عصر کرد

آخرين مطالب

سهم قابل توجه اقتصاد دیجیتال در کسب و کار‌های دانش‌بنیان اقتصادي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - محمد امین احمدلو، قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: موضوع هوش مصنوعی با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ایران باید در بین 10 کشور برتر دنیا قرار گیرد، یکی از دستور‌های کاری جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان قرار گرفته است.
وی افزود: یکی از محور‌های اصلی این حوزه، تبدیل شدن به یک مرجعیت به خصوص در سطح منطقه برای حوزه هوش مصنوعی است از اینرو برنامه‌های مختلفی برای تحقق این مهم در دستور کار این ستاد قرار گرفته است. یکی از رویکرد‌های اصلی این ستاد اجرای آموزشی و ترویجی است.
وی اظهارکرد: یکی از برنامه‌های ترویجی این ستاد برگزاری مسابقات بین المللی هوش مصنوعی مانند مسابقه بین المللی برنامه سازی و هوش مصنوعی رایان است. برنامه‌ای که می‌تواند سهم قابل توجهی در ایجاد مشاغل برای حوزه‌هایی مانند برنامه سازی و هوش مصنوعی داشته باشد. 
به گفته وی، در این برنامه ترویجی قصد داریم یک برند، نام و نشان اختصاصی برای ایران در این حوزه ایجاد کنیم و ظرفیت‌های بین المللی ایران در این حوزه را متوجه جامعه جهانی سازیم و رتبه و جایگاه ایران در این زمینه را ارتقا دهیم.
احمدلو در پاسخ به این سوال که اکنون با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری ایران در هوش مصنوعی از چه رتبه و جایگاهی برخوردار است، گفت: اکنون شاخص‌هایی مختلف و متعددی برای حوزه هوش مصنوعی تعریف شده است. هرچند موضوع هوش مصنوعی در دنیا در حال شتاب است و رقابت جدی میان کشور‌های مختلف وجود دارد، اما هنوز مرجع علمی برای تعریف‌های این حوزه وجود ندارد و کشور‌ها کمتر روی رتبه بندی این حوزه تمرکز کرده‌اند. 
قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال افزود: اگرچه در حال حاضر منابع مختلفی در این بخش وجود دارد، اما ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال طرحی را برای پایش رتبه بندی ایران با توجه به شاخص‌های بین المللی در دست اقدام دارد. این کار از چند ماه قبل آغاز شده است.
وی یادآورشد: در فضایی که شتاب‌گیری هوش مصنوعی در همه کشور‌ها در حال پیگیری است نباید از این قافله عقب بمانیم. باید در این حوزه پیش برویم، پس از آن روی رتبه بندی‎مان تمرکز کنیم. اکنون در فرایند تثبیت شده‌ای قرار نداریم که بخواهیم رتبه ایران در این زمینه را اعلام کنیم، زیرا بنابر دانشگاه آکسفورد شاخص‌های مختلفی مانند زیرساخت‌ها، الگوریتم ها، کاربست‌ها و کاربرد‌های گوناگونی برای حوزه هوش مصنوعی وجود دارد.
وی عنوان کرد: رتبه بندی در هوش مصنوعی برای ایران فوریت ندارد و از 10 کشور برتر این حوزه فاصله داریم، اما باید به سرعت در این حوزه پیش برویم و پس از آن ارزیابی هایمان را انجام دهیم.
وی گفت: قطعا اگر برنامه ریزی‌ها و سرمایه گذاری‌های خوبی در این حوزه داشته باشیم، با توجه به ظرفیت‌های ویژه‌ای که در این حوزه وجود دارد، به خصوص اینکه موضوع هوش مصنوعی به شدت به سمت خلاقیت و موضوع‌های نرم افزاری سوق داده شده است، می‌توانیم در این زمینه پیشرفت خوبی حاصل کنیم.
احمدلو افزود: اکنون به شدت در این زمینه ایران مزیت دارد. سرمایه انسانی ویژه و تحصیل کرده خوبی در این حوزه داریم. کشور باید به غیر از زیرساخت‌های پردازشی مورد نیاز، دیگر زیرساخت‌های این موضوع را نیز تامین کند. باید سرمایه گذاری‌هایی در زمینه برنامه نویسی، طراحی و الگوریتم‌های آن داشته باشد. هنوز فاصله زیادی با کشور‌های پیشرو در این حوزه نداریم. ایران باید در این نقطه زمانی حساس در این حوزه سرمایه گذاری کند. 
وی در پاسخ به این سوال که آیا شاهد تغییری در رویکرد یا ادغام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال با دیگر ستاد‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خواهیم بود؟ گفت: برنامه‌ای برای ادغام این ستاد وجود ندارد. تغییر ساختار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طبق دستور کاری که وجود دارد، پیش می‌رود، اما با توجه به اینکه موضوع اقتصاد دیجیتال و ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم قابل توجهی در کسب و کار‌های دانش بنیان‌، شرکت‌ها، نوآوران و فناوران دارد، ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال با این محور‌ها بیشتر تقویت خواهد شد و پر رنگ‌تر از قبل فعالیتش را ادامه می‌دهد.
به گزارش آنا، ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی به منظور تدوین سیاست‌ها و تعیین اولیت‌های توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و با توجه به اسناد مصوب این حوزه و خصوصاً سند چشم‌انداز بیست ساله کشور، ایجاد هماهنگی بین دستگاهی و همکاری در جهت تسریع در انجام طرح‌های کلان و فناورانه حوزه اقتصاد و هوشمندسازی کشور و توسعه کسب‌وکار‌های این حوزه در معاونت علمی، فناوریو اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تشکیل شده است.
هدف اصلی این ستاد توسعه کاربرد فناوری‌های نوظهور در راستای مسائل و نیاز‌های اساسی کشور است و فعالیت‌های آن متمرکز بر 4 لایه نقشه راه هوشمندسازی شامل بازار، محصول، فناوری و زیرساختی و پژوهشی است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/904254/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مگر شب در تاریخ سیاه خود چه افتخاری کسب کرده است؟

