کوچک مقیاس هستیم و باید یک تعامل سازنده بین بازیگران بزرگ فناوری و بازیگران کوچک در راستای تنوع بخشیدن به بازیگران صورت بگیرد.
گفتنی است؛ برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی (فینتک) در 10 حوزه در راستای بهبود حکمرانی اقتصادی تدوین شده است که در بخشی‌هایی از آن حوزه‌های مختلف فناوری مالی در سطح جهانی، شناخت زیست بوم اقتصادی ایران و همچنین راهکار‌های تعامل سازنده با ذینفعان نهاد‌های مالی اعم از بخش‌های خصوصی و دولتی مورد بررسی قرار گرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/905934/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی حامد بهداد درباره تنهایی

رهبر انقلاب در تقریظ کتاب «ایستگاه خیابان روزولت»

درگذشت و خاکسپاری فرزین غفوری در سکوت خبری

اهدای کاپ قهرمانی پرورش اندام جهان به خانواده شهیدان بختی

واکنش آموریم به حضورش در منچستریونایتد

پوستر بازی پرسپولیس با دو نکته ویژه

بازگشت کوین یامگا به ترکیب نساجی

میرشاد ماجدی: نمی‌دانم دقیقا چه عددی به ویلموتس پرداخت شده است!

محرومیت دو بازیکن پرسپولیس!

پاداش المپیکی‌ها و پارالمپیکی‌ها این ماه پرداخت می‌شود

سورپرایز استقلال خوزستان برای پرسپولیسی‌ها

نقره‌داغ دسته جمعی بازیکنان فوتبال ایران!

رضاوند هم بازی با تراکتور را از دست داد

کمیته وضعیت باشگاه استقلال را محکوم کرد

​با 60 میلیون تومان ودیعه در این مناطق تهران خانه بگیرید/ جدول اجاره

اجرای «1417» و «رویای خیس» در حوزه هنری

جشنواره سیب «سرتخت» برگزار می‌شود

به‌دنبال خانه دل‌مان بگردیم

سعی کردیم در «نهنگ‌ها» از کلیشه پرهیز کنیم/فکر می‌کنند من افغانم!

53 خانواده حادثه‌دیده معدن طبس در 3 روز آینده صاحب‌خانه می‌شوند

میزان پرداخت مطالبات گندمکاران کردستانی به بیش از 99 درصد رسید

نوحه‌خوانی 3 نسل مداحی کشور برای جبهه مقاومت

جزییات قرعه کشی خودرو‌های وارداتی؛ از هر 12 نفر یک نفر صاحب خودرو می‌شود

64 رشته محل جدید به شاخه فنی حرفه‌ای و کاردانش در کردستان اضافه شد

افزون بر 207 هزار میلیارد ریال از مطالبات گندمکاران کردستانی پرداخت شد

استاندار سیستان و بلوچستان تعیین شد

« بیجار» استاندار سیستان و بلوچستان شد/ منع رجیستری گوشی آیفون برداشته شد

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد + سوابق

خانه دار شدن تمامی خانواده های جان باختگان حادثه معدن معدنجوی طبس در خراسان جنوبی

فوری /یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شد /منصور بیجار کیست؟

تفاوت قیمت قاشق چنگال یونیک در بانه و تهران

کنایه سنگین اردوغان به اسرائیل/ ترکیه صاحب «گنبد فولادی» می‌شود

استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب شد+منصور بیجار کیست؟

اولین استاندار بلوچ سیستان و بلوچستان انتخاب شد/ منصور بیجار کیست؟

«منصور بیجار» استاندار سیستان و بلوچستان شد/ ساز و کار رجیستری آیفون اعلام می‌شود

سازوکار اجرایی منع رجیستری آیفون بعداً/ « بیجار» استاندار سیستان و بلوچستان شد

منصور بیجار به عنوان اولین بلوچ اهل تسنن استاندار سیستان و بلوچستان شد

برای اولین بار / شهروند بلوچ اهل سنت ،‌ استاندار سیستان و بلوچستان شد

شهروند بلوچ اهل سنت، استاندار جدید سیستان و بلوچستان

مهاجرانی: منع رجیستری گوشی آیفون برداشته شد ؛ «منصور بیجار» استاندار سیستان و بلوچستان شد

منع ریجستری برداشته می شود/ منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد

«بیجار» استاندار سیستان و بلوچستان شد

ایجاد زیر ساخت‌های فرهنگی و هنری در دهگلان اولویت قرار می‌گیرد

سه عضو شورای شهر سقز خواستار طرح سوال از شهردار هستند

منصور بیجار، استاندار سیستان و بلوچستان کیست؟

منصور بیجار، اولین استاندار بلوچ اهل تسنن سیستان و بلوچستان کیست؟

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان کیست؟+بیوگرافی

«شب خاطره» ویژه شهدای جاویدالاثر در دهگلان برگزار می‌شود

منصور بیجار استاندار اهل سنت سیستان و بلوچستان کیست؟

30 کودک بی‌سرپرست صاحب خانواده شدند