عصر کرد

آخرين مطالب

یک‌ رمان رومانیایی برنده جایزه ادبی دوبلین 2024 شد فرهنگی

یک‌ رمان رومانیایی برنده جایزه ادبی دوبلین 2024 شد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مهر /رمان «سولنویید» اثر میرچا کارتارسکو جایزه ادبی دوبلین 2024 را از آن خود کرد.
به نقل از سایت جایزه، رمان «سلنویید» نوشته میرچا کارتارسکو به عنوان برنده بیست و نهمین دوره جایزه ادبی دوبیلن انتخاب شد.
این رمان که روایت‌گر زندگی خود نویسنده به عنوان معلم دبیرستان است، در قالب یادداشت‌های روزانه به شرح فلسفی از زندگی، تاریخ، فلسفه و ریاضیات بدل می‌شود و در مقیاس وسیع به بررسی جهان‌ها، ابعاد و جدول‌های زمانی دیگر می‌پردازد و قلمروهای زندگی و هنر را با هم تطبیق می‌دهد. این رمان که واقعیت اواخر دهه 1970 و اوایل دهه 1980 رومانی کمونیستی را تشریح می‌کند، صف‌های طولانی برای خرید از خواربارفروشی، پوچ بودن سیستم آموزشی و زندگی خانوادگی را تشریح و زندگی و هنر در دوره کمونیسم را تصویر می‌کند.
داوران این کتاب را عاملی خواندند که از طریق آن می‌توان دنیایی را تصور کرد که در مقایسه با دنیای ما، یک بعد اضافی دارد. شهر بخارست که در آن راوی معلم و نویسنده‌ای شکست خورده است، مکانی است متشکل از کارخانه‌های متروکه حاوی غارها، تونل‌های غیرمنتظره و گالری‌های مشتکل از انگل‌های عظیم که یک وسیله الکتریکی یعنی یک سولنویید یا سیم لوله موجب می‌شود افرادی شناور شوند.
میرچا کارتارسکو نویسنده، استاد و روزنامه‌نگاری است که بیش از 25 عنوان کتاب منتشر کرده و برای آنها جوایز متعددی از جمله جایزه فورمنتور (2018)، جایزه توماس مان (2018)، جایزه دولتی اتریش برای ادبیات (2015) و جایزه ویلنیکا (2011) را دریافت کرده است. آثار او به 23 زبان ترجمه شده است.
شان کوتر مترجم این کتاب استاد ادبیات و ترجمه در دانشگاه تگزاس در دالاس و مترجم 11 کتاب است و جایزه بهترین کتاب ترجمه شده برای شعر را دریافت کرده است. ترجمه او از ماگدا کارنسی فینالیست جایزه ترجمه انجمن قلم 2021 بود.
«زمان خدای قدیم» نوشته سباستین بری، «پناهگاه» نوشته اما دوناهو، «اگر از تو زنده بمانم» نوشته جاناتان اسکوفری، «باربر ماشین خواب» نوشته سوزت مایر و «ستودنی» نوشته الکسیس رایت دیگر فینالیست‌های رقابت امسال بودند.
امسال 70 کتاب به انتخاب 80 کتابخانه از سراسر جهان برای جایزه ادبی دوبلین 2024 که توسط شورای شهر دوبلین اهدا می‌شود، نامزد شده بودند. این جایزه با اهدای جایزه‌ای به ارزش 100 هزار یورو، ارزشمندترین جایزه سالانه جهان برای یک اثر داستانی منتشر شده به زبان انگلیسی است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/836738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

سر صحنه تصادف چه کار کنیم؟

تکرار معروف ترین بوسه مسی در حضور همسرش! +فیلم و عکس

رازهای پیشگیری از تصادف و اقدامات حیاتی در صحنه حادثه

نظر سرمایه گذاران را به سمت صنایع دستی جلب کنیم

قیمت تور نوروزی / تور زمینی کرمانشاه نفری چقدر هزینه دارد؟ + جدول

خبر قتل یک جوان در زندان کرمانشاه تکذیب شد

ورزشکارانی که نقی معمولی بودند!

سیزده بدر حافظ طبیعت باشیم

فعالیت سامانه بارشی تا پایان هفته

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

مس رفسنجان بدون سرمربی تمرین کرد

حسرت چپ استقلال برای گل و پاس گل

رد تماس مومنی با سیروس پورموسوی

خاطره بهترین روز زندگی مسی تکرار شد

ذوب‌آهن رابین‌هودِ تیم‌های مدعی و قدرتمند

جباری راه بردن تراکتور را به استقلال نشان داد

فلیکس در پایان فصل از میلان می‌رود

ولورهمپتون به دنبال دروسی

فلیک: قهرمانی‌های بیشتری می‌خواهیم

قرارداد 2 ساله تیم بسکتبال نیویورک با بازیکن 39 ساله

واژگونی تیبا یک فوتی به همراه داشت

پخش یک صحنه مستهجن از شبکه تماشا+ عکس/ صدا و سیما عذرخواهی کرد

780 هزار مسافر از جاذبه‌های گردشگری کردستان بازدید کردند

قصابی متخلف در قروه به دلیل عرضه گوشت غیربهداشتی پلمب شد

پیش بینی آب و هوای کردستان و سنندج فردا چهارشنبه 13 فروردین 1404

پیش بینی آب و هوای کرمانشاه فردا چهارشنبه 13 فروردین 1404

نگاهی به حال و هوای دوازدهم فروردین ماه در امامزاده ابوالولی باباولی الدین (ع) شهر صحنه + عکس

وقوع 167 مورد حیوان‌گزیدگی در کردستان

تکنیک‌های زندگی بهتر؛ از خواب مفید تا نوشتن‌درمانی

خرید میلیون دلاری تراکتور برای قهرمانی!

پرونده اولمو؛ رای نهایی شورای عالی ورزش نزدیک است

فلیک: رئال فوق‌العاده است اما نباید با ما مقایسه شوند

واکنش محافظ شخصی مسی به محرومیتش

قبل از بارسلونا با اتلتیکو امضا کرده بودم

قدردانی ویژه آتالانتا؛ مجسمه گاسپرینی ساخته می‌شود

اینزاگی: طارمی بدشانسی آورد و مصدوم شد

حال و هوای روستای رباط سرپوشی سبزوار در قاب دوربین شهروندخبرنگار

عذرخواهی شبکه تماشا به خاطر پخش این صحنه مبتذل

عذرخواهی تلویزیون به‌خاطر پخش یک صحنه مستهجن

عید فطر در کردستان از دریچه دوربین تسنیم

بازدید 780 هزار نفر از جاذبه های کردستان

کلارنس سیدورف؛ صاحب یکی از دست‌نیافتنی‌ترین رکوردهای تاریخ فوتبال

مردم نگرانی در خصوص کمبود گوشت مرغ نداشته باشند + قیمت

آموزش‌های امدادی به مسافران نوروزی در کردستان ارائه شد

تکذیب خبر قتل یک جوان در زندان کرمانشاه

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم

سیمئونه: همه مهاجمان باید از لواندوفسکی یاد بگیرند

سوارز: به‌خاطر جدایی کینه‌ای از بارسلونا ندارم