شعر انتخابی احمد شیروانی در مرحله اول رقابت شاعران

بحث جالب با خداوند

خیلی از صلح ها از جنگ بدترن!

شعر انتخابی عمران بهروج در مرحله اول رقابت شاعران

سیاه‌ترین شب فوتبال امباپه!

توضیح باشگاه ذوب‌آهن در مورد آبیاری عجیب فولادشهر

کری پیکه برای رئال: هیچ‌وقت مثل بارسا نمی‌شوید!

ناظم‌الشریعه: انتخاب سرمربی تیم‌ ملی از اختیارات فدراسیون فوتبال است

پایان کار سوارکاران ایران در رقابت‌های ازبکستان با دو عنوان

توهین نژادپرستانه به ستاره جوان بارسلونا در برنابئو

اهمیت برد مقابل شمس‌آذر از دید یک پرسپولیسی

امشب توپ را به تورام برسانید تا دربی را تمام کند!

درخشش در اولین ال‌کلاسیکو؛ رکورد جدید فلیک!

نقش سه بازیکن جوان در پیروزی پرسپولیس برابر شمس‌آذر

کشتی آزاد جوانان جهان؛ صدرنشینی ایران در روز نخست

افشاگری از عدم همکاری فدراسیون فوتبال در کنترل دوپینگ بازیکنان

فیلم «جهان غیرموازی» منتخبِ جشنواره لهستانی

پشت صحنه موضوع ساماندهی کارکنان دولت کیست؟

سرپرستان 3 واحد دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شدند

نمایش «مده‌آ» به خانه هنرمندان رسید

شگفتی‌های نسخه دست‌نویس شاهنامه فردوسی در آمریکا! | عکس

کارشناسی پنج صحنه مشکوک پرسپولیس

اردشیر کامکار به صحنه می‌رود / یک شب کردی در تالار وحدت

«معبد آناهیتا» تخت جمشید غرب ایران است

«ننه زار» جشنواره تئاتر سودای عشق را آغاز کرد

استاندار آذربایجان شرقی: تبریز پیشگام تمام تحولات بنیادین ایران است

اردشیر کامکار به صحنه می‌رود

تماشای «وقتش رسیده بهت بگم» در اهواز

مهدی تاج ژست پیروزی گرفته؛ متهمان در صحنه جرم مشغول کارند!

بازیگران «خبری از او نیست» معرفی شدند

پانزدهمین جشنواره تئاتر سودای عشق آغاز شد

برگزاری کارگاه پژوهشی در مدرسه علمیه الزهرا(س) خواهران گیلانغرب

بازیگران نمایش «خبری از او نیست» معرفی شدند

400هزار گزش در سال توسط سگ‌های بی‌صاحب

پوستر نخستین جشنواره استانی تئاتربچه‌های مسجد در سنندج رونمایی شد

کارشناسی داوری پرسپولیس – شمس آذر: اشتباه بزرگ داور و سوختن پنالتی پرسپولیس و یک اخراج! + نظر 5 صاحب‌نظر

400 هزار گزش در سال توسط سگ‌های بی‌صاحب

فیلم/ لحظه طلوع آفتاب در روستای آدینان کردستان

فارغ التحصیلان دانشگاهی در اولویت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی کردستان هستند

فرزندان ایران اسلامی برای دفاع از کیان ایران جان خود را فدا کردند

60 دانشجو در دانشکده صنعت و معدن قروه پذیرش شدند

مرگ هولناک دانش آموز دختر کلاس اولی بعد از تعطیلی از مدرسه + عکس

مهمترین مانع در اجرا نشدن کامل توافقنامه امنیتی، عدم اراده کافی در اربیل و بغداد است

853 دستگاه گوشی تلفن همراه در کردستان کشف شد

بازسازی بنای تاریخی آزموده در سنندج

رکورد بی نظیر ستاره سنگین وزن کشتی ایران در آلبانی

مرمت و بازسازی بنای تاریخی آزموده در سنندج

جریمه بیش از پنج میلیاردی قاچاقچی تلفن همراه در کردستان

سوق‌دادن استعدادها به مساجد در انجام کارهای فرهنگی و هنری باکیفیت بسیار حائز اهمیت است